Müslüman bir ailede doğdum ve daha 1 ay öncesine kadarda dini ibadetlerimi yerine getiriyordum dinime çok bağlı biriydim ne olduysa hıristiyanlık dinini araştırmaya başlayınca oldu artık kendimi tutamıyorum internetten incil okumaya başladım yani hıristiyanlığa ilgi duymaya başladım ve şu anda kafayı yemek üzereyim hangi dini seçmem gerikiyor ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Bak kardeşim ben hocayim sana Allah için yardım edeyim. Bir Allah azze ve celle diyor ki onlar göğsünü küfre açanlar. Yani senin içinde bu eğilim varmış zaten zamanla açığa çıktı. Tam ibadet yapmiyorsun demek ki. Çoğu insanlar kendini ibadetle kandırıyor. Yani hakkıyla gercekten yapsa husu içinde tam anlamiyla inanarak onu ne şeytan ne nefis ne de insan şeytanlar yener. O onlara galip gelir. Bak sana bir ayet vereyim oku. Kehf süresi 103-104 bunu anlayarak oku. Kafirler Türkleri yenemediği için insanları Kurani yaşantı dan soguttular. Nasıl soguttular anlatayım bir kizlari disariya saldilar iki kizlarla erkekeri normal bir şeymiş gibi aynı siniflarda okuttular televizyon bilgisayar son model telefonlar cikardilar. Esrar Jamaika bonzey çıkardılar. İnsanlara yedirdikleri her şey kimyasal. Insanlarin erkeklik onurunu kırıp yok senin penisin küçük yok senin vaginan geniş diye bir sürü hap jel krem cikardilar. Kardeşlerim uyanın gençlik gitmesin. Kapalı olsun açık olsun herkesin günahı kendine iki tarafta muslumansa kardesimdir. Erkeklerde müslümansa kardesimdir. Şunu demek istiyorum bunlarla size gerçeği unutturdular. Gerçekle sizin araniza goremeyesiniz diye perde koydular. Bundan 20-30 sene önceleri adam gibi bir adam vardı ismi Timurtaş uçar gerçeği söyledi diye adamı 48 kere hapishaneye attılar elektrik şoku verdiler tırnaklarını çektiler. Ama suç sizde değil suç bu laikliği cikaran ve sürdüren kafirlerde. Kişi ya musluman dır ga kâfir. Bir kişide 2 din bulunmaz. Hem muslumanim hem laikim. Bir salincakta 2 cambaz oynamaz. Kardeşlerim canakkalede biz yendik ne dediler kafirler biz bunları böyle yenemeyiz bunları kurandan sogutalim. Nasıl soguttular kurani elimizden almadılar kurani yasantiyi yasatmadilar. İşte Esrar bonzey en lux plazmalar her şeyi bir planlama ile yapıp insanlığı vurdular ve halen vuruyorlar ve kıyamete kadar da devam eder.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Kafayı yemek serbest , milletin sana din dikte etmesine izin verme. İslamda zorlama yok. Burada önemli olan senin gönlüne uyan şekilde yaşaman. Görüyorsun ya , din seçmek zorunda da değilsin..
Ne bu ya , futbol takımı seçer gibi , senin dinin ne?
Benim dinim şu.
Benim dinim senin dinini döver...
Madem müslüman bir ailede doğdun , onun senin üzerinde büyük bir etkisi olacak tabi, ama diğer dinleri merak mı ediyorsun?
Araştır , oku. İngilizcenin burada çok faydası olur.
Her dinin fanatiği , zorbası , yobazı olduğu gibi , iyi niyetlisi ve etrafına iyilik saçan insanları da var.
Yani din değil herşey , ondan ne anladığın ve nasıl uyguladığınla alakalı.
Sözde değil özde ol , ama anladığın şekilde. Tüm dinlerin içinde iyilik saçma vardır , herhalde doğru yol bu olsa gerek diyerek , iyiliğe yöneltebilirsin kendini, sonuç senin değerlendirmen olucak.
Bazen bulunduğun pozisyonun bile daha iyi olup olmadığını anlamak için , kalkıp yerinden az uzaklaşırsın ve önceki oturduğun yere bakarsın.
Yani başka şeyleri araştırmanın aslında önemi çok büyük , ve en önemlisi , her neye inanırsan inan ama niye inandığını anlamaya çalış.01 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru düşünüyosun yorumun için teşekkürler
Daha önce dini ibadetlerini yerine getirip 1 ay icinde kendi dininden süphe duyman secim yapacak dereceye gelmen bana biraz tuhaf geldi acikcasi.
Arastirip ögrenmeye calisman seni hemen o dine nasil sürükledi hayret..
Yapman gereken sey önce mensup oldugunu dini daha iyi kavraman daha sonra baska dinleri elbette arastirabilirsin.00 Yorumla
+1 yılBende oyleyim su an tam olarak ayni olayi yasiyoruz bende 6 ay once muslumanlikla ilgimi bitirdim hristiyan gibiyim su an ama hic birini secme simdilik kafani dinle bende oyle yapiyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
48Cevap
insanların uydurduğu aslı kaybolmuş bir kitap olan incil seni bukadar etkilediyse allahın benim korumam altında dediği ve günümüze kadar bozulmadan gelen kuranı kerimin tefsirini oku meal değil tefsir gerçekten tek dinin islam olduğunu anlayacaksın. şunuda söyleyim 12 eylülden sonra islamı araştırmaya başlayan hristiyanlar islamın ne kadar güzel bir din olduğunu görünce bölük bölük islama geçmeye başladılar. gerçketen islamı tanıyanlar müslüman olmakta sana tavsiyem dini ortamlarda bulun dini menkıbeler oku. ramazan ayında çoğu camiide kadın vaizeler var onlardan yardım alabilirsin ya da ilçe ya da il müftülüğüne gitip ordaki insanlarla konuşabilirsin emin ol aklındaki bütün soruların cevabını bulursun.
00 YorumlaSeytanin musallat oldugu bir arkadasimiz daha... daha once banada musallat olmustu surekli vesvese verip duruyodu oyuzden namazida birakmistim ama duzeldim coksukur vesveseleri dinleme dusunme gec gitsin inceleme arastirdikca vesvese buyur basgelemzsin gormezlikten gelmen lazim
21 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için teşekkürler inşallah bende kurtulurum bu şeytandan
islam hristiyanlığın yeni versiyonudur. aynı tanrıya inanıyoruz. hristiyanlık ilk halinden değiştiği için geçerli değildir. islamdan hristiyanlığa geçemezsin. eğer zaten hristiyanlığa inanıyorsan aynı tanrının gönderdiği yeni kitaba inanmak zorundasın bence. telefonuna bilgisayarına güncelleme gelince indirmiyor musun?
10 Yorumla
+1 yılincilin bir sürü versiyonu var yani değiştirilmiş bir kitap. ve incilde hz muhammedin gelecegi mujdelenıyor yeni bir peygamber yeni bir kitap. son kitap kuran. islam dogru olan yani. rahat ol musluman ol takıl :)
02 Yorumla
Soran+1 yıl:-) yorumun için teşekkürler
- +1 yıl
rica ederim (:
+1 yılÂLİ İMRÂN Suresi 19. Ayeti Kerime
"İnned dîne indâllâhil islâm" (Allah katında tek geçerli olan din İslamdır)
Gerçek manada dinine bağlı biri olsaydın o tip düşünceler aklına gelmezdi.
Unutma İslamiyetin gelişiyle diğer dinler Allah katında hükmünü kaybetmiş ve kıyamete kadar son din olarak İslamiyet geçerli olacaktır.
Bunlar Kuran-ı Kerim'de açık açık beyan edilmiş.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMüslümanlık değiştirilmemiş bir din eğer kuranı okursan kötü diye tabir edilecek hiç birşey yoktur hep iyilik emredilmiştir diğer dinler hurafelerle dolmustur cennetten tapu satmaya kadar giden utanç verici bir durum vardır sen müslümanlıktan vaz geçme kuranın mealini oku hak vereceksin
00 YorumlaDiğer konusunda 345 cevap paylaştı. Hangi incili okudun en saglam 3 incil var onlar bile çelişkili? baba oğul kutsal ruh ne demek ve hepsi bir tek nasıl oluyor anlayabildin mi? vs vs.. İyi araştır her dini araştır sen bilirsin saygı duyarım lakin görünen köy kılavuz istemez..
00 Yorumlatek taraflı araştırma olmaz tüm dinleri araştırmalısın islam ı daha detaylı araştırmalısın İSLAM dinlerin ferrarisidir ve tektir boşuna kafanı kurcalamışsın. herkes müslümanlığa dönerken sen nereden hristiyanlığa ilgi duydun enteresansın :)
11 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten hiçbir fikrim yok ama elimde olan bişey değil
Ben dinsiz bir ailede büyüdüm bellirli bir olgunluğa geldiğim zaman her dini tanıdım sende kendine neyi yakın görüyorsan onu seç üzerinde hiç bir baskı hissetme
00 Yorumlaincil insanlar tarafından değiştirilmiştir. ayrıca müslüman olmak demek incili tevratı hazreti isayı hazreti musayı ve diğer kutsal kitap ve peygamberleri kabul etmemek değildir. tek kurtuluş yolu islamdır. peygamberimizin tebliğine ulaşan herkes için hristiyanlık yahudilik hükmünü kaybetmiştir.
00 YorumlaBol bol dua et ve ıslam dinini gercekten bile birisiyle konus oyle biri yardımcı olabilir panik yapma ayrıca herkes zaman zaman bir donem psikologlara gore yeni bu duruma dusebiliyormus;)
00 Yorumlasen incili oku öğren bunda bir şey yok sonuçta o da 3 büyük dinden biri ama nedne dinini değiştirmen gerektiği fikrine giriyorsunki incili oku , kuranı oku tevratı oku bunları okuyunca din değiştirilmezki kendi dninde kötü bir yan görmedikçe
02 Yorumla
Soran+1 yılİncili okudukça kendi dinimden soğumaya başladım ama istemsiz bir şekilde yazanlara inanmaya başladım
Incilin gercek kokeni olan paganizmi arastir bence. Orada kendine gore cok daha fazla sey bulacaksin.
00 Yorumlaaslında hiçbirini seçmen gerekmiyor biliyorsun değil mi çünkü dinler hep saçmalıklar üzerine kuruludur en iyi bir yaradana inan vicdanlı hür dürüst biri ol gerisini boşver
20 YorumlaDiğer konusunda 424 cevap paylaştı. Bunu neden soruyorsun ki.
Sen karar vereceksin. Nasıl rahat ediyorsan öyle takıl işte.
İnandıkları Tanrı aynı.00 YorumlaHristiyanlığın hangi yönleri seni çekiyor ise dinimizce bu yönlerin neden farklı olduklarını araştırmalısın.
00 Yorumla
+1 yılAllah birdir ve muhammed mustafa s. v. a onun peygamberidir
hatırla bunları
hatırla ceneti cehennemi
yardım et dua et Allah a.10 Yorumla
+1 yılIslami arastirmalisin. Yani derinlere in ama dogru kaynaklardan. Yani islamda olmayip da hristiyanlikta buldugun ne olabilir ki?
00 Yorumlao senin acizliğin arkadasım ne diye arastırıyosun git annene veya bir büyüğüne danış
10 Yorumla
+1 yılAllah tarafından mucizevi bir şekilde anne rahmine düşürülen peygambere tapmak mı? Yoksa onu yaratan Allah mı? Bence sonuç gayet açık. Kuran meali oku başka şeylerle kafanı karıştırma
00 Yorumlahristiyanlığı araştırdığın kadar islamiyeti de araştır bakalım...
10 Yorumla
+1 yılAynıyız bende senin gibi yapıyorum 18 yaşımı bir geçiyim Hıristiyan olcam:)
00 YorumlaSakin yanlis bisey yapma cehennemi cennete tercih etme ayak kaydirmak icin calisanlar var senin icin dua edecem
00 YorumlaYüzlerce kez değiştirilmiş bir kitaba nasıl inanıyorsun..
00 YorumlaDiğer konusunda 346 cevap paylaştı. İncil'i okumuşsun kardeşim Birde Kuran-ı Kerim'i oku bakalım tefsirlerini dinle
Ömer çelakıl güzel bir şekilde açıklıyor çok küçük bir kısmını dinlemeni tavsiye ederim00 Yorumladin önemli değildir tüm dinlerle söylenen ana temel tek şeydir iyi insan olursan ödüllendirilirsin kötü bir insan olursan cezalandırılırsın. Sen iyi insan ol gerisini takma
00 YorumlaTarafsız bakıp kendi soyut tanrı düşünceni oluşturmalısın ve bu düşüncene göre de dinleri eleştirmelisin. Sana doğru gelen dini seçmelisin ya da dinsiz olmalısın
00 Yorumlabosa kafayı yıyosun musluman bı aılede dogmussun ve buyumussun sunuda bılmen gerekmezmı ıncıl Allah'ın gonderdıgı kıpat halınden cıktı şu an hırıstıyanlar kendı kafalarına gore yazdılar bunu bılmıyormusunda onlara ılgı duyuyosun
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılSen hristiyanlığa geç çünkü müslüman birisi şüpheye düşmez en mükemmel dinin İslam old bilir.
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim müslümanlıkla ilgili bir şüpem yok zaten tek problem benim hıristiyanlığa ilgi duymam hıristiyanlıkta sebebini anlayamadığım beni kendine çeken bişey var
- +1 yıl
o zaman seni çeken dine git, öldüğümüz zaman Rabbim seninle karşılaştırsın beni.. sen mi haklıymışsın yoksa ben mi?
Hristiyanlık mı :D Atesitlerin bulunduğu sayfaları araştırsanız kafayı sıyırırsınız. Din inanılmaz saçma gelir size.
00 YorumlaSevgili kardeşim incili okuman iyi bir şey kuran okuduysan incilden bahsediyor ama unutma ki sen muslumansın bütün kitaplara ilgi duyman gerekir.. hırristiyan olmanı gerektirmez
00 YorumlaDiğer konusunda 503 cevap paylaştı. herkes gider mersine sen gidersin tersine avrupa her yıl binlerce insan müslüman oluyor
araştırmak iyidir zaten taklidi iman olmasın tahkiki olsun aç kuranı incili bak kuranın mucizelerini gör00 Yorumlalan bu da mı sorulur ya allah senı ne etmesın ıncın asıl ıncıl degıstırıldı gunumuze uyarlandı salak varlık sacamsalak seyler yazmayın ya aklınıza sokuyum sızın gıbılerın mk
00 YorumlaOku araştır elbette ama o ettiğin ibadetler boşunaymış galiba. İmanın bu kadar zayıf mı? Kendini çabuk ele vermişsin
01 Yorumla
Soran+1 yılBen hıristiyanlığı araştırmadan önce dinime çok bağlı biriydim kuran okuyordum namaz kılıyordum ama araştırmaya başlayınca hıristiyanlığa istemsiz bir şekilde ilgi duymaya başladım yani bu benim elimde değil
+1 yılDavut peygamber ve musa peygamber Peygamberimiz hz Muhammed (sav) zamanında yasasalardi onlarda kurani secerlerdi peygamberimizin hadisidir çünkü son kitap kuran dir
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılCosmos u izlemeni tavsiye ederim dinler kesinikle yok ama bir yaratan var
00 Yorumla - Diğer konusunda 18,7b cevap paylaştı.
+1 yılilgi duymak başka şey inanmak başka. senin ki sadece özenmek bence
00 Yorumla hangi dini seçmen mi gerekiyo. Allah katında tek din islamdır. incilde ne okudun bu kadar kapıldın? kuran-ı kerimi. okumayı dene istersen
00 Yorumlaİnan bana yardım almak için çok yanlış bir yeri şeçtin
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Hayal hanem yaz youtubede dinle onları hem espri yapıyolar hem dini sevdiriyolar hem gerçekleri söylüyolar
00 Yorumlaislam dini geldiğinde hristiyanlık dini resmi olarak yürürlükten kalkmıştır. var olmayan bir dini araştırıyorsun.
00 Yorumlasen kendi dininden şüphe duyuyorsan bundan 1 ay öncesine kadar da dininin ibadetlerini doğru bir şekilde yaptıgın bile söylenemez ozaman
00 Yorumlaislamiyeti bilmeden kulaktan dolma hurafelerle ibadet ediyodun demekki zorla zoraki... tarafsızca incelersen farkı anlarsın zaten
00 Yorumla
+1 yıldinde zorlama yoktur. aklın fikrin var hangisini istediğine sen karar vereceksin ve yine hesabını sen vereceksin başkası değil.
10 YorumlaTabiki muslumanlik allah şu an seni siniyo dinin imanin guclu diye lutfen kendi dinin sasma
10 Yorumla
+1 yılsakın oyle birşey yapma en yüce din islamdır
20 YorumlaDiğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hiç Kuran meali okudun mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılTabikide okudum
müslümanlıkta kal hafız ;)
00 Yorumla
+1 yılher yol tanrıya çıkar
00 YorumlaKendin bilirsin onu ben dogustan hristiyanim
02 Yorumla- +1 yıl
ana yabancımı?
+1 yılHayatının en büyük hatası olur cehennemde yanarsın
00 Yorumla
+1 yıldinsiz ol kafa rahatttt
10 Yorumla
+1 yılHayır arkadaşım araştır araştırmak suç değil.
00 Yorumla
+1 yıldiğer dinleride araştırmalısın bence
00 YorumlaAllah yardimcin olsun bldgndn sasma
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol
Kendini hangisine yakın hissediyorsan onu sec
00 YorumlaYanlış yola sapmaa
00 YorumlaHiçbirini secme
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendine gel kiz sen muslumansin
00 Yorumla
+1 yılMüslüman