Ben 19 yaşındayım annemde evlenmek istiyor ama evde yabancı bir adamla yaşayamam ve istemiyorum ayrıca birlikte olduğum insan kabul etmez ve ailesi hatta evlenemeyiz bile bana her açıdan büyük sıkıntı deli olucam yardım edin Ne yapıcam şimdi ben?
Cevabın nedir?
Şöyle cevaplara ve yorumlarına baktım da, asıl sorun sanki annenin evlenmek istemesi değil, sevgilinin ailesinin seni kabul etmeyeceği... Bu düşünce çok yanlış bence yani burada hatalısın... Evlenmeme 5-6 yıl var ve sevgilimin ailesi iyi bakmıyor bu olaya diyorsun... Mantıklı bir düşünce değil... O 5-6 yıl içinde büyük ihtimal o sevgiliden ayrılırsın ve hayatı boşuna kendine zindan ettiğini çok geç anlarsın... Önce sevgilin olacak kişi değil, annen olmalı... Sana gerçekten değer verecek bir sevgili ve seni kabul eden bir aile bulursun... Annenin evlenmek istemesine sonuç olarak sana tavsiye sevgilinden ayrıl ya da ileride ayrılacağını düşünerek devam et... Şimdiden sana böyle karışıyorlarsa, emin ol evlendikten sonra daha büyük sorun yaşarsın... Son sözüm: Kendine GEL!
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Annenin dağal hakkı dinimizde dul kadınların evlenmesini emreder...
Yeme içme nasıl bir ihtiyaçsa cinsellikte bir ihtiyaçtır. Kendin için istediğinii annen için niye istemiyorsun? En doğal hakkı... Yeterki annenin ve senin uyum sağlıyabileceğin biri olsun. Seni kabul edende olduğu gibi kabul etsin. Tamam ikili ilişkilederde birlikte olduğunadam karışabilir ama annenle neden istemiyor?
Çok istiyorsa annen evlenmeden seni istesin evlenin sende kurtulursun annende istediğini yapar.(kıskanılacak durum ortadan kalmış olur)
Anneniz zengin birimi?16 Yorumla
Soran+1 yılHayır değil zengin değil.
teşekkürler ederim haklısınız- +1 yıl
zengin biriyse acaba başka bir düşüncesimi var diyecektim...
anneniz inancı sağlam birisiyse... belki bir gün bunalıp başka biriyle olma gibi ihtimalinde siz sebeb olduğunuzdan dolayı sizde günaha dahil olursunuz.
Tabi evlense daha iyi dediğinizi duyar gibiyim...
iyi tanıdık birisiyse neden olmasın... annenizi gözetler sahip çıkar. hasta olsa sen evlenmiş çoluk çocuk sahibi olsan nasıl olur? yanında biri olmasa daha iyidir. korur kollar... düşer şaşar...
Soran+1 yılİnanç oldukça sağlam , haklısınız hepiniz ya çok haklısınız...
Soran+1 yılTeşekkürler çok teşekkürler
çok bencilce bir yaklaşımın var. çoğu dul kadın için tekrar evlenmek çok zor bir süreç. hele bir de çocukları varsa. o zaten enine boyuna tartmadan ay aşık oldum hadi evlenelim demeyecektir. ayrıca herkesin kendi hayatı kızı dahi olsan karışmaya hakkın yok açıkçası. hariçten gazel okumuyorum bu arada annem bundan 6 yıl önce evlendi. şu an ben şehir dışında okuyorum annemin yanında dünya tatlısı eşi olduğu için asla gözüm arkada değil.
14 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız bencillik yaptığım ama kendimide düşünüyorum ne güzel siz atlatmışsınız
Soran+1 yılUmarım bende de öyle olur. Önceden karşı değildim ama sevgili girince işin içine..
+1 yılbencillik yapma. o hep seni düşünmüştür şimdiye kadar annen sonuçta neden mutlu olmasını istemiyosun ki ömrünün sonuna kadar senin yüzünden yanlız mı yaşasın. bende çok küçükken annem evlense naparım diyodum şimdi evlenmesini istiyorum yanlız yanlız nereye kadar yazık kadınaa
05 Yorumla
Soran+1 yılYa ben rahatsız olurum evde başka bir adamla , ve birlikte olduğum insan buna %100 karsı
- +1 yıl
benim sevgilimde biraz anlayışsız böyle konularda anlıyorum seni ama ikna edebilirsin bence ya da ayrı eve çıkmayı deneyebilirsin bir çözümü mutlaka olmalı bence sen yabancı bir adamla yaşamaktan çekinmiyorsun sevgilin ne der diye çekiniyorsun onu ikna edersen sorunlar çözülebilir. ama annene engel olma bence. svgilin seni seviyorsa eğer her türlü yanında olmalı anlayışla karşılamalı
Soran+1 yılEvet aynen öyle sonunda anlayan biri. Ya çaresi yok gibi ailesi kesinlikle karşı ikimizde 4 yıllık birlikteyiz sevıyoruz ama ailesi engel işte ve sevgilim bana raht vermez evde yabacı bır adam olursa her günüm cehennem olur resmen :(
- +1 yıl
çok zor bir durum ya. annene engel olmaman lazım fakat olmazsan sen ilişkinden olucaksın. Allah yardımcın olsun valla. senin yerinde olsam sevgilimi bir an önce ikna etmeye çalışırdım. ailesinide çok fazla takmayın derim sonuçta ailesiyle evlenmiyceksin
Soran+1 yılSagol gerçekten. Aynen öyle zor ki ne zor, ailesi istemezse tatsızlık çıkar ikimizde mutsuz oluruz ama anneme de karsı çıkar sorun yaparsam o mutsuz olur.. Ortada kaldım
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
37Cevap
+1 yılAnnen babanla evlenmek istediğinde bu sorunla karşılaşmamıştı değilmi?
Evet çünkü ortada bunu gerektirecek bir sorun yoktu sen yoktun kardeşlerin ya da ablan abin herneyse, her insan evliliği yürütemez kimse de ayrılmak için evlenmez. Annenin almış olduğu karar tabiyki senin açından zor bir karar ama, annen için empati yapmalısın. Aynı durumda sen olduğunu düşün 19 yaşındasın ve yarın olmayacaksın, annen için hayatından 5-6 yıl daha gitmiş olacak? Duygusal yaklaşman normal olayları çok abartmışsın, birlikte olduğun arkadaşının buna karışma gibi bir hakkı yok. Hayır onların ailesinin de bu şekilde bir düşünceye kapılmaları zaten saçma olur. Bence sen bu tür düşünceleri bir kenara bırak ve kendi hayatının planlamasını yap ve annenin zor günlerin de ve aldığı kararlarda yanında ol.10 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Oda bir bayan, ihtiyacları var. Sen evlenip gidiceksin, o yalnız kalıcak. Onunda mutlu olmaya, sevilmeye, sevmeye ihtiyacı var. Biraz empati kurmalısın. Kararına sayğı duy. Bu yaşına kadar getirmiş. Eğer annenden utanıyorsan sana yazıklar olsun. O senin annen, annenin evlenmesi kimseyi gale etmez.
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız çok mantıklı ama sevgilim ve ailesi.
- +1 yıl
Bence sen biraz tavır koyarsan kimse birşey diyemez. Sonuçta o senin ailen, seni bu yaşa kadar getirmiş. Ne kadardır yalnız bilmiyorum, ama zor olmalı onun içinde. Bunu istediği için ona kızamazsın suçluyamazsın. Bence biraz daha düşün, annenide üzme. Ölümlü kalımlı dünya, bugun varız yarın yokuz.
Soran+1 yıl8 yıldır bekar , off hepiniz çok doğru konuşuyordunuz da keşke bende böyle düşünebilsem
Soran+1 yılAnlıyorum hepsini biliyorum ama benim içinde zor
+1 yılBence sen birlikte olduğun insana karşı tepkini ver çünkü bu davranışı yanlış bir davranış. Yani ne biliyim annenin yalnız olduğunu bir gün yanından seninde gideceğini falan düşünüp bu şekilde tepkiler vermemeliydi.
10 Yorumla
+1 yılsenin sevgilinle annenin durumunun ne ilgisi var ayrıca o kadın yalnız mı ölsün sen yalnız yaşlanmak istermisin çok bencil olduğunun farkına var bence o sürekli dizilerde gördüğün gibi değildir üvey babalar ki baba demek zorunda bile değilsin birşeylerin farkına varman dileği ile...
06 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkürler..
- +1 yıl
ayrıca bunu kabul etmeyen insanlar yarın bir gün evlendiğin zaman alacağın gelinliğe bile karışacaklarını aklından çıkarma kardeş tavsiyesi çok gördük bunları
Soran+1 yılHer şeyime karışıyor zaten
- +1 yıl
yatağına kadar gelicek durumda ölene kadar buna katlanmak zorundasın benim babannemde böyle bir insan annem babam öldükten sonra rahatladığını söylüyo tabii bu olayların üzerinden 20 sene geçti şimdi başka bir insanla evli hiçkimse süper değildir ben anlaşamıyorum ama annemle birbirlerini çok seviyorlar bence bu bile yeter bolca düşünmeni tavsiye ederim
Soran+1 yılTeşekkürler öyle yapıcam...
- +1 yıl
yardımcı olduysam ne mutlu
Ben evliyim ve annem yalnız yaşıyor annem hasta olsa aZcık üşütüp öksürse içim gidiyor keşke yanında bir eş can yoldaşı olsa diyorum (farklı şehirlerdeyiz) bencilce düşünme derim.
01 Yorumla
Soran+1 yılZaten seneye basla şehre unıye gidicem ama benim ilişkim biter
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAnnen evlenmek istiyorsa evlenir değil sevgilin ve ailesi sen bile karışamazsın. Birlikte olduğu insan kabul etmezmiş o kim ya? Senin annen istiyorsa o ve ailesi kim?
09 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız birde ben kabul edebilsem bunu
- +1 yıl
Bence edebilirsin. Sen nasıl sevdiğin kişi ile bir gelecek düşünüyorsan annende birini sevip, evlenebilir.
- +1 yıl
Katildim, onlara neymis?
Soran+1 yılÖyle ailenin kızımı almazlarmış !
- +1 yıl
Öyle aile derken? Annen evlenecek diye ''öyle aile'' mi oldunuz?
- +1 yıl
O aptal sevgilin ve ailesini dusunecegine anneni anlamaya calisip yaninda ol derim
Soran+1 yılOnlar çok katılar bu konularda haklısın
- +1 yıl
Sevgili gelip gecer..
- +1 yıl
Bu katılık değil cahilliktir. Böyle bir herifle işinin olmaması lazım
+1 yılTelas etmene gerek yokk cok abartiyolar her uvey baba bir deqil sonuctaa sen anneni dusun sonucta o da insann
Ilk lerde dikkat edersin süzersin adamii sonra bakarsin duruma goree ilk zamanlardada bas basa kalma yanii10 Yorumla
+1 yılSenin nasil bir hayat ve ihtiyaclarin varsa anneninde var..
15 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız da of,.
- +1 yıl
Gorustugun ark kac yasinda
Soran+1 yıl19 yaşında
- +1 yıl
O cocuklla sonun mechul cok gencsiniz ama anne her zaman lazim manevi olmasada maddi olarak ins ne demek istedigimi anlamissindir.
Soran+1 yılAnladım tabii teşekkürler
+1 yılAnnenin evlenmeye hakki yok mu? 19 yasina gelmissin artik resit birisin kadin belki yalniz yasamak istemiyor herkesin ihtiyaclari var erkek arkadasini ve onun ailesini dusunmeyi birak once kendi anneni dusun ve olgun davran
06 Yorumla
Soran+1 yılKendi geleceğimide düşünüyorum yoksa engeller çıkar off
- +1 yıl
ne alaka belki böylesi daha hayırlı olacak senin için?
Soran+1 yılBilmiyorum ikimizde seviyoruz ayrılamayız ama ailesi...
- +1 yıl
annen daha önemli senin için.
Soran+1 yılTabii ki de
- +1 yıl
o zaman sızlanma lütfen :D
konuşmalı fikirlerini söylemelisin seni ne kadar kaale alır bilinmez. başına buyruk giden birisiyse fazla elden bişey gelmez.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen söylüyorum ama maalesef
senin birlikte olduğun herifin haddine mi senin evinde kiminle yaşadığına karışmak.
06 Yorumla
Soran+1 yılDeğil ama ailesi asla böyle bir kız almazlarmış kabul etmezlermiş.
Soran+1 yılYa hayır ilerde diyorum
Soran+1 yılKariyer yapıyorum zaten sadece sevgilimin olduğunu soyluyorum
Ben evlenene kadar bekle de ya da arkadasinla eve falan cik. Ben 18 im tek yasiyorum sorun olmuyo bir bireye ihtiyacin yok ama kiz oldugun icin bir kac arkadasinla daha rahat edersin bunu düşün.
02 Yorumla
Soran+1 yılBuna asla izin vermezler.
senin bir sevgilin olduğu gibi anneninde sevgilisi olabilir.
10 Yorumlaya annenden önce ewlenirsin ya da annene hiç bişi diemezsin sonuçta kadının hayatı senin zewkin için dizini kırıp oturamaz
01 Yorumla
Soran+1 yılOf haklısınız
Birlikte olduğun insan kim ki kabul etmiyor ?
Anneninde bir nefsi var , ihtiyaçları var sen ufak beynini biraz çalıştırda düşün yavrucağızım.05 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız da işte bir de ben böyle düşünebilsem
Soran+1 yılÖylesi daha kotu
Soran+1 yılÖyle tabii teşekkürler
yaşın gelmiş zaten okumuyorsan bence sen annenden önce evlenmeye çalış
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır okuyorum tabii ki
+1 yılÖnce sen evlen sonra annen. İkinci turlar sıra beklesin...
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim daha evlenmeme en az 5 yıl var annem daha çok yaslanır ve yalnz kalır
Gizli Üye(30-35)+1 yılbu kadar bencil olmak zorunda değilsin, senin ne kadar mutlu olup huzurlu bir şekilde yaşamaya hakkın varsa annenin de var !
01 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız tabii ki
Evi terk et. Üvey baba pek de güvenilir bir baba sayılmaz :)
02 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir imkanım yok maalesef
Annenin evlenmesi neden senin evlenmene engel onu anlamadım?
01 Yorumla
Soran+1 yılBirlikte olduğum insanın ailesi böyle bir aileden kız almazmış karşılarmış bole şeylere asla olmazmış
- Diğer konusunda 381 cevap paylaştı.
+1 yılen dogal hakkı evlenmek ihtiyaçlarını senmi giderceksen sen evlenip gidince kim bakacak onada yoldaş lazım bencil olma
01 Yorumla
Soran+1 yılYa haklısınız ama birlikte olduğum kişi ve ailesi karşı
Gizli Üye(36-45)+1 yılÇok hatalı düşünüyorsun
Birde birlikte olduğun kişiden de ayrılmanı tavsiye ederim Kim oluyorlar da Annenin hayatına karışıyorlar?01 Yorumla
Soran+1 yılKötü aile sayılırmış onlarda. Biz seviyoruz 4 yıldır birlikteyiz aileler girerse karışır sadece ortalık
+1 yılHaklisin erkeklere. güvenme anan ne yapiyor dusunmuormu
10 Yorumlaevlensin abi. herkes kendi hayatını yaşayacak.
11 Yorumla
Soran+1 yılÖyle tabii ama..
+1 yılbirlikte olduğun insanın evine taşın.
02 Yorumla
Soran+1 yılAilesiyle yaşıyor ve tam doğulular imkansız
- +1 yıl
madem sevgilin izin vermiyo cici babaya diceksin ikiniz ayrı eve çıkacaksınız ya da boyun eğecek o kadar.
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılbiraz empati yap desem?
00 Yorumla Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. sen evlenmeden evlenmese iyi olurdu aslında
02 Yorumla
Soran+1 yılBen evlenene kadar da yaslanır
+1 yılAnnenle konuş sen evlenene kadar sabır etsin
01 Yorumla
Soran+1 yılO zaman yaşı çok geçer
+1 yılAnnenden once sen evlenrcen
02 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeme en az 5 -6 yıl var
- +1 yıl
O zaman sikinti ya ayri eve cikacan simdi anneninde ihtiyaclari var onunda hakki genc mi kac yasinda
Diğer konusunda 50b cevap paylaştı. annene açık açık söyle
02 Yorumla
Soran+1 yılSoylesemde dinlemıyor
- Diğer konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılÖnce annen sonra sen evlen
00 Yorumla annenin hayatına karışma bence
00 Yorumla
+1 yılSende evlen olsun bitsin
04 Yorumla
Soran+1 yıl19 yaşındayım
- +1 yıl
Olsun mantıklı bir aday varsa evlen
Soran+1 yılOkuyorum
- +1 yıl
Annenle konuş zaman okul bitince de evlen hemen
+1 yılsöyle sen evlenmeden evlenmesin.
03 Yorumla
Soran+1 yılO zamana kadar çok yaslanır
- +1 yıl
o zaman başka şehirde oku ev tut yurtta kal
Soran+1 yılBu yıl kendi şehrinde okumam lazım hem sadece onunla bitmiyor ki iş
+1 yılİstiyosa evlensin bu seni ilgilendirmez
00 Yorumla
+1 yılAyrı eve çık.
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir imkanım yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlenecegi adam kaç yaşında?
04 Yorumla
Soran+1 yıl53 yaşında
Cevap sahibi+1 yılBence o kadar sorun etmene gerek yok gibi. Sonucta bir yandan annenin açısından da bakmalısın. Hadi 40 küsür yaşında olsa adam o zaman sıkıntı gözü sende olabilir derdim ama Bu açıdan 2 sininde birbirine ihtiyacı var belliki her anlamda. Takma kafana
Soran+1 yılOff aglıcam sinirden :(
Cevap sahibi+1 yıltakma kafana ya :)
Senin evlenmeni beklesin annen azmasın
00 Yorumlademekki ihtihacı var bırak evlensin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkırkından sonra azanı..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılönce sen evlen ayrıl annenden sonra annen evlensin
00 Yorumlaönce ben de
10 Yorumla
Devamını Gör(27)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?