seçerdim \ inanıyorum
seçmezdim \ inanmıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Müslüman bir ailede doğdum, ama seküler yaşamları oldukları için baskı altında kalmadan kendi düşüncelerime sahip olabildim ve şu an müslüman degilim.
Böyle daha da mutluyum.
Ama allah konusuna gelirsek belirsizlik icindeyim agnostik düşünce yapısındayım.
Ben İslâm'ı ailemden öğrenmedim.. Evet onlar bana belli başlı şeyleri öğretti ama müslüman gibi hissetmiyordum..
Çok sorularım vardı ama tatmin edici cevap alamıyordum.. Sonra iş "çok sorgulamaya" döndü..
Namaz kılmak çok istiyordum ama Fatihadan başka bir şey bilmiyordum.. Onu da Cuma namazına gide gide imamdan öğrenmiştim..
İnsanın ailesinin etkisi çok ama tek etki değil.. Ki kimsede aldanmasın müslüman bir ailede yaşadığı için müslümanım diye düşünmesin.. Besmele çekmeyi bilmeyenler var. Aile o zaman seni kurtarmaz..
Benim müslüman olmama vesile olan Risale-i Nur külliyatıdır..
Dünyanın neresinde de olsam, illaki bu kitaba denk gelir, okur, yine müslüman olurdum.. Çünkü hidayet Allah'tandır.. İnsan ise bunu talep eder, hâliyle, kavliyle..
Cevap
6Cevap
Hiç bilmiyorum ama şu an asla dinimi değiştirmem çünkü İslam son ve gerçek din ama Hristiyan ya da başka bir dinden insan olsaydım sanırım araştırmalar yapardım
4 kitapta da allah aynı allah cebrayıl alehselam abduhuda secdede oda hz. Muhammet sav
Benim ailem bana Hristiyanlığı öğretseydi ben o dine inanırdım çünkü bize ekilen şey buydu. Ailen hangi dindeyse sende o dine mensupdun
Müslüman ailede doğdum ve dinsizim.
Tanısam seçerdim tabiki
müslüman ailede doğdum inanmıyorum:
seçerdim \ inanıyorum
Bu saatten sonra çokda umrumda
İslamı seçmezdim belki ama Allah inancım olurdu.
Seçerdim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?