gunah işlersen isle buyurmuş gibi algı oluşturuluyor.
"Şüphesiz ki namaz hayasızlıktan ve kötülükten alıkoyar." (Ankebut süresi) @ Bu ayeti bilen müslüman var mı sizce?
gunah işlersen isle buyurmuş gibi algı oluşturuluyor.
Hakkıyla Namaz kılmak insanı sınırlarını bilmesidir, her gün 5 kere Rabbim in huzuruna çıkıp kendi ona layık kul olabilme gayreti sergiliyor çok şükür
Ben bu ayeti biliyorum. Namaz kılamnın kişiyi kötülükten alıkoyar uyarısına inanıyorum. Namaz kılıp her türlü zıkkımı yapıyor isem, o zaman namazı kılmıyorum demek manasına geliyor. Bunu emniyet kemeri gibi düşünüyorum. Beni korumuyor ise kemerim bağlı değil demektir. Bir şeyi bilmekle uygularken içselleştirmek arasındaki fark bu. Kötü olan namaz değil, namazı veya inancı kullanıp hareket edenlerdir.
Bunu din ve diğer her sahada görebiliriz. Burada dine, inanca veya görüşe saldıran kişi daha art niyetlidir. Güneşi yansıtan şey, güneşi kötüleme sebebi değildir. İnsanların hataları toplumları veya değerleri zedeleyemez.
EİG için teşekkür ederim.
Kuran'da namazi doğru kıl demez namazı dosdoğru kıl der zina yapmayın demez Kuran'da zinaya yaklaşmayın der yani kısacası dosdoğru kılınan namaz insanı haramlardan uzak tutar
Eger Namaz ahlaksız ve hayasızlıktan alı koymuyorsa, Namazında bir eksik vardır.
Cevap
11Cevap
Bu ayeti bilmeyene müslüman denir mi?
#Vesselam
Bilmeyen, getirmemiş olan zaten müslüman olmaz ki
Evet biliyorum bilmemiz lazım , cahil değil öğrenen bir müslüman olmalıyız.
çok güzel yapıyorsunuz bu ayet önemli.
Muhakkak ki burada işin ehli hanımefendiler ve beyefendiler vardır. Bu ayette her şey apaçık belirtilmiş. Bu ayeti bilen duyan kişi çoktur
Ben cok ayet bilirim ezbere hadiste bunuda biliyordum
Daha önce çoğu kez duydum ama hangi ayet olduğunu bilmiyordum teşekkürler ayrıca dediği gibi namaza başlayınca kötülük düşünemez olursun
Evet, onlarca kez hatim ettim meali ile birlikte. Biliyorum tabii ki.
ben namaz kilip ayni zmanda duzenli olarak zina yapan yakinimi taniorum hemde cok yakinim
Aynı şeyi yazacaktım
Ayete göre namaz kılmıyor ne demek?
Namazı özenle kıl gibi bir tabir var ayette sadece. Baya uyuyor.
Kişi kendinden sorumludur. Namaz kılar ya da kılmaz. Namaz kişilerin tekelinde değildir ve O kişide islamı temsil etmez. Her namaz kılan oruç tutan müslüman olacaktır diye birşey yok. Kişi ne yapıyorsa kendine yapar. Allah' a karşı sorumluluktur. İster yerine getirir isterse getirmez. Hesabı o verecek biz vermeyeceğiz.
Kişinin psikolojik yapısına göre hiç işe yaramayadabilir
bacım burda herkes sevişmek istiyor
din falan bu sitede tartışmak! çok afaki!
Evet biliyorum.
Belki de daha fazlasını kimbilir
Sorun mu var?
Güncellemeye katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?