ticaret kanunu toptan değişsin.. ilk yıl işletme ve şirket açanların gelir ve kurumsal vergi alınmasın.. dolaylı vergilerde dahil.. total olarak 100 bin tl kara ulaşmayan şirket ve işletmelerden gelir vergisi alınmasın..
akaryakıt lüks tüketimden çıkartılsın ötv alınmasın ama kdv ye devam edilebilir..
devlet piyasadaki bütün tavan ve taban fiyatlarından çekilsin..
kamu araçlarının 5 yılı aşanları açık ve adil bir açık arttırmayla satılıp sosyal güvenlik fonuna aktarılsın..
diyanet kaldırılsın..
asgari ücret kaldırılsın onun yerine şirketlerin gelir tablosuna göre net bilanço üzerinden ücret belirlensin ve bölgesel ücrete geçirilsin..
gereksiz bakanlıklar kaldırılsın havadan maaş alan adamlardan kurtuluruz..
köprü otoyol demiryolları hava yolları hepsi özelleştirilsin.. devlet monopolü kaldırılsın..
medeni kanundaki nafaka.. ve edinilmiş mal kaldırıp eşitlik sağlansın..
gene medeni kanunda eşcinsel evliliklere onay verilsin..
askeri mahkemelerin hepsi kaldırılsın hepsi rutbesi ne olursa olsun yüce divan yolu açılsın
aynı şekilde yasamadaki ve yürütmedeki bütün siyasetçiler ve yönetiçilerin dokunulmazlığı kaldırılsın ama düşünce ve kanaat hürriyeti korunsun..
polis ve selahiyat kanuna herkesi keyfi aramalar kaldırılsın polis anca arama emri altında soruşturma ve araştırma yapsın...
sendikalaşma ve toplu iş sözleşmelerine mutlaka işveren sendikasıyla ortak bir sağduyu ile karşılıklı hukuki hakları aransın..
çalışma saatleri işkanundaki gibi 8 saat değil 10 saat olsun üretime ihtiyacı var ülkenin yatmaya değil..
başbakanlık burslar.. cumhurbaşkanlığı bursları kaldırılsın onun yerine vakıf ve dernek bursları sağğlansın ve denetlesin.. defter tutma yasalaşsın..
vicdani ret hakkı gelsin32 Yorumla- +1 yıl
Çok siyasi oldu... Aslında sorum bu değildi konu çok dağıldı...
En İyi Cevaplar
kültürün değişmesini istiyorum
-topluma köle birey değil, bireye saygılı toplum istiyorum
-kurallara uyanların enayi olmadığı bir toplum istiyorum
-sözde dindar arkadan hertürlü sahtekarlığı çeviren insanların ölmesini istiyorum
-baskıcı, başkalarını yargılayan toplumun özgürlükçü, bireylere saygılı topluma dönüşmesini istiyorum
...
daha çok var şimdilik bu kadarı değişsin kafi62 Yorumla- +1 yıl
Birkaç cümleyle bütün sorunlarımızı dile getirdiğin için teşekkür ederim.
- +1 yıl
+1 kesinlikle
+1 yılbayankurukafa diyorki;toplumsal olarak söyleyim İzmir de ki eshot sistemi eski haline gelsin
02 Yorumla- +1 yıl
Sistemi bilmiyorum :) ama yararlıysa umarım düzelir
- +1 yıl
bayaynkurukafa diyorki; 20 dakikalık yolu 1 saatte gidince insan da sabır falan kalmıyor :D
Hükümet ve insanlar.
Aklı başında insanlara ihtiyacımız var, cahillere değil.04 Yorumla- +1 yıl
Eğitimden şikayetçisin öyleyse
- +1 yıl
Sadece olmasa bile en büyük kötülük eğitimsizlik
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
+1 yılDeğişmesin gelişsin. Devlet gücünü göstersin adam gibi yönetsin kontrol etsin ülkeyi. Amerika ne yapıyor her milletten her ırktan insanları kabul ediyor ve söylediklerini yaptırıyor. Kimse bölmeye parçalamaya ayırmaya çalışıyor. Mis gibi yaşayıp gidiyorlar.
02 Yorumla- +1 yıl
parçalamaya ayırmaya çalışmıyor olacaktı.
- +1 yıl
Evet. Avrupa'daki otorite burada yok ne yazık ki
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. insanlara insan gibi yaşama ortamı sağlanmalı. Hiçbirşey değişmiyorsa bile bugün asgari ücreti belirleyen kişilerin 1 sene boyunca tek başlarına asgari ücretle ev geçindirmelerini istiyorum. İnsanlara verdikleri öğün başına 4 kuruş zammı görüp isyan etmelerini istiyorum. Hak adalet istiyorum :)
04 Yorumla- +1 yıl
Kuralların doğru, uygulanışın yanlış olduğunu düşünüyorsun yani
- +1 yıl
Bence beklentilerimiz cok
+1 yılinanç özgürlüğü gelsin
her yere kiliseler açılsın istiyorum..
benim maaşımdan para kesilip camilere imamlara para verilemsin isitiyorum..
her yere lüzümsuz camiler yapılacagına hastaneler okullar öğrenci yurtları açılsın istiyorum15 Yorumla- +1 yıl
Öncelikle yaşadığın ülkenin dini İslam. Sen bunu bilerek buraya yerleştin. Heryere kiliselerin açılmasını istemen biraz tuhaf. Bu ülkede dinini koşullaların verdiği imkanlara göre yaşayabilirsin. Evet son söylediğinde sana katılıyorum. Sürekli camii açılması yerine okullar, eğitim merkezleri açılabilir
- +1 yıl
1- ülkenin dini islam falan değil nerde yazıyor göster hangi kanunda hukukta?
2- ben buraya yerleşmedim ben zaten burada doğdum büyüdüm türküm sizden eksik bir yanım yok
3- bu ülkede sizin verdiğniiz koşullara göre yaşayamaz kimse çünkü türkiye bir islam ülkesi deildir nerde yazıyor hani türkiyenin resmi dini islamdır diye göster bana 1. maddede söyledim bunu.
4- ayrıca türkyienin çoguun müslüman olması sizlerin bize karşı her istediğinizi yaptıracagınız anlamına gelmez bizi dışlamanız ayrı bir halk gibi görmeniz.
5- ayrıca bu ülke 1. yüzyıldan bu yana hristiyan topragıdır biraz tarih oku aç istersen bak anadoluda islam mı daha eski yoksa hristiyanlık mı.. - +1 yıl
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. - +1 yıl
Siyasete çok fazla girmeyelim lütfen. Konu iyice dağılıyor. Bana kalırsa da söylediklerin daha çok toplumsal
- +1 yıl
siyasi değil sana anayasa maddesi attım
Vergi sistemi, hem mmaş alırken devlete gelir vergisi ödüyoruz, hemde alış veriş yaparken kdv ödüyoruz. yani kazancımızın neredeyse 3/2 si vergi olarak devlete gidiyor. ben buna isyan ediyorum. neden 2 kez vergi ödüyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Yol su elektrik olarak geri dönüyor. Belki farkında değiliz ama devlet o kadar da sömürgeci bir otorite sergilemiyor
- +1 yıl
bunları yapmak devletin görevi zaten, çalışandan daha maaşını almadan vergisine el koyuyor, öbür tarafdan patron, eşine çocuğuna şirket üzerinden ev araba alıyor harcama gösteriyor vergiden düşüyor. vergi kaçırırıyor vergisini ödemiyor, ben sizin kadar ucuk bakamıyorum maalesef.
+1 yılIktıdarın değişmesini istiyorum. Osmanlı ya soyumuzun geleneklerıne dönmemız lazım. böyle giderse oda olucak az kaldı.
02 Yorumla- +1 yıl
Osmanlı Devleti zamanındaki insanlar gibi merhametli, sağ duyulu insanlar olmadığımız için. Dükkanımızı açık bırakıp camii ye nazama gidip sonra dükkanımıza geri dönüp herşeyi yerinde bulamadığımız için. Demek istediğimi anlamışsindir umarım
- +1 yıl
Anladım. malesef insanlar değışmıcek haklısın bu konuda.
Diğer konusunda 4,4b cevap paylaştı. kesinlikle insanların bilinçlenmesi acemi kişilerin olmaması..
01 Yorumla- +1 yıl
Eğitimle mümkün olan birşey
+1 yılEğitimsiz bencil insanlar değişsin. Herşey düzelir :)
01 Yorumla- +1 yıl
Eğitim... Evet katılıyorum
+1 yıl-Avrupa'ya bağımlılık azalmalı
-kendi üretimimizi kendimiz yapmalıyız
-eğitim başta
-kültür
-her şey değişmeli
-aşk yaşanmalı12 Yorumla- +1 yıl
Tam bağımsızlık ve eğitim istiyorsun öyleyse
- +1 yıl
aynen öyle :)
Bilişime ve bilişimcilere artık hak edilen değerin verilmesi ve bu kişilerin önünün açılması.
10 Yorumla
+1 yılşeyler diyelim;
- inanç özgürlüğü
- zihniyet
- kadın-erkek eşitsizliği01 Yorumla- +1 yıl
Haklısın :) 3 kelimeyle özet
Gizli Üye(30-35)+1 yılöğrenciye akbil bedava olsun. asgari ücret 2000 tl olsun. az çocuk yapılsınnn. çocuklara maaş bağlnsn vs
00 Yorumla
+1 yılkızlar artık değişin modernleşin rus kızlarını örnek alın
12 Yorumla- +1 yıl
Dimi aynen. Paspal gibi gezmeyelim. Gıcık olurum ben de
- +1 yıl
aynen ya
Dış güçlere olan düşünce koleliginin kalkmasını istiyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat gelsinde şu kafirlerin kellelerini bir uçursak istiyorum
04 Yorumla- +1 yıl
Şeriat bu toplumda mümkün değil
Cevap sahibi+1 yılilk başta mümkün değil diyenlerin ve küfür edenlerin kellelerini uçurmak lazım
- +1 yıl
Dikkat ette birileri senin kafanı kesmesin. Nedense hayatta hiçbir amacı ve hedefi olmayan insanlsr bu şeriat aptallığına kafayı takmışlar.
Cevap sahibi+1 yılbenim inançlarıma aptallık diyemezsin yaratık
YOBAZ İNSALAR YOBAZ DÜŞÜNCELER DEİŞİRSE MEDENİYET GELİR
00 YorumlaBaşbakanın değişmesini isteyen insanların
12 Yorumla- +1 yıl
Siyaset yapmayalım lütfen :)
asgeri ücretin değişmesini isterim
04 Yorumla- +1 yıl
O parayla geçinilmiyor malesef
- +1 yıl
Ne yazık ki elimizden birşey gelmiyor
- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılön yargı ve cahilliğin
10 Yorumla
+1 yılİNSANLARIN İNSAN GİBİ OLMASI YETERLİ :)
01 Yorumla- +1 yıl
Merhamet kavramı mı? Herşeyin başı bu his bence
+1 yılinsana verilen değer.
16 Yorumla- +1 yıl
Nasıl yani? Hep baştakilerin sözü mü geçsin istiyorsun.
- +1 yıl
hayır tam tersi. insana verilen değerin artmasını istiyorum.
- +1 yıl
İnsanlar kendi değerlerini kendileri belirliyor bana kalırsa. Devlet okumamız için, eğitilmemiz için gerekli imkanları sağlıyor. Eğitim bizim değerimizi belirliyor
- +1 yıl
Almanya’da bir lise müdürü, her eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerine şu mektubu gönderirmiş.
“Bir toplama kampından sağ kurtulanlardan biriyim. Gözlerim hiçbir insanın görmemesi gereken şeyleri gördü. İyi eğitilmiş ve yetiştirilmiş mühendislerin inşa ettiği gaz odaları, iyi yetiştirilmiş doktorların zehirlediği çocuklar, işini iyi bilen hemşirelerin vurduğu iğnelerle ölen bebekler, lise ve üniversite mezunlarının vurup yaktığı insanlar.
Eğitimden bu nedenle kuşku duyuyorum. Sizlerden isteğim şudur. Öğrencilerinizin insan olması için çaba harcayın. Çabalarınız bilgili canavarlar ve becerikli psikopatlar üretmesin. Okuma yazma, matematik, çocuklarınızın daha fazla insan olmasına yardımcı olursa ancak o zaman önem taşır.” - +1 yıl
Bunu çok beğendim.
- +1 yıl
..;)
Diğer konusunda 738 cevap paylaştı. Kesinlikle yobaz zihniyeti değişmeli
21 Yorumla- +1 yıl
Haklısın. Bu durum da insanların bilinçlenmesine bağlı
İnsanların zihniyeti.
02 Yorumla- +1 yıl
Eğitim yani...
Sistemin değişmesi lazım
02 Yorumla- +1 yıl
Kurallardan şikayetçisin öyleyse
+1 yılkanunlar caydırıcı olmalı ağır olmalı
02 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın. Caydırıcı olmalı.
- +1 yıl
canı sıkılan adam öldürüyo
Zenginden vergiyi çok alıp fakirlere vermek
04 Yorumla- +1 yıl
Adalet olmaz öyleyse
- +1 yıl
Sonuçta yasal bir suç işleyerek o mevkiye gelenlerin haklarını yemiş oluruz. Daha çok çalışıp hakkıyla para kazananlarla az çalışıp aynı parayı elinde tutan insanları bir düşünmemeliyiz
+1 yılinsanlar
trafik
memurlar01 Yorumla- +1 yıl
Ne yönden değişsinler mesela?
kızlar kezbanlığı bıraksın bizi süründürmesinn
12 Yorumla- +1 yıl
Kezbanlık? :D süründürmek konusunda çoğu zaman haklıyız ama. Kusura bakma lütfen
Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı. Halkımızı bilinçlendirmek
04 Yorumla- +1 yıl
Haklısın ancak halkın bilinçlenmesi yine kendi elinde
- +1 yıl
Haklısın. Topuma bilinçlenmenin bir zorunluluk olduğunu göstermek gerekiyor
Aklımda yok şimdilik.
01 Yorumla- +1 yıl
Her zaman aklında olmalı aslında. Attığın her adımda düşünmelisin
Gizli Üye(30-35)+1 yılsuriyelilerin gitmesini istiyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Mümkün değil. Eğer böyle birşey olursa AB ye girmemiz zorlaşır :) daha fazla konuşmayacağım bu konu hakkında
Cevap sahibi+1 yılmümkün olmuyacağını biliyorum ama yeter artık.
ramazan''in ocak ayina alinmasi :)
01 Yorumla- +1 yıl
Haha :) en azından sıcak olmaz evet.
+1 yılHükümet
01 Yorumla- +1 yıl
Adalet konusunda mı?
önce zihniyet
12 Yorumla- +1 yıl
Ne zihniyeti mesela?
İktidar değişsin.
01 Yorumla- +1 yıl
Nesi değişsin iktidarın? Kişiler mi? Kurallar mı?
+1 yılZihniyetin
14 Yorumla- +1 yıl
Nasıl bir zihniyet var ki
- +1 yıl
bir keresinde insanlar rahat değil, özgür düşüncelerini paylaşmaktan sakınıyolar. Çünkü ülkenin siyasi yapısı bozuk ve nerde ne olacağı bilinmiyor. Youtube, twitter kapanıyor. Amerika'da röpartaj yapılmış bunun hakkında ve şikayet bulunup protesto edeceklerini söylemişler. Çünkü hakkı yok yani. Ayrıca insanların özeline ister istemeden karışılıyor, dinleniliyor. Bunun haricinde çoğu şey günah var sayılıp banal bakılıyor ve asık suratlar bir yana yanlış bir hareketinde dışlanıyorsun açıkçası. Avrupa'da millet sokakta öpüşüp koklaşıyor herkes kendi havasında yoluna devam ediyor, Türkiye'de günah keçileri birden ortaya çıkıveriyor neden oluyorsa :S Bugün bişiler işte. Hayat statüsü diye bir şey yok burda, sağlık, çevre, bakım açısından olsun her şey yanlış. Avrupa'da her şey yasa çerçevesi içinde ilerliyor ve anlık ceza uygulanıyor. Sokaklar tertemiz yerlere tükürmek yasak, onun haricinde her şey tıkırında rütin bir halde çalışıyor. Türkiye'de ise malı alan ortalıkta geziyor.
- +1 yıl
Avrupa'yı o yönden örnek almamız doğru değil. :) bizim geleneklerimiz var. Örf adetlerimiz. Toplum olarak onlara sahip çıkmalıyız. Tıpkı özendiğin yabancı devletler gibi.. onların kültürü farklı ve bize hiç özenmediler
- +1 yıl
Türkiye bu kafayla giderse bütün milletlerden hep bir eksik kalacak. Yaşam kalitesi yok resmen sırf onun için bile terk edilir bu ülke ayrıca inanılmaz derecede vergi ödüyoruz. Sömürü gibi yaşıyoruz bu bir gerçek.
İNSANLAR
01 Yorumla- +1 yıl
Toplumsal değil de daha çok maddi olsa? :)
iktidar
04 Yorumla- +1 yıl
İktidarın nesi değişsin?
- +1 yıl
iktidar aslında cok kompleks bir cevap. yönetenler değişsin. Düz mantık kuran partizanlar değişsin. rte nin her dediğine inanan zihniyet değişsin. İktidar medyası değişsin. Hakarete zulme yalana göz yuman halk değişsin. Hiç bir şey bilmediği halde akp akkasık diyen her sey değişssin. Baska yazayım mı !!
- +1 yıl
Lütfen siyaset yapmayalım.
Zihniyet..
02 Yorumla- +1 yıl
Mesela? Ne zihniyeti bu?
+1 yılbaşbakann
12 Yorumla- +1 yıl
Siyasete girmeyelim lütfen :)
- +1 yıl
peki o zaman sen assddfff
kafalar degişssin
02 Yorumla- +1 yıl
Düşünce tarzı yani
Egitim sistemi.
11 Yorumla- +1 yıl
En büyük sorun bence de
Egitim sistemi
01 Yorumla- +1 yıl
Eğitimle ilgili daha iyisini yapabilirler evet
+1 yılAsgari ücret
02 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın. Yetmiyor
- +1 yıl
Ve hala zam yapmamaktada direniyorlar
+1 yılanayasa değişsin
04 Yorumla- +1 yıl
Mesela? Ne değişsin? Hangisini beğenmiyorsun?
- +1 yıl
toptan değişsin. açık kapı bırakan yasları kalksın. özgürlük kısıtlayan yasaları kaldırsınlar. demokrasiyi güçlendirecek yasalar gelsin.
- +1 yıl
Özgürlük kısıtlanmazsa otorite sağlanmaz. Her zaman kurallar vardır. Çünkü içinde dalgalanan umut duygusu belirli seviyede olursa seni yaşatır. Tam bir özgürlük değil de, yeterli özgürlük önemlidir. Özgürlük umudunu taşırmamalıyız
- +1 yıl
özgürlükten kastımın ne olduğunu anladın bence sen.
İktidar
00 YorumlaKopyala yapistir :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılanayasının kalkması
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası