bu soruyu iyi düşünün çünkü anne babası farklı dinden olanların %99dan fazlası islama girmiyorlar islamın neyine göre müslüman olurdunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİnsanlar çevresi tarafından şekillendirilir. Din, ideoloji, örf ve adetler, ahlak ve görgü kuralları içinde bulunduğumuz toplum tarafından verilir ve biz de alırız.
Din ve ideoloji değiştirmek değiştirmek çok kolay bir şey değildir. Örf ve adetler, ahlak ve görgü kuralları da toplumdan topluma değişkenlik gösteren şeyler olduğu için değiştirmek yine zordur. Ancak çok araştıran, yeniliklere açık, her şeyi göze alan ve uçlarda yaşayan insanlar değiştirme cesaretinde bulunabilir. Cesaret diyorum çünkü içinde bulunulan toplum tarafından dışlanma olasılığı büyüktür.
Ben değiştirmezdim.
Bir Hristiyan da olabilirdim Musevi de veya herhangi bir başka din. O zaman o toplumun bir parçası olacağım için İslamiyeti ve ya başka bir dini seçmezdim diye düşünüyorum. O zaman da o görüşün düşüncesi dayatılacaktı. Bu işler toplumun sana ne aşıladığına bakar02 Yorumla- +1 yıl
o zaman islama göre sonsuza kadar cehennemde yanmayı da hak etmiş oluyorsun ama ancak araştırıp müslüman olanların sayısı olmayanlara göre %1den daha düşük hem allah insanları dinini değiştiremeyeceği şekilde sabit fikirli yaratıyor hem de cehenneme atacağım diyor sence de çok saçma değil mi?
- +1 yıl
Ne cehenneme gitmek ne de cennete gitmek bu kadar basit. Siz zannediyor musunuz ki bu kadar kötülüklerin yapıldığı, iftiraların atıldığı, sayısız kul hakkının yenildiği, adaletsizliklerle, kötülüklerle dolu bir dünyada sadece müslüman olduğunuz için cennete gideceksinizi? Herkesin sınavı ayrı. Kimin ne nedenden cennete ve cehenneme gideceğini biz insanlar bilemeyiz. Bunun muhasebesini yapmak yerine iyi, erdemli, dürüst insanlar olmamız gerekir. Onun, bunun ne dediğine çok kulak asmayın. Aklınızı kullanmanız, inandığınız dinin temel gereklerini yapmak ve iyi bir insan olmanız yeter de artar bile...
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
6Cevap
Yani tabiki aileden islama dair bir şey duymayan çocuk ne anlasın islamdan, bende olsam bende hristiyan olurdum, islamdan bihaber, ama büyüdükçe araştırırdım tabii
059 Yorumla- +1 yıl
peki hıristiyanlığı ve budizmi araştırdın mı hiç?
- +1 yıl
sence şunu okuyan birisi başka bir dinden islama geçme şansı var mı? tr.wikipedia.org/.../Ai%C5%9Fe_bint_Eb%C3%BB_Bekir
- +1 yıl
vikipedi
- +1 yıl
sadece erken evlenme değil burda tecavüz var günümüzde 9 yaşındaki bir kızla 50 yaşında adam seks yapsa ve kızın rızası bile olsa daha çocuk olduğu için bu çocuk istismarı veya çocuk tecavüzü olduğu gerçeğini değiştirmez
- +1 yıl
hiçbir açıklama çocuk tecavüzcülüğünü iyi gösteremez allah dünyaya inse gelse dese ki çocuğa tecavüz etmek iyi birşeydir allahı gördüğüm halde senin gibi allahın... derim ama yine de izlicem bakalım ne anlatıyor
- +1 yıl
1. cevap: muhammed fakirdi o yüzden 25 yaşına kadar evlenememişti sonra gitti zengin dul olan haticeye kapak attı ama karısından korktuğu için de başka kadınlarla evlenemedi :D hatice ölünce de çok eşli olmaya başladı zaten haticenin bütün malı mülkü de ona kaldı muhammed ayşe ile de 6-7 yaşında değil 9 yaşında yani buluğa girer girmez evlenmiştir çünkü 6-7 yaş cinsel ilişkiye uygun değil sanki 9 yaş çok uygunmuş da araplara göre uygun bugün bile nerdeyse bütün arap ülkelerinde 8-9 yaşında kızlarla evlenip cinsel ilişkiye girip bunu peygamberimin sunneti diye savunuyorlar bir de ayşenin muhammedin öğrencisi olduğunu hadis rivayet ettiğini söylemiş bunun için evlenmesi şart değildi ki babası zaten ebu bekir yani zengin bir aileden geliyor muhammedin yanına gidip gelirdi ve yine öğrenirdi evlilik demek seks demektir kimse kıvırmasın islam kusursuz falan değildir onlarca kusuru yanlışı vardır bu yüzden allahın dini islam olamaz
- +1 yıl
bu tiplerin yaptığı şey sorgulamak değildir bir ideolojinin avukatlığını yapmaktır bunlar öyle körü körüne sorgulamadan inanıyorlar ki hata yanlış olsa bile vardır allahın bir bildiği diyip yollarına devam eden kafa bu
- +1 yıl
o zaman kuran günümüze kadar gelip gelmediğini de bilemeyiz bozulmadan sadece allah bilir senin bakış açınla peki islamın kusursuz olduğunu nerden biliyorsun bütün kuran ayetleri ve hadislerini tek tek inceledin mi yok sağdan soldan duydun kusursuz diye sende körü körüne araştırmadan sorgulamadan kusursuz diyorsun
- +1 yıl
değişme olasılığı yüksek neden dersen islam tarihinde muhammedin en büyük düşmanı ebu sufyandır muhammed öldükten 30 sene sonra hz. aliyi öldürtüp devletin başına muaviye geçmiştir ve muaviyenin çocukları devleti 100 sene yönetmiştir bu muaviye de ebu sufyanın oğludur
- +1 yıl
islam kusursuz değildir gerçekten bunu araştırmak istiyorsan youtubede yakup denizin videolarını izle aramaya gülme garantili ayetler yaz allahın açmazı yaz videoları çıkıyor ya da kuran tanrı kelamı değildir yaz videolarını izle videolarında direk kuran ayetlerinden örneklerle kuranın ne kadar saçma ve akıl dışı olduğunu gösteriyor verdiği ayet numaralarını googlede de aratabilirsin
- +1 yıl
şirke düş demiyorum ki sana sadece dediğim videoları izle senin gönderdiğin videoyu ben bak izledim
- +1 yıl
sorguladığım için değilim
- +1 yıl
nickimde deist yazıyor dinsizim sen şu videoları izler misin?
- +1 yıl
ayetler saçma değil mi sence?
- +1 yıl
allah inancı yüzlerce din arasında hepsinde var merak etme tek allaha inanan müslümanlar değil yine tanrıya inanırsın ama muhammed yalancı sahtekarın biri kabul et
- +1 yıl
bu kadar farklı anlaşılmaya müsait bir kitap allahın kitabı olabilir mi peki? ki ben farklı yorumlanabileceğini de pek düşünmüyorum ayet ortada ne demek istediği ortada böyle saçmalıklara allah sözü diyenler allaha en büyük hakareti yapmaktadırlar
- +1 yıl
düşün yolda adamın biri yanına geldi dedi ki ben peygamberim bana inan allahın bana gönderdiği kitap var ona da inan eğer inanmazsan cehennemde yanarsın şimdi bu adama inanmak ne kadar akıldışı ve saçmalık ise hz. muhammede ve kurana inanmak da o kadar akıl dışıdır ikisinin de peygamber olduklarına hiçbir kanıtları yok
- +1 yıl
anne babadan islamı öğrenmen de islamı doğru yapmaz sonuçta anne baba allah değil ki herşeyin en doğrusunu bilsinler
- +1 yıl
peki allahın muhammed son peygamber diyip demediği ne malum muhammede? islam son dindir diyip demediği ne malum? bunların hepsi muhammedin iddiaları ya muhammed yalancı sahtekarsa?
- +1 yıl
evet doğru
- +1 yıl
1. eğer cehennem gerçekten var olsaydı ya varsa demezdin zaten var olduğu belli olurdu daha var olup olmadığı belli olmayan birşeye ben neden inanayım? 2. hıristiyanlıkta da cennet cehennem inancı var neden hıristiyan olmuyorsun ya hıristiyanlık dini doğruysa muhammed gerçekten sahtekarsa ne yapacaksın? bu kez yine cehenneme gideceksin neden hıristiyanlık değil de islama inanıyorsun?
- +1 yıl
ayrıca senin aklın mantığın vicdanın alıyor mu sen sırf müslüman değil diye bütün insanların işkence görmesini doğru buluyor musun? allah bunu doğru buluyor bu durumda sen allahtan daha merhametli değil misin?
- +1 yıl
kuranda birçok bilimsel hatalar var akıl dışı şeyler yazıyor googlede araştır bakalım kurandaki hatalar yaz kurandaki bilimsel hatalar yaz hepsi çıkar böyle bir kitaba nasıl kusursuz diye inanıyorsunuz aklım almıyor bilimsel olarak atalarımız maymundu bunu söyleyen bizzat dnanın kendisi nasıl ki dna testiyse birinin anne baban veya akraban olduğu ortaya çıkıyorsa maymunların da çok uzaktan kuzenlerimiz olduğu ortaya çıkıyor %98 oranında dna aynı ama din adem ve havvadan geldik diyor tam bilim düşmanı bir din eminim bu evrim bilimsel olarak bir islam ülkesinde bulunsaydı o bilim adamının kafasını keserlerdi
- +1 yıl
Maymundan yaratıldığımıza inanmıyorum, bu mümkünsüz bence, insan insandan yaratılır değil mi? Ve Allah ta bizi mükemmel şekilde yaratmış, o darvinede inanmıyorum açıkçası, insan nasıl bir maymundan yaratıla bilir ki, sen maymundan yaratılfığımza inanıyorsunda, insan olan Adem ve Havvadan yaratıldığımıza inanmıyormusun?
- +1 yıl
DNA gibi bir bilimsel gerçeği inkar ediyorsun yani öyle mi sırf binlerce yıllık masallar yüzünden
- +1 yıl
benzeyebilir diye birşey yok DNA gösteriyor ki biz maymunlarla akrabayız çooook uzaklardan yani milyonlarca yıl önce biz de maymunduk bu bilimsel birşey bütün dünya da bu bilimsel gerçeği kabul ediyor bir tek müslümanlar kabul etmiyor o da dinlerine körü körüne sorgulamadan bağlı oldukları için birileri kalkmış hikayeler uydurmuş ona sorgulamadan inanın ama bilimsel gerçekleri de reddedin işte bu yüzden bütün müslüman ülkeleri bok içinde hiçbiri gelişmiyor bilime kapalılar
- +1 yıl
senden sadece kanıt istiyorum bana muhammedin yalancı sahtekar değil de gerçekten allahın peygamberi olduğuna kanıt göster? eğer gerçekten peygamber ise mutlaka kanıt vardır bir ayetin tefsirinden bahsedeyim sana bir gün mekkeli müşrikler muhammede gelip diyorlar ki madem gerçekten peygambersin şu dağları altına çevir ya da çölleri verimli arazilere çevir tarım yapalım gayet mantıklı istekler sonra isra suresi /59 ayeti iniyor ve o ayette diyor ki eski kavimler mucizelerimizi yalanladılar o yüzden mucize göndermeyeceğiz görüyor musun muhammed nasıl kıvırıyor peygamber olduğunu ispatlayamayınca
- +1 yıl
O mucize Allahın elindedir, isterse verir isterse vermez. Ama sen elini kolunu hareket ettirebiliyorsun, yürüye biliyorsun, konuşa biliyorsun, vücudunda milyonlarca hücre var, organların hepsi düzgün çalışıyor. Bunları bir sistemle yaratan ve idare eden Allaha hamd olsun, bence bu bile Allahın var olduğuna kanıt, ama senin söylediğin iddialar ne kadar doğru bilemezsinki, geçmişte neler yaşanmış ancak Allah bilir
- +1 yıl
allahın var olduğuna inanmak ayrı şey muhammedin peygamber olduğuna inanmak ayrı şey yüzlerce din var hepsi allaha inanıyor ne diye muhammedin peygamber olduğuna inansınlar ki muhammed kendi gelinine göz dikip evlatlığından boşatıp evlenmiş birisi böyle gözünü kadın bürümüş birisine nasıl peygamber diyebiliyorsunuz https://www.youtube.com/watch?v=FUFzIMXmtJo
Anne ve babam beni cok etkilerdi kesin ama olma ihtimalim yuksek gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin anne baba müslümansa ne olmuş senin gibi etekli olmus
050 Yorumla- +1 yıl
o kadar kudurtmuşum ki seni hala benle uğraşmaya devam ediyorsun ağla bakalım seni gördükçe gülüyorum
Cevap sahibi+1 yılNe mal adamsın. Onunla ben aynı kişi değilim senin gibi ma. la böyle salakça soruya bu cevap gider. Ono bobonoz moslomon olmosoydo sozdo moslomon olmozdonoz.
Ulan biraz kendinizi geliştirin argüman üretim papağan gibi yakup deniz mali ve diğer s. alaklarin sorularını tekrarlamayın.
Musluman olmayıp müslüman olanların bile var olduğu dünyada senin gibi müslüman anne babadan gelip kafir olanların olduğu gibi şeylerde varken böyle saçma sorularla anca kendinizi tatmin etmeye kalkarsınız. Sorsak okuyup araştıran objektifsinizdir- +1 yıl
hemen hakaret et işine gelmeyince işte islam ahlakı budur kendin gibi düşünmeyen kim varsa senin düşmanın senin gibi düşünmeyen kim varsa her türlü hakaret yapılabilir hatta öldürülebilir işte islam zihniyeti bu
- +1 yıl
o kadar mal salak diyorsun ama 1 tane bile argüman çürütemiyorsun çünkü cahilsin hiçbirşey bilmiyorsun hayatında kütübü sitte diye bişey duymamışsın sorsam 32 farzı bilmezsin kuranın türkçesini okumamışsındır arapça okuyup anlamadığın halde sevap kazandığını zannediyorsundur gelip burda din dersi vermeye kalkıyorsun söylediğin şeyler de hakaretten başka bişey değil bilgin olsa bilgini konuşturursun
Cevap sahibi+1 yılHakaret mi 😂Mal a mal denir ne denecek. Ahlaksiz birisinin ahlak naraları atmasida ayrıca komik. Ulan ahlak gibi soyut şeyleri bile kendinize mal edip ahlak dersi veriyorsunuz ya ne komiksiniz. Sanki Allah a peygambere hakaret edip kurana ahlaksızlık yapan it soyu sen degilsin. Sokaktaki itler bile senden daha samimi.
Cevap sahibi+1 yılSen malsan ben ne yapıyım. Arastir bakalım Abd de büyüyüp müslüman olanları gerzek
- +1 yıl
mala mal denir diye hakaretini savunuyorsun o zaman bende derim ki çocuk tecavüzcüsüne çocuk tecavüzcüsü denir bu hakaret değildir al bakalım sana kaynak tr.wikipedia.org/.../Ai%C5%9Fe_bint_Eb%C3%BB_Bekir
- +1 yıl
acaba bunu okusalar o abdde müslüman olanların kaç tanesi müslüman olur
- +1 yıl
noldu lan sustun kaldın böyle sustururum adamı işte
Cevap sahibi+1 yılVikipedimi kaynağın 😂Bende yazıyım agnostik hatunun anasını şöyle düşüklerin diye vikipediye atıyım. Oraya birşey atmak o kadarda zor değil. Senin gibi s. alaklarda kaynak olarak ele alie. Hem ne tuhaftir senin akıl hocan yakup deniz denen kişi bile Muhammed 'in hayatta var olmadığını söyleyip kuran-i Muhammed 'in yazdığını hatta Aişe ile 8 yaşında evlendiğini dile getiriyor.
Ulan kör olsa anlat. Hz Al senin peygamberden önce kafir birisiyle evlilik yoluna girdigi. Sonra tebliğ olunca kafir birisiyle evlilik olmayacağı için Kafirin bu evlilikten çaydigi. Ulan peygamber bile ondan sonra nikah kıydı. Başka kaynaklardada Hz. Muhammed 'in peygamber olduğu yazar hemde vikipedide. E minoglu kaynaginiz bile işinize gelirse onu baz almakta size mahsus. Simdi miktir git etekli pi. c. Biraz büyüde argüman üret. Sen anca burdaki üç beş cahili kandırırsın.- +1 yıl
vikipedi yazılarına kaynak olarak buhariyi gösteriyor buhari hadisini sırf işine gelmiyor diye inkar ediyorsan sen baya cahilsin demektir dediğim gibi hayatında kuranın kapağını açmamışsın gelip din dersi veriyorsun sırf fikirleri senden farklı diye insanlara hakaret ediyorsun işte islam ahlakı budur o kadar yazı yazdın bir tane bile ayet veya hadis yazamadın neden çünkü cahilsin anca körü körüne sorgulamadan araştırmadan öğrenmeden koyun gibi inanırsın önüne gelen her bilgiye ve işine gelmeyen her bilgiyi de sırf işine gelmiyor diye inkar edersin sonra ülke niye gelişmiyor diye ağlarsın
Cevap sahibi+1 yılVay mk Ordakiler medeniyetin başkenti yerse abd dekiler okuma yazma bilmiyor bir trk siz biliyorsun. Islami kabul ederse cahil etmezse senin gibi itlik peşinde koşarsa medeni okuyup araştıran bilgili donanımlılar. Sizin zihniyetinizi mikiyim. Argümanlarınız bile bombos kendi argümanlarınızla kendinizi g. t ediyorsunz. Birde reklam yaparsınız bilmem ne filozofu diye.
Vikipediyi kaynak olarak gösteren boş insanlar toplulugu- +1 yıl
vikipedide yazan o bilgileri hiçbir müftü veya islam alimi yalanlamaz sen işine gelmediği için kaynağı kötülüyorsun çünkü cahilsin körü körüne inanıyorsun anne baban ineğe tapsa sende ineğe tapacaktın
Cevap sahibi+1 yılBu aynı şeye benzedi. Diamondun Şu kaynakta şöyle bir yazı var. Durun gösteriyim a bak yokmuş zaten ben bunlarada inanmam demesi gibi. Buharının Kaynaklarda Hz. Muhammedin Allah elçisi olduğu yazılarda yazıyor. Onlar niye belirtilmemis
Onlardaki hitap su. Allah elçisi olduğuna ınanılır ama buharda bu var.6 yaşında evlendi kesin ben ordaydım 😂Ya Bi sg mi mali- +1 yıl
ben zaten bu hadislere ve kuran ayetlerine inanmıyorum inanması gereken sensin ben değil ayrıca daha türkçe okuduğunu bile doğru anlayamıyorsun 6 yaşında evlenmedi nişanlandı 3 sene nişanlı kaldılar 9 yaşında tecavüze uğradı ayşe bir de bunu şöyle savunuyorsun sanki ordaydın diye o zaman kuranın değişip değişmediğini günümüze kadar geldiğini nerden biliyorsun 1400 yıl boyunca takip mi ettin yok sağdan soldan değişmedi diye duydun sende değişmedi diyorsun papağan gibi :D
- +1 yıl
sağdan soldan millet ne öğretirse onu tekrarlayıp duruyorsun
- +1 yıl
madem bu kadar islama bağlısın körü körüne neden cihad etmiyorsun git filistine orda israile karşı savaş ama yemez cennete gideceksin ölünce hadi savaş niye savaşamıyorsun çünkü eziksin
Cevap sahibi+1 yılYa bi sg mi mali. Hindistamdakilerde ineğe tapmiyor canım daha bunu bile bilmiyorsun kutsal kabul ediyorlar hep aynı teraneler. Allah öyle büyüktür ki. Musluman olmayan ülkelerde bile hak edene hidayet verir doğru yoluna çeker haketmeyen senin gibilerinede yolunu kaybettirir.
Kendi pisliginizde yuvarlanirsiniz güya eğlenirsiniz bir saatten sonra şeytanlarınız sizinle r. asak gever sizde kuduz köpek gibi saldirirsiniz. Ama boşadır bu saldirilarinjz. Hiç kacariniz yok. mike mike kininizde geberirsiniz
Cevap sahibi+1 yılNe mal insansın. cihat 'ın kavramını bile bilmiyorsun mi mali. Cihat sadece elinde kılıçla olmaz. Burda benim seninle yaptigimda bir çeşit cihat. Gerci sen malsın bunuda anlamazsin
- +1 yıl
hindistanda yüzlerce farklı din var aralarında ineğe tapanlar da var sende o ailede doğsaydın ineğe tapacaktın anne babanı allah kabul ediyorsun işte anne baba ne derse yüzde yüz doğrudur herşeyin en doğrusunu bilirler çünkü anne baba allah değil mi :D dediğim gibi madem bu kadar dininden eminsin defol git filistinde savaş şehit ol tutan yok ama yapamazsın çünkü sende inanmıyorsun cennete cehenneme
- +1 yıl
hahahah hakaret edecek cihat yaptığını zannediyor sevap işleyeyim derken günah işliyorsun farkında değilsin kul hakkı diye bişey var dinsiz bile olsam hakkımı senden ahirette alabilirim ama sen allahtan korkmuyorsun ki allahın bana gücü yetmez diyorsun ahirette
Cevap sahibi+1 yılYa bi sg mal. Himdistanlilarla çalışmış birisine ineğe tapanlarda var diyorsun. Oku araştır ineği kutsal kabul ederler tanrı kabul etmezler canım. Kutsal ve uğurlu sayarlar. Aynı müslümanların kabeyi kutsal saydıkları gibi. sen malsın şimdi müslümanlar kabeyi tanrıda kabul ediyor dersin
- +1 yıl
filistinde cihat edip ölürsen cennet garanti burdaki cihatta cennet garanti değil ama işte sende o makat yok anca burdan yazarsın gidip savaşamazsın ulan bir de cihat yaptığını zannediyor ya gülüyorum lan hayatında kuran okumamış hadis okumamış islamı araştırmamış gelip din dersi vermeye kalkıyor önce gusül almayı öğren cahil
Cevap sahibi+1 yılYav he he 😂Kudur. Bubulkeyi senin gibi aminogullarina mi bırakalım. Yeri gelir ordada cihat ederiz ayninkarabagda ettiğimiz gibi. Şimdi miktir git biraz hindistan-çin tarihi hakkında bir iki şey karıştır
- +1 yıl
burası laik ülke biz nasıl yönetilmemiz gerektiğini allahtan daha iyi biliyoruz
- +1 yıl
madem islam dininin yüzde yüz doğru din olduğundan bu kadar eminsin kanıtla da görelim ne malum muhonun yalancı olup olmadığı kuranı uydurmadığı?
Cevap sahibi+1 yılNe güzel la. isinize gelince laik ülke işinize gelmeyince müslüman ülke. Ulkede tecavüz cinayet olur müslümanların ülkesi başka birşey olur loik olko. Bu ülke benim ülkem sen got korktuğun ypg nin yaninda savasa gir. Hani önceki hesaplarında bolca küfür ettiğin Atatürkün de arkasına sığınma git sırtını ypg ye pkk ya daha.
Ulan birde vatansever ayaklarına giriyorsunuz ya. Hep iki yuzlusunuz- +1 yıl
ben vatansever değilim ki benim için önemli olan o ülkenin ne kadar iyi bir ülke olduğudur iyi özelliklerini kabul ederim kötü özelliklerini reddederim senin gibi fetö ve ışid zihniyetlilere mi bırakalım ülkeyi?
Cevap sahibi+1 yılIsid de zihin zihniyetten. Yoğ yi savunan ahmak bir katili savunan diğerini suçluyor. Ne trajikomik. Bu iş aynı şeye döndü. Benim anam senin ananı kehanete görmüş e döndü. E senin anan ne arıyormuş kerhanede diye adama sorarlar.
Hem sen bu ülkeyi sevmiyorsun bir milimde yaradigin yok. Seni avrupaya almiyorlar alsalar onlara domalirsin bile birde bizim ülke diyorsun. Sen git çoluk çocuğa algı yapmaya çalış. Ben sana 5 numara büyük gelir. Kaninizi biliyorum sizin.😂- +1 yıl
hadi hadi git filistinde savaş şehit ol cenneti garantile gelip burda boş vakit kaybetme korkak müslüman :D
Cevap sahibi+1 yılSenin gibi ib. neden ne yapacagimi öğrenecek degilim. Etekli. kiz hesabi acab birisiyle bu kadar zaman harcamam bile ziyan. Zırla Avrupayada gidemiyorsun hergun ezan okundukça kuduruyorsun da.
Senin baban oğlum olmuştu diye sevinmislermiydi. Birde peygamber ismi takmışlar adını. Hergun lanet okuyorlardir sana. Bi ipe sapa gelmedi. Bir baltaya sap bile olamadı. Cansiz odun kadar bile faydali olamadi diye 😂- +1 yıl
sen bana bu kadar sataşmaya çalışacağına islam dininin doğru olduğunu ispatlasana niye ispatlayamıyorsun çünkü ispatı yok tek bildiğin şey körü körüne araştırmadan sorgulamadan önüne gelen her bilgiye inanmak ayrıca 3 sene medrese tahsili alan birisi olarak bu konuşmalarının islam ahlakında hiçbir yeri olmadığını söyleyebilirim gerçek bir müslüman bu konuşma uslübü ile konuşmaz bu şekilde konuşan bir müslüman islamı poposuyla anlamış kuranı poposuyla okumuş demektir
Cevap sahibi+1 yılPuahahahaa ne oldu söylediklerim zoruna mı gitti. yineSoylediklerim sana satasma degil hakikat oldugunu sende biliyorsun hatta biraz sonra yine kendi pisligini kusup hesabini kapatacaksin tabiri caizse zavalli gibi kendini mikeceksin. Yine aynı teraneler. Bu argümanları git başkasına sat. Ben islamida diğer dinleride araştırmış ve hala araştıran birisiyim. Birde size bakalım. Yakup deniz gibi ma. la sen bizim peygamberimizsiniz diyecek kapasitede ahmaklarsiniz. Hep papağan gibi yekrarlamaya devam edin. Saga sola ahmak diyin ama esas ahmak olduğunuzu görmeyin. Bu yüzdende bir mikimesahip oylamayın. Kininizde geberin
- +1 yıl
ben kendi hesabımı kapatmıyorum KS kapatıyor benim kimseden korkum yok bazı gerçeklerin üstüne sallamasyon birşeyler ekliyorsun kendince ve hala islamın doğru din olduğunu ispatlayamadın araştırmalar yapıyorum diyor bir de ne araştırması yapıyorsun lan sorsam la ilahe illallahın manasını doğru tarif edemezsin gelmiş din araştırıyorum diyor istediğin kadar googleden araştır yine bana gelip de doğru bir tarif yapamazsın bu kadar da iddialıyım
- +1 yıl
ben faşizmin karşısındayım ve islam dini de tıpkı nazi almanları gibi faşist bir ideolojiye sahip sırf müslüman değil diye insanların hayatını tehdit eden bir ideoloji
Cevap sahibi+1 yılHâlâ konuşuyormuşum mk malı. Hep aynı teraneler Neyseki dedelerini nasıl miktilerse dedelerim bizlerde sizi öyle mikip cehenneme postalanacaksinjz. Fasizme karşıymış. Şimdide hümanist oldun. Surekli yanar dönersiniz. Dönün bakalım. Islamda kendi valindekilerin malina canına zeval getirmez ama senin gibi pislik kusarsa kudurursa kendini korur ve senin gibilerinede gereken cezayida verir. Hic birşey olmazsa ebu cehil gibi lanetle anilirsiniz. Ölünuze dirinize lanet edilir.
Ha birde sürekli diyorsun ya. Hindistanda doğsan ineğe tapacaksin diye. Hindistanda bile Allah hakedene hidayet edip doğru yola getirir. Nitekim bir sürü kişide müslümandır amir khan gibi. Sen kudurmaya devam et. Sizin makus kaderiniz bozguna uğramak. Cok iyi saklansan bile er ya da geberip gideceksin buda sana ve senin gibilere en büyük ceza- +1 yıl
boş yapıp duruyorsun anca dini bilgin olsa onlarla konuşursun ikna edici olursun ama varsa yoksa karşındakini küçümseme hakaret başka birşey bildiğin yok bu da senin gibi müslüman olanların aslında ne kadar bağnaz ve yobaz olduğunu cehalet içinde olduğunuzu gösterir ayrıca korkaksın da filistine savaşmaya gidemiyorsun 1.5 milyar müslümansınız 8 milyon israile hiçbişey yapamıyorsunuz ahahhahaha :D :D :D
Cevap sahibi+1 yılKarsimdaki adam olsaydi adam gib8 cevap alirdi ama senin gibi it olumca boyle muamele goruyor 😂Senin gibi bir aminogluna dolu yapmaya gerek yok. Sen giderken ben O yollardan geri dönüyordum. Hadi biz 8 milyon beceriksiziz siz hiç birseysiniz ve Türkiye gibi yerde bile mikiliyorsunuz. VE hep mikilmeye devam edeceksiniz. 😅Yanar döner. YPG nin saflarinda gitte bizimle müslüman Türklerle savaş. Mezopotamya domuzu. G. tunmu yemedi 😂
- +1 yıl
benim söylediğim lafları bana söylemeye çalışıyorsun bana vaat edilen bir cennet yok niye gideyim ki ama sana cennet vaat ediliyor senin gitmemen anormal demek ki sen islama yarım yamalak inanıyorsun kuranı da poponla okuyorsun ahahhahaha :D :D :D z kuşağı hızla dinsiz oluyor yakında bu topraklarda ezanı da yasaklayacağız çok uzun sürmez sence görürsün ağlarsın ezanımızı yasaklıyolar kendi ülkemde diye
Cevap sahibi+1 yılSenin sozunu sana geri soylemis olmamda bunu bana soyletiyor olmanda senin yanar donerliginin sonucu. Sanada cehennem vad ediliyor. Ebeyin a. mini tersten gormen cadediliyor. Hem demissin ki Z kuşağı dinsiz oluyor diyorsun ama hala ezan sesini duyup kuduruyorsunuz 😂Sizin coklugunuzdan bile bir b. k olmuyor. Bundan yillar oncede dedelerin islami bitirdik diyorlardı ama bak hala din ayakta duruyor. Dedelerin gibi kininizde geberip gideceksiniz. Bu yola çıkan hiç biriniz şuanda yok ve hiç birisi hayırla anılmıyor. Turan Dursuna bile ışıklar içinde uyu diyen ölüm yokluktur diyen asalaklarsiniz orda bile tutarsizsiniz. 😂
- +1 yıl
cehennemin var olduğunu nerden biliyon sanki gidip gördün mü yok anne baban var demiş sende saf gibi inanmışsın kanıt olmadan sanarsın anne baban allah herşeyin en doğrusunu bir tek onlar biliyor yok öyle bişey senin gibi çocuk tecavüzcülüğünü normal gören müslümanlar cennete gidecekse ben cehenneme de giderim sıkıntı yok
Cevap sahibi+1 yılPuahahahaa annemin babamın var dediğine göre var dedigimi nerden biliyorsun ma. l. Hep bir hüsnüzan hep bi kesin nu boyledir diye kendi dar kafanla cikarimlarda bulunuyorsun. 😂 Gidip gelmeyen biri cohonnom yok diyor be ne kadar doğru oluyor. Bunu hoc sorgulamaz. Ulan kıştan yaza dönmek bile bir delildir ama senin gibi mallar yok illa göreceğim der. Ayni şeye benziyor. Bilmem nerenin bir kabilesine abd diye bir ülke var diyorlar no no no abd yok olmadi olmaz demesi gibi. Tecavuze gelince tecavüz etmek sapıklık falanda siz iyi bilirsiniz ataların eşeklere tecavüz ettigi için az idam edilmedi. Elinize kız gelse nefessiz mikecek tipler kuduran tipler burda kadın hakları savunucusu insancıl sevgi pitircigi profesör edasinda takılıyor ya. Gulmekten ölüyorum. Avrupaya kaçma merakı olan birisi ypg yi aklayan birisi ne kadar ahlaklı ve vatansever olursa anca o kadar insancıl ve ahlaklisiniz.😂
- +1 yıl
allahın varlığı ve yokluğu meselesi ayrı mevzulardır muhonun peygamber olup olmadığı ayrı mevzudur muhoya diyolar ki 1400 yıl önce mekkeli müşrikler madem peygambersin hadi şu dağı altına çevir çölleri verimli topraklar yap tarım yapalım o da isra/59 ayetle cevap veriyor o ayette diyor ki eski kavimler mucizelerimizi yalanladı o yüzden mucize göndermicem bak bak nasıl kıvırıyor noldu hani peygamberdin göstersene mucizeni gösteremezsin çünkü yalancısın muhoooo
- +1 yıl
çanakkalede bok yoluna geberen dedelerin de eşeklere tecavüz ediyordu bu sadece kürtlere mahsus birşey değil ki
Cevap sahibi+1 yılAllah tan isteseydi Allah ta yerine getirseydi su zamanda sen ve senin gibilerin bu konu hakkında söyleyeceği şey. Ben gözünle görmedim o olay yalan zart zurt olurdu. 😂E sonuç olarak ayet yine doğru cıktı. Nede olsa inanmıyorsunuz amaç farklı olunca. Dedelerinde aynı şeyleri söyledi şahit oldukları olaylarda sihir dediler. Sen ve senin gibiler ise şimdi yalan dese ne olur demese ne olur. Bak hala inananları var ve hala bir mikime yaramayan boş kalabalık olan sizlere ragmen islamin inananları var 😂
Cevap sahibi+1 yılNe oldu iki saat önce vatan millet diyordun lille benim diyordun 😂 Işiniz gücünüz yalan dolan ibinelik t. opluk. Çanakkalede dedelerim şehit oldular senin dedelerin mikildiler. 😂
- +1 yıl
allah da yerine getirseydi diyorsun bak halbuki allah bu isra/59 a göre hiçbir mucize göndermemiştir yahu hiçbir mucizesi olmayan bir sahtekarı ne diye körü körüne savunursunuz ki hiç mi kafanız çalışmıyor? varsayımlarla bu iş yürümez icraata bakacaksın peki neden bu kadar müslüman var sevgi barış ve hoşgörü dininin müslümanları heryere islamı anlattılar insanlar da ikna mı oldu yok heryere zorla islamı yaydılar bütün dinleri zorla yok ettiler o dinlerin rahiplerini öldürdüler sanki bilmiyoruz
Cevap sahibi+1 yılAhahaha bu ne çaresizlik ne zavallilik 😂Baya sinirlenmiş bizim etekli it. Ulan geri. zekali isra 59 da ki ayette ne diyor önce bi ona bakta ona göre konuş. Ayetleri bile şaşırdı. 😂
- +1 yıl
kuranı poposuyla anlayan bir müslümansın işte
Cevap sahibi+1 yılIsra 59 da semit kavmine mucize gonderidginden bile bahsediyor. Kuran-i kuranla yalanlamaya kalkıp g. t oluyorsun. Yine işine geldiğini kabul edip işine gelmedigini yok sayıyorsun. Bu zekayla bu yasa nasıl geldin anlamıyorum. Doğru konuş dimi anca sanalda atıp tutuyorsun. Iki üç malın videosunu izleyip papağan gibi tekrarlıyor ve kimse tarafından sevilip saygı duyulmiyorsun ondan bu kadar acınası ve zavallısın değil mi 😂
+1 yılAilem hangi dindeyse o dinin mensubu olurdum. Ne mutlu ki müslüman bir ailede doğdum.
01 Yorumla- +1 yıl
peki günümüzde yeni bir peygamber gönderse allah kafası o şekilde esse sen ailenin dinini bırakıp bu peygambere inanmayacaktın dolayısı ile yine cehennemi hak edecektin
+1 yılMüslüman mısın diye sorsana sen
01 Yorumla- +1 yıl
:D
Ben yine ateist olurdum herhalde
01 Yorumla- +1 yıl
helal
Ne olursa olsun musluman olurdum.
014 Yorumla- +1 yıl
niye?
- +1 yıl
bütün dinler islamdır diyorsun peki allah ismine neden hiçbir dinde rastlayamıyoruz dünyanın hiçbir dininde allah ismi geçmez eğer onlara da allah peygamber göndermiş olsaydı tanrıyı allah olarak tanıtmaz mıydı?
- +1 yıl
Allah in ismi yoktur, isme ihtiyacida yoktur.
Allahi sen insan gibi dusunemezsin ki biz insanlarda bile orjinde isim diye birsey yoktur. Bunlar hep kulturel seyler.
Allah ismi Kabedeki bas put el ilahdan gelir. Muhammed Sav o zamanin en gelismis , en ahlakli ve en iyi ulusu oldugu icin araplara gonderilmistir. Allahin mesajini en iyi Arap ulusu muhafaza edip yayabilirdi. bunun sonucunda allah kendini arap ulusuna onlarin kulturune uygun olarak el ilah yani allah diye tanitmistir.
Allah tarih boyu kendini peygamber gonderdigi uluslarin kulturune gore farkli farkli tanitmistir.
- +1 yıl
popondan helal haram da uydurdun peki muhammedin gerçek peygamber olduğunu yalancı veya sahtekar olmadığını kanıtlayabilir misin?
- +1 yıl
kuranın hangi ayetleri? kuranı insanlara bildiren kim? muhammed yani nerden bileceksin kuranı muhammedin uydurmadığını?
- +1 yıl
neden düşünmeyelim şimdi yanına birisi gelse ben peygamberim bana inan yoksa cehennemde yanarsın dese ona inanır mısın muhtemelen defol git diyip küfür edersin demek ki sen bir mekkeli müşrik olsan yanına hz. muhammed gelse yanına seni islama davet etse sen de ona küfür edeceksin aynı şey
- +1 yıl
yanına gelen sahtekar peygamberim diyene neden inanmıyorsun da hz. muhammede inanıyorsun ne farkı var ikisinin de peygamber olduğuna hiçbir kanıt yok?
- +1 yıl
o zaman sende yoldan geçen ben peygamberim diyen adama iman et ne kaybedersin ya adam doğru söylüyorsa ya onun cehennemine gidersen ne olcak? eğer bir din yalan ise cehennem de yoktur dolayısı ile cehenneme de gitmezsin
- +1 yıl
ayrıca kuranda birçok bilime aykırı şeyler de vardır akla mantığa aykırı ayetler vardır böyle bir kitap ancak insan uydurması olabilir https://www.youtube.com/watch?v=5Z6_xq0lQ3c
Doğuştan elbette
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem