Akp özgürlük karşıtı bir partidir?

Akp nin özgürlükleri savunduğunu söylemesi bana çok komik geliyor. Gülmem geliyor, biri akp özgürlükçü bir parti dediği zaman.

Bir erkek lisede kız arkadaşına sarıldığı için, okul yönetimi tarafından disipline gidiyor. Bu şimdi özgürlük mü oluyor? Daha kız arkadaşına sarılma hakkı bile yok. Bunu bile kısıtlıyorlar. Direk erkeğe disiplin cezası verdiler. Bu olayı youtube da bir videoda gördüm, bu olayı yaşayan biri anlatıyordu.

Bir başka olay, sokakta bir erkek kız arkadaşını öptü diye, bir vatandaş karşı çıkıyor burada öpemezsin diyor. Tartışmaya giriyorlar. Öpebilir, neden öpemesin. Sen ne karışıyorsun. Bunun üzerine polis çağırıyor. Polis de öpüşen erkeğe idari para cezası veriyor. Ve erkeğin siciline işliyor. Düşünebiliyor musunuz? Neymiş suçu, sevdiği kızı öpmek.

Bu arada bu iki olayda da cezayı sadece erkeğe veriyorlar. Kadınlara ceza yok. Akp hem özgürlük düşmanı hem de erkek düşmanı bir parti çünkü.

Coucsurfing sitesini duydunuz mu. Dünyanın her ülkesinde özgürce kullanılan bu site Türkiye'de kullanılamıyor. Couchsurfingde okuduğum bir yazı. Erkek yabancı ülkeden gelen ve couchsurfing ile tanıştığı bir kızla yürüyor. Fatihte oluyor olay. Akp li görevliler erkeğe "sahte turist rehberi" damgası vuruyor ve ceza veriyorlar, ayrıca yine erkeğin siciline işliyor. Sahte turist rehberi olmak demek, yabancı bir kızla yürümek mi oluyor. Bir Türk erkeği yabancı bir sevgiliye sahip olamaz mı? Yabancı bir kızla yürüyor olamaz mı? Nasıl oluyor da hiçbir kanıt olmadan, sahte turist rehberi olmadan direk adama ceza veriliyor?

Bu olay başına gelen erkek bunu uzunca anlatmıştı, adamın sahte turist rehberliği ile bir alakası da yok. Görevliler seni burada bir daha görmeyeceğiz demişler, adam ben turist rehberi falan değilim demiş. Hatta yorumlarda şey görmüştüm. "Arap ülkelerinde sırf sahte turist rehberi diye damgalanmamak için turistlerin yanına bile yaklaşmıyorlarmış" diye bir yorum vardı. Arap ülkelerinden farkımız ne bizim. Suçlu ile masumu ayırma konusunda islam ülkeleri neden bu kadar sıkıntı çekiyor. Sahte turist rehberliği 10-15 kişilik kafile ile onlara bir yerleri tanıtırken ve bundan maddi çıkar sağlama amacı güdülürse olur. Akp nin bu davranışları, politikaları ise kısmi şeriat uygulaması ve erkek düşmanlığıdır.

Gerçekten Türkiye'de özgürlük olduğunu düşünen var mı?

Akp özgürlük karşıtı bir partidir?
Cevapla