Dinden uzaklaştığımı hissediyorum?

Ortalama bir müslümanım. Orucumu eksiksiz tutuyor, cuma namazlarına gidiyor, Kur'an okuyorum. Ancak son zamanlarda okuduğum bir kaç mealde kafamı kurcalayan şeyler oldu. Bunlar beni uzaklaştırıyor ve bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Aşağıda bir kaç ayet paylaştım. Beni düşündüren şey şu; eğer Allah dilerse ben müslüman olup, iyi amel işleyip cennete gidebilirim, Allah dilemezse ben günahkar olup cehenneme gideceğim. Mantıklı cevaplar bekliyorum, ikna olmaya ihtiyacım var.

Enam 111. Ayet: Biz onlara melekleri de indirseydik, kendileriyle ölüler de konuşsaydı ve her şeyi karşılarında (hakikatın şahidleri olarak) toplasaydık, Allah dilemedikçe yine de iman edecek değillerdi. Fakat onların çoğu bilmiyorlar.

Enam 112. Ayet: İşte böylece biz her peygambere insan ve cin şeytanlarını düşman kıldık. Bunlar aldatmak için birbirlerine yaldızlı laflar fısıldarlar. Rabbin dileseydi, bunu yapamazlardı. O hâlde, onları iftiralarıyla baş başa bırak.

Enam 125. Ayet: Allah, her kimi doğruya erdirmek isterse, onun göğsünü İslâm’a açar. Kimi de saptırmak isterse, onun da göğsünü göğe çıkıyormuşçasına daraltır, sıkar. Allah, inanmayanlara azap (ve sıkıntıyı) işte böyle verir.

Enam 133. Ayet: Rabbin her bakımdan sınırsız zengindir, rahmet sahibidir. Sizi başka bir kavmin soyundan getirdiği gibi, dilerse sizi giderir (yok eder) ve sizden sonra da yerinize dilediğini getirir.

Enam 137. Ayet: Yine bunun gibi, Allah’a ortak koşanların çoğuna, koştukları ortaklar, çocuklarını öldürmelerini güzel gösterdi ki; onları helâke sürüklesinler ve dinlerini karıştırıp onları yanıltsınlar. Eğer Rabbin dileseydi, bunu yapamazlardı. Artık sen onları uydurdukları ile baş başa bırak.
Dinden uzaklaştığımı hissediyorum?