Dini konularda boşlukta olmak?

Daha 18 yaşındayım. Ailem Müslüman. Ben de kapalıyım. Ailemin ''geri kafalı'' olarak adlandırdığımız kişiler gibi özellikleri yok. Gayet özgür ve moderniz. Düşünüyorum. Her an düşünüyorum bazen araştırıyorum. İnandığım dindeki yozlaşmalar, saçmalıklar beni düşündürüyor. Kaynaklara bakıyorum, kaynakların doğru olup olmadığından emin değilim. Fakat artık neyin ne olduğunu kendimce düzenledim. Ben bu dinde bana göre saçmalıklar görüyorum. Ben özgür bir insanım, fikirlerimi belirtebilirim, islama inanmak zorunda değilim ancaak, ben dinden çıktığımda ellerim kesilmelidir, kellem alınmalıdır. Kaynaklar bunu söylüyor. Doğruluğu belli mi bilemiyorum ama ulaştığım sonuçlar bunlar. Daha binlerce örneği var. Hepimiz insansız sadece kadın&erkek olarak ayrılmışız. Ama sonuçta hepimiz aynıyız. Peki neden bir erkeğin daha özgür olduğu belirtilmiş? Hepimiz insan değil miyiz? Ben saçlarımı açamam ama aynı saçı erkek açabilir. Bu belki saçma bir örnek ama bakınca o kadar çok örneği daha var ki. Ben bu dine inanıyorum, ama artık bu dine kendi açımdan olumlu bakmıyorum. 18 yaşındayım. Bir tanrının varlığına inanıyorum. Diğer dinleri de araştırdım. Bir dine inanacak bir sebep bulamıyorum. Din dediğimiz şey nedir? Hayatımızı niye bu şekilde yaşıyoruz? Tanrının bu dine inanmamızı istediği nereden belli? İnsan yalan söyler, insan uydurur, insan anlatır. Niye doğru olup olmadığı belli olmayan bir şeye göre kendimizi kısıtıyoruz? Ben ciddi anlamda boşluktayım. Deistlik denen kavram, ben buna daha mantıklı bakıyorum. Biraz daha araştıracağım. Belki fikirlerim değişir. Henüz bir şeye karar veremiyorum. Siz de fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Doğru düzgün düşünemiyor bile olabilirim.
Dini konularda boşlukta olmak?