+1 yılMerhaba,
Altta vereceğim birkaç yöntemle koltuk altında oluşan sarı lekelerden kurtulabilirsin.Karbonat Ve Limon İkilisi İle Sarı Leke Nasıl Çıkarılır?

Karbonatın leke çıkarma ve parlatma özelliği vardır. Limonun özelliği ise hem asidik olmasından dolayı lekeleri kolayca çıkarması hem de kıyafetlere parlaklık kazandırmasıdır. Karbonat ve limon karıştığı zaman muhteşem bir tepkime yaşanır. u ikilinin önünde hiç bir leke dayanmaz. Yapmak gereken önce lekeyi hafif ıslatmak ardından lekenin üzerine karbonatı yaymak. Sonrasında bir miktar limon suyunu karbonatın üstüne sıkmak. Bir müddet yaklaşık 10 15 dk bekledikten sonra sabunlu ılık su ile arındırıp makinede yıkamak.
Tuz İle Sarı Leke Nasıl Çıkarılır?

Tuzun özelliği aşındırıcı olmasıdır. Bu sayede lekeleri kolayca söker. Yapman gereken lekeyi ıslatman ve tuzu üstüne yayman ardından ılık su ile tuzu ıslatmak. Sonra tuz leke üzerinde tamamen eriyene kadar beklemek. Bu sırada da leke zaten çıkacaktır. Ardından makineye atıp uygun bir programda yıkayabilirsin.
Rinso Deterjan İle Nasıl Çıkarılır?

Yapman gereken lekeyi ıslatmak ve bir miktar Rinso Deniz Mineralleri kullanarak lekeyi ovalamak ardından arıtıp makineye atıp yıkamak.
En Etkili Yöntem Kuru Temizleme

Hiçbir yöntem yaramazsa veya riske atmak istemezsen kuru temizleme bu lekenin üstünden rahatça gelir.08 Yorumla- +1 yıl
bahsettiğiniz yöntemleri Denedim sonuç alamadım
- +1 yıl
Hmm kulak çöpüyle çok az miktar çamaşır suyunu leke üzerine sür kısa bir süre ekle leke çıkmaya başladığı anda çamaşır makinesine at aksi takdirde bu sefer de çamaşır suyu lekesi olur. Bu da olmazsa yapacak pek bir şey yok.
- +1 yıl
bu çok riskli siyah gömlekte hemde birde leke çıkıyor mu diye başında bekleme şansım yok tavsiyeler etkisiz bunun bir çözümü yok anladığım kadarıyla birkaç giydikten sonra yenisi almak en temizi
- +1 yıl
siyah için demedim zaten beyaz için. Siyah gömlekte maalesef çıkmıyor.
- +1 yıl
Beyaz gömlekte sarı leke bırakır daha berbat olur ben en güzeli bir süre sonra yenisi alayım uğraşamıcam bu kadar detayla kaldıki bir işe yaramıyor 😏
- +1 yıl
Aynen en iyisi yenisini almak 😊
- +1 yıl
Çamaşır Yıkama fenomenliğinz siyah Ve beyaz gömlekte etkili olmadı 😂
- +1 yıl
Maalesef :D
En İyi Cevaplar
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 30,1b cevap paylaştı.
+1 yılLimon suyu tercih edilebilir gadası. Limonun ve güneşin doğal ağartma özellikleri açık renkli kıyafetlerde terlemeyi önleyici lekeleri soldurmaya yarar. Üstelik, tek başına limon, yüksek seviyede sitrik asit ve düşük pH seviyeleri sayesinde inanılmaz bir temizleyicidir. Lekeli bölgeye limon suyu ile kaplamak gerekir gadası. Giysinin lekeli alanını limon suyuna batırmak gerekiyor. Daha sonra 15 dakika güneşte bırakmak gerekir. Sonrasında leke üzerine sofra tuzu serpmek gerekiyor. Leke üzerine biraz sofra tuzu serpin. Tuzu yavaşça ama sıkıca lekeye sürtmek için bir temizleme fırçası kullanmak uygun olur. Leke üzerine sürtünme tuzu, limon suyunun daha derinlemesine leke içinde çalışmasına yardımcı olacaktır. Sonrasında normal suda durulayıp, güneşte kurutmak gerekiyor. Lekeyi normal suyla yıkayıp kurutmak gerekiyor. Giysinin güneşte kuruması, limon suyunun leke çıkarma etkisini artıracaktır gadası.
11 Yorumla- +1 yıl
siyah gömleği her seferinde güneşte kurutmak gömleğin rengini soldurur temizleme fırçasıylada temizleme yapmaya çalışmak kumaşa zarar verir yıpratır Ve yırtılmasına sebep olur tavsiyeniz işime yaramaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
+1 yılbende öyle leke olmadığı için bilmiyorum.. Çok terlemiyorum koltuk altından..
00 YorumlaÇamaşır Yıkama Sırları konusunda 2,3b cevap paylaştı. Yenisini alaral
00 Yorumla
+1 yılgömleği çöpe atarak
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne