Olur fakat geciktirmek iyi değil ayrıca su kaçmamasına dikkat et.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Sanmiyom ama emin de degilim. Hani ihtilam olursunuz o zaman sikinti tabi yok gusulunuzu alirsiniz sonra devam orucunuza ama oruca gusulsuz niyetlenmek valla bilmiyom hic duymadim sanmiyom yani...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Önemli olan burnuna ağzına su çekerken midene su gitmemesi diye biliyorum ama sen yine de bı araştır ve de neden sahurdan sonra?
Rüya olayı bilinçdışı orucu bozmaz abdestini alıp devam edebilirsin elbette ama oruca niyet kalben yapılır oruç tutmak için sahur yapmakta bir niyettir cünüp olmak buna engel değil oruç namaz gibi bir ibadet değil. Ama gusulü zamanında almak her zaman daha iyidir
İki namaz arasi cunup gezmek günah iken niyetlenmek ne derece doğrudur. Eğer imkan yok ise tabikide niyetlenilir. Fakat gelişi güzel sorun yok deyip cunup cunup oruç tutmak doğru değildir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/482/cunup-iken-tutulan-oruc-gecerli-midir-
bırak sen milleti, diyanetin yazdığına bak. din konusunda millete soru sorma direkt bu işin otoritesinin cevaplarına bak yoksa sallar durur insanlar din konusunda özellikle.
Bu diyanet aşı olmak orucu bozmaz diyen diyanet mı?
Cenabet mi oruç tutmaya niyet rdeceksin? Mast mı yaptın?
İlişkiye girdim
Pandemi var, dikkat etmelisin eşin değilse.
Eşim
Tüm ibadetler boy ve namaz abdestli yapılır, istersn takp atablrsn anlatırım sana. şu an oruç olmaman gerekir
Esasında oluyorda. Bu ne kadar sağlıklı olur o tartışılır.
anca zaruriyetten mecburiyetten alınır oruçluyken .
Sahurdan önce ezan vaktine kadar abdestini almış olman gerekir.
öyle niyetlenirsin
Neyet getirsen olur ama ezan okunmadan abdest Alman gerek yoksa oruç tehlikeye düşer
Olur fakat geciktirmek iyi değil ayrıca su kaçmamasına dikkat et.
Sanmiyom ama emin de degilim. Hani ihtilam olursunuz o zaman sikinti tabi yok gusulunuzu alirsiniz sonra devam orucunuza ama oruca gusulsuz niyetlenmek valla bilmiyom hic duymadim sanmiyom yani...
Önemli olan burnuna ağzına su çekerken midene su gitmemesi diye biliyorum ama sen yine de bı araştır ve de neden sahurdan sonra?
Acele etme, iftara doğru alırsın.
Gusul alman daha iyi ama sahurdan sonra gusul alabilirsin cunupluk oruç tutmana mani değil
Oruç tutmak için gusül abdestinin olması şart değil
Fetva verme hoca efendi.
Niyetlenmek için temiz olmalisin.
Niyetli iken ruyalanirsan kalkinca hemen abdest alirsin orucun bozulmadan devam. etmis olur
Oruçlu iken boşalamazsın ama onceden boşalmış olman oruç tutmana engel değildir
:)))
Cenabet olan kisi abdest almadan niyetlenmez.
Önce gusül almali.
Oruçlu iken rüyanda kamyonu devirirsen.
Kalkip duşunu abdestini alip devam edebilrsin
Rüya olayı bilinçdışı orucu bozmaz abdestini alıp devam edebilirsin elbette ama oruca niyet kalben yapılır oruç tutmak için sahur yapmakta bir niyettir cünüp olmak buna engel değil oruç namaz gibi bir ibadet değil. Ama gusulü zamanında almak her zaman daha iyidir
İki namaz arasi cunup gezmek günah iken niyetlenmek ne derece doğrudur.
Eğer imkan yok ise tabikide niyetlenilir.
Fakat gelişi güzel sorun yok deyip cunup cunup oruç tutmak doğru değildir
Doğrudur demiyorum ama yasak değil
Yani
Eger gusul ihtiyaciniz varsa iki ezan arasi giderin ihtiyacinizi imkaniniz varsa uzatmanin geregi yok
Sence olur mu cenabet niyetlenmek
Bence olmaz ama internette okudum olur diyor anlamadım..
Önüne gelen fetva veriyor. Oruç İbadeti ezanla baslar ezan okunmaya başladiginda abdestli olmalısın.
Kesinlikle olmaz cano
ezan bitmesen alınmış olması lazım mutlaka
Sahurdan önce almalısın
Sahurdan önce almalısın
Sabah namazını kaçırmayacak şekilde almaya çalış.
Abdest kabul olurda sahurdan once alsan daha iyi
Hayir sabah ezani omunana kadar zamanin var
uyuyunca bile olsa sabah alsan yine olur.
Ezan okunmadan alman lazimdi
Almıştım
Eee sorun nee
Evet alınabilir
Olmaz
şimdi al
Evet
Neden cenabetsin?
Hayır olmaz
alamazsın...
Olmuyor
Önce alman lazm