Beyaz giydiğim her şey terleyince sararıyor. Yeni giydiğim beyaz tişört max. 4 saat sonra sapsarı oluyor ve ne kadar yıkarsam yıkayayım sarı kalıyor. Ne yapmalıyım sarı lekelerin geçmesi için? Beyaz çamaşırlardaki sarı lekeler nasıl çıkar?Beyaz çamaşırlardaki sarı lekeler nasıl çıkar?
Beyaz çamaşırlar hepimiz için temizlemesi en zorlayıcı şeydir. Özellikle rengini yıkansa dahi direkt belli eden çikolata, salçalı sos gibi lekelerde çamaşır makinesi yeterli olmuyor. Bunun için çamaşır suyu gibi kimyasallara başvurmadan doğal yöntemle beyaz çamaşırlardaki sarı lekeler nasıl çıkar göstermek istiyorum. Gerekli malzemeler: - Elma sirkesi - Karbonat - Yarım (veya lekenin boyutuna göre tam) limon - Sıvı arap sabunu - Beyaz kalıp sabun (arap sabunu yeterli gelirse buna gerek yok)
İşte yapılışı
Sararan koltuk altı nasıl temizlenir?
Beyaz t shirtlerden sarı lekeler nasıl çıkar diye kaygılanıyor, koltuk altı ve boyun bölgesindeki sarılıklardan rahatsız oluyorsanız size önerebileceğim yöntem var.
Tişörtlerimizin koltuk altı, sürekli terlediğimiz için hep leke oluyor. Bunu önlemek için deodorant veya roll on kullansak ve sürekli temiz kalsak dahi giysilerin koltuk altı zamanla sararıyor, renk değişiklikleri oluyor. Ben de evde kolayca, sararan koltuk altı nasıl temizlenir bundan bahsedeceğim. Gerekli malzemeler: - Geniş bir kap ılık su - Kabın genişliğine göre 1 çay/su bardağı beyaz sirke - Yarım su bardağı karbonat - 1 yemek kaşığı tuz - 1 yemek kaşığı oksijenli su
Beyaz tişörtlerde olduğu gibi beyaz gömleklerde de sararmalar söz konusu olabiliyor. Nasıl ki beyaz tişörtün sarı lekesi nasıl çıkar diye yukarıdaki yöntemi uyguluyoruz, gömleklere de has yöntemler mevcut ve ben şimdi size o yöntemlerden birini paylaşacağım.
Gömleklerin koltuk altı genellikle tişörtler kadar çabuk sararıyor. Bu sarılığı geçirmek için çamaşır suyunu sadece beyaz gömleklerde kullanabilsek de kimyasal olduğu için kısa sürede gömleğin yıpranmasına hatta yırtılmasına neden olmaktadır. Ben de bunun için koltuk altı sararan gömlekler nasıl temizlenir göstereceğim. Gerekli malzeme: Beyaz kalıp sabun
Elma sirkesi ve karbonat suyunun içinde bekletiyorum ben. Sarı lekeler kalmıyor. Eğer beyaz tişört ise çamaşır suyunda bekletmek de bir seçenek ama yıpranabilir.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Baskılı beyaz tişörtlerin baskılarına zarar vermez mi
Beyaz çamaşırdaki sarı lekeleri çıkarmak için beyaz kalıp sabun kullanabilirsin, çitileyip direkt çamaşır makinesine atarsan durulamadan, sarılıklar gidecektir.
SİRKELİ SU Karbonat, oksijenli su ve tuz karışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Karbonat oksijenli su ve tuz karışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu görceksiniz.
En İyi Cevaplar