Müslüman kürtler nasıl HDP'yi destekler?

Malum hdpli vekiller teröristler ile (pkk) kucaklaşıyor, sarılıyor. Bu pkknın flamasının simgesi güneştir. Googledan bakın. Yani bunlar yezid ve güneşe tapıyor. Kuzey Irak Kürdistan'da müslüman kürtleri hor ve gerici görüyorlar. Orda halk batıcı kürt ve müslüman kürt diye ayrılıyor.
Habere tıklayınız.
https://www.gazetevatan.com/kurt-shakira-kuzey-irak-i-karistirdi-265683-dunya/

Allah'a inanmayan ve güneşe tapan insanların Kürdistanı yönettiğini düşünürsek müslümanlar bu gayrimüslimlerle nasıl birlikte hareket edip din kardeşi türklere, lazlara,çerkeslere v. b karşı olur? Yoksa hdpyi destekleyip Kürdistan isteyenler kürt kimliğinde ermeni ve yezidi mi? Evet.
Bu yüzden müslüman kürtler hdpyi desteklemiyor...Çoğu akplidir ve vatanseverdir.
Bizlerin yanındadir.

Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi hani okuma sevmiyorsunuz ya şunu belirteyim.
Akp, hdp, mhp, chp adlı partilerin simgesinde şu var onlara tapıyor demiyorum.. Pkk paçavrasının üstünde güneş var. Pkk demeç verdi ve güneş sembolü yezidi kürt halkı ve eski inanışı temsil eder dedi. Buna istinaden hdp pkkya , ypgye sırtını dayıyor.. Benim din kardeşim nasıl hdp'ye oy veriyor? Bunu soruyorum bir daha yazmayacağım. Ordan burdan düşünemeyip görüş çalanlarda muattabım değil.