Herkese hep parasi var
Ben onun kiziyim benim eğitimime zerre karsmio? Aliyomu kafaniz bunu?
aynı durumu ben de yaşadım lise ve daha sonrasında diğer evlatlarına kızıp nedense seni okutmayacağım demişti ve liseye göndermedi 1 ay sonra anneme yalvar yakar devam ettim daha sonra aynı şehirde üniversiteyi kazandım kocaeli ünivi ve zor bölümlerden ingiliz dili ve edebiyatını tebrik falan hiç bir şey yok onları ben okuttum onlar da seni okutsun diyip hep başından savdı ve ben öğrenim kredisi çekmek zorunda kaldım 7.500 liraydı o zamanlar şimdi faizle 10 bine yaklaştı ve bana hep yok derken bu krediyi imzaladıktan bir hafta sonra abimin borcu için 7.500 lira verdi bana nispet eder gibi ünivi hiç sosyal hayatım olmadan ilkokula gider gibi evden okula bir şekilde bitirdim daha sonra sağolsun toplu para olunca formasyon için para verdi annemin zoruyla ama ben öğretmen oldum geçen sene askerde çalışıp kazandım ve kredi bir yandan ve ceza vardı bizimkilerin 7.000 lira bir yandan eve yardımım bir yandan fazlasıyla ödedim dersane falan o yıllardaki şeyleri ve hep gözde öğrenciydim dersanede de birinciydim her neyse senin gibi olanlar var merak etme
Uzuldmm...
İki ihtimal var. Soracagim sorulara göre bulcaz sorunu
Baban calisiomu? Calisiosa geliri ne kdr kendinin anladigim kadariyla evin ihtiyaclarini ablan karsilio babanin tek gideri kendi harcamalari
Baban calisiomu? Ve calisiosa ne kdr alio bide nerede yasiosunuz
Ankara
Babamin maasi 3000
Annemin evin esyalarini benim her ihtiyacimi harcligimi ablam karsilio
Arkadaşlarla kitapciya gitcez dedim hic unutmuyorum on lira cikardi verdi çebinde ellilik yuzlukler vardi o parayi alip ciktm ve sadece kumpir yeyip fazla kalamayacgim deyip kalkmistm arkadaslarimin yanindan. geriye kalan bitek yol paramdi cunku
bir defa yakaladim bir orosbuyla mesajlarini
Tam olarak su yaziyodu
Askim bir cay icsek?
Kendine sms hakki yapti ve alla alla bu adam nabcak dedik
bir gün annemin teline yanyanayken bu mesaji atti teli aldm mesaji okudum
Annenin teli nerde dedi bana salonda dedim mahsustan ki salona gitsin ben onun telini kurcalayayim
Kurcaladim bu mesa yalnislikla anneme atilmis ya doğru attigi kişiye başka bir günde şey yazmis. Prenses nerdesin
Ve defalarca aramis baktim faturadan. isaretledim. bisey yapamadm sustum içime attm
O kadin her bayram bize bayramlaşmaya gelir babamada mehmet amca der ;) babam ona gozumuzun önünde harclik verdi kocasi p**evenk anlamadi bile.
Bu bayram gelmediler aralari acik galiba. önceki bayramda gelmişlerdi tam teyzemde vardi kadinla tokalascakti teyze öpme su yuzsuzu dedim kocasi babam bu kadn birbirine bakakaldi. tek yapabildiğim buydu.. Acizim goruomusun.
Ablacım maalesef bende ona benzer şeyler yaşıyorum. babamın maaşı çok iyi ama beni asla evlat yerine koymaz yiğenleri hep önce geliyor. üstelik tutnacak bir ablan var Allah sizi ayırmasın benim tek abim vardı.. babamla hep kavga ederdi. yaşıtlarım evcilik oynarken ben babam abime vurmasın diye Allaha hep dua ederdim hatta bazen sırf rahmetlinin canı yanmasın diye henüz 5 yaşındayken baba bana vur derdim.. 9 yaşında o korkunç kaza.. belki bundan sonra sahip çıkar dedim ama olmadı.. değiştiremiyorsun insanları. bazı babalar armağandır bazısı imtihan.. Allah'a sığınman gerekiyor. inşAllah her şey yoluna girecektir
Vermek zorunda ne münasebet yok bir baba kızı evlenene kadar ona bakmak ihtiyaçlarını elinden geldiğince karşılamakla sorumludur anladığım m kadarıyla pek bir muzdaripsin bu konuda sana diyeceğim biran önce iş bulup çalışmalısın aynısını benim babamda yapıyodu bana gelince para yok ama evli abim isteyince vs onlara vardı bende bir güzel rest çektim bir baktım vermeye başladı ama babam benden bişey istesin hiç yapmam anca kafama eserse yaparım çünkü hakediyor yüzünede diyorum bişey demiyor.
Kimse anlamamis koca sayfada beni. maddiyatla kafayi bozmuslar
Sen anlayan nadirlerdensin
Neden anşamayım canım kimse kusura bakmasın maddiyatta önemli sonuçta kız evladısın bir baba olarak azda olsa bunları karşılamakla yükümlü gidipte onu bunu yapsın demiyorum tamam maneviyatta önemli ama sonuçya ihtiyaçlar göz ardı edilemez dedim ya benim babamda bana gelince parası olmazdı başkasına gelince hep vardı olmasada bulurdu bende bigün laf söyledim ne bu dedim oğlun evlenip gitmiş bilmem neyine güvenemiyorsa neden evlendiler vs daha bir çok şey sen geride kalanları düşün dedim şimdi verir ama bir soğukluk vardır hep içimde bişey istedimi yapmam
Cevap
30Cevap
Ablacım babanın bu tavırlarını anlamış değilim 3 bin tl para kazanıyor peki o adam bu kadar parayı ne yapıyor? kendi borçları var ödüyorsa doğal olarak size kalmıyor ama onun dışında borcu yok cebinde parası varsa kesinkez cimridir e cimri olan bir insandanda para isteyemeyeceğine göre artık konuşmanın zamanı gelmiştir. yaşına bakıyorum gayet konuşacak dilin dönecek yaştasın anlatı ver ne kadar babanda olsa bir yerde artık dur demek gerek tamam onun spermindensin'de bir yere kadarda artık canına tak ettiyse açık açık hatta noktasından virgülüne kurulan çadırından yapılanlara kadar hepsini konuşman gerek hatta konuşmadan'da anlamıyorsa sap bir babanın spermlerinden olmuşsun hayat bu kadar zalim işte :(
Ben 7 yasindan beri herkese parasi var dolu
bize yok?
eleman cimri işte yapıcak bişey yok ablacım sende artık istediğin işte girebilirsin engel olmaya kalkarsa cevabını vermelisin sustukça geri çekildikçe seni ezmesi kolay olur bir yerde posta koy ki oda susmasını bileceği yerde sussun baba olabilir ama o bu kadar karışma hakkını hiç bir şey veremez. ne diyorlardı bir ara 18 yaşını doldurduktan sonra kimse kimseye karışamaz 25 yaşındasın koç gibi kadınsın kim sana ne diyebilir? zor veya imkansız diye bişey yoktur bunları geç bunlar bahane sen konuşucaksın ki anlasın anlamıyosa sok sopayı gitsin uğraşma yani evlatlıktan reddederim der en azından onuda takmana gerek yok yemin ederim bende para olsa şu ailede 1 dakika bile durmam direk giderim ah işte para yok ki oturarak kazanılmıyor işte allah yar ve yardımcın olsun diyecek bişey yok öyle sap adamlar var ki onların çocukları olarak doğmaktan nefret ettim
Sana benzer durumu olan bir bayan arkadaşım var ve halen kurtulabilmiş değil. Ancak iş hayatı işte. Kilit nokta bu. Bunu ele almak ve başarmak gerek.
Kurtulmak değilde parasi olduğu halde yok diyenbi baba uzuyo beni varlik iiçinde yokluk yasatiyo
Biliyorum. O yüzden seninle aynı durumda dedim. İşini eline al. En azından kendi varlığını kendin yaratırsın.
TSK ederim... Banka alimlarini takip ediom iste
Alternatiflere de bakabilirsin. Yani seçeneklerin çoktur belki. Biraz daha genişlet bakış açını.
canım benim babaminda cok iyi bir isi olmasina ragmen bizi hep perisan birakti, bankadaki borclarinin sonu gelmiyodu hergun icra mektubu geliyodu eve tabi bixi
Amann telden giriyorm aksam yazarimmm :)
Ben herşey parami diorm? Lisede dershaneye yollamadi
Unide KPSS için banane dedi yollamadi
Ehliyet banane dedi yollamadi
Ne demek banane?
Maddiyat mi konu simdi
Herşeye param yok banane dio ve parasini çok guzel bir şekilde kardeşlerine yolluyo? Yoksa nasil yolluyor kardeşim darda diye? Her ay mi olmaz
7 yasindan beri yok dedigine aklim eriyor hep yok 8 inde maaş aliyoruz 9 unda param yok haberiniz olsun dio.
Şimdi biz herşey para mi dedik?
Canim bu sana değildi yukarda bazi gencler konuyu saptirmista.. Sana kopyalamisim :(((
babanın parası yoksa ne yapsın herkes iyi olamaz herkes zengın olamaz hayatta hep çeşitli nedenler vardır baba babadır bence halınden şikayet etmektense sukret tayvanda çin d afrikada para karsılığı satılan kızlar var çabala hayat mücadeleyı sevr aile toplumun çimentosudur.
3000 maaşla doğru kardeşinin çocuğuna kadar sporlara yollarken anama bana parasi yok haklisin benim kotulugumu ister mi yazik adama. afedersin yaa
bunu bılmıyordum ben fakır bırı olarak cevb verdım kusura bakma arkadas
evet
Neye evet
haklsın sonuna kadar
Çalış o zaman sen kazan. ''Babamın parası yok, bize babalık yaptığını düşünmüyorum'' diyor utanmadan. Ulan babalık parayla mı yapılıyor? Yarın bir gün evlendiğinde eşinin işleri kötü giderse tekmeyi vurursun, Kocamın parası yok diye. Yok dershaneye gitmemiş, yok para vermemiş. Çalış kaç yaşına gelmişsin, elinden tutan mı var? Hazır yatarak para kazanılmıyor. Toto büyütmeyle olmuyor o işler.
Kimin ne olduğu çok açık belli oluyor. Yok dershaneye göndermediler ühü ühü ühü, yok para vermiyor ühü ühü ühü. Herkes dershaneye gidip kazanıyordu değil mi? Biraz aklın varsa zaten evde çalışıp kazanabilirsin. Fakat dediğim gibi aklın varsa.
valla güzelim ben 16 yasımdan beri calısıyorum yasım 24. calıstıgım ılk gunden berı eve her dam destek oldugum gıbı her masrafımı (kurus destek almadan) kendım gıderdım. 2 dilim, iyi bir işim ve kendımı gelıstırmıslıgım var cok sukur. Allah razı olsun babam basımızda. ben ona destek olucam tabı onun babalık gorevlerı varsa benımde evlatlık gorevım var. sen ne derece gorevlerını yerıne getırıyosun peki bacım sızlanmaktan baska? calısıp gıtseydın kursuna calısıp alsaydın kontorunu.. destek beklemek yerıne destek olsaydın ve hatta tepkını bu sekılde gosterseydın.. kımse essek degıl ozellıkle gunde 3 saat uyuyup hem calısıp hem okuyanlar kendı maddı kapısını acıp kazananlar sızlanmayanlar hıc degıl.. sakın dıgerlerıne yaptıgın copy pastelerı yapma bana oku sadece. hadı ıyı gunler. bu arada ınsallah babanın degerını gec olunca anlamazsın. yazıklar olsun senın gıbı babasını burada kucuk dusurmeye calısan evlatlara.
@merve90 gereken cevapların hepsini sana vermiş. Başka laf söylemeye gerek yok.
Babalik yapmak demek sadece parayla mi olculuyor? Manevi olarak da sorun var arankzda demekki. Bunlari babanla neden konjsmuyorsun. Sorunun kaynagi o anladigim kadariyla. Belki mantikli cevaplari olacaktir sana. Bence direkt kendisiyle konus.
Parayla babalik demiyorum? Parasi hep bize yok millete saciyo
Öncelikle benim eğitimimi annenin ihtiyaclarini karsilamak zorunda oysa bize para yok millete bol diorm
Yine onunla konuşmani tavsiye ederim. Nacizane. Cunku koskoca bir hayatiniz var ve hic ipucu vermiyorsun burada.
o Baba varya içi gidiyordur be size iyi şeyler almak istemezmi canım benim benim babamda zenginde sonra battı felan adamın içi gidiyordu bize bişey yapmak için ama anlayış gösteriyordum şimdi yine iyi oldu yani anlayış göstermen lazım. baban o senin kötülüğünü istermi?
3000 maaşla doğru kardeşinin çocuğuna kadar sporlara yollarken anama bana parasi yok haklisin benim kotulugumu isterim yazik
vay be
Saol yorum için. gideblrsn.
Hayırsız evlat
Hayrli evlat
allah senide evladinla sinasin amin
Malesef ablanin yerinde ben varim ama yapacak bisey yok bende bildim bileli parasi yok nereye gider o paralar anlamdim gitti bende biktm ama yapacak bisey yok kizini taciz eden icip icip döven babalar var bide boyle dusun bide işin en kotu yani ne yapsan yaranamazsin adama o yuzden en temizinden bul bir is cikabiliyirsan sdisi kendi hayatini yasa bide ablani dusun...
Tamamm
Gerçekten garip bir durum. Şu kısmı yanlış anlamadım demi ablana karşı normal ona para veriyo ama sana vermiyo, ne istesen paramız yok diyo? Sen sadece ablan aracılığı ile bir şeyler alabiliyosun
Hayr çok yalnis anlamissin. boşver o yuzden
tamam neyse kalsın o zaman. Evlatlıksındır belki ya da baban çocuklarını sevememiştir hiçbir zaman. Evlen kurtul en iyisi biyere gir çalış öyle geçinip git
Maddi durumunu bilemeyiz ama o adam yok derkn sana kolay gelir ama içi parçalanır baban istemez mi senin ihtiyaçlarını karsılamak
Kardeşim al bak sunu bir oku
Ne demek banane?
Maddiyat mi konu simdi
Herşeye param yok banane dio ve parasini çok guzel bir şekilde kardeşlerine yolluyo? Yoksa nasil yolluyor kardeşim darda diye? Her ay mi olmaz
7 yasindan beri yok dedigine aklim eriyor hep yok 8 inde maaş aliyoruz 9 unda param yok haberiniz olsun dio.
Allah sabir versin.. çok şükür babamla aramiz olmamasina rahmen yani 5 ay boyunca tek kelime konusmamamiza rahmen hep parami anneme verirdi parasiz birakmazdi ama başka sorun vardi hersey para değil ben ondan para değil ilgi istiyorum.
Garipsiniz ya ben para istiom demedim
Byebye
parası yetmediği için evin ekonomisini düşündüğü içindir. bunda anormal bir şey yok benim babam da böyle elinde para olsa sana kurban eder emin ol :)
Sende anlamiosun yorma beni. iyi aksamlar
kayserili misiniz? taam şaka şaka.. benim durumum böyle değildi ama babamdan nasıl kurtuldum söyleyeyim kardeşimle ayrı eve çıkarak.. ^_^
Ben babamdan kurtulmak istemiorumki
tek kurtuluş o ama sdafdsfff
Demek ki adamın parası yok ne olacak yani yazıktır az anlayış gösterin sizde. Bu arada yaşın 18- mi + mı?
3000 maaşla doğru kardeşinin çocuğuna kadar sporlara yollarken anama bana parasi yok haklisin.
7 yasindan beri hatrliorm herkese var bize yok haklisin 23 yasim.
Saol KiB bye
Anlıyorum seni, zor bir durum, ne diyebilirim, sabret belki ilerde farklı olur herşey..
"Ben çok uzuluyorum gözlerimi yumdum 10-15 dakika acmadim gozlerm dolmasn die ki doldu damlamasn die durdum öylece kapali" bu nasıl bir cümledir ya abi ağlayan kadınlar hep dokunmuştur içime ya..
:(((( deme öyle hassaslasiyorum. iki haftadr nolduysam yoğun hassaslik içindeyim zaten önceden kizardm uzulmezdm. bu kez baska
ya kanka hayat bu ne yapıcan herzaman dört dörtlük yaşayamıyorsun herşeyi elbet bir çıkış yolu bulursun bu kadar endişeye kapılma yarın neler olacağı belli üzülmek sana hiçbirşey kazandırmayacak emin ol.
Zengin bir koca bul evlen. Kız kardeşi varsa da bana haber et
Bizim pederin varda noluyo pintinin teki başkasına gelince hapur hupur bize gelince yarabbi şükür...
aynen iste parasi yok diye yok demiyo istemeyek DİE yok dio
aynı benim babam valla. annem alır herşeyimi benimde
Kanka baban paralari nabiyoki kariya kizami yediriyo. Yasi kac babanin kuşu otuyomu?
Babalık parayla mı oluyo ya? Bu cümleleri sanki ben yazmışım kadar kötü hissettim kendimi.
Babalik parayla olmuyor !!! Millete hep parasi var bize gelince yok Dior anlatabiliommu
anlayamion galiba
Önce üslubuna dikkat et.
Seni önce ailen bir terbiye etsinde sonra bana üslup ogret
Tamam canım kimin nasıl yetiştiği ortada sana bu kadar cevap yeter.
Babalık sadece parayla mı yapılıyor? Seni kpss kursuna gönderse, sonrada açlıktan sürünseniz daha mı hoşuna gidicekti? Mızmızlanmak yerine git bir işe gir.
Aklini kullanarak oku parasi var... Smdi yürü git
Benimde öyle trabzan babası bunlar kardeşim :/
şu an gozyaslarm birikmiş içime akio aglamayayim die
Bende de aynı dusunce gitmek istiyorum
baba sevgisine maddi boyuttan bakıyorsan yazık adam var da sizden mi saklıyor ne yapsın yoksa?
Ne demek banane?
Maddiyat mi konu simdi
İYİ OKU
bunu soruda belirtseydin ya hata senin soruyu eksik soruyorsun güncelleme yap bari
Olur. afedersin allah benim belami versin eksik yazdgm icin
alınganlık niye ki anlamadım
Babalık 200 tl miş :) olaya bak ya
Sen bir muhalefet olma 18-24 amele
sen kaç yaşındasın
Ben 23 .
Ya bakin 7 yasimdan beri inanin aklim erdiği için kesinlikle iddia edebilirim ki hep her aksam param. yok dio herşeye
Bakin inanin asla asla asla kontör dahi istemisligim yok is için ehliyet gerekio İngilizce gerekio. banane dio param yok dio
Amcamin oğluna gelsin ben onu bizim burada spora yazdrcam dio
Spor salonu parali? La paran yok ya hani?
sende bir aile sahibi olduğun zaman anlarsın yokluğu,
istanbuldaysan ve işe ihtiyacın varsa bana mesaj at özelden
Sen en iyisi beni * et
Parasi var diom kafan nie almio
La benim eğitim masraflarimi kim. karsilasin kim
Bense seniin gibiydim
:/ :/
Babamdan kurs için para ıstedım * git dedi :)
Kimseye bırseyı kanıtlamak, anlatmak zorunda degılsın anlayan anladım derdini benım aıle ıcınde de aynı sorun var
Tek yapmak istediğim bir is sahibi olup sktr olmak
Bankacilik mesela
Meselalar ıle hayat yürümez be guzellık
Baska ayaklar vardır oraya harcardir
Baban ne iş yapıyor acaba?
Baban çalışmıyormu?
3000 maasi var
ee peki parayı ne yapıyor?
baban banka mı?
Ne demek banane?
Maddiyat mi konu simdi
Şimdi biz herşey para mi dedik? Düzgün oku
Lisede dershaneye yollamadı diye ağlamış tembel arkadaşımız. Ulan evde de çalışsan biraz aklın varsa zaten kazanırsın o sınavı.
Sen muhalefet olma caliskan aarkadasimiz
her seyi babadan beklememek lazım biraz cabalamak lazım.
anlamionmu? İyi aksamlat
ehliyetimi kendim aldım para kazanıp kpssye kendi kazandıgım para ile başvurdum. babamdan hiç para talep etmedim etmiyorum.
çalış kazan
Salaksiniz ya mevzu başka ayrıca ogrenciyum mecbur bakacak bana
babanin işi ne
Muhasip
Ozel
her şey para değildir
Ne demek banane?
Maddiyat mi konu simdi
Git simdi
Hakliligimi arastiriom ben sanki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar