Omuzu geniş olan insanların doğuştanmıdır yoksa spor yaparak genişlermi?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 806 cevap paylaştı.
+1 yılvucut tipide etkendir bu konuda ister istemez bazı insanların daha geniştir omuzları tabi seninde dar diye gelişmeyecek diye birşey yok düzgün beslenme + antremanla güzel omuzlara sahip olabilirsin tek bölgeden ziyade tüm vucudu çalışmalısın ki birşeye benzesin vucut.
27 Yorumla
Soran+1 yılEvet doğru diyosun usta ama ben omuz ve kolu ön planda tutucam tabi diğer bölgelerde çalişacağim ama tesekkür ederim
- +1 yıl
herkesin yaptıgı en büyük hata öyle düşünme bir halta benzemez vucut dengesiz gelişince o bölgeleride cok kafaya takma gelişeceği yerde eritirsin sonra hepsini en iyi şekilde çalışmalısın özellikle bacağı aksatma herkes es geçer asıl vucudu büyüten bacaktır.
Soran+1 yılBoy uzamam devam ediyor benim bacak çalişmam kısalmaya veya durmasına sebep olurmu?
- +1 yıl
pek bir sıkıntı yapmaz yaşın kac bilmiyorum ama
Soran+1 yıl18 yaşindayım
- +1 yıl
ergenlik çağındasın cok agirlik girmezsin genede basket yüzmeye yönel 3 günde fitness yaparsın yeterli her türlü uzarsın hemde güzel gelişir vucudun
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz
En İyi Cevaplar
Omuzlar kimisinin genetiktir şanslisir doğuştan kimisi şanssızdır kimisinin normaldir Ancak spor yapıldığı taktirde omuzlara hacim kazandirilabilir ve genişletilebilir fakat bu çok ciddi bir büyüme olamaz
31 Yorumla
Soran+1 yılSağol usta çok teşekkür ederim
- Diğer konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yılkürek kemiğinin uzunluğu sabit ama kaslarını geliştirdiğin ölçüde omuzların biraz daha geniş görünebilir mucize bekleme ama çalış mutlaka faydası olur
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet çok teşekkür ederim
- +1 yıl
rica ederim
evet üçgen vücut erkeklerde harika duruyo gerçekten omuzlar genis
24 Yorumla
Soran+1 yılHeves yaptim vücut geliştirmeye başlicam özellikle omuz çalişacam :D
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
33Cevap
Tabi ki de genişler; ama kas olarak genişler. Kemiklerinden de yardım alabilirsin. Sırt çalıştın mı adeleler ve kemikler yana doğru açılır ve omzun genişler. Omuz genişlemesinde "Rear Deltoid", yani arka deltoid kaslarını çok önemsemen gerek. Kanat da çalışmalısın bu arada. Bol bol barfiks çek. Ayrıca kaslanmak için iyi beslenmek gerekir. Bol protein ve karbonhidrat almalısın.
x-sport26 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim bilimsel bir açiklama olmuş :)
Soran+1 yıl:)) Ergenlikde geceleri uykusuz geçirdik sabahlari yattik haliyle uyku düzenı bozuk oldu yillarca ne sabah kahvaltisi yaptik ne öğle yemeği sağliksiz besin aktivitesiz yaşam gece uyumamak bilmiyorum çok kötü geçirdim ergenliği Boyum 1-83 yaş 18 şuanda birşeyler yapmak sağlikli olmak iyi vücut yapmak istiyorum :D belli oluyor bu arada bu işle uğraştiniz yorumlardan
- +1 yıl
Olur öyle ben de düzensizdim 2-3 yıl öncesine kadar. :) Üniversitenin sonuna doğru biraz çeki düzen verdim kendime. Özelikle spora başlayınca her şeyi düzeltesi geliyor insanın. Uyku, beslenme... Aklına ne gelirse.
Boyun ve yaşın çok iyi, bu avantajı kullanmalısın. Sağlıklı beslenmeyi zamanla çözersin araştıra araştıra. Spora da bir yerden başlamalısın. İlk defa yapıyorsan 2-3 ay alışma evresidir her bölgeni çalıştır ve fazla zorlama. 2-3 ay sonra bölgesel olarak çalışmaya başlarsın.
Soran+1 yılHala bir umut var diyorsanız çok iyi birşeydir bu bunu en iyi şekilde olmasada çok iyi şekilde değerlendirmeliyim Evet ilk 1-2 ay ısınma hareketleri kavrama kaslari adeleleri toplama aşaması ondan sonra yavaş yavaş setleri çoğaltirim
+1 yılDoğuştan geniş omuzlu olanda vardır spor yaparak omuzlarını genişletende vardır anlıycağın omuzların geniş değilse spor yaparak genişletebilirsin
27 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Fitness gidiyorsan ya da evinde halter dambıl v. b varsa,
Standing Military Press
Seated Smith Machine Press
Seated Db Press
Bu üçünü uygula etkisini görürsün.
Soran+1 yılSporada gitmiyorum evimde barfiks ve dumbel'de yok ancak eve almayı düşünüyorum 5-10 kg dumbel ve bir kapı barfiksi ancak kapılar 194 cm boyunda ben 183 barfiksi koyduğum taktirde çekebileceğim bir mekan yok :D
- +1 yıl
Barfiksi biraz alçaltarak koy dizlerini kırıp barfiks çekersin sorun olmaz bence :D 8KG dambıl var bende takılmalık verim sana :Dd
Soran+1 yıl:DD sağol kanka düşünmen yeterli çok iyisin dizleri kırıp yapmak daha fazla bir efor sarfettirir bence ya :D sonra kamburluk veya eğrilik sıkıntıları falan çıkmasın ortaya
- +1 yıl
Bişey olmaz bir süre idare et olmadı tavanı delip barfiksi yükseltirsin kanka :D enazından kafan o tavana girer sıkıntı yaşamazsın :DD
Soran+1 yıl:D:D:D hahahaha
+1 yıldoğuştan olanlarda var sonradan spor yapanlarda var ben sonradan spor yapanlardanım :) sadece omuz değil komple yapmalısın yoksa hoş olmaz
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet teşekkür ederim sizce düzenli çalişma ve düzgün protein ağırlıklı beslenme ile ne zaman omuzlar kendisini belli etmeye ve genişlemeye başlar
+1 yılyüzme omuz için yaratılmış spor heralde göğüs ve omuz çevren aşırı genısler ve kaslı olur tavsıye ederım
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
Elbette genişler..95-100cm omuz çevresiyle başlayıp,6 ay sonra 120cm olanları bilirim.
24 Yorumla
Soran+1 yılŞuanda 112 cm 125 olsa çok iyi olur sanırım :D
Soran+1 yılYalan söylememek gerekirse bu söylediğin yabanci terimlerin anlamını bile bilmiyorum google amcadan baktim :D yani çokta zor değil öyleyse omuz genişletmek düzenli yaptıktan sonra öylemi?
+1 yılYüzme çok etkili ama çocuklukta yapmalıydın belli bir yaştan sonra en fazla kol şişirirsin.
211 Yorumla
Soran+1 yılMesala kaç yaşinda iyi iş yapar? veya iş yapmaz
- +1 yıl
Net hatırlamıyorum ama 18 civarında olmuyor genişleme falan.
Soran+1 yılAnladim usta teşekkür ederim
- +1 yıl
Bazı arkadaşlar çok bilmişlik yapmış ama uzmanların ne dediğini hiç araştırmamış kol genişliğin ve omuz genişliğin dengededir.
Bu da demek oluyor ki omuzların genişlerse boyun da uzamalı.
Soran+1 yılBoy uzamam şuanda devam ediyor çok seri olmasada umarım işe yarar vücut çalişmam yüzmem :D
- +1 yıl
Boy uzamanın belirgin bir şekil de devam etmesi zor yaş kaç?
Soran+1 yıl18 yaşindayim geçen sene 173 iken bu sene 183 üm
- +1 yıl
Gelişim biraz geç olmuş bu yaşlar dan sonra en fazla 2-3 cm uzarsın oda zor.
Soran+1 yılValla bilemiyorum ama omuzlar genişler öyle değilmi? :D
- +1 yıl
Kemiklere bir şey yapamazsın şişirirsin ama.
Soran+1 yılTamam teşekkürler
Kanki genişlemez sadece kolun ve omuzun kaslandıgı için biraz geniş gibi durur ama elbet sporu bırakıcaksın ozman 2 3 aya eski haline dönücek.
15 Yorumla
Soran+1 yılBir nevi göz yanilticisi gibi birşeymi diyorsun kollar şişince öyle gözüküyorda olabilir ama yapmakta fayda var
Soran+1 yılTamam önerileriniz için çok teşekkürler hepsine eşit ağırlık vericem yalniş bir düşünceye sahip olduğumun farkına vardim :)
Soran+1 yılTeşekkür ederim:)
Omuzlar genişleme bilip bilmeden yazmayın kemik yapısıyla alakalıdır sadece sisirirsin ve belini inceltebilirsin geniş durması icin
13 Yorumla
Soran+1 yılNormal bir şekilde gelişme yok mu diyorsunuz yani?
Soran+1 yılAnladim tesekkür ederim
- Diğer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGenişler kardeşim omuz çalışırsan veya yüzersen genişler
23 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim denizle suyla pek aram yok vücut çalişmaktan başka çare kalmadi :D
- +1 yıl
O zaman Allah kolaylık versin :) Fazla abartıp insanlıktan çıkmamaya dikkat :)
Soran+1 yılSağol kardeşim cok tesekkür ederim Evet yerinde bırakıcam abartmıcam :D
Knka söylemesi ayıp benim omuzlarım cok geniştir , benimkinin nedeni ise Yüzmemden dolayı..
25 Yorumla
Soran+1 yılAnladim ne kadar sıklıkla yüzüyordunuz ve kaç yaşlarinda yüzdünüz?
Soran+1 yıl18 yaşindayim 4 yildir ayağım suya girmedi deniz olarak doğru düzgün yüzmeyi bile bilmiyorum :D:D
Soran+1 yılTamam teşekkür ederim :D
+1 yılÖküz gibi genişliyor da tavsiye etmem knk sığmıyon hiçbişeye
23 Yorumla
Soran+1 yılÇok fazlası hiçbirşeyin iyi değil tabikide ben biraz genişletmek istiyorum :D abartmadan tabi
- +1 yıl
Sen bilirsin tabi. Onun yerine sırt kası çalış duruşun düzelsin, dik durursun omuzların da geniz durur. Kanat ve omuz kasını sırtla orantıla. Asıl meselen oralar olmasın.
Soran+1 yılEvet mantikli doğru diyorsunuz tesekkürler
Genişler duzenli spor yap kanat omuz ve göğüs egzersizi yap bol bol.
21 Yorumla
Soran+1 yılTamam teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılSporla genişlemez kasların genişlemiş gibi gösterir
310 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
- +1 yıl
Zamanında yaparsan genişler.
Soran+1 yılMesala kaç yaşindan sonra spor yapmanın omuzlara faydası olmaz etkisiz eleman?
- +1 yıl
Nasıl cevap o yağ :)
- +1 yıl
Sporla genişlemez derken sesli güldün laaaannn
Cevap sahibi+1 yılay aman uf sıktınız gidin şurdan
Dogustan olanda vardir elbet ama spor yaparsan %100 genisler.
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok motive edici teşekkürler:D
2 günde 1 kere olmak şartı ile. 10x2 set den 20 adet barfiks çek. 3 ayda farkı görürsün... ;)
13 Yorumla
Soran+1 yılEve kapı barfiksi almayi düşünüyorum Aslinda ama kapılar 1,94 boy yükseliğinde benim boyum 1,83 barfiks çekemem bu halikarda kafamı vururum :D
Soran+1 yılAnladim teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılağırlık çalış. dumbellların olsun. omuz için hareketler var onları öğren. geniş omuz iyidir ama fazla abartma.
14 Yorumla
Soran+1 yılTamam çok teşekkür ederim evet fazlası herşeyin zarar normal bir seviye yapacağım
Cevap sahibi+1 yılhaydi kolay gelsin o zaman :)
Soran+1 yılÇok sağolun teşekkür ederim :)
Cevap sahibi+1 yılne demek rica ederim :=)
Omuz kaslarını geliştirirsen genişler..
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- Diğer konusunda 708 cevap paylaştı.
+1 yılDüzgün spor yaparsan gelişir.
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
genişler tabi ama vücut yapına bağlı :D
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
Ben yüzücüyüm, yüzmeye gidersen genişler biraz.
11 Yorumla
Soran+1 yılEtrafımda hiç deniz havuz plaj falan yok temiz olarak hepsinden pislik akiyor 4-5 yildir ayağım suya bile girmiyor böyle güzel birşeyden mahrum kaliyoruz :D
Evet özellikle Basketbol
21 Yorumla
Soran+1 yılBasketbola hiç ilgim yok oynamayı bile bilmiyorum sanırım oynamıcam gibide gözüküyor :D
+1 yılspor yaparak genişler kardo
21 Yorumla
Soran+1 yılTesekkürler
+1 yılyüzersen genişler gerisi yalan
23 Yorumla
Soran+1 yılYüzme'yi herkes tavsiye ediyor omuz ve göğüs kası için bukadar faydali olduğunu bilmiyodum 4 yildir ayağım denize girmiyor :D
- +1 yıl
çok şey kaybetmişsin
Soran+1 yılEvet hiçte sağlikli beslenmedim Ergenlik çağında geceleride uyumadım :D
Omuz önemli, spor yapın bişey yapın geliştirin
36 Yorumla
Soran+1 yılEvet omuzu geniş yapılı olan bir erkek ne giyse cuk diye yakişiyor
Soran+1 yıl183 :D
Soran+1 yılÖzelden fotoğraf atayimmi :D
- Diğer konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılZaten onlarda sporla genişletiyorlar.
21 Yorumla
Genisler cok da guzel durur of of :)
22 Yorumla
Soran+1 yıl:)) heves sardım başliyacağım vücut çalişmaya
Hany parkalrın yanında var ya o aletlere git :D
24 Yorumla
Soran+1 yılİlk biraz kolları güçlendirmem lazim dumbel ile sonra o aletlere giderim usta güçsüz değilim ama vücudum hareket yapmaya ağırlık kaldirmaya alişik olmadığı için şinav bile çekemiyorum
Soran+1 yılaynen :D omuz şart hacı ya ne giysen yakişiyor geniş omuz olunca çalişmak lazim hem sağlik açisindan hem estetik açidan
+1 yılomuzdada kas var dogal olarak genısler
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılGenisler cok da guzel olur
26 Yorumla
Soran+1 yılİyice heves sardım başliyacağim bir an önce Buraya yaziyorum 112 cm omuz genişliği 1 sene sonra ks ' ye girip bakacağim ehehe :D
- +1 yıl
Kolay gelsin :D
Soran+1 yılCok tesekkür ederim :D
- +1 yıl
Sen yonlöndir bakalim
+1 yılsen duzenli spor yap genisledigini goreceksin
22 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler çok motive ediciydi :D
- +1 yıl
eyvallah kardes.
Genişler.
Yüzmeye git11 Yorumla
Soran+1 yılEtrafta temiz havuz plaj deniz yok hepsinden pislik akiyor :D
tabi genişler ama kürek kemiği genişlemez
113 Yorumla
Soran+1 yıl183,74
Soran+1 yılEvet Kiloyla alakalı olabilir Uzun geniş omuz kaç cmden başliyor acaba :D
Soran+1 yılAnladim baya bir yol var önümüzde ozaman :D
Soran+1 yılZorluklar aşilmak için vardir ama olsun 1 sene çekeriz ceremesini sonra istediğin şeye kavuşmuş olursun :D
Soran+1 yılEvet bunları duymuştum Vücut geliştirme çok nankör bir spormuş sen yapıyorsun 2 sene bırakıyorsun 2-3 ayda yalan oluyormuşssun çok saçma :D
Soran+1 yıl:)) nasip kısmet meselesi
Barfiks çek knk çok farkediyor
13 Yorumla
Soran+1 yılEve almayı düşünüyorum bir tane Ancak evdeki bütün kapıların boyu 1,94 cm yüksekliğinde Benim ise boyum 1,83 kafamı vuruyorum öyle birşey olsa çekemem ne yapacağimi hiç bilmiyorum :D
Soran+1 yılEvet başka çare yok gibi tesekkür ederim
+1 yılyüzme yaparsan emin ol genişler..
11 Yorumla
Soran+1 yılEtrafimda bir tane havuz bir tane deniz yok temiz olan denize falan girilmiyor mahrum kaliyoruz böyle güzel bir spordan
+1 yılevett
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılFitness a git kanka
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet evde kendi başima amatörce olur salona gitmek en iyisi
- Diğer konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılevet kaslanır çünkü
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılevet
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
BASKETBOL OYNA :D
21 Yorumla
Soran+1 yılHiç ilgim yok :D ama tesekkürler
Bol bol yuzmeye git
15 Yorumla
Soran+1 yılEtrafimdaki ne bir plajda ne bir denizde ne bir havuzda temizlik zerre kadar yok 4-5 yildir Denize girmişliğim yok pislik akiyor bildiğin sudan :D
Soran+1 yılKurslar falan bir nevi olabilirde ne bir havuz var ne bir deniz İstanbulun en güzel yerlerinde fakat en pis denizlerinin olduğu bölgelerde yaşiyorum
Soran+1 yılTamam teşekkür Ederim
Sen bu ne kadar sürede Arnold gibi olurum diyenlerden misin işin zor valla
13 Yorumla
Soran+1 yılHayir öyle birşey ima etmedim adam 10 yaşindan 55 yaşina kadar vücut çalişan bir insandi yaptığı spor antremanlari ve kullandığı besin takviyelerinin haddi hesabı yok benim istediğim şey belli bir hatrı sayilir vücut ve omuzu genişletme
Soran+1 yılYanlislikla elim eksiye gitti istemeden verdim kusura bakma
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem