18 yaşında evlendim 6 ay sonra boşanma davası açtım
Hâla boşanamadım
Tazminat, nafaka hiçbir şey talep etmedim
Bana asla boşanmayacağını da söyledi hiçbir davaya gelmedi bir üst mahkemeye başvurdum
Ona her seferinde tebligat gitti ama cevap verme süresi var dilekçe yazıp cevap veriyor
Avukatımda boşanma davaları 10 sene bile sürebilir sen hayatına bak dedi
Nasıl hayatıma bakıcam ben evli görünürken
Hâla boşanamadım
Tazminat, nafaka hiçbir şey talep etmedim
Bana asla boşanmayacağını da söyledi hiçbir davaya gelmedi bir üst mahkemeye başvurdum
Ona her seferinde tebligat gitti ama cevap verme süresi var dilekçe yazıp cevap veriyor
Avukatımda boşanma davaları 10 sene bile sürebilir sen hayatına bak dedi
Nasıl hayatıma bakıcam ben evli görünürken
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar;
Hangi boşanma sebebine bağlı olarak boşanma davası açtığınızı belirtmediğinizden evlilik birliğinin temelinden sarsılması genel sebebine dayalı boşanma davası açtığınızı varsayıyorum. Boşanma davanızın ret sebebi ispata ilişkin ise yeterli delilinizin bulunmaması halinde istinaf mahkemesinden dosyanızın olumlu döneceğini zannetmiyorum. Boşanma davanızın kabulüne karar verilmiş ancak bu hüküm eşiniz tarafından istinafa gönderilmiş ise geçerli sebep bulunmadığı, hukuka aykırılık bulunmadığı takdirde istinaf talebinin reddine karar verilecek ve boşanmaya ilişkin hüküm kesinleşecektir. Ancak bu süreçte yani mahkeme kararı ile evlilik birliği resmi olarak sona erdirilinceye kadar evlilik birliğinden doğan yükümlülüklere uymak zorundasınız. Sadakat yükümlülüğü, giderlere katılma vb. yükümlülükler geçerliliğini koruyacaktır. Evlilik devam ettiğinden sadakate aykırı davranış kusurlu addedilmenize sebep olacaktır.
Boşanma davası açabilmek için boşanma davası açan eşin kusursuz veya az kusurlu olması gerekmemektedir. Kusurlu eş de boşanma davası açabilir ancak davacının kusuru ağır ise davalının açılan boşanma davasına itiraz hakkı bulunmakta olup davalı eşin az da olsa kusurunun bulunması gerekir. Ek bilgi olarak fiili ayrılığa dayalı boşanma talebine ilişkin bilgileri ileteceğim. Boşanma davanızın reddi halinde eşiniz ile halen bir araya gelmemişseniz ve bu ayrılık süresi boşanma davasının reddi üzerinden 3 sene geçmiş ise yeni açılacak TMK m. 166/4 e dayalı boşanma davanızın ispatlanması halinde kabulüne karar verilecektir.
Türk Medeni Kanununun 166/4 maddesi; boşanma sebeplerinden herhangi biriyle açılmış bulunan davanın reddine karar verilmesi ve bu kararın kesinleştiği tarihten başlayarak üç yıl geçmesi halinde, her ne sebeple olursa olsun ortak hayat yeniden kurulamamışsa evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır ve eşlerden birinin istemi üzerine boşanmaya karar verilir hükmünü içermektedir. TMK’nın 166/4 maddesi uyarınca mahkemece fiili ayrılık sebebiyle boşanmaya karar verilebilmesi için herhangi bir boşanma sebebi ile açılmış ve reddedilmiş olan boşanma davasının üzerinden üç yıl geçmesi gerekmektedir.
Evliliğin fiili ayrılığa dayalı olarak sona erdirilmesinde Yargıtay’ın yerleşik uygulamasında üç hususa dikkat çekilmektedir. İlki daha önce açılmış ve reddedilmiş bir boşanma davasının bulunması, ikincisi ret kararının kesinleşmesinden sonra ortak hayatın yeniden kurulamamış olması ve üçüncü koşul olarak ise ret kararının kesinleşmesinden sonra üç yıllık bir sürenin geçmesidir. TMK 166/4 uyarınca boşanmaya karar verilmesi için bu üç koşulun gerçekleşmesi yeterli olup kusur araştırması yapılmayacaktır. Ayrıca bu sebebe dayalı olarak boşanmaya karar verilmesini hem davacı taraf hem davalı taraf talep edebilecektir.
E lanet olsun böyle adalete yani. İnsanlar yanlış yapıyor erken evleniyor, yetişmek yetiştirilmek önemli evet en büyük etkenler inanmak eğitimden önce farklı ve yanlış kararlara itiyor anlıyorum daaaaa yani evlilik kısa boşanmak zor olmamalı yahu. Yani diycek çok şey var desem ne denesek ne yani!!!