Şimdi düşünelim: Etrafımızdaki insanların büyük çoğunluğu, yoğun propagandalarla, böyle bir fikri benimsemiş olsalar, biz de toplum ayıplamasın diyerek, babamızın etini mi yiyeceğiz? Demek ki, “ayıplama” tamamen sübjektiftir; gerçeğe tesir edecek bir faktör değildir. Ayıp telâkki ederek örtünmekten kaçınan hanımefendilerin iddiaları iki kısma ayrılıyor: Birisi: “Örtünmemek niçin günah olsun?” şeklindeki itiraz. Diğeri ise: “İslâm’da örtünmenin olmadığı” tarzındaki, şahsî kanaat.
Görünürde aralarında pek fazla bir fark yok gibi geliyor. Ama, gerçekte her ikisi de birbirinden ayrı konular. “Örtünmekle de ne olacakmış, insan örtünün içinde de yapacağını yapar.” gibi sözlerin sahiplerini araştırırsanız, her defasında İslâm’ı layıkıyla bilmeyen veya bildiği halde onun emirlerini yerine getiremeyen birisiyle karşılaşırsınız.
Bu insanlar, vicdanlarının derinliklerinde hissettikleri suçluluk psikolojisinden kurtulmak için, böyle itirazlarda bulunuyorlar ve tövbe edeceklerine, günahlarını meşru göstermeye kalkışıyorlar. Sanki diğer insanları ikna etmekle, o sorumluluktan kurtulacaklarmış gibi. Halbuki, bir fiil günah ise günah, değil ise değildir. Bunun tespitini “kalabalıklar” yapamaz. Örtünme dinde varsa buna kimse “yok” diyemez. Ama, hiç kimse de başkalarını bu hususta zorlama yoluna gitmemelidir.
Örtünmenin İslâm’da yeri olup olmadığı meselesine gelince, bu hususta nice fetvalar mevcut.010 Yorumla- +1 yıl
islamda yeri oldugunu biliyorum yerine getirmiyorum ve zorla yapılmasının anlamsız oldugunu düşünüyorum kendim istemediğim için başkasının zoruyla kapanmak istemiyorum ancak anlatamıyorum kabul ettiremiyorum
- +1 yıl
Dinimizde zorlama yoktur zorla olacak birşeyde değil elbette sana biraz zaman tanımaları gerekir eğer senin içinde örtünmek varsa zaten kimseye sormadan örtünürsün yıllarca başı açık dolaşmış bir kızımıza evlenirken başörtüsünü zorla dayatmak çok doğru değildir elbette bence siz babanızı alın karşınıza güzellikle tatlı dille bir konuşmaya çalışın zira tatlı dil yılanı bile deliğinden çıkarır...
- +1 yıl
babamı mı babasını mı
- +1 yıl
babam çabuk ikna olur ama annem istemez ama anneme sormaz yani babası babama söyler
- +1 yıl
Asıl olan Allah’ın emirlerine muhalif hareket eden kimse üzerinde kalıcı bir etki meydana getirmektir. Herkes biliyor ki, kalıcı etki zorlama ile değil, ikna ile hasıl olur. Elbette devlet kendi işini güç kullanarak da yapar. Fakat fertlere düşen kalpleri fethetmektir. Bu da ilim, irfan, yumuşak söz, samimi şefkat, nefsanî arzulardan ve gururdan uzak bir tavırla mümkündür. “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın, müjdeleyin, nefret ettirmeyin.” mealindeki hadisten çıkaracağımız önemli dersler vardır.
- +1 yıl
Aile içerisinde dini görevlerini yerine getirmeyen eşine zorla yaptırım uygulamak –kanaatimizce- olumlu sonuçlara götürmez. Namaz kılmak, başörtüsünü takmaktan çok daha önemli bir emirdir. Kur’an’da Hz. Pegamber (a. s. m)’e ailesini namaz kılmaya çağırmasını talep ederken, zor kullanmasını öğütlememektedir.
- +1 yıl
işte bunları karşı tarafın anlaması gerekiyo
- +1 yıl
diyebiliriz ki, bu asırdaki insanların durumunu çok iyi bilmek gerekir. bu günkü insanları toleranslı, ama sabırla gerçekleri -tiksindirmeden- hatırlatmayı büyük bir ferasetle öğretmek gerekir. Hz. Ali (ra)’nin “İslam’ı öyle anlatın ki, Allah ve Resulü yalanlanmasın.” altın tavsiyesini rehber edinmek lazımdır... Anlatmaya çalışabilirsin...
- +1 yıl
tamam :S
En İyi Cevaplar
+1 yılBabası bence daha katıdır. Üstelik ailenin senin kapanmamana laf etmsi çok saçma kızlarını kapatsınlar o zaman, kapatmıyorlarsa sana laf etmeleri doğru değil. Sevgiline gelince bu arkadaş sırf ailesi istiyor diye kapalı istiyorsa bence karakteri tam oturmamıştır çünkü ailesi istiyor diye müstakbel eşine neden kapan der ki bir insan. Tesettür inanç meselesidir. Bunun doğru olduğunu kabul eder inanırsın ve bunu yaşarsın. Tesettürü benim ailem diretmez mesela ama ben diretirim çünkü ben buna inanıyorum, benim yaşam tarzımda bu olmalı.
Bence sen aç Kuranı oku kardeşim anlayarak. İkna olursan kendin kapan, Ama yok ikna olmadım, istemiyorum diyorsan zorlama bence ben kapanmam de, gerekirse bitir. Bazen bazı konularda radikal olmak lazımdır.00 Yorumla
Kapanmak Allah içindir kul istedi diye değil. Babasi istedi diye kapandim demek şirke bile yol açabilir Allah korusun.
Sana kimse hicbiseyi dikte edemez. Kaldi ki icinden gelmedikten sonra kapanmanin da bir anlami olmaz. Eger sevgilin sana evet ayrilirim diyosa ayril o zaman de. Ki zaten ayrilsin da simdi bunun icin baski kurmaya calisan ilerde ne yapar belli olmaz.
Ama niyetinde kapanmak zaten varsa kapan bu da bir vesile olmuş olur.03 Yorumla- +1 yıl
yok kapanmıycam ama anlamalarını bekliyorum ancak sevgilim inat biri önceden tamam ben arkanda olurum demişti gömlek yüzünden kavga ettik artık kapanmanı istiyorum kapanmak istemezsen ailemle kendi aranlda hallet dedi zıtlaşıyo benle en son ne zaman istersen o zaman kapan dedi naparsan yap dedi bende baban istemezse ayrılır mısın dedim sen kapanmıycam diye net konusuyosn ben de ayrlırım dedi bende ayrıl dedim ama ayrılmaz çatışıyoruz sürekli
- +1 yıl
Sevgilin pek laftan anlamıyor sanırım. En sinir olduğum erkek tipidir sen ailemle aranda hallet o zaman diyen. Ne demek o ya. O zaman sen hallediceksin onu koca diye niye aliyosun. Ablasi yengesi icin onlari kocalari ilgilendirir diyo da sana gelince niye is degisiyormus Allah Allah.
Bak tatlım 6 yil demissin bosa gitmez demissin. Guzel demissin, kimse istemez 6 yilini cope atsin. Ama senin de rest cekmen lazim. sana 6 yilsa ona da 6 yil. Sen de hele bir ayrilalim o zaman diye bak nasil tipis tipis gelcek.
Babasiyla da konuscaksan eger ki madem konus diyor sen de konus bari. Beni ilk gordugunuzde boyleydim simdi nedir bu de. Kendi kizini soyle ona açık diye. O da derse kocasi bilir onu diye, sen de o zaman bu da benimle esim arasında olcak kimse karismasin lutfen de.
Oncesinde tirnaklarini belli etmezsen daha cok hakimiyet kurmaya calisirlar üstünde - +1 yıl
aynen nişan falan olmadan söyleyim ki nişan falan zamanında sorun olmasını istemiyorum eşim olacak ama o da kapalı olmamı istiyo ya ben açık olmanı istemiyorum neden destekleyim diyo bir de kavga ettik bir kere söyledi ya inadından karımam diyo
Sevgilim/kocam istedi diye kapanmak nedir Allah aşkına! Sen kimin için kapanacaksın, Rabbin için mi yoksa sevgilin/kocan için mi? Kapanmak istemiyorsan kapanmayacaksın, açık ve net. Kapanmak kalpten gelir, Allah rızası için yapılır. Hadi diyelim ki kapandın, yarın ayrıldığınızda ne yapacaksın? Sevgilim terk etti diye geri mi açılacaksın. Doğru düşün, doğru karar ver.
18 Yorumla- +1 yıl
bebeğimmmm ben başkası için kapanmayacağımı biliyorum ben farkındayımmm sadece nasıl kabul etttirebilirim çözüm istiyorumm anladınn?
- +1 yıl
Hiçbir insana zorla bir şeyi kabul ettiremezsin tatlım. Bunun neresinde çözüm arıyorsun, anlamadım. Karşına alıp güzelce fikirlerini söyleyeceksin o da sana ya saygı duyacak ya da gidecek kendine yakışanı bulacak. Zaten evlenecek yaşta ailesinin ağzına bakan bir adam evlendikten sonra da aynı şeyi yapar. Bu yüzden bugün kapanma mevzusu diğer başka bir mevzu..
- +1 yıl
ailesi için değil kndi de kapalı eş istiyo ancak inatlaşıyo ben böyle istiyorum diyo konuştum ama anlamıyo kııt beyin..
- +1 yıl
taaa 6 senen önce kapalı istediğini söylemişti kafama tüküreyim bende olur dedim ama fikrim değişti sonra tamam açık olabilirsin ama açık giyme yeter dedi ama en son gömlek yüzünden kavga ettik ve şimdi kabul etmiyo
- +1 yıl
söyledim bebeğim konuştukta çok kez tartışmaya gidiyo hep. o yüzden başka çözüm istiyorum çünkü anlamıyo babasıyla konuşmayı düşünüyorum konuşayım mı tutucu biri ama
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Merhaba ben sadece soruyu okudum. Soruyu okuyup cevap verilecek nitelikte çünkü.
Biz müslümanız; Bizim dinimizde zorlama yok. İstenilerek yapılması, içten gelmesi gerekiyor. yoksa bir anlamı kalmaz. sende mutlu ve huzurlu olamazsın o şekilde. İçinde olmalı.
Yok sevgilimin ablası, babası, bilmem ney vesaire. Onları ilgilendirmez. Sen böyleydin, seni böyle sevdi. İster kapanırsın ister kapanmazsın. Bu senin tercihin senin kararın.210 Yorumla- +1 yıl
bunu bende biliyorum ama anlatamıyorum onlara tutucu bir yer babası da öyle sevgilimde kapalı istiyo ama ne zaman istersen o zaman kapan naparsan yap dedi ama simdi tartıştık inatlaştı ya ayrıl ya kapan diye çözüm istiyorum ben
- +1 yıl
valla bilmiyorum bir tamam napıyosan yap diyo bir de geliyo yok kapanacaksın diyo. onla anlaşamıyoruz belli. babası da tutucu ama anlayışlı sence konuşsam anlar mı yoksa yok olmaz öyle şey mi der
- +1 yıl
6 yıllık ilişki kolay mı öyle
- +1 yıl
ama işte düşüncesi farkklı her konuda anlayışlı bir insan ama bunda bildiğin geri kafa
- +1 yıl
sen anlamamışsın bile ben çözüm istedim sağol yinede
sevgilinde biraz geri zekalı olmalı o önce kendi içine baksın önce içerdekileri kapatsın ondan sonra sıra sana gelir zaten eğer içerdekiler kapalı olsa inan ki seninde düşüncelerin bu şekilde olmazdı bence ama ayni bence tesettür güzel bir şey sonuçta bunu kendin için yapıyorsun kendi geleceğin için geleceğini kurtarmak için bir adım atıyorsun
110 Yorumla- +1 yıl
ama zorla olunca soğuyo insan yapmaktan
- +1 yıl
tabi ki zorla olmayacak zaten dinimizde de zorlama asla yoktur yani erkek arkadaşının sana biraz zaman vermesi gerekiyor çünkü senin geçmişinde böyle bir şey olmadığı için biraz zorlanabilirsin belki sende için için istiyorsundur ama söylediğim gibi geçmişinde olmadığı için biraz zorlanır insan her işte böyle değil midir insan öncesinde zorlanır hele din konuları oldu mu bu zorluk derecesi kat kat artar o yüzden sana biraz zaman tanısalar bence sen zaten kendince doğru olanı bulacaksın
- +1 yıl
işte anlamıyo ama ailesini ikna etmem lazım
- +1 yıl
o zaman medeni insanlar gibi onları karşına alıp diyeceksin ki ben sizin kararlarınıza saygı duyuyorum ama lütfen sizde bana saygı duymalısınız şimdi kendimi hazır hissetmiyorum gibisinden laflar zaten ileride bence sen kendin bu benimsiyeceksin ve buna onları inandırmaya çalış samimi ol gör bak olacak
- +1 yıl
umarım dediğin gibi olur :S bir de terslerse olmaz öyle şey falan yapar mı tutucu ya hani ondan
- +1 yıl
sende o zaman kararlı olduğunu onlara hissettireceksin çaresiz kaldıklarında seni anlayacaklardır ama inşallah ileride kendi isteğinle kapanmayı kabul edersin çünkü bence tesettür çok güzel bir şey eğer ileride bende evlenirsem eşimin tesettürlü olmasını isterim ama tabi ki kendi isteyerek olsun zaten kendin istemiyorsan ve benimsemiyorsan bunun hiçbir anlamı olmaz ki
- +1 yıl
aynen senin gibi düşünse ne isterim ki
- +1 yıl
yardımcı olmuyo işte ters düşündüğü için yapsan nolur gibi konusuyo zıtlaşıyo tartışmaya gidiyo konu en son napıyosan yap ne zaman istersen o zaman kapan ama babamgille arana girmem dedi ama şimdi yine yok diyo saygı duy diyorum saygı duyulacak bişey değil diyo
- +1 yıl
binevi doru söylüyor buna saygı duyulmaz dinen ama dinimiz zorbalığada karşıdır bence bu konuda erkek arkadaşının da sana yardımcı olması gerekir senin yanında olması gerekir eğer olmuyorsa senin bir daha düşünmen gerekir diye düşünüyorum ben daha önce hiç kimseyle çıkmadım yani bir kadınla böyle bir şey yaşamadım ama ama bense aşk sevgi karşılıklı sadakat , hoşgörü ve güvene ihtiyaç duyar bunlar yoksa onun adı aşk değil mantıktır
Aç kapa reklamları değildir bu. Din meselesidir. dine göre yaşamak istiyenler kapanır. istemeyenlerde kapanmaz burada ailenin baskısı söz konusu değildir. Din'de zorlama yoktur. allah insana beyin vermiş düşünce vermiş her bireyde düşünme diye bir şey var isterse kapanır isterse kapanmaz bu onun kararıdır. sen kapanmak istiyorsan kapan istemiyorsan kapanma.
14 Yorumla- +1 yıl
bunları biliyorumm çözüm lazımm bana
- +1 yıl
neymiş
Diğer konusunda 438 cevap paylaştı. Ben olsam blöf yapmazdım
yapmazdım. Kendi açından düşün, sen blöf yapıyor musun? Büyük ihtimalle hayır. Al sana çözüm; ya adamakıllı kapan... (arada bir açılsam diye düşünme, baştan kapanıp sonradan açılırsan ki bu da kocanın haberi olmadansa kesin boşanma sebebidir.) Ya da şimdiden ayrıl...00 Yorumlaseni sen oldugun icin sevmeli, degistirmemeli, sen acik sin ve kapanmak istemiyorsun bu senin hayatin senin tercihin, eger tercihlerine saygi duymuyorsa bu sana saygisizliktir sanki sen biseye karar veremiyorsun aptalsin ve o senin yerine karar vermeli (bence yine de sen bilirsin) :)
10 Yorumla
+1 yılOyle bir soru sorarsan tabi ki oylr cevap verir. Bence kapanma. Sen gerekli gormuyosan ne manasi var kendine eziyet ediceksin. Biz boyle tanistik ben buyum seviceksen boyle sev ben inanmiyorum bunun gerekli olduguna kimi kandiricam de. Hem ablasi da acikmis. Cidden asiri takan bir aile olsa kizlarini kapatmayi becerirlerdi once
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıldiyelim ki kapandın Allah için mi kapanacaksın yoksa kul istedi diye mi birde senin açık biri olduğunu ve kapanmayacağını biliyor o zaman seninle neden çıkıyor zaten senin karakterin belli var ya ben böyle adamlara deli oluyorum madem kapalı bir bayan istiyorsun git başörtülü bir kızla çık var mı böyle aymazlık
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendin istersen kapan sadece. Kimsenin zoruyla olmaz bu işler. Ayrıca kimse kimsenin hayatına zorla müdahale edemez, saygı duyulmali seçimlere ve fikirlere. Olmuyorsa da olmaz dünyanın sonu değil. Kendini hayatın boyunca istemediğin bir şeyi yaşamaya mecbur bırakma.
13 Yorumla- +1 yıl
zaten kapanmıycam ama çatışmak istemiyorum kabul etmesini saygı duymasını bekliyorum ama yok kabul etmiyo e 6 yıl olmu aileler tanışmış nişan olmadan anlaşmak istiyorum ki sonradan sorun çıkmasın
Cevap sahibi+1 yılİllaki kapanması isterse bence uzlasamassiniz. Ailesinin istediği gibi olmanı istiyordur belkide kesinlikle. Eğer öyleyse nisanlansaniz bile ileri doğru gene aynı konuyu açabilir. Sen kararını söylemişsen, konuşmuşsan güzelce ve hala kabul etmediyse bilemiyorum...
- +1 yıl
işte ayrılamıyoruz da ikimizde inatlaşıyoruz bir gömlek giydim diye önceden tamam dedi kabul etti ama şimdi yok inatlaşıyo
Bende buna hastayım. Zorla kapatmak! bunun dinde bir yeri yok aksine kula zulm. Babasıda bastırırsa git açıkça konuş, ben istemiyorum zorlamayın dinde zorlama yoktur de. En başından bilsinler.
Mazerete bak, ablası yengesi uzakmış ondan açıkmış ne salakça :)14 Yorumla- +1 yıl
di mi ne saçma ama anlatamıyorum onları kocaları ilgilendirir diyo
- +1 yıl
aaayyynenn
+1 yılona deki: ''sen önce sülalendeki herkesi kapat sonra ben kendim kapanırım zaten. eğer bunu yapacak gücün yoksa ya ağzını bir daha açma ya da defol git''
23 Yorumla- +1 yıl
herkesin anası babası kocası var beni sen ilgilendirirsin diyo
- +1 yıl
yanlış anlama ama o seni tanıdığında açık değilmiydin? bunu bilmiyordmuydu? şimdi neden böyle oldu? ne değişti? kapalı olduğunda namuslu açık olduğunda namussuz mu olacaksın? öylemi düşünüyor bu?
bence istemediğin bir şeyi sana zorla yaptırmaya hakkı yok. eğer onun istediği şeyi istemeyerek yaparsa hiçbir zaman SEN, SEN OLAMAYACAKSIN. sadece ona ait bir köle olursun o kadar.
onu çok seviyorum ve aşkımın kölesi olarak yaşarım diyorsan sen bilirsin karar senin.
şahsen benim için sevdiğim kadının açık olması ya da kapalı olması hiç umrumda olmazdı. çünkü ben onu bu haliyle sevdiysem çevremdeki herkes de onu bu haliyle sevmek zorundadır. sevmeyecek olanlarda saygı duymak zorunda kalırlardı. - +1 yıl
ttaaa 6 yıl önce kapalı istiyorum demişti kafama tüküreyim tamam dedim ama fikrim değişti sonra kabul etti ben arkanda dururum dedi ama gömlek yüzünden kavga ettik o zamandan beri yok kabul etmiyorum diyo. ama kapanmıycam ikna etmem lazım sonradan sorun çıksın istemem
Zorla kapanırsan "kapalı" kesime hakaret olur bu. Dine hakeret olur bu. Git konuş, he ayrılırım diyorsa bırak ayrılsın geri dönecektir. Seni sırf bu konudan bırakacaksa ya zaten * et.
34 Yorumla- +1 yıl
ya 6 yıl oldu sanmam bunun için ayrılmaz ama şimdi inatlaşıyo önceden kabul etti gömlek yüzünden kavga ettik o yüzden yine kabul etmiyo babasıyla mı konuşsam iş nişana falan dökülmeden ama babası da tutucu
- +1 yıl
konuşmak meseele değil de kabul eder mi sence anlayışlı ama tutucu biraz
+1 yılBabasıyla konuş. Hatta bütün ailenin karşına geçip anlat. Ne kadar onların çocuğuyla evlenecek olsan da bu senin hayatın. Hem öyle kapananlar var ki açıklardan beter, bunu biliyoruz. Eğer edebinle giyinirsen kapanmana gerek yok.
13 Yorumla- +1 yıl
edebimle giyiyorum inan boru paca giyiyorum ama kalçamı kapatacak kadar ve uzun kol giyiyorum.. peki babası tutucu biraz ama anlayışlı gibi sence ters cevap verir mi yoksa anlayışla konusur mu
- +1 yıl
Öncelikle bunun kendi seçimin olduğunu söyle. Dinde dayatma yoktur. Eğer ki babası ısrar ederse -ki bence kızı açıkken etmesi son derece yanlış- dinde dayatma olmadığını, onun ailesinde de açıklar olduğunu dile getir. Eğer sevgilin seni seviyorsa bir şeyler yapmalı. Sonuçta ne kadar Müslüman bir erkeğin kapalı bir bayanla evlenmesi doğru olsa da kapalı olmak imanı belirlemez. Adamın karşısında nazik olup derdini anlatırsan anlayacağına inanıyorum
- +1 yıl
o önceden kabul etti ben arkanda dururum demişti ama kavga ettik gömlek yüzünden şimdi kabul etmiyo ne zaman istersen kapan naparsan yap dedi şimdi yine zıtlaştık.
Dinimizde, hic bir sey baski ile olmaz, ozellikle kapanmak !
Bunu guzel bir sekilde anlat, babasina. Inancli insanlarsa gercek anlamda, bunu bilmeleri ve anlamalari gerekir zaten13 Yorumla- +1 yıl
inançlı anlayışlı ancak hem yaşadıkları toplum hemde kendisi tutucu sence anlar mı beni
- +1 yıl
sevgisinden eminim de kapanma giyim konusunda sorunluyuz
- Diğer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılSakın sakın bir başkası için başını açmak ya da kapamatmak gibi eylem gerçekleştirme.. Kendi düşüncelerini zedelersin ve huzursuz olursun.. Nasıl istiyorsan onu seçmelisin ama mutlu olmalısın.. Sırf o istedi diye sakın yapma sakın..
14 Yorumla- +1 yıl
bende öyle istiyorum ama babası kabul etmezsee ayrılır mısın dedim zıtta zıt gitti evet bende bunda ciddiyim dedi önceden tamam demişti kabul etmişti kavga ettik gömlek yüzünden şimdi kapan dedi konuştuk tartıştık ne istiyosan yap ne zaman istersen o zaman kapan dedi şimdi zıtta zıt gidiyo ben net kapanmıycam deyince babasıyla konuşayım mı
- +1 yıl
Eğer ayrılıyorsa sırf kapanmanla ilgili.. Bil ki seni sevmiyor! Sadece kendi düşüncesine göre keyfine göre yaşamak istiyor.. Öyle bir sinirleniyorum ki!!!
- +1 yıl
ayrılamaz yaaa biz neler atlattık blöf yapıyo bence ama belli de olmaz kendi keyfine göre giyiniyo ben onların kine göre istemiyorum arkadaş
- +1 yıl
Resti çek..
Dayatma ile olacak bir is değil istemiyorsan yapma sonradan pisman olup acilmak isteyip yapamayan cok kiso tanıyorum
06 Yorumla- +1 yıl
bende öyle istiyorum zaten ama sevgilimle tartışıyoruz bu konuda babası ile konuşayım mıı anlayışlı ama çok tutucu biri
- +1 yıl
Deki beni seviyorsun ve bende seni seviyorum tanistigimizda ben kapali değilim bebi oyle sevdin suanda kapali degilim evlendikten sonra da acik olmam sevgini bitirecekse beni neden sevdin duygusal gir konuya ayrica babayla da konus ciddi bir mevzu çünkü bu bir tercih kimse seni zorlamamali
- +1 yıl
yok arkadaşım anlamıyo sonu tartışmaya gidiyo çok konuştuk
- +1 yıl
söylemedim ama annem kabul etmez ancak o durumda erkekler konusur ya hep sanmam annem bişey diyemeyebilir ama babama der :D
yav sokarım anasına babasına sen kapanmak istiyonmu istemiyonmu senin gibiler sonradan üstü minare altı karhane olup ortalıkta geziyo allah sevgisi kapanma isteği yoksa olma hiç o yobazıda bırak bu ne tutuculuk yarın öbür gün anası için senide döver
22 Yorumla- +1 yıl
bende öyle olmak istemiyorum zaten ancak sevgilime derdimi anlatamıyorum ve eski kafalar nasıl kabul ettirebilirm bana o lazım
+1 yılAllah emrediyor kapanmıyorsun sevgilin istiyor diye düşünüyorsun. Bu mantığı çözecek bir zeka istiyorum şu mübarek ramazan gününde. :D
31 Yorumla- +1 yıl
hayatım kapanmam gerek biliyorum ama yapmazsam günahı bana sen namaz kılmıyosuun ama namazda farz kılman gerek aynı şey zorla olacak bişey değil anlıyo musun
Diğer konusunda 387 cevap paylaştı. bir kere en büyük sorun senin kapanman değil kardeşim, kayınvalide ile aynı binada oturmak sakın sakın sakın böyle bir hata yapma ömrün çürür söyleyeyim sana şimdiden...
23 Yorumla- +1 yıl
ya ne yapayım ailesine bakmak istiyo yaşlılar
- +1 yıl
malesef bunu kabul etsinde o olmayversin
kımse ıcın kapanma kapanacaksan allahu teala ıstıyo dıye kapan artı bence onlar sana iyilik yapmaya calışıyo kotuluk değil gunu gelınce anlayacaksında iş işten gececek acık olanlar allhu tealanın ayetını bı nebze yalanlıyolar
24 Yorumla- +1 yıl
ama istedikleri namazlı abestli değil sadece kapalı olsun daa... sadece kapanmakla olmuyo
- +1 yıl
Sen nasil yaraticinin kadinlarin saci acik diye bunu onu yakmak icin sebep olarak gorucegine inanirsin? Hic mi sorgulamiyosunuz hic mi "bu nedir" demiyosunuz anlamiyorum ya.
- +1 yıl
aynen başı açık olan bir insan takvalı olamaz mı bu düşünceden kurtulun ya
İşin çok zor illaki ileride sorunlar yaşaya bilirsiniz gibi görünüyor
ben bunlara hazırım ve dediğim olur diyorsan o ayrı tabi
Birde şimdi ikna ettin evlendiniz ve ileride ya kapan ya da ayrılırız derse ne yapacaksın? Asıl onu düşün Sen00 Yorumla
+1 yılKendi isteğinle kapanmadığın sürece bir anlamı yok
Bunu idrak etmesini sağla11 Yorumla- +1 yıl
ya işte anlamıyo kıt sevgilim benim.. napıyosan yap ne zaman istersen dedi şimdi de ben net kapanmıycam deyince ayrılırız dedi zıtlaşıyo. babası ile konuşayım mı çözüm lazım bana
Allah için yapmadığını kul için yapman ne kadar doğru olur? Seni öyle tanımış öyle sevmiş bunu değiştirmeye çalışıyorsa ve evet ayrılım diyorsa bırak ayrılsın.
00 YorumlaSen bir bireysin, kimsenin seni yönlendirip hayatın hakkında karar vermesine izin verme. Bu yüzden ayrılacaksa yolu ver gitsin, şimdi kapansan bile emin ol ilerde bu konuda sıkıntı çıkar.
18 Yorumla- +1 yıl
biliyorum ama çözüm? sence babası ile konuşmalı mıyım
- +1 yıl
Sen tavrını koy , onlar gelip seninle konuşsun, ne demek yahu bu, ''kapanmazsan ayrılırım'' seni hiçe sayan bir düşünce, düşüncelerine saygı göstermek zorundalar, sen kabul edersen, diğer istediklerinde karşı çıktın diyelim, ayrılırız diye tehdit mi edecek yine. Arkadaşım çok iyi düşün ama bence sana böyle diyen birine yol vermen gerektiğini düşünüyorum.(Düşüncene saygı göstermeyip kapanmaya zorlarsa)
- +1 yıl
aynen dedim düşünceme saygı göster dedi ki bu saygı gösterilecek bişey değil dedi bana sevgilimle anlaşamıyorum bu konuda napıyım babasıyla konuşayım mı
- +1 yıl
konuşsam koabul etmez mi bu konu bir gün gündeme gelecek ki babam herseye tamam der babam da tamam der bana hiç laf bırakmazlar o yuzden sonradan karsıma çıkmadan halletmek istiyorum
- +1 yıl
valla bayramdan sonraya nişan muhabbeti çılır ondan önce halledeyim bende kapanmam diycem 2 hafta konuşmuycaz sonra nişan konusunda kapanma meselesi de açılır
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevglin seni asla sevmiyor !! nie o mankafanız bunu anlamıyor. kapanmazsan ayrılırm ne demek ya siktirsin gitsin . birazcık gururun olsun birazcıkkkkkkkk
18 Yorumla- +1 yıl
sevgisini biliyorum canım ben
Cevap sahibi+1 yılo yüzden senden ayrılıyor değilmi?
- +1 yıl
ayrılırm dedi ama ayrılamaz kolay mı öyle en fazla 1 2 hafta durur sonra arar
Cevap sahibi+1 yılo zman tm ayrıl deseydn. o zman köpeğe dönerdi.
- +1 yıl
dedim zaten şu an bişey yok inada inat gidiyo
Cevap sahibi+1 yıleninde sonunda kırlıcak inadı. ama erkekler annelerine düşkündür. eğer buda öyleyse zorla seni kapattrıcaktır. çünkü sen ondan ayrılamazsn
- +1 yıl
diğer gelini ve kızı açık illa ki kabullenirler
- +1 yıl
ama sevgilimle çatışmak istemiyorum ben inadı yüzünden böyle yapıyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşini dinlemelisin bence o senin herseyin olacak onu hoşnut tutacak şeyi yapmalisin ilerde ınş allah rizasina döner
02 Yorumla- +1 yıl
neden benım nasıl mutlu oldugum önemli değil mi
Cevap sahibi+1 yılSen emin ol öyle daha çok mutlu olursun... acik ama yalnizmi... kapalı sadece ona özel ve mutlumu
+1 yılBu iş lafla zorla olacak şey değil... İstemiyorsan kapanmazsın.. Zorla kapandığında bir anlamı olmaz.
01 Yorumla- +1 yıl
ben biliyorum daa
+1 yılBöyle saçma bir konuda sana baskı yapan, hatta ayrılma lafları eden inatçı herifle ömür geçer mi?
Evlilik bir günlük mesele değil. Valla hayatın kabus olur.20 YorumlaAllah'ın razı olması için ne yapılması gerekiyorsa onu yap... insanlar'ın istekleri için değil...
00 Yorumlaİstemeyeni zorla kapatamazsın İnsan Allah rızası ıcın kapanır. Babasıyla konusblrsen konus
12 Yorumla- +1 yıl
anlar mı sence anlaşıylı biri ancak tutucu
şimdiden bu kadar mevzusu olduğuna göre ileride daha fazla baskı görürsün gibime geliyor.. ya tamam ya devam diyeceksiniz galiba
00 YorumlaDiğer konusunda 357 cevap paylaştı. Bu konuda zorlama olmaz istemiosan istemiosundr sana kalan bisi otr quzelce konuş
14 Yorumla- +1 yıl
o anlamıyo babası ile mı konusuyum snce kilit nokta o çünkü. ama kendisi hem anlayışlı hemde çok tutucu ancak kızı ve gelini açık
- +1 yıl
bir dene ama bunun için sevqilin kızabilir babamla nie konuştum kapan dedim BN sana die onuda qoz önüne almak qerek annesi de kapan demis anladqm kadariyla bak tatlim üzlmeni istemem ama buqun kapan yoksa ayrlirim dien yarin perdenin arkasından bile dışarı baktrmaz ha bu bir teori yinede ii düşün ipleri ellerine verme pişman olursun
- +1 yıl
yok canım öyle biri değil herkes sevgilisini dışarı bile çıkarmazken benim sevgilm istediğim her yere gitmeme laf etmiyo yurt dışı gezisine bile kendi dedi istersen git diye
+1 yılSaçmalama kimse seni buna zorlayamaz ne zaman gönlünden gelirse o zaman kapan zorla kapananları görüyoruz...
00 YorumlaOnlar istedi diye kapanman yanlış olur. Allah istedi diye kapanmalısın. Sadece Allah'ın rızasını düşün. Başkalarının hoşuna gidecek diye kapanma. Kapan ama Allah rızası için kapan.
00 YorumlaDiğer konusunda 835 cevap paylaştı. bence kapanma konusu kızın ıstemesıyle olur bıurıne zorla bısey yaptırmak doğru degıl ama bende eşimin kapalı olmasını ısterım tabı zorla degıl zamanla ısterse
110 Yorumla- +1 yıl
ama anlatamıyorum nasıl ikna ederim bana o lazım sevgilimle anlaşamıyoruz babasıyla konuşayım mı ama tutucu biri
- +1 yıl
ona söyledim de kiliit nokta baba
- +1 yıl
babası daha anlayışlı ancak tutucu bu da önemli onlar için sence nasıl tepki verir
- +1 yıl
kapalı ama kızı açık gelini açık ordan yürüycem. o istemesede açık
- +1 yıl
:S deme öyle ya
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin ailen nasıl peki kapalımı değilse ailen kabullenmez bu arada o kadar tutucu olsalardı ablası ve yengeside demek ki o kadar değillermiş
13 Yorumla- +1 yıl
annem değil ama bizler hep açığız ancaakk babam herşeye tamam der babası dese böyle istiyoruz kabul edebilir yani o istemiyo açık olmalarını ama bişey demiyo önceden gelinine çok demişler artık demiyorlar ben iş evlenmeye gelmeden bu durumu kabullendirmek istiyorum sorun çıkmasın sonra başım ağrımasınn
Cevap sahibi+1 yılBuyukk oğluna belki söz geçmemiştir ama bundan vazgeçmezler bu tipleri biliyorum
- +1 yıl
bilmiyorum yaa poofff :(
Simdik bende sana kapanmanı tavsiye ederim ama bu öyle herhangi bir zorlukla olmaz.(ayrılırız demek gibi).
00 Yorumlakapalı olsan daha iyi olur ama senin tercihin sonuçta karışma hakkı yok ayrıca kendisi dinine çok mu düşkün
10 YorumlaBastan soylemis iyi evlendikten sonra da diyebilirdi. Sana uymuyorsa terkediceksin bu kadar basit.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBas tekmeyi ondan hayır gelmez. Sevecek adam her türlü sever. Evlenseniz araba kullandırmaz, evde kös kös oturtur durumları olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
yok öyle değil bbaya gezentiyiz sadece kpanma da sorunumuz var
Her başı açık olana kıçı açık muamelesi yapılmasından nefet ediyorum!!!
114 Yorumla- +1 yıl
aynen ya inan ki çok usturuplu giyiyorum kısa kol giymem kalçamı kapatacak şekilde diyerim hep ama başım açık ya !! çok açık saçık oluyrum
- +1 yıl
ben farkındayım bunun ama anlamıyo ben öyle istiyoru diyo hayır çevresi ailesi de öyle gerçi laf ediyorlar dine bağlılıktan değil ailesi tutucu babası özellikle ama anlayışlı da aynı zaman da konuşsam anlar mı
- +1 yıl
her konuda arkamda durur ama kendi de kapalı istiyo ya ben istemediğim şey için neden destek veriyim diyo
- +1 yıl
aynen napcam bilmiyorum babası anlar mı sence
- +1 yıl
yok kilit nokta babası o ne derse olur ama tutucu anlayışla karşılar mı o var beni düşündüren konuşmk değil de kabul eder mi tutucu çünkü
- +1 yıl
anlar mı dersin :)
- +1 yıl
umarımm :) bu gazla gidip moral bozukluguyla dönmem inş
bence yavas yavas dedigini yapmalısın senı kıskanıyo ve seviyor
diyorum ben!03 Yorumla- +1 yıl
ben de böyleyim böyle kabul etsin ablası yengesi açıkken ben mi sorun oluyorum?
- +1 yıl
benimde kararım bu ama dayatma ile olmaz
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir şey diyeceğim, çok tutucu biriyse imam nikahı olmadan nasıl dolaşıyor, dinde bu haramdır. Bu nasıl tutuculuk oluyor peki?
11 Yorumla- +1 yıl
ya işte hani bilirsin ya laf yaparlar uygun görmezler öyle çok dinine düşkülükten değil anladın mı ama çevreleri böyle evli kadın kapalı olur düşüncesinde
Gizli Üye(36-45)+1 yılNisanlin malın önde gideni madem bu kadar dindar niye sevgilisi var evlendigin gece gorsene eşini yuh * siz dini cok yanlis anlamissiniz dindar adam evlenmeden karisina bakar mi hic
10 Yorumla
+1 yılBu baskasnin zoruyla istegyle yapilck bisey defl al karsina hepsiyle konus onlrda gunaha girer zaten
00 YorumlaKapanmaya karar verme sadece senin hakkin. Oyle birisini istiyosa kapali birisini bulmasi gerekirdi.
00 Yorumla
+1 yılDoğru bildiginden Şaşma kabul edecekse seni olduğun gibi kabul etsin.
00 Yorumla
+1 yılYapamıyorsan allah için kapan ama esin olacaksa onun için kapanırsa oda mutlu olur ki allahtan hep eşiniz neyi istiyorsa kırmayı diyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsende saçını kapat de anlaşalım. Empati kurmasını sağla
01 Yorumla- +1 yıl
bende şalvar giy dedm :D erkeklerin giydiği :D ben istemem ki ondan öyle bişey o ne öyle ya ama o anlamıyo
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi içinden gelmeli. Nişanlın buna zorlamamalı. Eğer bu yüzden ayrılmak istiyorsa yol ver gitsin.
00 Yorumla
+1 yılNe yani birisi istiyo diye kapanıcakmısın
04 Yorumla- +1 yıl
hayır tabi ki deee sadece nasıl kabul ettiririm onu istiyorum iszden
- +1 yıl
Beni seviyosan böyle sevmek zorundasın ben buyum demelisin bence sakın kendini ezdirme
- +1 yıl
beni böyle kabul et dedim sen seviyonda neden kapanmıyon dedi
- +1 yıl
Güçlü dur bence bir bayan kendini bu tarz konularda ezdirmemeli
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. ayrıl gerizekalıyla..
00 Yorumla
+1 yılOnların Yanında Kapan Dışardada Açıl Olmazmı?
07 Yorumla- +1 yıl
saçma geliyo ya neysem oyum ama babasının yanında başını kapat diyo annesi bilmiyorum sence babası ile konuşmalı mıyım nişandan sonra sorun çıkmasın ve sürekli sevgilimle tartışmak istemiyorum
- +1 yıl
Bence babası ile konuş
ilerde tartışma çıkmasın - +1 yıl
aynen ileride aileler girecek işin içine bana da laf düşmeyecek babam hemen kabul eder.. ama babası tutucu biraz sence yok olmaz diye tersler mi
- +1 yıl
Bence Terslemez anlayışlı biriyse
- +1 yıl
En iyi yorum seçebilirsen sevinirim tabi yardımım dokunduysa
- +1 yıl
anlayışlıı ama aynı zamanda çok tutucu ondan tereddüt ediyorum sence tutucu mu davranır
- +1 yıl
bence davranır
Saygı duymalılar, ne alaka ya?
010 Yorumla- +1 yıl
işte olmuyo saygı duyup kabul etmeli ama etmiyorlar adetmiş lafmış bilmem neymiş diyo annesi sevgilimde sadece eşimin kapalı olmasını istiyorum diyo
- +1 yıl
diyorum da tartışıyoruzz bende babası ile konuşsam mı diye düşünüyorum o daha anlayışlı ancak tutucu
- +1 yıl
ama kapanacağımı düşünüyorlar söylemeli miyim
- +1 yıl
zaten açık giyinmiyorum zatenama giydiğim pantolon bile sorun. gidip konuşayım böyle byle diyim beni böyle kabul edin zaten açık giymiyorum sizi küçük düşürecek davranışta bulunmam deyim
- +1 yıl
onu da diycem zaten ama kesin uzuuun uzunnn konuşacak benle bizde böyle söyle vs vs
O zmam bende burada oturmam de olsun bitsin
02 Yorumla- +1 yıl
tamam :D
+1 yılBabasıyla konuş belki bir işe yarar
03 Yorumla- +1 yıl
babası çok anlayışlı ama aynı zamanda çok da tutucu nasıl bir tepki verir bilmiyorum tamam der mi acaba yoksa istemiyorum mu der ben ne demeliyim ona
- +1 yıl
Kapanmak istemesem beni gerçekten istemez misiniz de. Bu arada söyle bir durum var eğer evde gelin varsa, o kapalıysa ona farklı davranırlar sende bu durumu kaldıramayabilirsin
- +1 yıl
yok o da açık sadece onun yanında başını örtüyo ki onu pek sevmezler
önce kendi kızını kapatsın sonra sıra sana gelir
02 Yorumla- +1 yıl
işte onları kocaları ilgilendirir bizim yanımızda sen durcan diyo !
Gizli Üye(30-35)+1 yılsen kapanmak istemiyorsan zorla güzellik olmaz
05 Yorumla- +1 yıl
olmaz ama işte sorun oluşturuyo napsam bilmiyorum babasıyla konusuyum mu sence
Cevap sahibi+1 yılona buna sormayı boşver sen kapanmak istiyor musun içinden geliyor mu onu söyle?
- +1 yıl
hayır kapanmıycam ama sorun yaşamakda istemiyorum
Cevap sahibi+1 yıliçinden gelmeden kapanırsan ilerde sıkıntı olur söyleyim
- +1 yıl
ondan kapanmıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılHiç kimse hiçbir şey için seni zorlayamaz.
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat