Deist insanlar allahın varlığına inanır ama dinleri reddeder. Sizce bunun nasıl bir açıklaması olabilir? Deist olanlar varsa nedenini yazabilirler mi?
Cevabın nedir?
+1 yılsimdi şöyle ki bu adamlar ateistlerden daha fazla dusunmusler ve daha tutarli ve mantikli bir sonuca ulasmislar ama bir de şöyle bir durum var bir yaratici var ve bunu kabul ediyorlar yaraticinjn kendileriyle baglanti kurup kendilerinden bir şeyler istemelerini reddetmeleri biraz garip yani ben olsam şöyle Düşünürüm tanri var boyle mükemmel sistemler yaratmis Basi bos da birakmamis ki milyarlarca yildir sistemler düzenli bir şekilde calisiyor benim varligindan haberimin olmadigi yaratıklar doğuyor büyüyor yasiyor yemek buluyor sonra oluyor o halde tanri beni de Basi bos birakmis olamaz tanri benden icgudulerimle hareket etmeni dusunmememi isteseydi bir muhabbet kuşu olarak da yaratilabilirdim düşünebilen bir varlik olduğum için tanri benden dusunmemi istemiş ama neyi dusunmemi nasil dusunmemi yani bana yardimci olmak için de dinleri göndermiş etrafima bakinca icat edilen her şeyin doğadaki şeylerden esinlendiğini gördüm dinler neyden esinlenmiş olabilir ki nasil uydurulabilir ki bilmiyorum bence tanrinin olması ve insana sorumluluk yüklememesi saçma geliyor bana acikcasi a
212 Yorumla- +1 yıl
söylemek istediğini anladigim kadariyla cevaplayayim iskandan önce 124bin kez falan uyarici gelmiş bunlar hep din bence :D
- +1 yıl
Dinler degismior
Hepsi İslamdaki şeylerle ayni noktasına kadar - +1 yıl
Yeni bir kitap niye yollamiomu Dion?
- +1 yıl
dostum sana sunu söyleyebilirim tanrinin mantigi cogubzaman yanilabilen bir insanin mantigiyla ayni olsaydi saygi duymazdim o zaman inanmazdim
- +1 yıl
sen de her inanmayanin yaptigini yapip gordugun her şeye mantiksiz diyorsun bunun için mantigimiz yetmez diyemem o kadar tarih bilgim yok sadece mantiksiz demene bir cevap verdim
En İyi Cevaplar
Herkesin kişisel tercihi ama bence saçma. Ya tanrıya ve bir dine inan ya da ateist ol. Arada kalmak gibi bişey bu.
05 Yorumla
Mason locaları yine iyi iş çıkarmış. Sosyal medya üzerinden önce deizm sonra ateizm propagandası yapıp. Aile ve öevresinden zerre din bilgisi olmayan nesili. Kuran okumadan dine ve Allah a (haşa) dülman ediyorlar. Okusa hak vereceği bir kitabın. Yüzünü açmadan düşman olmak ancak bu topraklardaki insanlara nasip olurdu. Ama üzülmüyorum. Kimseye baskıda yapmıyorum. Maç bittiğinde hrkes galip takımı görecek nasıl olsa. Sizden tek bir isteğim var "gölge etmeyin başka ihsan istemez" yaptığınız din tercihi size hiç bir dine ve onun inançlarına hakaret etme hakkı vermez. ADAM OLAN HAKARETLE BIR YERE GELMEZ. Ayrıca "laiklik" baskısıyla ezandan Kuran dan rahatsız olanların "laik bir ülkedeyiz bunları konuşamazsın" deyip. Günü gelip bunları susturduktan sonra dine uzak gnçliğe sosyal medya üzerinden deizim-ateizm aşılanaya çalışmasını da görmeyecek kadar cahil insan da var bu ülkede.
03 Yorumla- +1 yıl
Bir insanı tartışmanın en başında ikaz etmene rağmen acz içinde kalarak yine küfre sarılıyorsa. Ne yapabilirsşn. Ben bilgi konuşsun diyorum ama hakaret etmeyi şiar edinmiş. Atalarımız boşuna dememiş. "Alim ile muhabbet lalü mercan incidir, cahil ile muhabbet ETME bin can incitir" diye.
Hadi en kolay yoldan anlatayım en en en kolay yolu bu.
bir düşün sevgili kardeşim Eğer Allahın herşeye gücü yetiyorsa neden Kur'an dan önce yolladığı kitabları koruyamadı ve değişmesini engelleyemedi hani onun herşeye gücü yeter herşeyi olmadan bilirdi? Önlemini alsaydı bir zahmet! Dinler insan ürünüdür, Evet dinler gerekliydi savaşlara bir neden koymak için fakirin zengini öldürmemesi için gerekliydi. Sübyancı Muhhametin 12-13 yaşın daki ayşe ni evlatlık almak yerine evlenib s*kmesi NE KADAR DOĞRU? Azıcık vicdanı olan deist olmaz azıcık aklı ve vicdanı olan Deist olur.11 Yorumla- 9 ay
alah’ın gücü ve kitaplar: Müslümanlıkta Allah her şeye gücü yeten varlıktır ve insanlara rehberlik için kitaplar göndermiştir. Önceki kitapların değişmesi, insanların özgür iradesiyle ilgilidir; Allah müdahale etmeyip insanların sınavını bırakmıştır.
Dinlerin amacı: Dinler, toplumu doğruya yönlendirmek, adaleti ve ahlakı korumak için gereklidir. Müslümanlıkta Kur’an, bozulmamış son rehberdir.
Muhammed’in evlilikleri: O dönemin toplumsal normlarına göre evlilikler kabul gören yaşlarda yapılmıştır. Müslümanlıkta bu, peygamberin örnekliği ve zamanın kültürel koşullarıyla açıklanır; günümüz vicdanıyla değerlendirmek farklıdır ama Müslüman bakışı bunu norm olarak görür. Hem Hz Muhammed efendimizimizin evlatlık da almıştır çocuğu da olmuştur ki fakat çocuk yapmak kötü bir şey değildir gayet normal dir bunda bir sakınca yoktur hemde insanın evladının olmasi daha iyidir daha doğrudur bunda anlamadığım ya da yanlış bulduğun ne varki ozaman herkes evlatlık alsa nesil ürereyemez hem Allah'ın gücü tabikide yeterdi korumaya ama insanlar imtihan için geldi dünyaya boş boş amaçsız bı şekilde değil bu dünyada yaptijlarinin bı karşılığı olması daha güzel bir şey bence mesela ben hep kötü şeyler yapan kız çocuklarına İst*sm*ar yapan biri olsam sende dünyada mesela vatanı ni korumak için şehit olmuş biri olsan ve ölünce ikimizinde aynı yerde olması hiç adaletli olmaz ya da aynı şeyleri yaşamak tabikide şehit olan insanın daha güzel yerde Cennete olması makbul olur su buda dünyadaki imtihanı sınavıdır insanın
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
32Cevap
9 ayBence gerçek hak dini Müslümanlıktir ama bazı kişiler sadece çevresindeki Müslümanlara bakarak (sözde Müslümanlar ) Müslümanlığı bambaşka bir din sanıyorlar zaten çoğu kişi dinini doğru Bilmiyor araştırmiyor çoğu kişi Kur'an'ın mealini dosdoğru okumamıştır okusada doğru bir kaynaktan okumamıştır zaten gerçek mealini okusa bu Müslümanlığın doğru bir din olduğunu bilerek yaşar ya da sünetlerine uygun yaşardı ama şu an dünyaya bakıldığında bazıları asla yargılanıyorum herkesin kendi kararı ama saçma sapan dinlere inanır olmuşlar çok şaşırıyorum Allah bize düşününmemiz için akılı bir varlik olarak yaratmış ama bu aklı düzgün şeylere yorsaniz zaten doğru yolu bulurdunuz ki Allah'ın var olmadığı düşüncesindeyseniz yazık size bı oturup evrenin düzenini düşünseniz aklınız şaşar yani bunda düzen bunca şey kendi kendine nasıl var olabilir illaki bir yaratici olması lazım Cennet/cehennem konusu ise bunu bile inkar eden var mesela dünyada böyle istismar eden tacizci bir sapıkla dünyada milleti için savaşıp şehit olan bir kişinin aynı yerde olması ne kadar adaletli olur ki? ya da ikisinide yaptıklarının hiç bir karşılığının olmaması ve aynı şekilde vefat edip aynı yere gitmeleri. Anlayabildiyseniz ne mutlu benim için ve hepimiz bu dünyaya bı imtihan için geldik unutmayınız saygılarımla
00 YorumlaNiye milletin dini görüşlerine bu kadar karışıyorsunuz ki? Ateistlere sövenler, deistleri hor görenler vs. Kendi görüşü dışında herkesi kınayıp ben müslümanım, benim dinim islam demek daha saçma. İslam hoşgörü dinidir denilmesine rağmen "ateist misin vay bilmem ne çocuğu" "yaratan var diyosun din yok diyosun çok saçma" falan. Bize göre bunca yıl insanlık varken son 1500 yılda ortaya çıkan bir dine göre hayatımızı şekillendirmek saçma. 1500 yıl önce Allah peygamber yollayıp dini ortaya çıkarıyorsa ve şuanda müslümanım diyen o kadar insan, aslında kitapta yazan hiç bişeyle örtüşmeyen şeyler yapıyorsa, neden şimdi de yollamıyor o peygamberleri? Asıl şimdi yollaması lazım. Denizin 2 ye bölünmesine, ölünün diriltilmesine, yunusun (ya da neydi unuttum) midesinde hayatta kalıp sağ çıkmaya saçma demiyorsunuz da, buna inanmayanın düşüncesine mi saçma diyorsunuz?
114 Yorumla- +1 yıl
Ben nerede hakaret etmişim? Ayrıca sayfa dan kastın eğer bu soruysa olmayabilir tek tek bakamam. Ama emin ol bu site de çok küfreden var ateistlere veya diğer inançlara. Biz bahsedilen o mucizelere ve onları yapan peygamberlere (normal insan olduğu söyleniyor fakat ölü diriltiyor, denizi 2 ye bölüyor falan) inanmıyoruz çünkü mantıken öyle bir şey mümkün değil. İslam da son 1500 yıl içinde çıktıysa neden insanlar yazmış veya bozmuş olmasın? Bütün dinleri dünyaya gönderen Allah ise, neden İslam dışında hepsinin bozulmasına izin vermiş? Kendisi her şeyi yaratan ve önceden bilen değil miydi? Sıra İslam dinine gelene kadar neden beklemiş ve farkında olmayan diğer dine inananların günaha girmesine izin vermiş? Bana mantıksız geliyor.
- +1 yıl
Anlatayım. 1500 yıl önce tebliğ edilen din. 1500 yıldır yaşayanları bağlar. Hz. Adem den Hz. Muhammed e 124000 peygamber gelmiş ve hepsi de ALLAH ı, kulluğu ve ahireti anlatmıştır. Bunlar temel esaslardır. Her dönem insanlar kendine tebliğ edilen son dinden mesul. Misal; M. ö. 100 yılında yaşayan musevilikten m. s. 400 de yaşayan hristiyanlıktan m. s.900 de yaşayan ise islamiyetten. O yazdıkların mucizedir evet. Ve mucize yapıldığı tarihte aklın ermediği şey demektir. Nasıl ki 250 yılında br adam gelse ben aya ayak bastım dese gülünür ama yapıldı. 1600 de türkiye den abd ye 7 saatte gidilecek dense gülünür ama jetler gidiyor. Mantığını anlamadan karşı duruş sergilemeyin.
- +1 yıl
Birader kaç bin yıldan beri insanlar yaşıyor, ölüyor. Neden son 1500 yılda çıktı bu din? Neden İslam dinine kadar bütün dinlerin bozulmasına karışmadı da sadece İslamın bozulmadığı söyleniliyor? Onca dine insanlar boşuna mı inandı? 1500 yıl öncesine kadar ki insanlar ne için yaşayıp öldü belki hiçbir şeyin esiri altında olmadan yaşadılar güzelce. Biz niye 1500 yıl önce ki kitaba göre bütün hayatımızı şekillendirmek zorundayız? Bu din de bozulduysa ne olacak? Veya diğer dinlere inananlara haksızlık değil mi onları korumayıp sadece İslamı korumak? Sadece müslümanlar cennete gidecek demek ve belki de islamiyetten habersiz insanların cehenneme gitmesi nasıl "merhamet sahibi" diye nitelik olabilir? Sırf namaz kılmadığı için cezalandırılmak vs. ? Bana mantıksız geliyor. Ayrıca teknoloji ile ABD Türkiye arasında ki mesafe çok rahat kısaltılabilir. Ama teknoloji ile. Elinde sopayla yürürken denizi ayırabilir misin bundan binlerce yıl sonra?
- +1 yıl
önce reddetmeye karar verdiğin için. Şimdi kabul etmekte zorlanıyorsun. Kızıldeniz de nasıl ikiye yarıldı ise 25 yıl önce de süveyş kanalı ile ikiye ayrıldı. Biraz düşün anlarsın ne demek istedipimi. Zaman geldiğinde hepsini anlarsın. Islam öncesi cehenneme diye bir şey yok bunu açıkladım. Ama islam sonrasının mesuliyetleri var. Kuran bozulmuş bir kitap değil. Hz. Osman ın üzerinde şehit edildiği Kuran kutsal emanetlerde duruyor. Gidip bakabilirsşn. Bir harfi dahi değişmedi. Benim dinimde "her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır" der. O dönem Hz. Osman Kuran üzerinde şehit edildi çok acı bir olay muhakkak. Ama şimdi onun kanı ile sulanmış o Kuran sayesinde kitabımızın bozulmadığı ıspatlanıyor.
- +1 yıl
Bir insanın gidip de denizi 2 ye ayırması saçmalık. O şartlarda ölüyü diriltmesi de, yunusun midesinden sağ çıkması da vs vs diğerleri de. Yaratan olabilir, o yapmış olabilir ama tutup da bir insanın onu yapması ve insanların da o adamın sunduğu dine inanması gözümü yumup inanacağım bir şey değil. İslamiyet öncesi demedim, islamiyetten haberi olmayanlar dedim. Günümüzde belki Afrika da yaşayan insanlar islamı bilmiyor olabilir. O insanlar namaz kılmadığı, müslüman olmadığı için ne olacak? Veya biz sırf namaz kılmadık diye niye azap çekelim ki? İlla boyun eğip, köle gibi hizmet edercesine sorgusuz sualsiz her gün 5 kez namaz kılalım, mesaimizi bölelim vs. Bana kölelik gibi geliyor. Kendi rızan yok, sana verilen bir emir bu. Yapmazsan cezalandırılacaksın. Korkundan dolayı kendini kurtarmak istiyorsun.
- +1 yıl
Dostum işyerine gidip hiç bir iş yapmazsan para verirler mi? Herhangi bir makama yükselebilir misin? Evet islamiyet mesela budizm gibi sadece kalp güzelliğine inanılan bir din değil. Bir çaba bir emek gerekiyor. Anlayacağın mana da söylüyorum. Bizim için bu dünya bir "demo" bu dünya daki sınavı geçersek eğer öbür dünyada burada hissettiğin güzellik ve arzuların fazlası vaat ediliyor. Seviyeli taetıştığın için ayrıca teşekkür ederim ancak, bir dost tavsiyesi eleştiri asla değil. 2-3 tane okumayı planladığın kitabı kenara bırak. Bunların yerine Kuran-ı Kerim oku. Sonunda eğer yine aradığın sorulara cevap bulamazsan yine sen bilirsin.
- +1 yıl
@Tacikk ve soran " Peygamber gondermedikce, Biz kimseye azap edici degiliz"( el-Isra, 17:15)
" Kendilerine ogut veren ve Allah'in azabindan sakindiran peygamberler gondermedikce, Biz bir belde halkini helak etmedik. Cunku Biz haksizlik edici degiliz" (es-Suara,26:208-209) Yani islam dinine gore sizin endisenin cevabi bu sekilde. Islam alimleri ise tefsirlerde bu sekilde acikliyorlar: Hak-dinlerden hic haberi olmayan insanlar, hic duymayan insanlar mesul degiller. Fakat bu daha cok amazonadaki veya Avustralyadaki yerlesimdekiler icin falan bahsediyor. Yani o insanlarin sadece islam degil hic biseyden haberleri yok, uzerinde hala hayvan yunu veya yaprak "giyiyorlar". Umarim anlatabilmisimdir. - +1 yıl
O kitaba daha önce başladım fakat istemeye istemeye okuyarak bir yere varamayacağımı anladım. Bana hiç mantıklı gelmeyen (yani bence din olmasa da olur) bir şeyi diyelim ki hiç aşk filmi sevmezken 2.5 saat o filmi izlemek gibi düşün. O durumdayken okuyamam hepsini. O yüzden ben bir yaratıcının var olduğuna inanarak fakat din ve öbür dünya diye bir şeyin olmadığına inanarak yaşamayı tercih ediyorum. Hatta keşke reenkarnasyon da olsa diyorum çünkü defalarca farklı ülkelerde, farklı karakterlerde insanlar olarak yaşamak istiyorum. Belki bir kez de kız olarak yaşamayı tercih edebilirdim. Dünyaya daha bağlıyım ve kanıtlanmamış bir dünya için bu hayatımı harcamak istemiyorum. Eğer varsa da elimiz mahkum. En azından bir kaç namaz ile belki bir kaç yıl sonra biraz daha fazlasıyla yetinmeyi düşünüyorum. En azından yarı dünya yarı ahiret için bir yaşamım olsun ki tadını çıkariyim yoksa bile.
+1 yılEnteresan buluyorum Allaha inanip Allahin yarattigina inanip dinleri kabul etmezken diger dinler dedikleri dinlerin de Allah tarafindan gonderilen kitaplari var bunlar tamamen bilincsizlikten kaynaklaniyor.. bakiniz biz muslumanlar musluman bir ulkede dogarak cok sansli oldugumuzu dusunurken onlar muslumanligi ve yaradani yok sayarak geri donulmez bir yola girerken musluman olmayan bir yahudi arastirarak gercegi bularak muslumanligi seciyor ve cennetin kapilarini aciyor kendine ateist ve deist arkadaslara sadece bir kez uzerime dustugu icin bir musluman olarak iyice arastirmadan bu buyuk gunaha girmemelerini tavsiye ederim kurani kerim kendilerine isik tutacaktir eger yinede arastirmayip ben bunu seciyorum diyorlarsada bizim yapacak birseyimiz yok dinde zorlama yoktur tercih kendilerinin.
016 Yorumla- +1 yıl
Yahudi ya da hiristiyan adam muslumanlgi seciyor niye? arastiriyor ve gercegi goruyor ayrica kitapkari olanlarda cehheneme yolluyorsunuz ne demek? cehenneme kimin gonderilecegini Allah bilir sen ben degil ama en azindan biz biliyoruz ki muslumanlar eninde sonunda cennete gidecek.. aklinizi veren Allaha inanmayarak caninizi veren Allaha inanmayarak cehhenemin kapisina gitmeyi suz tercih ediyorsunuz ki diger din mensuplari da gitmicek cennete diye birsey yok senin bu konuda cok bilincsiz oldugun belli.. neyse Allah yardimcin olsun.
- +1 yıl
Hayır maalesef var, islama göre islama inanmayan herkes cehenneme gider, ben bunu imam hatipte okuyan bir arkadaşa da sordum o da aynısını dedi, ve bir çok islami kaynak bunu doğruluyor.
Yahudi ve Hristiyan adamın müslümanlığı seçmesi kadar mümkün bir şey olamaz, ancak bir çok müslüman araştırıp hristiyanlığa veya budizm gibi dinlere dönmüşlerdir.
Asıl garip olan bu dinlerin hepsinin kendini doğru din ilan etmesini ve kendisine inanmayanları cezalandırmasıdır. Paganlar, Hinduistler, Müslümanlar, Hristiyanlar, Museviler bunların bir çoğu kendisinin doğru dine inandığına ve diğerlerinin bir şekilde cezalandırılacağına inanıyor. - +1 yıl
Bu konular boyle buralarda yazilip anlatilip anlasilacak kadar basit konular degil size katilmiyorum kurani kerim son kitaptir Allah birdir ve hz Muhammed onun elcisidir ve bizim icin sefaat edecektir kendi kendinize uydurdugunuz seylerle sadece kendinizi kandirirsiniz iyi gunler size.
- +1 yıl
Polemige gerek yok ben saygi duymuyorum sadece karismiyorum size ne isterseniz secin ben sadece uyariyorum gorev cunku gerisi beni baglamaz
- +1 yıl
@olsunne kardeş bak insanlık tarihinde nesiller ilerledikçe yeni peygamberler ve kitaplar gelmiştir. Hz. Adem den Hz. Ibrahim e bir sürü peygamber vardır. Hepsi ALLAH ın varlığını anlatmışlardır. Daha sonra Hz. Davut-Zebur, Hz. Musa-Tevrat, Hz. Isa-Incil ve Hz. Muhammed-Kuran gelmiştir. Her indirilen kitap ve gelen Peygamber bir öncekinin üstüne inançları koyarak ve bir önceki kitabın tahrip ve tahriş edilmiş olmasından dolayı bir önceki kitabın hükmünü kaldırmıştır. Son kitap olarakta Kuran geldiği için geçerli olan din Müslümanlık ve kitap Kuran-ı Kerim dir
- +1 yıl
Cagdas-06 anlatamazsin bosver
- +1 yıl
Aynen benim anlayamadigim bir yaradanin olduguna inanip onun kitap indirebilecegine degistirilme sonucunda son kitap ve son peygamberin gonderildigine ve Kuran-ı Kerimin gercekten tek bir harfinin bile degismedigine cennetin ve cehennemin var olduguna ahiret gunune meleklere seytana dinlere nasil inanmadiklari? gafletten baska birsey degil neyseki biz inananlardaniz.. yuce Allah hayatinda 1 kez bile sehadet kelimesi getiren bir kulununa bile cennetin kapilarini acacak kadar merhametliyken kendilerine bu cani veren yaradana asi gelmek buyuk gaflet yazik.
+1 yılben bir aradin konusunda baya kafa yormuştum şu sonuca vardım kimisi bana kimse bulaşmasın rahat takılayım diye ateist oluyo hatta kendilerini youtube ve 2-3 ateist face sayfasına bakarak araştırdım diye kandırıyolar kimisi ise ilgi çekmek istiyor kimiside gerçekten araştırmış ve ateistliği ya da herangi bir dini tercih ediyo deistler genelde sadece 3 dini araştırıp dinler saçma diyor daha kuranı oturup okumadan kendince yorumlar yapanlarda çok ya da incili işin ilginç tarafı bütün dinlere saçma demen için hepsini araştırmış ya da birine bağlı olman lazım ama çoğu deist 3 büyük dine bakıp dinler saçma diyor
01 Yorumla- 9 ay
ya da Kur'an'ın mealini saçma sapan bir yerden okuyup saçma bı anlam çıkarıp Müslümanlık çok saçma bı din bıla bıla falan filan diyorlar zaten ozamanin Arapçası çevirince tabikide bozukluk çıkıyor meali değişiyor ama daha doğru bı kaynaktan okunursa gerçekten mükemmel bir din olduğu belli oluyor
Ben deistim müslümanlara soruyorum bugüne kadar 4000 din 7000 mezhep oldu bugüne kadar bütün dinler geldi yalan cıktı her din kendinin dogru oldugun usöyledi hepsi yalan cıktı sizin dininizin farkı ney en basitinden 50.000 yıldır insanlık 1400 yıldır islam var islam hoşgörü dini dersiniz müslüman toplumlar en berbat toplumdur
513 Yorumla- +1 yıl
O yüzden amerikadaki kadın tecavuzu olayı oranı arabistandan yüksek o yüzden hırsızlıklık oranı cinayet oranı amerikada daha yüksek değil mi? Ayrıca kuran %80ni ispatlanmıstır kuran dünyanın yuvarlak olduğunu 1400 yıl önce bildirdi o bigbang teorisini 1400 önce bildirdi daha bunun gibi bircok bilimsel olay kuranda 1400 yıl önce biliniyordu bunu hangi insan yazabilir?
- +1 yıl
Evet, sadece yaygın bir görüş değildi kilise tarafından yasaklandığı için. Bak bu az bilinen bir gerçektir onun için bilmemene saygı duyarım, ancak bu konuda geçerli bir fikre sahip olmadığın halde benimle dalga geçersen benim sana karşı öyle bir iddiam olmadığı halde bana cahil dersen gözümde bütün geçerliliğini kaybeder görüşlerin... Eğer ispatlamam gerekiyorsa pisagora falan bakabilirsin.
- +1 yıl
@olsunne sen dunyanin yuvarlakliginin nerde yazdigini arastiracagina senin anne karnina nasil girip orda nasil embrio olup 9 ay orda nasil beslenip nasil uzuvlarinin organlarinin olustugunu inceleyip nasil dogup bu yasa geldigini arastirirsan ve buna aklin ermeyince saskinliktan afalladiginda bunun nasil ilahi bir guc oldugunu anlayamiyorsan birak dunya yuvarlak lare didortgen ucgen olsun ne farkeder senin icin :))
- +1 yıl
ilk başta dünyanın yuvarlak olduğunun o zaman bilindiğini söylediğim için -doğru bir şey dediğim halde ki yanlış ta olsa senin haddine değil- cehaletle suçladın, şimdiyse gerçek bir sebebin bile olmadan akılsızlıkla suçluyorsun, bu nasıl bir mantıktır, hem bütün cehaletinle dedikleri doğru olmayan sensin hem de ben cahillikle, akılsızlıkla suçlanıyorum. Bu mantıkla bende programlama biliyorum, PHP bilmediğin için sana aptal mı diyeyim. Embriyonun gelişmesinde de ilahi bir süreç yoktur. Adım adım ispatlanmıştır ve ben o adımlarda ilahi bir süreç bilmiyorum. Ki olsaydı bile deizm tanrı yoktur demez dinler yoktur der.
- +1 yıl
olayı çözmüş bir arkadaşımız daha :) türkiyede hala var olduğunuz için çok mutluyum :)))
- 9 ay
Ahhaha çok güldüm bunu okuyunca zaten Müslümanlığı insanlara göre yargılıyorsan kendine acımalsiin şu an çoğu kişi zaten GERCEK MÜSLÜMANLİGİ yaşamıyor çoğu yarım kalmış bu yüzden berbat diyemezsin geneleme yapmamalisin Kur'an'ın doğru mealini okusaydin zaten anlardin ya da Müslümanlığı doğru yaşayan biriyle tanişsaydin Müslüman Likta hiç kötü bı davranış yokttur çoğu yasaklanmıştır yani varsa sen söyle ki yok ve en güzel dindir çoğu şeyin altında yatan bir sebep vardır mesela Peygamber efendimiz yılar önce duştan sonra ayağını soğuk suyla yikamamiz gerektiğini söylemiştir yani sünnet olduğunu belirtmiştir buda sağlık açısından büyük bir faydası da vardir bos yere sünnet olmamıştır
+1 yılDeistlik yolunda ilerleyen biri olarak , günümüzde sunulan dinlerin doğru olduklarına inanmamaya başladım artık. Dünya üzerinde o kadar fazla din var ki.. Yani herkes kendi coğrafik ve toplumsal özelliklerine göre bir inanç sistemi belirlemiş kendine.. Evrenin bir güç tarafından yaratılmış olması fikri ise daha uygun geliyor aklıma.. ve ruhuma.. Sonuç olarak herkes istediğine inansın..
10 Yorumladünya dinlerle yönetiliyo resmen deist insan Allahın var olduğuna inanıp kuran kitabınada inanıp sadece dinlerin insanları böldüğünü düşünen insanlara denir benim çoğu deist arkadaşım dünyanın evrensel barış kurallarıyla yönetilmesi gerektiğini herzaman savunmuşlardır tuhafya
210 YorumlaDeist değilim ama dinlere inanmıyorum, benim için bunun sebebi bir çok dinin kendini doğru din olarak tanımlaması ve kendine inanmayanları cezalandırması, sadece doğduğum toplum yani tamamen rastgele bir sebep yüzünden içlerinden bir tanesini seçip doğru olduğuna inanmak bana mantıklı gelmiyor...
05 Yorumla- 9 ay
Şimdi demişsinki inanmayanların cezalandırılması çünkü şöyle anlatayım mesela dünyada heo kötülük yapmış kimseye bir faydası olmamış haram para yemiş zina etmiş kız çocuklarına kötü davranmiz onlara kötü seyelr yapmış şimdi demek istemiyorum ama sen anla neyse bı insan daaha var vatanı için şehit düşmüş vatanını korumak için sonra yetiimlere sahip çıkmış hep helal kazanç elde eden biriyle öbür insanın aynı muameleyi görmesi snece adaletli olurrmu tabikide kötülük yapan cezalandırılması gerek yaptığı yanına mi kalsın ozaman böyle Çennet Cehennem olmasaydı herkes zaten bunun bı karşılığı yok dünyada bı hapis yatarim sonra çıkarım der ve her kötü şeyi yapardı içinde kötülük olanlar ki bencede Cennet Cehennem olması gereken bir şey ben dünyada vatanım için şehit düşüp ölüyim ama başkasi günah ilan herşeyi yapsın ve aynı yerde olalım ya da aynı şeyi yaşayalim istemem adaletli olmazdı
- 9 ay
Umarım sonuna kadar okursunuz
+1 yıl4kitap indirip 3 tanesi yanlış olup bir tanesi doğru kabul ediliyor 4 kitap inerkende insanların buna inanılması bekleniyor sonra inandığın yanlış diyip başka kitaba sonra başka kitaba inanılması bekleniyor en son kitapta da hepsi değiştirildi deniyor mantıklı değil
20 Yorumlaelhamdulillah beni bir yaratanın olduğuna onu resulüne ve onu daha iyi tanıyabilmek için bize rehber olan kuran-ı kerime inancım sonsuz allah beni ve ona inanan ona iman eden resulüne iman eden kuranına iman eden herkesi cennetiyle mükafatlandırsın AMİNİ.
25 Yorumla- +1 yıl
yok kardeşim allahu teala C. C demişki ben size beni belli bir yetiye düşünebilcek kadar akıl verdim peygamber efendimizin dinine ona ve onun yaradanına iman eden herkes bir gün mutlaka cennete girecek ama şöyle birşeyde var diyelim dini hiç bilmiyor müslümanlığı hiç bilmiyor allahı bilmiyor yani böyle birşeyden hiç haberi yok ise onlar allah tarafından merhamet ediliyor aama bilgisi olduğu halde iman etmiyorsa vay onun haline
" O Allah ki, O’ndan başka tanrı yoktur.
O Hayy’dır ( ezeli hayat sahibi ) Kayyûm’dur. ( Varlığı kendisindendir )
O’ nu ne uyku tutar ne uyuklama.
Göklerde ne var, yerde ne varsa hepsi
O’ nundur. O’ nun katında, O’ nun izni olmadan şefat edecek kim var?
O, kullarının geleceğini de bilir, geçmişini de. Kulları ise , O’ nun ilminden, ancak O’ nun dilediği kadar kavrayabilirler.
O’ nun Kürsüsü ( tahtı ) gökleri ve yeri kaplamıştır; her ikisini de görüp gözetmek O’ na ağır gelmez.
O pek yüce, pek büyüktür - 9 ay
Ellerine sağlık kardeşim
Gizli Üye(30-35)+1 yılsizin allah dediğiniz kuranda adı geçen tanrı oluyor. biz allaha inanmıyoruz. kainatı yaratan bir tanrının olduğuna inanıyoruz. kuran adam gibi okusanız muhammedin yaptıklarını araştırsanız siz da anlardınız yalan dolan olduğunu.. gayet de iyi insanlarız :)
38 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltanrıya bağlı bir durum ne yapmak isterse yapar belki başka boyutlarda başka hayatlar da yaşayacağız.. en son paralel evrenleri buldu bilim adamları içiçe geçmiş bir sürü evren varmış biz ölünce enerjimiz boyut değiştirip farklı evrenlerde farklı şekillerde yaşamaya devam edebiliriz belki.. tanrıya kalmış
Cevap sahibi+1 yılbunlar kitap olmadan da içgüdüsel olarak anlaşılan şeyler tanrı hepimize içgüdü vermiş içsel olarak anlayabiliyoruz öyle değil mi?
Cevap sahibi+1 yılyok o konuda herkes aynı düşünüyor da işine geleni yapıyo millet :) ondan kaynaklanıyo
- 9 ay
Hangi kaynaktan okudun acaba keşke doğru bir ceviriden okusaydin bide ne yaptığını örnek Verde bizde öğrenelim sadece işiniz yalan dolan olmasın lütfen
kendine anlatılan olağanüstü hikayelere inanacak durumu ve tıkandığı konuda da o kadar zorlama beynini bizim kapasitemiz bu kadar, bazı şeyleri kavrayamayız sadece yerine getiririz lafını, fazla düşününce , çook düşünmeee dinden çıkarsın gibi safsataları aşmış olan insandır..
03 Yorumla
+1 yılsaçmalık Allahin varligina inaniyolar iyi hos ama madem oyle Allah niye basibos biraksin dinlelere inanmamalari icin sebep ne Allah varsa din niyr olmasin sorusuna cevap ne bulmuslar. Allah var ama dinde var
12 Yorumla- +1 yıl
sen bunu diyosan Allah inancını tekrar gozden gecir bence. konu eften puften dinler degilki. Allah peygamberler gonderdi bir tane din var sekillendi ve dinin son hali islamiyet. din insan iliskilerini duzenler insanin zihniyetini temizler. genelde insanlarin dusuncesi dindar insandan zarar gelmez seklinde degilmidir hep birinin temiz bir insan oldugunu belirtmek icin namazında niyazinda bir adam veya kadin derler dimi. dedigim gbi konu sacma sapan uydurulmus dinler degil Allaha inaniyosun Allah seni niyr yaratti düşün insanlari niye basi bos biraksin din olmazsa pislign onunr gecilebilirmi. biraz sorgula dusun araştır kuran oku bak anlicaksin. zaten bir cok peygamber insanlarin o sacma dinlere degil Allahin dinine inanmasi için uğraştı. Allah var din yok demek ne kadar inanmaktir bilmiyorum
Ateistlik deistlik agnostiklik bunlar hakkında yorum yapmak epey zor eğer gerçek bir bilgin varsa yazılmalı. Deistlik kendi açısından gayet mantıklı geliyordur. Deistler Tanrı var ama melek şeytan kuran ve bütün dinle ilgili şeyleri reddederler.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKararsızlık olarak dusunuyorum.. Tanrı vardır - dınler yoktur olayı pek aklım ayatmıyor. Tanrı var ise tanrıya ınanların ve tanrıların ısteklekleri dogrultusunda olusan dinde vaaardır.
Tanrı Yok ise= dinler ınsanların uydurmasıdır.. yanı tatelde 2 yol var.19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBana bakma sen Ben Ateistim :) soruya cevap olsun diye yazdım :)
Cevap sahibi+1 yılbilemezsin. dunya adındakı gezegen ve uzerındekı primatların olusumu oncesını bılemez sın. bunu ve evrenın olusumunu gunumuz teknolojısı rakamsal olarak belırlıyor sadece.. baska evrreren varmıdır yokmudru henuz bılemeyız. bu yuzden , buna cevabı hıc kımse veremez. benım cevabım sımdılık bız oldugumuzda zaten vardı..
Cevap sahibi+1 yılStabil bir duzen yok.. Dna Dizilimleri bile tesadufi aksiliklerde farklı bır tur ollusturacak sekılde farklılasabılıyor.. Ortam ın sebep oldugu adaptasyon surecı dısında..
Cevap sahibi+1 yılVan kedisi :) gozlerındekı farklı renkler mutasyonun sagladıgı - sonrasında genlerıne yazıldıgı bır ozellık. kı mutasyonun genel olarak kesınlıkle faydalıdır dedıgımı hatırlamıyorum :) mutasyonlar kısmen faydalı kısmen zararlıdır.. oldurucu de olabılıyorlar .. bakınız mutasyon: https://tr.wikipedia.org/wiki/Mutasyon
Gizli Üye(30-35)+1 yılKolay yoldan kacmaya calisiyolar tamam ben Allah a inandım bitti yok oyle. Yaraticinin ne istedigine kulak asmiyolar daha.
şu an Arap ulkelerindeki olumlerle islamiyet anlayisi bagdastiranlarda zir cahil bir acip Kurani baksinlar once boyle biseyi tasvip ediyo mu diye.03 Yorumla- +1 yıl
Ya iste ortaligi karistiracaklar ya konusuyorlar sacmasapan bildiklerinden degil
Cevap sahibi+1 yılAynen kendileri gunaha girdikleri yetmiyo bide milletinde kafasini karistiriyolar
+1 yılBişi düşünmüyorum herkesin görüşü kendinedir bende Hristiyanım ve bu işlere hiç kafa yormuyorum öbür tarafta yüce Tanrımızın cennet bahçelerinde Mesih ile bir arada olacağım tek düşündüğüm bu.
010 Yorumla- +1 yıl
umrumda değil ben onlarıda seviyorum bizim dinimizde düşmanlarımızı bile sevmemiz önerilmiş Tanrı herkese kucak açar göklerdeki lordumuz yakında krallığını cennet bahçelerinde de gösterecektir.
- +1 yıl
sen deistmisin?
- +1 yıl
bak benim cevabım var şimdi cennete tüm dinler ilahi dinler için yer var hristiyanlık ve hristiyanlıktan önceki dinler dahil ama İslam dahil mi bilmiyorum bak sana birşey sorucam müslüman değilim ama ilahi dinlerden örnek vereyim dedim kendi dinimi sürekli översem o zaman tepki alırım diye bunu söylüyorum şimdi Muhammed lut kavminin yok olduğunu söyledi Kuran'da peki yüzlerce yıl önce olmuş birşeyi her ayrıntısına dahil nasıl biliyor dimi?
- +1 yıl
o zaman kütüphane yoktu telefon yoktu internet yoktu soyları farklıydı birisi İtalya'da pompei de birisi cahil arabistan ülkesinde şimdi nasıl bilecek olayları bir akıl mantık yürüt tek tanrıya ve peygamberlere saygısı olan her din cennette girecek bence.
- +1 yıl
bence diğer dinler bozulmadı sadece o zamana ve o mekana hitap ettiği için kuralları farklıydı misal arabistana inen Kuran ile günümüzün modern çağı neden uyuşmuyor yönetim şeklinden ama bizim dinimizde yönetim şekli her zaman yaşanan zamanın devrine bırakılmıştır.
Kendi fikirleri yargılayıp hakaret etmenin islamiyete bir leke olucağını düşünüyorum. Müslüman teklif eder açıklar ama baskı yapıp ısrar etmez.
17 Yorumla
+1 yıldeistim, dinlerin insanlar tarafından uydurulmuş olma ihtimali mantıklı geliyor
413 Yorumla- +1 yıl
tanrı insanları neden bölmek istesin ki
- +1 yıl
dinler insanları bölüyor?
- +1 yıl
daha kötüsü müslüman müslümanı allahu ekber diyerek öldürüyor
- +1 yıl
aynen öyle..
Diğer konusunda 686 cevap paylaştı. Bende deistim çünkü dindeki çoğu sey saçma geliyor bana.
31 YorumlaNe gibi bir açıklama bekliyorsun ki?
Bu aklıma yatıyor, bu yakın geliyor ve inanıyorum.318 Yorumla- +1 yıl
Saygı duymak lazım katy bilirmisin neyse girmicem çok uzun çünkü inşllah doğru yolu bulursun
- +1 yıl
Sorgulamaya başlarsan inancın değişecek seninde, masallara inanmaya devam edin.
Cennet meraklısı olsam müslüman kalırdım kalıplara uyardım, semavi dinlere göre kafirim, risk alıyorum ve cehennemde yanıcam.. zor gelmesi ne kadar mantıklı sence bu bedel karşılığında? anlamaya çalış.
+1 yılDeistim Tanri şüphesiz vardır fakat dinler insan uydurmasidir insanları yönetebilmek için uydurulmuş bir kolelestirme sistemi ki peygamber dedikleri de bu sistemin başkanı sayilir
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanlar İİnançlarını Çıkarları Dahilinde yorumladığından Müslümalığa Karşıyız Aslında Ve Yaşanmış bir Çok Olaydan Dolayı. bir Deistim Ve Hak Ediyorum sevilmeyi
01 Yorumla- +1 yıl
Yanlış Yere Yazmışız La :D Deistlik Şöyle Ceryan Etti Bende Muhammet Ve Hayatını Araştırdım Kitabındaki tutarsızlıklara Baktığıında Zaten Herşey Ortada DinlerBildiğin Toplum İdeolojisindenBaşka Birşey Değiller Her Gelen Din Diğerini sabote Etmiş Yoksaymış Ve Her Dinin Peygaberi En Üstün İnsan Sıfatında Görünmüş. Tanrı Olayına gelincede Bu Evrenn Kendi Başına Olmicağını BiKurucusu Mimamrı Bir Gücün Olduğunu Düşünüyoruz
Nedenleri genel olarak her dinden büyük terör gruplarının çıkması ya da direk ülkelerin dini görüşler uğruna insan öldürmesi. Dinlerdeki amaç doğru yolu gösterip Allah ın birliğine inandırmaktır davranışları düzeltmeni sağlamaktır ama günümüzde bunu gerçek anlamda sağlayan bir din olmadığı için insan ister istemez noluyor nedir bu hal diye sorup deistliğe yöneliyor
00 YorumlaDeist bir bakıma Monoteisttir zaten. Ben direk Panteist'im. Bana mantıklı gelen bu, Einstein'a da, Mevlana'ya da.
112 Yorumla
+1 yılBen deıstım ama bu mucadele 17 yıl surdu ve 3 yıldır boyleyım. Acıklamak cok zor buradan
25 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda sana bır sey demem dogru olmaz. Cunku deıst oldugum ıcın ben de oyle dusunuyorum dıyerek senı etkılemek ıstemem. Ama her dın kıtabını okumanı onerırım 'tarafsız' cevıren ve yorumlayan ınsanların kıtaplarının da yardımıyla. Sonrasında kendı kararını verecegıne emınım ben
- +1 yıl
Her dın bana gore ınsan urunu. Ama tanrı kokenlı mı ınsan kokenlı mı olduguna karar vermen ıcın her dını okuman gerek
+1 yılAllahın insanları yarattığını ve başıboş bıraktığını düşünüyorlar, ben de bunu nasıl düşündüklerini düşünüyorum bazen.
06 Yorumla- +1 yıl
Hak dinler tabirini araştır.
- +1 yıl
İslam gelmeden önceki hak din. Eğer Hz. İsanın peygamber olduğuna inanmaz isen müslüman olamazsın zaten. Diğer peygamberler için de geçerli bu.
+1 yılBunu sana anlatsam gerçekten günler sürer ve sende anlamaya çalışmazsın..
01 YorumlaBiraz daha metafiziğe geçiş göstermeye meyilli materyalistler bence.
03 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım? Herhangi bir dine bağlamıyorum Hristiyanlık, islam, Budizm diye. Sadece tanrı varlığını inkar eden materyalizm den biraz daha metafiziğe (tanrı temelli çeşitli din ögelerine) daha yakın olan kimselerdir. Ki arkadaşlarım da öyle zaten. Bunda toplumun çok büyük bir etkisi var. Tamamen bırakılamayan ya da diğer nedenlerle içsel olarak sahiplenilmiş özelliklerin alışkanlık haline getirilmiş halidir.
Diğer konusunda 7,6b cevap paylaştı. Din dışı ya da içi insanların fikirlerini almayı severim
017 Yorumla- +1 yıl
bakara 62 Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah’a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve üzüntü yoktur
Bak bu ayet islamdan önce inanlar mekanı cennet olucağını söyler ama islamdan sonra islamı kabul etmeyenlerin Allah katında ne durumda olucaklarına o karar verir - +1 yıl
www.sorularlaislamiyet.com/.../...et-ediyordu.html Şu soruna çok güzel cevap vermiş
+1 yılkardesim yazını okudum
bir tane takılı kaldıgın soru var
onu bende düsünmüstüm bir ara cevap bulamadım
deist insanları severim , insanlık acısından01 Yorumla
+1 yılbenim karşıma çıkıp Allah yok demediği sürece ben de ona Allah var demem.
11 Yorumla
+1 yılAllah'a inanan Allahın var ettiği dinlere ve diğer manevi seylere de inanır aslında çok derin bir konu yaa uğraşamıcam şu an :d
02 Yorumla
+1 yılDeistlerin acaba islamda ki yeri ne? Müslüman değiller, Ehli kitap değiller ama ne oluyorlar o zaman? :/
027 Yorumla- +1 yıl
Sordum sadece :(
- +1 yıl
Elhamdülillah Müslümanım ya, hiç kafam rahat :)
- +1 yıl
Hmm evet.
- +1 yıl
Müslümanlıktan önce bir sürü Peygamberler ve Hristiyanlık, Yahudilik ve Zebura inanlar vardı bunları da Allah gönderdi ama en son İslamı, Kuranı ve Peygamber Efendimizi gönderdi ve bütün başka dinlerin hükmü bitti. Ben böyle biliyorum ama yanlışım varsa Allah affetsin.
- +1 yıl
Bak başta farklı değiller, sonradan insanlar Yahudiliği ve Hristiyanlığı kendi kafalarına ve çıkarlarına göre değiştirmişler, Avrupa tarihini okursan zaten Vatikan'da ki Sözleşmelerden anlarsın. Neyse son olarak Allah Kuran'ı dünyanın sonuna kadar koruyacak ve tek harfi bile değiştirilmeyecek, ben bunu biliyorum.
- +1 yıl
Tamam ama ben Ehli Sünnetten bahsediyorum dini başka yöne çekenlerden değil.
- +1 yıl
Bak altaki abi güzel cevap vermiş.
Bence soruyu soran kişi sen çok irdeliyorsun ve ikna olmamak için direniyorsun , bence sadece objetif düşün o zaman doğruyu bulursun. - +1 yıl
Hmm peki neden o zaman bir sürü bilim adamı müslüman? Bunu düşündün mü?
- +1 yıl
Sen anca dalga geç...
- +1 yıl
Işin mantığını anlamamaya direnen gördüğüm ilk kişi sen değilsin. Diğer din ve kitapar tahrif efildiği için en son islamiyet geldi. Ve kitap değişmedi. Ispat istersen ilk toplatılan Kuran-ı Kerim in ilk toplatılmış hali. Hz. Osman ın şehit edildiği Kuran "kursal emanetler" de duruyor. Elindeherhangi bir Kuranile gidip kıyaslayabiliesşn.
- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Hayır tanımıyorum
- +1 yıl
Hmm tamam o zaman.
+1 yılÇok merak ederim şu soruyu cevaplarken bile bu deistler o beyni kim yarattı o düşünmeyi bu özgür düşünmeyi kim yarattını düşündülermi?
07 Yorumla- +1 yıl
mantıksız :)
- +1 yıl
Allaha inanmamak saçma deyilmi :) ateistmi diyorsun deistmi sen neysin
+1 yılSaçma bir görüş çünkü madem Allah var her şeyi yaratan, bu kadar yaratma gücüne sahip bir yaratıcı bir din gönderemeyecek kadar aciz mi?
00 Yorumla
+1 yılbir yaratıcı var ama onun gönderdiği kitaplara inanmamak.
saygı duymak lazım.01 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Desene ataistler bile onlardan daha akilli varlığını bildiğin halde inanmamak haahaha harbiden cok komik
03 YorumlaSen neden inanısan bende o yüzden :D Diyecek deistler :D :D
05 Yorumlaboş muhabbet kıçlarından element uyduruyorlar paso :D
01 YorumlaHícbirsey dusunmemm. Dusunceleri beni ilgilendirmez. insan olsunlar yeterli
00 Yorumla
+1 yılAslında iyi bir şeydir. İyi bir insan olursun birden. Dinlerin başaramadığını kendi kendine başarırsın. Ben deist biriyim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBunlar iman eksikliğinden oluyor inançlarında modası var bu ülkede
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBazen düşünüyorum bu konuları ama asla bir kitaba inanmam. Bir süredir Panteistim.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılonlarla aynı inançta olmadığım için bu konu hakkında yaptığım yorumlar negatif değerde olacaklar. bunu onlara sormak daha mantıklı ben bazılarının korktuğu için inandığını düşünüyorum. tanrı bana göre bütünlüğü aradaki bağları sağlayan matematik formülü gibi birşey. tamamlanmış bir yapbozun uzaktan bakılınca görünen her parçasının kenarlarındaki çizgiler gibi.
+1 yılbabamın tarafı deisttir. gayet iyi insanlar :)
01 Yorumla
+1 yıldini bir şekilde reddettiyse iyi zekidir o adam :)
226 Yorumla- +1 yıl
ayrı ayrı mı açıklıyım? ortak noktalarından mı yola çıkayım?
- +1 yıl
düşünmüyorum öyle zaten bütün kutsal kitaplar el yazması insan ürünü
- +1 yıl
tek tanrılı dinlerin tanrısıda erkek
- +1 yıl
müslümanlar buna onlar cennete gidiyor diye cevap verir hatta müslümanlığı hiç tanımamış hıristiyanlar bildiği kadarı ile sorgulancak falan diyorlar ya. E ben müslümanım diyelim 60 yıl boşuna mı namaz kıldım oruç tutum?
- +1 yıl
hiç bilmeyelim cennete gidelim süper :)
- +1 yıl
açıklar allahın hikmetine karışma der :D
- +1 yıl
124000 peygamper geldi yeryüzüne ilki Hz. Adem sonuncusu Hz. Muhammed. Hepsinin anlattığı temel şey ALLAH IN VARLIĞI. Insanlar zamanında hekca dan tanrı yapıp sonra ondan medet umup acıkınca da geri yiyorlardı. Peygamberlerin vazifesi tebliğdir. Inanıp inanmamaözgürlüktür. Her peygamberin kendi dönemindeki insanlar o peygamberin öğretilerine uydukları sürece anlam manasında müskümandır. Bilmem anlatabildim mi?
- +1 yıl
cagdas soruyu anlamadın galiba insanlık 50 bin yıldır var ama din 1500 yıldır diyoruz onu açıkla?
- +1 yıl
ben onu anlamıyorum mesela allah gönderiyo adem ile havvayı sonra din kaç milyar yıl kopuk oluyor yayamadılar mı dini bunlar
- +1 yıl
allah adem ile havvaya neden dini öğretmedi öğretseydi herkes müslüman olurdu
- +1 yıl
haha :D
- +1 yıl
@Eleroza sakın bir daha tanımadığın insanlara l*n ve mal deme sakın.
l*n mal ben her sorunda anlatyom. Sen küfür etme acizliğinden başka ne bilirsin. Kilitlendiğim yok. Sayfadaki her soruna ki %90 ı aynı tek tek cevap yazıyorum. Demek ki sana sadecevbu kadar öğrettiler. ALLAH Hz. Adem e dahi din ve tevhid inancını öğretti. Ama onlardan başlamak üzere yasak elma, habil-kabil insanlar "beyni olan ama kullanamayan" bir canlı olmakta ısrar ettiler. her yeni duruma göre değişik peygamberler ve zamanına göre kitaplar gelmiştir. Tekrar ediyorum bütün peygamberler ALLAH tan, ahiretten bahsetmiştir. Özü birdir. - +1 yıl
Hz adem cocuklarina dini ogretti ama onlar tinlamadi yani? Vay canina
- +1 yıl
Senin mükemmel tanrın herşeyi en mükemmel şekilde yarattı ama beni beyinsiz yaptı dimi?
itüde makina okuyan bir beyinsiz :))))
+1 yılagnostik ve şeboistim kafam rahat <3
03 Yorumla- +1 yıl
aynen knk
+1 yılaşamadıkları çok şey var
00 YorumlaBence onlar işin kolayına kaçanlar
00 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Saygı duyarım. Ancak dinime küfür etmediği sürece.
01 YorumlaDeistim çünkü bana bu mantıklı geliyor
22 Yorumla- Diğer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılDeistim kanks müslümanlık yok ksden selamlar.
01 Yorumla - Diğer konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılDeist arkadasım var ateist olmasından iyidir😃😃
06 Yorumla- +1 yıl
Kuralları katı buluyor heralde genellikle öZgürlüğe düşkün olunca böyle oldu açıkcası😃
- +1 yıl
Bilemem arkadaşım için konusuyorum ve sanmıyorum
insanların inancı kendisini ilgilendirir.
02 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. ALLAH islah etsin ne diyelim..
04 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe yaparlarsa yapsınlar.
01 Yorumla- Diğer konusunda 703 cevap paylaştı.
+1 yılSaygı duyuyorum
11 Yorumla
+1 yılkendılerı bılır
00 Yorumla
Devamını Gör(43)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?