Allah yoksa ben bişey kaybetmem ama varsa vay halinize..
Müslümanlar bu sözleriye sırf korku yüzünden inandıklarını kanıtlamıyorlar mı sizce?
Müslümanlar bu sözleriye sırf korku yüzünden inandıklarını kanıtlamıyorlar mı sizce?
Bu lafı kesinlikle kullanmam.
He şu manada kullanılabilir ;
Bir ateist gelip
-Eheüühühüühühühü siz oraya gitceğinizi mi sanıyorsunuz, sdasdasdasdas, Allahada selam söyle adsafdsfdsfsd :D:D::D
Ona da o cevap verilir. SONRA DA MUHATAP OLUNMAZ, KENDİ HALİNE BIRAKILIR.
Ne korku, ne tehdit, ne başka bir şey. Var olan bir şeyi inkar edemezsin. Benim için böyle en azından.
cut.
evet :) dusunsene Allah sevdigi kullarini neden cehennemde yakmakla tehdit ediyor? neden cehennemde bizi yakmaktan zevk aliyor?
mesela senin cocugun olsa ve istedigin seyleri yapmasa sen ona boyle bir ceza verebilir misin? :)
bu felsefi bir yaklaşım benim bildiğim benim de mantıklı buldugum bir söz bunu söyleyenlere gelince evet belki doğru söylüyor olabilirsin ama Müslümanlık bazı insanlarca doğru algilanamiyor maalesf bu da öğrenme okuma isteksizliginden geliyor diye düşünüyorum
bunu hz ali ibadet ettiği hayatını dine göre idare ettirdiği için onunla dalga geçen bir ateiste söylemiş. bir müslüman hem Allahtan korkar hemde rahmetini affını ümit eder.
Cevap
13Cevap
Bunu ben kendime altın kural olarak belirlemiştim, ne zaman Allah ile ilgili şüphelerim oluşmaya başlasa kendime bunu hatırlatıp rahatlardım. Ama şimdi nedense bu hadis yüzünden imanımı kaybetmeye mi başladım, kafam çok karıştı. Artık ben aklımda diyorum ki Allah var ise cennete giderim, ama yoksa bişey olmaz diyorum. Ama bu şimdi beni 50/50 inanıyormuşum gibi hissettiriyor. Bunu bazı arkadaşlara söyledim 50% inanmak diye bişey mi var, inanacaksan 100% inanırsın ne alaka falan dediler. Sonra da imanımı sorgulamaya başladım ve kafam halen çok karışık ve inanılmaz derecede korkuyorum. Her gün şehadet getiriyorum korkudan. İmanımı kaybettiysem geri alayım bari diye. Öldüğüm zaman onca zamandır müslümanım sanıp gerçekte müslüman olmadığımı öğrenirsem altıma biber sürerim. Yardım edebilecek birisi var mı lütfen çok korkuyorum.
Böyle saçma soz mu olur, o zaman Allaha inan ama inekler de tanrı olamaz deme, öbür yandan putlar da mantikli duruyor, evrimin de olabilirligi var, en olmadi şeytana taparsın.. garantiye mi aliyor arkadas kendini nedir :D
şimcik herkesin tarzi faklidir kimi cennet için inanir kimi cehennemden korktuğu için kimiside ALLAH rizasi için ALLAH kulu ne umarsa onu verir bu da onun rahmetini merhametini gösterir nitekim efendimiz sav cennete gideceği garanit olduğu halde soruyorlar niye kendini harap ediorsun gece gündüz ibadet ediyrosun diye o da ALLAH a şükreden kul olmayayim mi diyor
Bugün çoğu Müslüman buna benzer şeyler söylüyor ama tüm Müslümanların da korku yüzünden inandığını düşünmüyorum.
Bu tamamen karşı tarafi dislamak icin soylenen bir söz bu raddede tartisilmamali bu meseleler ancak soyle de bir gerçek varki korktugun seylerden. kacarsin ancak Allah dışında korktukca ona yaklasmak istersin
İnsan oğlunun icat ettiği şeylerde bile birer ölçü varken, Yaratılan bütün varlıklarda birer oran ve ölçü olduğunu görüyoruz.. Bunların tesadüfen olduğuna inanmak çok cahilce geliyor bana..
Kim söylüyor bunu? neye göre söylüyor onu diyen müslüman mı? kusura bakmayın ama inanmayanların kolayına bu geldiği için inanmıyor kimsenin araştırdığı falan yok
Benim dinsel inançlarım sırf bu insanlar yüzünden sallantıda zaten
allah yoksa gibi bir mantığa sahip onun olmama ihtimalini düşünerek cümle kuran bir kişi de zaten dinsiz olarak ölür.
cennet vaadedilmesiydi Allah'a bile inanmazdık.
sucu müslümanız biz. Ama sende bir an için Allah'ın var olduğunu düşünsene ;))
Allaha şüphesiz inanılır bu şekil inanılmaz. Bunu Hz. Ali söylemiştir oda savunma amaçlı demiştir müslüman olmayanlara karşı.
korku yüzünden inanıyorlarsa hiç inanmasınlar insanın kalbinden gelen bir inanç olması gerekir.
korku da kalpten gelen bir duygudur
tamam Allahtan zaten korkmamız gerekir ama sevgi de olması gerekir
elbette.. Allah korkusu cehennemden korur Allah sevgisi cennete götürür
maleseff.. bu söz bile kendinden şüphe ettiğini gösterir kişinin...
Korku olayını öyle bir lanse ediyorsunuz ki, sanki -hâşâ- Allah bir canavar.
Biz Müslümanlar, Allah'ın sevgisini, rızasını kaybetmekten korkuyoruz.
Korktukları için inanmıyorlar inandıkları için korkuyorlar... o yüzden aşağılayıp durmamak lazım
Allah'ın varlığını heryerde görebilirsin bunu anlatmamıza gerek yok. Ama bazı müzlümanlar dinimizi zorluk gibi gösteriyor. Ama oysaki bizim dinimiz hoşgörü tevazu kolaylık dinidir.
Ben müslümanım korktuğum için değil Allah ı sevdiğim için
Onu Diyen Bir müslüman mı Arkadaşım?
Evet burdakilerin çoğu aynı şeyi diyor
burada Cok fazla Din mensubu var ama GEröek bir müslüman bu kelimeyi Demez Çünkü Kendi inancına bile Tam sahip değildir..
hz ali
ney?
hz ali söylemiş o sözü ateist birine.
kullandığın kelimelere dikkat et
Ben hiç Duymadım Ama itirazda etmedim Dikkatini. Çekerim.. Ve şu an araştırmaktayım bu sözü. Bilgin olsun varsa sağlam kaynak link at bir bakalım...
dinle dalga mı geçiyon gerizekalı bu nasıl soru
ALLAH VAR !
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar