arkadaşlar ben müslümanım şu yaşıma kadar. Kuranı kerimi de okudum incilden de biraz okudum. Ama okumadan öncede hristiyanlığa yakın hissediyordum. Hâlâ öyle hissediyorum. Neden olduğunu bilmiyorum. Müslümanım ama ibadetlerimi yerine getirmiyorum. Hristiyan olup Rabbime sonsuz nimetleri için ibadet etmek istiyorum. Bu islamin zorluğu ile alakalı değil. Her dinde bir zorluk ve kolaylık vardır. Hz muhammed (sav) senin dinin sana benim dinim banadır demiş ve dinimizde zorlama yoktur. Ben hristiyanlığa geçmek istiyorum ama kararsizim biraz:(
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSenin dinin sana benim dinim bana ne için demişti onu da biliyor musun? Kâfirler çok azitmışlardi son nokta bunu dedi. Şimdi hristiyanlik tahrif edilmişken İncil i bir değil 10 defa okumuşumdur çoğu yerde güldüm çünkü sanki ben uydurup yazmışım. hani sahih bir din değil ki nasıl ait hissediyorsun? Bu ait hissetmek değil şeytanın seninle oyun oynaması bak hemde Hz Muhammed in lafı ve ayetle kandırıyor uyanık ol :)))
018 Yorumla- +1 yıl
Sanki ben uydurup yazmışım demişsin ya zaten 4 kitaptan 3 ü değiştirildi değişmeyen tek kitap Kur'an
- +1 yıl
@ozkuyucu_efe ben ne dedim ne anlatmaya çalıştım zaten? :)
- +1 yıl
@ozkuyucu_efe yoksa sahih temiz katıksız haliyle 4 büyük kitaba ve mushaflara zaten iman ediyorum Kuran'da dediği gibi..
- +1 yıl
Kafir: Allaha inanmayanlara denir.
Hrristiyanlar ise tam tersine tek tanrılı inançları vardır. Hatta bir papaz konuşmasında şöyle söyler; Müslümanlar bizi çok yanlış anlıyor. Aslında isaya Allahın ( tanrının) oğlu demiyoruz. Önün sözüdür anlamında söylüyoruz yoksa Allah (tanrı) doğurmamış ve doğrulmamıştır. Ve hristiyanlıkla bizim dinimiz aşırı benziyor. - +1 yıl
Peki hristiyanlik hak ise İncil hak ise neden Allah yeni bir kitap ve peygamber gönderme ihtiyacı duymuş? peki sen şunu bilmez misin yine Hz Muhammed ; Hz Musa şu an hayatta olsaydı bana tabi olacaktı başka yapacağı bir şey yoktu diyor son peygamber benim diyor. şimdi mantıken baktığında sonuncu olan geçerlidir değil mi Bir anayasa çıkar bugün mecliste bile en son karar ne ise ona uyulur önceki kararlar devreden kalkmıştır artık sen bilirsin ama kendini kandırıyorsun ayrıca Hristiyanların çoğu İsa peygambere Allah'ın oğlu derler Bu yüzden Allah'a ortak koştukları için kafir sayılırlar. Evet Müslümanlara yahudilerden ziyade yakın olan Hristiyanlar dır ve Kur'an'da hıristiyanlara da Müjde vardır ahir zamanda bir çoğu iman edip Müslüman olacağı için evet bizler gibi mezheplere bölünmüş lerdir Bu bakımdan bir benzerlik var ama İslam en baş haline dönecek Birlik haline mezhep diye bir şey kalmayacak dolayısıyla Hristiyanlık vesaire hiçbir şey kalmayacak bence yazık etme ama sen bilirsin :)
- +1 yıl
İşte bu oğlu kısmında çoğu kişi yanlış biliyor:) onun sözü olarak denilir. Allah onu koruduğu için böyle söylenir ayrıca incilde de baba olarak yazar ama ayriyetten tanrı doğurmamış ve doğrulmamıştır denilir. Oğlu olarak kabul edilmez. Mesih olarak kabul edilir:)
- +1 yıl
Kutsal rlolduğu yani aracı olmadan ( erkek) vasıtasıyla gelmediği için zaten bu Kur'an da da yazıyor ;) diğer sorularıma mantıklı cevabın varsa beklerim ;) ve çok hristiyan arkadaşım var İsa ya evlat derler Kur'an da der sen neyi kimi temize çıkarıyorsun ki felsefeyi bırakalım bence kaynak var bak Kur'an da okumuşsun Allah yalan mı söylüyor? Haşa
- +1 yıl
Evet doğru hiristiyanlar Allah'ı inkar etmiyorlar lakin onlar son peygamber olan hz muhammedi kabul etmiyorlar bu nedenle Cennete giremeyecekler diyor Allah. Nebbe süresinde onlar diyecekler ki ey rabbimiz bizde hayvanlar gibi toprağa çevir azap görmeyelim diye ama Allah cehennemi sizin için yarattım diyecektir
- +1 yıl
Kur'an in değiştirilmesdiğini nereden biliyorsun? Çünkü Kur'an da yazıyor. Sence de saçma değil mi belki değişti değiştiren kişi işini garantiye almak için öyle yazdı. Hadi diyelim değişmedi değişmesi imkansız neden? Çünkü yaratıcı kıyamete kadar koruyacağını söylemiş. İncili niye korumadi? Tevrat i Zebur u niye korumadi? Gücü mü yetmedi? Öyle bir şey imkansız. Herşeyi yaratanin herşeye gücü yeter. Yetmeli. Hiç düşündünüz mü aslında tüm dinlerin aynı olduğunu. Tarih boyunca birilerinin birilerini kontrol altında tutabilmek için uydurup uydurup insanları itaat ettirdiği bir sistem olma ihtimalini. Ne zaman insanlar bir şeylere uyanmaya başlasa baş kaldırmaya çalışsa ardından yeni bir din. Eskisinin güncellenmiş hali. İbadetleri değişiyor bazı davranış sistemleri değişiyor ama temeli aynı. Tüm dinlerde büyük çelişkiler mevcut bunları neden göremiyorsunuz ki
- +1 yıl
@34Constantine işte Kur'an buna der ki; İbrâhim in dinine gelin evet hepsini ortak noktası zaten tevhiddir. Ona bakarsan ilk kıble Beytulmakdis ti niye Kabe oldu? Bu tahrif edilmedi Allah değiştirdi öyle istedi çünkü imtihan olunacaktı. Kurandan sonra gönderilen kitap varsa söyle eyvallah değiştirilmiş diyelim hükmü gitmiştir diyelim Kur'an'a? Ve kitapları korumaya bizzat gücü yetmiş belli zamana kadar korumuş yine kader izni ile tahrif edilmiştir neden? Çünkü Allah imtihan etmeden cennete gidebileceğinizi mi sandınız diyor..
- +1 yıl
@34Constantine sorarım size son peygamber isa olsaydı şayet tüm insanların isaya biat etmeleri icap ederdi hak olan da bunu gerektiriyor değilmi var sayalım incilden önce kuran vardı ama genede hükmü insanlar arasında geçmesi gereken kitap İncil olurdu. Biz müslümanlar olarak hak olarak indirilmiş kitapları da Peygamberleri de inkar etmiyoruz lakin onlar hükmünü sürdü onlardan sonra son seçilen peygamber ve son indirilen kitaba uymamiz gerekiyor. Burada yanlış olan bir husus var mı ? Bunu kabul etmeniz çokmu zor yoksa carpitmak size keyif mi veriyor her defasında
- +1 yıl
@Ciya_ger21 sadece biraz saygılı olmalısın. Dinde şüpheye düşmeden inanmak da esas iman değildir. Bu söz birçok yerde geçer. Ve körü körüne inanmak yerine araştırıp inanmak daha hoş ve iyi bence. Ayrıca hristiyanlık tek tanrılıdır. Hindistan vs gibi değildir çok tanrılı asla değildir. Fikirleriniz önemli sadece söyleyiş biçiminiz biraz daha saygılı olursa tartışma gibi değilde. Yol gösterme gibi olabilir:)
- +1 yıl
@Ciya_ger21 siz müslümanlar olarak doğduğunuz andan itibaren binlerce yıldır süre gelen alışkanlıklarla yetiştiriliyor ve ona göre inanıyorsunuz. Ben buna saygı duyuyorum. Sizin bileceğiniz iş. Özgür insanlarsiniz. Ama işte o dediğiniz imtihan falan bana çok uydurmasyon geliyor. Tanrı/Allah/Buda/Yehova artık adına ne derseniz her şeyi biliyor mu? Biliyor. Benim cennete mi cehenneme mi gideceğim zaten belli o zaman. Neyin imtihanı bu? Sonucu belli imtihan mı olur. Ayetleri gerçek anlamda çevirin ciddi anlamda hatalar var. Ayetler bizzat Allah'ın kelamı yani Allah'ın sözü degilmidir? Evet öyledir. Ama ayette " " "inanmayanlar Allah sizi kahretsin" gibi tabirler var. Yahu Allah kâfirlere Allah sizi kahretsin diye beddua mı ediyor? Ya da Kuran'da sürekli olarak biz biz biz biz der. Mesela Kur'an için ayet vardır. Şüphesiz biz onu apaçık bir şekilde indirdik diye. Tam çevirisi meali bu. Denmek istenen şey ise Kur'an herkesin anlayacağı şekilde indirilmiştir de "Biz" kim? Kaç kişi indirdi ya da yazdı bu Kur'an i. Allah bir tane değil mi? Gerçekten okuyup araştırıp iman edenlere sonsuz saygım var. Kimsenin inancını tartışacak ya da eleştirecek biri değilim haddim de değil de. Sırf ana babasi müslüman/hristiyan/yahudi diye o dinle doğup o dine inanan insana da pek saygı duyamıyorum
- +1 yıl
Benim ana söylemek istediğim şey. Kur'an İncil Zebur Tevrat falan hepsi dönemin üstün zekalı insanları tarafından yazılmış toplumu tamamen kontrol altına alabilmek için temeli yaratıcıya dayandırılmış beşeri inanç sistemleridir. Dinler tamamen kurgu üzerinedir.
- +1 yıl
@34Constantine keşke yüz yüze olsaydık Bu konuyu çok iyi açığa cigarirdik burdan böyle yazarak Hiç haz etmiyorum ben size çok güzel izah ederdim o vakit
- +1 yıl
@Ciya_ger21 izah edilebilir bir durum yok dediğim gibi bütün büyük peygamberler bütün kutsal kitaplar bütün semavî dinler. Hepsi ama hepsi Ortadoğu'da Mezopotamya da Mısır da. Hepsi aynı coğrafyada. Garip değil mi? Saçma gelmiyor mu oysa ki Güney Amerika Kuzey Amerika falan buralarda binlerce yıldır yaşam olduğu biliniyor. İnsanlar burada da var. Dilekçe verip dinden muaf kalmış olamazlar. Avrupalı peygamber yok. Neden? Avrupalılar neye göre sinanacak? Kur'an diyor ki iman için şüphesiz biz apaçık deliller koyduk ben görmedim ki. Ben sadece 1400 yıl önce yazıldığı söylenen bir kitap gördüm. Allah benden hiç görmediğim bir peygamberin izinden gitmemi istiyor olabilir mi? Alimler var diyorlar âlimler kendi aralarında bile çelişkiye düşüyor. İslam dini Kur'an kıyamete kadar bozulmayacak diyor iyi de bozuldu bile. Mezhepler bozdu çoktan. Bir mezhebin ak dediğine bir mezhep kara diyebiliyor. Başka biri de yok aslında gri diyor. Tek öğretici Kur'an alın derseniz Kur'an 1400 yil öncesine göre yazılmış. 2021 e göre nasıl çevireceğiz? Toplumsal davranışlar ile ilgili şeyleri yazmaz bunun için hadisler var iyi de hadisler bile muallak. Ortada dolaşan yüzlerce hadis var. 40 tanesi makbul görünüyor bu 40 taneyi kim seçti yine insanlar. Bir ayet der ki dinin gitmediği hiç bir yer yoktur. Başka bir ayet ise dinin gitmediği toplumlar azaptan muaf tutulacak. Nasıl oluyor o iş? Ayrıca adalet nerede kaldı yıl m. s 710 ben Ortadoğu'da yaşıyorum dinden haberim var bir dünya sorumluluk ama güney Amerika da Amazonlar da yaşayan kabileler dünyadan bi haber onlara imtihan yok. Neden? Adalet nerede burada
- +1 yıl
@34Constantine :)
- +1 yıl
İşin aslı astarı bu. Kur'an dil olarak Arapça dir. Ayetler sürekli bahseder. Biz onu açık bir Arapça indirdik diye. Halbuki Kur'an arapça falan değil 8-10 farklı dilden toplama. Aramice Habeşçe hatta rumca bile karışık. Arapçada karşılığı olmasına rağmen farklı dillerden kelimeler mevcut. Doğal olarak orijinal Kur'an'ı okuyan sahabeler bile anlamıyor çünkü zaten toplumun çoğunun okur yazarlığı bile yok yabancı dili mi olacak
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yıltüm bu yaşadıkların şeytanların ve nefsinin vesvesesi
önce şunu anlamalısın hristiyanlık ve yahudilik diye bir din yok YOK bitti bitti yani
Peygamber Efendimiz s. a. v in gelişiyle bütün dinlerin hükmü gerçekliği kaldırıldı
şimdi şöyle oluyo ; şeytanlar ve nefsin sana vesveseleri yani düşünceleri veriyo veriyo
sende sanıyorsun ki kendi düşüncelerin değil
sana en büyük vesvseler den birini söylim mi
namaz kılarken şeytanların gözünün önüne haç işareti getirmesine ne dersin
bak bu sorun da yazdığın şeyler ve benim söylediklerim yani kısaca Din İslam bunlar şaka değil oyun hiç değil
şeytanların istediği gibi cehenneme sürükleniyorsun ve farkında değilsin
işin kötü tarafı ney biliyor musun?
cehenneme gitmek değil keşke öyle olsa bu söyleyeceğim şey yanında çok hafif kalırdı
asıl kötü olanı cehennem de sonsuza dek kalmak
999999999.99999999.99999999 yıl değil gün değil asır geçtiğini düşün kafirler hala yanıyor olacak sonu yok sonsuz
senin Rabbin sana herşeyi bırakta bana şükret demiyor ki
hrıstiyanlar falan falan neden kafir biliyor musun ?
Peygamber Efendimiz s. a. v e ve onun getirdiklerine inanmadıkları için
bak ibadetlerini yapmazsan kafir olmazsın , yani oruç du namaz dı zekattı falan bunları yapmazsan sonsuza dek cehennem de yanmazsın. günahın kadar yanar çıkarsın
ama kafir olursan sonsuza dek yanarsın ve Rabbini hiç göremeden sonsuza dek yanarsın hemde43 Yorumla- +1 yıl
@SiIah Amin ecmain. Rabbimiz mahşer gününde huzurunda sayılarımızı kafirler den çok eylesin inşAllah Amin. iyi geceler
+1 yılBak ben şimdi bu soruya sağlam bir cevap veririm. Öncelikle her dinin zorluğu vardır diyorsun ama islam dinine bak neler istiyor neler. Ne yani cennette 70 huri becercem diye bu katı kurallara niye uyayım.5 vakit namaz ister,1 ay oruç ister, nefis denilen şey verilmiş herşeyden sakının ister. Ya güldürmesinler adamı
01 Yorumla- +1 yıl
Her dine saygım vardır. Düşünceniz için teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
8Cevap
Hristiyan olursan dinden çıkarsın ve sonucu ebedi cehennem olur.
Ayrıca İslam zor din değildir.
Nesi zor?
Hristiyan olma isteğini sana şeytan vesvese veriyor, Ona yenilirsen cehennem seni bulur.
Dinden çıkmak en büyük günahtır. Yani sonsuz günah. Ve ebedi yani sonsuz bir hayat yaşarsın cehennemde.
Kararın şimdiden belli tabikide İslam.
Tabi Allah ile senin aranda ben karışamam. Ama uyardım sadece.
Cehennem biliyorsunki kimsenin hayal edemeyeceği bir kötü yer. Ve orada kafirler çok azap görecek ( Ebedi, Sonsuz )
Kur'an'ı anlayan kişi mucizeleride anlar.
Mesela kainatın yaratılışı, Kur'an önceden bilimin keşfedemediği zamanda Kur'an zaten önceden bildirmiş.
Ayrıca İncil Allah'ın Hz. İsa ( a. s )' a gönderdiği kitaptır.
İnsanlar tarafından değiştirildiği için ilahi özelliği yok.
Uyarı: Şeytana uyma...29 Yorumla- +1 yıl
Hâlâ araştırıyorum. Rabbime inancım sonsuz zaten ne din olursa olsun ona inancım asla bitemez.
- +1 yıl
Başka dinleri seçerek İslam'ı reddetmiş olursun yani dinden çıkarsın.
Sadece tek din var oda, İslam.
Başka dinleri boşver.
Zaten imanı zayıf kişilerin başka dini kitapları okuması doğru değildir çünkü kafasını karıştırır ve şeytan vesvese verir.
Sakın başka dine geçeyim deme.
Ha tabi sen bilirsin, Allah ile senin aranda.
-İbadetleri Allah için değilde gösteriş için yapmak gizli şirktir.
Bunu paylaşayım dedim çünkü gizli şirk karanlık yerde karıncanın yürüyüş sesinden bile gizlidir.
Şirk işlemek ebedi, Yani sonsuz cehennemdir. - +1 yıl
Teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim bacım. Dikkatli ol, Sakın başka dine geçme, Ayrıca; Gizli şirkten uzak dur.
Gizli şirkten örnek:
Başkası baksın ve beni sevsin diye yapılan, Namaz, Zikir, Oruç tur. Kısacası ibadetlerdir.
Mesela bir kişi sana baktığında seni sevsin diye ağzını kıpırdatıp zikir çekmekte gizli şirktir.
İbadetler Allah için yapılır. - +1 yıl
Tabi ki haşa
- +1 yıl
Diğer dinlerin kitaplarınıda Allah göndermiştir.
İncil Hz. İsa ( a. s ) a gönderilmiştir.
Zebur Hz. Davud ( a. s ) a gönderilmiştir.
Tevrat Hz. Musa ( a. s ) a gönderilmiştir.
Son kitap Kur'an ise Peygamber efendimiz Hz. Muhammed s. a. v r gönderilmiştir.
Bizler Hz. Muhammed s. a. v Peygamber efendimizin ümmetiyiz.
İncil, Zebur, Tevrat insanlar tarafından değiştirildiği için onların ilahi özelliği yoktur.
Müslüman'larının okuyacağı tek kitap vardır oda Kur'an'dır.
Arapça bilmiyorsan, Kur'an sureleri türkçe anlamları kitabını al. Orada Kur'an ın türkçe anlamları vardır.
Tabikide arapça okumak anlamak daha iyidir. Ama Arapçayı anlamayanlar Türkçesini okuyarak anlayabilir. - +1 yıl
Evet her dini araştırıyorum ve okuyorum yorumların için çok teşekkür ederim iyi geceler dilerim
+1 yılNeden peki hiristiyanlara sizin dininiz size benim bana çünkü onlar hak olan islami davet edilerkten gelmediler hz Muhammed zorlamadi onları. Madem Allaha ibadet etmek istiyorsun kuranda rabbimiz demiyor mu makbul olan din Allah katında islam dinidir diye? peygamberler sırası ile secilmisler kuran kendisinden sonra gelen peygamberden söz eder o öldükten sonra hükmü kalkar son ondan sonra gelen peygamber kimse onun kitabina dinine riayet edilir çünkü tebliğ eden odur. Nitekim son peygamber hz Muhammed seçildi Oda islami emretmek ile mükellef ti ondan sonra başka bir peygamber gelseydi şayet biz o vakit Ona tabi olurduk bu hususta son peygambere şehadet etmemiz gerekir
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman neden araştır deniliyor mesela şüpheci din esas iman değildir derler. Araştırmalıyız ki doğruyu bulabilelim. İnşallah en doğrusunu bulurum
- +1 yıl
Dogrusuda yanlisida bariz göz önünde hakikati kabullenmek zor geliyor insana. Sen Sen ol nefsin amirin aklın esirin olmasın
+1 yılGönlün neyi istiyorsa onu yap senin hayatın ama bence ama musluman olarak kalıp şbadetleri elinden geldigince yapmaya calıs. Simdi ahlak bekcileri gelir sorsan her ibadeti yapıyolar sanki ya delirtirler adamı
12 Yorumla- +1 yıl
Bütün dinleri çok seviyorum ve Rabbime inancım sonsuz ama nedense bu dini seçmek istiyorum. Her dinin günahı sevabı vardır. Ne dinde olursan ol günahkarsan cehenneme atılırsın. Ama iyi isen cennetle müjdelendirilirsin. Yorumun için teşekkür ederim;)
- +1 yıl
benim kendi dusunceme gorede herkes tabiki cehenneme gidecek ama musluman dısındakiler sonsuza kadar orada kalacaklar ama bakacak olursan gavur diye kotuledikleri cogu muslumandan iyi niyetli ve terbiyeli ülkenin son haline bakıldıgında en kotu vicdansız ulkeyiz sorsan muslumanız istee bu yuzden sen neyi istersen onu sec senin tercihin kendi dogrularına inan ama derin arastırmalar sonucunda kararını vermen en saglıklısı olacaktır rica ederim :))))
+1 yılYahudilik, Hristiyanlık, İslam ve bence Bahai dinini de araştırıp hangi dine inanmak istediğine kendin karar ver
11 Yorumla- +1 yıl
Yahudilik genellikle anne tarafından gelmesi gerek.
Ben hristiyanlığı hala araştırıyorum
İslam ise kaç yıldır içinde olduğum bir din. Her dine saygım ve sevgim sonsuz:)
+1 yılkendini hangi dine ait hissediyorsan o dine ait ol o zaman içinden kalbinden ne geçiyorsa onu yaşa
14 Yorumla- +1 yıl
Toplum... normalde takmam ama bazen doğru yolda olsan bile tepkileri baya büyük
- +1 yıl
ooo toplumun tepkisine bakarsan sen işin çok zor topluma bakarsan mini etek giymek tayt giymek sokakta dans etmek ayıp sevgilinle el ele tutuşmak masumca öpmek günah vs toplumu boşver sen içinden ne gelirse onu yaşa
- +1 yıl
Yorumun için teşekkür ederim ve ayrıca çok haklsıın
- +1 yıl
rica ederim ne demek hayırlı gecelerin olsun 🙏
+1 yılÖnemli olan senin ne hissedip ne düşündüğün bu hayatı kendin için yaşıyorsun başkaları için değil senin için hangisi doğruysa ona git
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsun. Her dinde Rabbimiz var tabi ki ama hristiyanlığı tanrısız ve günahkar din olarak görüyorlar aslında dinimizle hemen hemen aynı
Geçebilirsin tabii ki🌸 bunu buraya yazman bile hata, insanların ne dediğini boş ver kendini hangi dine ait hissediyorsan ona geç
13 Yorumla- +1 yıl
Destek verdiğin için çok teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim Rabbim seni korusun:)
+1 yılBurada seni kortkutarak karaeından vaz geçirmeye çalışacaklar elbet çıkacaktır.
Korkma. Tanrı korku değil sevgidir.04 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Rica ederim. Birçok düzen korku imparatorluğu üzerinden yürütülüyor, bunu sen de tahmin edersin.
- +1 yıl
Korkutarak yönlendirmeleri değil, kalbinin sesini dinle.
- +1 yıl
Evet çok teşekkür ederim:)
- Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılBurada amaç ne kiliseye git
13 Yorumla- +1 yıl
Amacım beni fikrimden alıkoymaz. Sadece buraya yazma nedenim olur. Bu da insanların bana verdiği tavsiyeleride göz önünde bulundurmamdır ki sende tavsiye vermiş oldun gitmeyi düşünüyorum teşekkür ederim
- +1 yıl
İnsanların tavsiyelerini dinleme. İçinden gelen şey neyse onun peşinden koş. Şimdi birileri çıkar islam alimligi yapar birileri de islama boh atar boşu boşuna polemik çıkar seninde kafan gereksiz şişer. Demek istediğim o
- +1 yıl
Anladım teşekkür ederim
Valla güzel kardeşim benim , benim sana tavsiyem her dini çok iyi araştırıp öyle karar vermen yani arkaştır soruştur ondan sonra bjr karara var
01 Yorumla- +1 yıl
Bende öyle düşünüyorm ve hala araştırıyorum teşekkür ederim
olabilir kimse karışamaz
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim:)
+1 yılGeç o zaman
10 YorumlaKarar senindir
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi