Özellikle alevi arkadaşlar varsa cvplarmısınız gusül abdestini alıyormusunuz ve nasıl alıyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılGeçenlerde bir yazı okumuştum. Kadın şöyle yazmış toparlamaya çalışıcam birebir aynı değil aklımda kaldığı şekilde.
Bir kız bir erkekle evleniyor, düğün gecesinin sabahında kadın gusül abdesti almak için banyoya gidiyor, geliyor. eşine hadi sende abdestini al diyor. Adam kıza şu cevabı vermiş Bir çucal patlıcanın içinden birtane patlıcan yere düştüğünde tüm çucaldaki patlıcanlarımı yıkarsın. Ben pipimi yıkarım başkada bişe yapmam demiş. Tabi kızın anlaatığına görede, iki gün sonra gidip boşanma davası açmış. Ne kadar doğru nekadar yalan bilmiyorum ks de okudum bu yazıyı.50 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aleviler müslüman değil mi?
43 Yorumla
Soran+1 yılMüslüman tabikide ama abdesti merak ediyorum nasıl alıyorlar
- +1 yıl
Önce niyet edilir
Eller bileklere kadar ve Genital bölge yıkanır
Sağ elle ağıza 3 kez su alnıp iyice gargara yapılmalı
sonra buruna su çekilir ve sol elle sümkürülür
sonra başa su dökülür
sağ omuza sol omuza su dökülür
Bir kıl genişliğinde su değmemiş yer kalmamasıda önemlidir, yüzük diplerine kadar yıkanır..
+1 yılSaçma sapan gerici soruları sormakta üstünüze yok.
Nasıl ki Sünniler 4 4 lük değilse Alevilerin de 5 i 1 değil yorumları okudum da dalga geçer gibi nasıl alıyorlar gibi sorular sormuşsun bilmiyorsanız saygınız olsun en azından abdestin şekli, niyeti mi olur be bırakın bu zihniyeti kendinize bakın93 Yorumla
Soran+1 yılDalga geçmiyorum, erkek arkadaşımda alevi sorunlar yaşıyorum akrabalarım ben onlar alıyor dedikçe almıyor aleviler diyorlar, sadece genital bölgeyi yıkıyor falan gibi şeyler söylüyorlar, onlarla nezaman görüşsem bana ayrıl ondan diyorlar. Piskolojim bozuldu artık.
- +1 yıl
Ben sunniyim Eşim alevi. Cok temizdir yeri gelir gunde üc defa dus alir. Ama kesinlikle abdest almaz. Kizilbaş inadi Aldiramazsiniz. , Zamanla ogrendimki Alevilik Hz. ALI nin yolundan gitmek degil. Tabiki Alevilik ülke ülke fark ediyor. Bugun Iran Şii leri tamamen farkli onlar bizim gibi ibadet ederler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlıyorum. Aleviler gusül abdesti almıyor diye saçma sapan şeyler uydurmaktan vazgeçin artık. 5 parmağın 5'i bir değildir. Nasıl sünnilerin hepsi 4 4lük müslüman değilse aynısı alevilerde de geçerli.
145 Yorumla
Soran+1 yılSizde nasıl alınıyor peki?
Cevap sahibi+1 yılBu işin sizi bizi mi var? 2 farklı gusül abdesti alma yöntemi var da ben mi bilmiyorum? Sizler nasıl alıyorsanız biz de aynen öyle alıyoruz.
- +1 yıl
Biliyosan bizede açıklarmısın...
- 1 yıl
Hayır almıyorlar insanlara yalan söylemeyin eşim Alevi ve ben sadece banyo yaptığını gördüm ve çıktığında bizde yok dedi sadece kıbleye dönüp tek elini açıp bir marşaba suyu başından Aşaga döküyor ve ben o gün bugündür huzursuzum
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
40Cevap
Ya soru ne bicim bir soru ya cevaplar nasıl boyle olabiliyor ya insanlar inanclarnı gosteris amaclı yapmazlae bazları icten samimi bir sekilde inanr bazları ise inanmayı gusul abdestine baglar gusul alpta her boku yiyende var almayp iyi olanda var bu toplum niye alevileri bu kadar dslamakta neden cem evleri bu kadar kotu gosterilmekte ya bicim bir kafa yapnz var ya sizin ya bası örtülü namaz kılan gusul abdesti alan ama park koselerinde yiyisen lerde var bunun niye baslgı aclmıyo madem insanlarn inanclarını sorgulayabileck kadar kendinizde bu haddi buluyosunuz o zaman bununda baslgnı acın kacnca yüzyldayz hala insanlarn inanclarnı sorgulayabiliyorsunz inanmyorum size ya bu ne terbisyesizlik her namaz kılan gusul almyo her kapanan gusul almyo almak zorundada degil ozgurdur bu onun inancyla alakalıdr kalıplara sıgdrmayn ona baklrsa namaz kılıp esini karsnı cocugunu dovenlerde var o zaman onlar sevapmı oluyo icki icmek yalan soylemek bunları yaptgnzda zaten dinden ckıyorsunuz demektir siz neyin sorusunu bekciligini taslyorsunuz herkes kendine baksn inancnızı kendi icinizde yasayn
140 YorumlaDiğer konusunda 18,1b cevap paylaştı. Yahu sahiden saçmalığın dibindesiniz artık, çok cahilsiniz, toplumu bölüp parçalamaktan huzursuzluktan medet umuyorsunuz. Alevilerin lider olarak gördüğü Hz. ali Peygamber efendimizin amcasının oğlu, artı damadı ve halifedir. Böyle bir kişinin cemaati gusül abdesti almaz mı?
Alevilerin çok sevdiği ve söylediği bir türkü vardır, bu gün bize pir geldi.
O türküde denmektedir ki
ali benim şahımdır
kıble kıblegahımdır
miraçtaki muhammed
o benim padişahımdır
Bunları öğrenin ev bölücülük yapmayın, kendinize saygınız varsa, insanlara ve inançlarına da saygılı olun.241 Yorumla
Soran+1 yılbir saygısızlık yapmadım bilmediğim için soruyorum evet cahilim ama öğrenmeye çabalıyorum hiç değilse, sorunlar yaşıyorum erkek arkadaşım alevi ve merak ediyorum çünkü bunlara önem veriyorum. Aydınlattığın için sağol.
Benim bir kız arkadaşım oldu biraz uzak ilişkiydi sonra Alevi olduğunu kendisi çekine çekine söyledi bulunduğum yerde pek yoktu Aleviler ama aşinada değildim benden soğuma falan dedi neden dedim farklılıklar nedir sizle bizim Sünnileri sevmiyorlardı evlenmeye kalksak ailesi bekar öl ama vermem dermiş sonra bende bir konuşmamızda ilişkiden sonra güsul var mı dedim bizde öyle şey yok dedi. Bellide oluyor zaten bir şeyleri anlıyorsun ama ifade edemiyorsun herkesin kendi tercihi tabi sonrasında zaten ayrıldık benim ilk böyle bir deneyimim olmuştu genelde otur konuş iyiler ama din konusundan baktığımızda da çok şaşırmıştım. İster inanın ister inanmayın gerisi size kalmış
10 Yorumla
+1 yılArkadaşlar aleviler abdest alir, namaz kilar, iliskiden sonrada yikanip banyo yapip abdest alır. birkac bilmeyen aptallarin lafina inanmayin. bir adam yazmiş, aleviler ilişkiden sonra duş almaz, arkadasim sen nerden biliyon insanlarin yatak odasina mi girdin gözunle gordunmu, yoksa birisinin karisimi oldun. oyle birsey yok hepsi yalan, girin araştirin alevilik nerden geliyor, taa hz muhammetten hz aliye geciyor, böyle birsey olabilirmi. yok yikanmazlar yok senede 1 kez abdest alirlar, yok iliskiden sonra sadece oralarini yikarlar duş almazlar. hepsi düzmece
50 Yorumla
+1 yılArkadaslar öncelikle araştırın kullaktan dolma bilgilerle konuşmayın...
Alevilikte abdest niyet sonra kirlenen yerlerin yıkanması ağız buruna şu çekme gargara başa sağ omuza sol omuza 3 kere şu dökme ya da yıkama ile alinir aynı şekilde yani öncelikle şunu belirtmek lazım kendini alevi diye nitelendiren çok grup var bu toplumda bilgi karmaşası yaratıyor birde sorun arkadaşlar anneniz babanıza değil aleviler sorun ama her alevi yim diyende alevi değil fetö nün dünü kadar en iyi Müslüman olması gibi Aleviliğin muslumanliktam kıl kadar farkı yok alevi kişi ben aleviyim demez zaten İslamdada mezhep ler ayrımcılık yaptığı gibi mezhep belirtirseniz aleviyim der çünkü düne kadar 4 dediğiniz hakemler bugün 10 olmuş yarin 50 olacak bilginize...10 Yorumla
+1 yılAleviler gusul abdest almiyorsa namaz kilmiyor sa oruc tutmuyorsa. sadece sunnilere benzememek, onlarin yolundan gitmemek icindir. Almanyada tanidigim alevi arkadaslarimin birçoğu domuz eti yerlerdi. Tabiki alevi olupta bes vakit namaz kilanida gordum. Ama genel olarak sozde musluman gercekte ise nefret ederler. Bizde en azindan Cuma namazinda camiler dolar tasar. Onlarda ise cenazede cem evine kosarlar. haricinde cem evinede gitmezler. Tabiki yinede hosgorulu olmak gerekir. herkezin inanci kendinedir.
41 Yorumla- +1 yıl
Kardesim yanlış örneği Alevilik olarak sunma şu an ağzınız açık izlediğiniz şeyh Edebali Ahmet yesevi öğretiminin devam ekoludur biraz araştırın ve okuyun... Sarı Saltuk, Pir dede, Geyikli Baba hacı Bektaş i veli , Abdal Musa, Taptıkları emre, Yunus emre... Okuyun arkadaşlar biz İslamiyet adı altında Arap örneğini din diye dayatmaya karşıyız ondan mezhep sayısı her sene artıyor şu an ders kitaplarında 10 oldu okuyanlar bilir 5 sene sonra 50 olur... Soracagin soru varsa ben cevapliyayim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCem evine giden Aleviler karı koca ilişkisinden sonra gusul abdesti almazlar.
Cem evine giderkende, agza burna su vermeden yıkanırlar. Bunada boy abdesti derler.
Aşagıda gusul abdesti alıyoruz diyenler ya bunu kastediyor ya Aleviligi takip etmiyor ya da bilmiyorlar.25 Yorumla- +1 yıl
Bakıyorum da son birkaç yıldır bir alevi çıkıpta gusl abdesti alırız ve şöyle alırız diyemedi.. yani anlaşılan hem bilmiyorlar hem ilgilenmiyorlar ve inançlarında adetlarinde olmayan bişeyi de yapmıyorlar ve reddediyorlar
Cevap sahibi+1 yıl@Omerbilginozer Alıyoruz diyen çıktı"peki bir kitabınızla ya da başka bir kaynagınızla ispat edebilirmisin?" Dedim. Ama kendisinden bir daha haver alamadım.
- +1 yıl
@Omerbilginozer yoo hayır bizim aile alevi ama bdn gusül abdestimi alırım normal abdest alırım cuma namazına da gidiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@Doruk13637 Cem Evi Aleviliginde bunlar yok. Siz bunları extra yapıyorsunuz. Tebrik ederim.
- +1 yıl
@Omerbilginozer Kardesim önce oku... Aleviler bu soruya cevap vermez vermesi için soru olması lazim. Bilmeden konuşulan konularda bize anlamsız gelir Alevilik te musluman lik bizde aynı kelimedir ama bunu söylerken anadolu aleviliği ya da bektasilik öğretisi için konuşuyorum. Alevilikte doğrular tektir güne ve kosulangore değişmez bakınız diyanet faiz fetvası Yaradana inanmayan bile ben aleviyim diyor siz onu örnek alıyorsunuz çok okuyun arkadaşlar bizde musluman diye fetoyu örnek alsaydık birçok Sünni kardeşimiz gibi olmazdı... Yanlış örnek doğruya götürmez sen bilmek istediğini bana sor ben cevaplarım normal bir alevi gibi oruç tutarız ramazan orucu 3 aylardan tutarız pazartesi perşembeden tutarız namaz kılarız bazen kuslyk vakti namazı da dahil mezhebi ayrıştırıcı buluruz muslumanuz sonuçta...
+1 yılHer alevi bir değildir toplumda cenabet, oruc tutmayan, namaz kilmayanda cok ama elhamdulillah müslümanım diyen de çok...
50 YorumlaAleviler sünnilerden çok farklı herşeyleriyle ben nişanlıyım nişanlım alevi ben sordgmda gusül abdesti aliyomusun diye evet demişti megersem sadece banyo yapiyomuş dünyam başıma yıkıldı Allah im ben naptın diyorm namaz kelime nesini duymak istemiyo kilmam asla diyo namaz yok oruç yok benm için en önemlisi abdestti ama konuyu açtgmda sinirleniuo net konuşmuyo eveluyo geveliyo yetmiyo falan diyo başım ağrıyor gerçekten bide bu Aleviler çok inatçı bı acipler yoruldum
71 YorumlaIslamin sartlarinda gusul abdesti vardir. tabiki alinmasi farzdir. alinmasi gerekir. kabul edilir. fakat alan var almauan ver diger mezheplerdede oldigi gibi. yapmayanlar gunahkar olanlardir. ayrica alevilik islam dinine mensuptur bu yuzden boyle bir soru sorulmasi yanlis olmus. islam da gusul abdesti var cunku.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoru sacma değil herkez sana tepkı vermıs. Alevinin namaz kılanı oldugu gibi abdest alanıda var. fakat yuksek bir oranla kuran ıle alakası olmayan çok fazladır aleviliği kabul edıyoesan muslumanlıgı reddetmiş oluyorsun. kımse atıp tutmasın bir alevi ile bir gavurun yaşam tarzlarını yanyana getırın bakalım kaç benzerlık çıkıcak bir sunnı ıle bır gavurun yaşam stlını karşılaştırın bakalım ne kadar benzerlık cıkıcak
113 Yorumla- +1 yıl
Gavurlar ne müslümana nede aleviye benziyor onlar tüm dinlerden tamamen ayrı , aleviler , zazalar, kürtler, lazlar, türkler , müslümanlar hepsinin ibadeti aynı olmasa da bir birlerine çok benzerler
+1 yılOrucu farklı adamların namaz kılmıyorlar, gusülleri de ağza burna 3 kere su alıp geçiyorlardır. Maşşallah 4 4lük müslümanlar.
Not: Aborjin ve ateistim. Aleviler hırçınlaşmasın.61 Yorumla
1 yılKızılbaş rehber
Aleviler gusül abdestini alıyor bunda sorun yok.
Ama Sunniler neden gidip şeyhlerinin sır odasında aile boyu kendilerini badeletiyor. badelettikten sonra gusül abdesti bu sapkınlığı temizliyormu?
Ayrıca bir sorumda şu olacak sunnilerin kuran kursları inançlarının öğretildiği yer değilmi. bu inamçlarının öğretildiği yerlerde uygulamalı badelenmemi öğretiliyor.
Sunni arkadaşların cevabını önemle rica ederim.
Kızılbaş rehber10 YorumlaMerhaba kız arkadaşım alevi ve bende hanefiyim. Ben merak etmem çok önemli değil benim için ama öyle muhabbet geçti ve ben nasıl niyet edip 3 kere ağza 3 kere burna verip duşa girip temizleniyosam oda aynısını söyledi. Buna ek olarak bide çıkınca dua okuyormuş.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl:P Ben valla denize giriyom cup git hemen :P ya bırakın şu işleri alllasen yav e. i. g seçtiğin arki çok iyi özetlemiş!
20 YorumlaAleviler hakkında düzgün konuş kırdırma kafanı. Merak ediyorsan git cemevine sor
44 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kısmı almıyor
Cemevlerinde namaz değil cem yapılıyor
Bazı Aleviler camiye gelir namazını kılar orucunu tutar. Değişik çeşit çeşit yani hepsi aynı değil30 YorumlaDiğer konusunda 439 cevap paylaştı. aleviyim gusul alıyorum tabiki cemevinede hiç gitmedim normal namaz kılıyorum istediğimde camiyede gidiyorum yani
11 Yorumla- +1 yıl
Zort Alevisin knk, Cem'i kabul etmeyen insana Alevi denmez. Alevilik bir yoldur, Cem de Aleviliğin direğidir. Kendine Alevi diyen sünni.
+1 yılDin farklı olsa neyse ama bu mezhep. Gusül abdesti temizlenmek için. Tabiki almalılar
117 Yorumla
Gizli Soran+1 yılalmıyolarmış
- +1 yıl
almalılar bence :D
- +1 yıl
Almıyorlar bilmiyorlar bile
- +1 yıl
@Djdbrv benim namaz kilan abdest alan alevi arkadaslarim var bir zararlarini gormedim. genelde durust insan oluyorlar
- +1 yıl
@Djdbrv ama yanlis bilgi veriyorsun
- +1 yıl
@Djdbrv yanlis bilgi veriyorsun derken. aleviler gusul abdesti almiyor anlamina getiriyirsun. elbet alevilerdende gusul alan vardir. sunilerdende almiyan vardir. esini doven alevide vardir sunide ataistte hristiyanda. parkta yiyisen alevide vardir ataistte hristiyanda sunide. Herturlu pisligi yapan muslumanda vardir alevide turkte vardir yahudide vardir. ben insanlari bu saydigin siniflara gore ayirmam. ben insanlari iyi insan kotu insan diyr ayiririm.
- +1 yıl
Ibadaethane konusuna gelincede. devlet hic bir maddi yardim yapmamali. namaz kilanlar kendileri para toplayip cami mescit yapmali. alevilerfe kendileri para bagis toplayip cemevi yapmali. hristiysnlarda kendileri para toplayip klise yapmali. para toplamakla kasteettigim bunlari yapan bir kurulus vakif dernek olmali. herkes oraya bankadan veya makbuzla kendi inancini ibadethanesini yapmali. DEVLET SADECE BUNLARIN PARA GIRIS CIKISLARINI HANGI AMACLSRDA KULLANILDIGINI KONTROL ETMELI DENETLEMELI. benim vergimle klise yapilmasini istemem. namaz kilmayan birindende benim namaza gitmem icin zorla vergilerinden para alinip cami yapilmasinida istemem. ayrica islam olmayan birinin vergilerinden para alip gereginden fazlada gosteris icin yapilmasida kul hakkiina girer
- +1 yıl
@Coolcentilmen evet haklsn ben neyden bahsediyor olabilirim ben aleviler gusul almyo demiyorum alanda vardr almayanda vardr bu onun inancyla alakladr ben tunceliliyim ve simdiye kadar gusul alan tek kimse gormedim ama dikkatli oku aleviler tunceliler almyo diye bir genelleme yaomyorum ben sahit olmadm diyorum alevi olup iyi de kotude vardr farklı bir inanca sahip oluo iyi kotusude vardr ama alevi inancnı yok gusulle yok camiyle karalamaya calsmalarnı anlamyorum turkiyede iktidar inancn aznlga karsı gostermis oldukları saygya hayran kaldm dogrusu hepsini tebrik ederim bu yorumları okurken agzm ack kaldı aynen hepimiz kardesiz
- +1 yıl
@Djdbrv akp alevilere saygimi gosteriyor diyorsun? Yoksa ironimi yaptin. secim vaadlerine bakma baskan olsun bir tane alevi birakmazlar.
- +1 yıl
@Djdbrv yaa sen konudan konuya geciyorsun tipik akp lililer gibi. ben ne diyorum sen ne diyorsun. ben para girisi cikisyla ilgili bisey soyluyorsun demedimki
- +1 yıl
@Djdbrv sen olmussun kizim :)
Diğer konusunda 752 cevap paylaştı. Müslümanlar almıyor alevileri soruyor :D
Alevileri severim bu arada.20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Aleviyim hic bir abdesti almiyorum. Hergun 1 kez dus aliyorum. Sayilmazsa canininiz sagolsun.
44 Yorumla
Soran+1 yılAdam gibi cevap verin cevap verecekseniz
Soran+1 yılNeden almiyorsun peki? Inansiz oldugun icinmi yoksa üsendigin icinmi
Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı. Hiç almayanlar neolacak. misal ben :D şaka şaka vurmayın.
00 YorumlaBir ateist olarak müslümanların daha birbirleriyle anlaşamamasını zevkle izliyorum
11 Yorumla
+1 yılBenim tanıdıklarım alıyor
14 Yorumla
Soran+1 yılNasıl alıyorlarmış peki bir sor:)
- +1 yıl
O kadarını da soramam ama cumaya gidiyor ramazan ayinda oruç tutuyorlar. o gusül almayan alevi değil aslinda aleviliğin arkasına sığınmış deist ya da ateist insanlar
Soran+1 yılHaklısın
- +1 yıl
Gecenler Tv de bir program izledim. Ermeni asilli Alevinin konusmasina sahit oldum. Turkiyede 2 milyon civarinda ermeni Alevi oldugunu. Osmanli döneminde gayrimuslim olanlarin yuksek miktarda varlik vergisini vermemek icin Muslumanliga gecip Aleviligi sectigini. genel olarakta Tunceli. Sivas. .. bolgesinde yasadiklarini. Tabiki ne kadar dogru bilgiler tartisilir
Gizli Üye(36-45)+1 yılsizin gibi basi kapali ciplaklar üredi ortalik sel götürüyor
29 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılnasil olmusta kapamamislar seni sünnni ler hep kapali hic konusmam bile onlarla
Cevap sahibi+1 yılavrupa bile müslümanlara acimiyor cünkü gericiler
aleviler olmasa siz suuudi arabistan gibi olursunuz gericiligi temsil ediyorsunuz 13 yasinda kiz evlendiri cami hocalrina imam nikahi ile evlendiriyorsunuz biz asil sizde utanc duyok pis lobazlar dar kafalilar
Cevap sahibi+1 yılaleviler dogusta abdesi alinimis gecme yezidin yaninda kokusu gider güzel canina deriz biz
Gizli Soran+1 yılYa bir git Allah aşkına
Gizli Soran+1 yılNe demek doğuştan abdest alınmış farkınız ne
Cevap sahibi+1 yılgünahsiz ve temiz doguyoruz allahin bir ödülü fart sen alma zifit gibi kokarsin ayni les gibi
Cevap sahibi+1 yılwww.facebook.com/.../?t=275
sanki tek aleviler almiyor
Cevap sahibi+1 yılGusül Abdesti almasını bilmeyen Sözde %99.9 luk Müslümanların bir kısmı..
Cevap sahibi+1 yılHIV / AIDS tüm dünyada hızla yayılmaktadır.
Hastalığa ait özellikler ;
Kan yoluyla ve cinsel ilişkiyle hızla yayılabilmektedir.
Kadınlarda ve erkeklerde, yani her iki cinste de görülebilmektedir.
Her yaştaki insanlarda görülebilir.
HIV / AIDS in kesin tedavisi halen yoktur.
HIV / AIDS in henüz koruyucu bir aşısı da mevcut değildir.
Gizli Üye(30-35)+1 yılCem evinde birbirlerinin ayaklarından tutarak tren yaparak apalıyorlar saz çalıp oynuyorlar cem evinin yanında bira içenler var
Ama hepsi aynı değil20 YorumlaAlıyorlar da galiba tek alt tarafı yıkıyolar diye biliyorum.
10 Yorumlakız birşeyi merak etmiş saçma saçma saldırmışsınız bide gerikafalı demişsiniz asıl gerikafalı kim merak ettim
40 Yorumla
+1 yılAlevi geleneklerinde gusl veya gusl abdesti diye bir tabir ben duymadım.. bunun yerine temizlik veya duş vb bulunur.. ama bu ibadet yerine yapılmaz
00 Yorumla
+1 yılKardeşim amaç temizlik olduğu için biz sadece yıkanıyoruz öyle gördük öyle inanıyoz
20 YorumlaDiğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. git abicim gece gece bilgilen öyle sor böyle seyleri bak kalbini kırarlar
09 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBilmiyorum merak ettim
Gizli Soran+1 yılaraştırdım yokmuş
Gizli Soran+1 yılheryerde gusul yoktur yazıyo
Gizli Soran+1 yılneyi
Gizli Soran+1 yıllink mi attın yok
- +1 yıl
ebenin şeysi boka cevirdiniz işi aç google dan bak
14 Yorumla- +1 yıl
Yav burasi ks izdivac da oldu
Soran+1 yılSoru soruyoruz be var bunda? Almıorsa almıyoruz derler benim herkeze saygım var
Soran+1 yılAlmıyorsan cevap verme kızım mecbur değilsin ayrımcılık yapan yok sana
Sorunun gereksizligine bak :S
11 Yorumla- Diğer konusunda 15,4b cevap paylaştı.
+1 yılNiyet önemli. Alevi Sünni ne farkeder
10 Yorumla Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. ben öyle bişeyden habersiz yaşıyom :D
00 YorumlaDiğer konusunda 368 cevap paylaştı. belden asagilarini yikiyorlar sadece
01 Yorumla
Soran+1 yılSen alevimisin?
Gizli Üye(36-45)+1 yılSünnilerin hepsi alıyor mu?
46 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılNerden biliyorsun sünni olanların hepsinin gusül abdesti aldığını. Gusülden kastın duş almak mı? Aleviler yıkanmıyor mu diyosun?
Gizli Soran+1 yılsunniler gusül abdesti alıyorlar tamam mı bn alevilerin almadığını duyduğumda şok oldum
Cevap sahibi+1 yılSünniler tam müslüman ama aleviler değil dimi. Tamam sana anlatacak lafım yok, mantığınla düşünemiyosun.
- +1 yıl
bende sünni yim bizde almiyok barda caliysiyorum bazen müsterilerle para karsligi oluyorum sünni ler kaciyla yatim 24 saat yedik ictik hic gusül almadilar 100 sünni den ücü aldi ben bilerek sünniyle oldum kendim sünni oldugum icin aleviler pek gelmiyor bara bide sünni erkekler cok götte sikkki yor
Cevap sahibi+1 yıl@1ezgi1 kime anlatıyorsun kardesim. Lafa gelince diğerleri kötü olur. Halbuki bununla ilgisi yok. Herkes aynı bok, bir tarafı karalamak amaç
Gizli Üye(25-29)+1 yılAlmasalarda 5 6 kişiyle evlenmiyorlar Can lar...
41 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka sunniler 5 6 kişiylemi evleniyor abdesti sordum sana evliliği değil
- Diğer konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılbilsen ne olacak bilmesen ne olacak
00 Yorumla Bende merak ettim şimdi alevi cenabetleri
00 Yorumla
+1 yılçok saçma bir soru bence
10 Yorumla
+1 yılmum sondude var gelmek isdermisin😂😂😂
16 Yorumla
Gizli Soran+1 yılo gerçek mi
- +1 yıl
tabi gel söndürelimmmm😂😂😂
Gizli Soran+1 yılYa cidden var mı böyle bşy
- +1 yıl
var var gelll
Gizli Soran+1 yılyazık size o zaman
- +1 yıl
Eger biz kendi Insanimiz olan Alevilere sahib cikmazsak elin Gavuru sahib cikar sonra bize karsi kullanmaya kalkisir. Akilli olun Aleviler Müslümandir. Sayin Erdoganin dedigi gibi de Ibadethanelerin bir olmasi gerekmez. Cem Evleri nasil Camilerin , Kiliselerin, Sinagoglarin ve cesitlerinin var olma hakki varsa , onun da bu Hakki vardir. Bir Sünni olarak Alevilere küfredenlerin bu Ülkenin Vatan Hainleri gibi görülmesi gerektigine inaniyorum. Milleti ayrimciliga surukleyip ülkeyi bölmeye zemin hazirlamak Vatan Hainligidir. Lütfen Müslüman kardeslerim, bu Alevi Düsmanligi yapanlara hadlerini bildirin. Vataninizi seviyorsaniz.
Ben aleviyim alıyoruz tabi ki
12 Yorumla
Soran+1 yılNasıl alıyorsunuz peki, soruyorum kimse düzgün bir cevap vermiyor
Diğer konusunda 18b cevap paylaştı. alaycı soru gibi olmuş bu..
20 YorumlaOnlar boşalmıyorlarki boy abdesti alsınlar
00 YorumlaDiğer konusunda 9,4b cevap paylaştı. Bilmem alırlar heralde
00 Yorumla
+1 yılAlmazlar
00 Yorumla
+1 yılHayır almıyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Orada da namaz kılınmıyormuş
+1 yılBazilari almiyo
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında