ben dün yatmadan önce şarkı mirildaniyordum hani böyle 10 kasimlarda felan Atatürk için söylenen onu mirildaniyordum aklıma birden vesevse konusu takıldı Sonra dedim ki kendi kendimde ben Allah (c. c) niye sevmeyimki diyecektim yanlışlıkla/bilinsizce herhalde şarkının da şeyiyle Allah yerine Atatürk dedim (ama haşa sonuna c. c getirdim) hemen der demez Tobe dedim pişman oldum Allah (c. c) diye düzelttim (cümleye başlarken hiç öyle bı niyetim yoktu şirke karşı) günah mıdır ben tövbe ettim Allah'a bidaha böyle bişi isteyerek yapmayacagima dair tövbe ettim ama oncedende işte bir takım olaylar yaşadım hepsinde Allah'a tövbe etmiştim ben küfre mi düştüm dinden mi çıktım lütfen cevaplayin önceden de buna benzer yaşadığım olaylarda tevbe ettim hepsinde Allah kabul edermi ebedi cehennememi gidicem cevaplayın çok ağlıyorum lütfen hocam lütfen cevaplayın tovbelik bişi varmıydi?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Yani o kadar zaman düşündün bu hikayeyimi uydurmak için. Valla yazık
Ne diosun sen? Kardeşim yaşanmış olamazmi he inanmazsan inanmaya bilirsin sana kalmış
senin şimdi yapman gereken kelime-i şehadet söyleyip sonra gusül abdesti almak
Gusül niye alsın. Kelime-i sehadetten sonra gusül adedi. Adam önceki yaşamında cenabet oldugu için temizlensin diye.
Allah kendisine ortak koşulması hariç bütün günahları affeder. Şirki bilerek bile bile söylediysen bilemem ama o an dalgınlık haliyle bir an ağzından çıktıysa affedebilir.
Yok ben nie haşa Allah ile Atatürk u bir tutayım o anlık dalgınlıkla söyledim hemen tövbe tövbe dedim ztn tovbebimi de ettim inşallah affeder
Tamam da neden böyle bir kıyaslama yaptın ki, Allah, Atatürkü de yaratan sonuçta.
Yok ya ben karşılaştirmak istemedim herhalde şarkının şeyiyle söyledim ya aşırı pişmanım ağlıyorum
Yok üzülme kardeşim. Allah çok merhametlidir. Bunu düşün.
Ben bide bu olayı yaşadiktan sonra bişi daha yaşadım oda aşırı kafama takılıyor ya offf
Ne yaşadın kardeşim paylaşmak istersen yaz rahatlarsın.
ben şimdi güzel veya güzele bakmak sevaptır dedim acaba güzele mi dedim veya güzelmi dedim diye düşünüyorum bu vesvevemidir eğer güzele dediysem napmaliyim durduk yere dedim öyle ortada bir kadın bile yoktu bu vesvese konularını araştırırken yorumlarda görmüştüm ordan aklıma geldi sanırsam sesli dedim ama bunları ( ama ben güzel bakmak sevaptır dedim diye hatırlıyorum o arada hatırladığım kadarıyla içimden guzele sözü geçti) kendim diorumki sen güzel dedin diorum sonra güzele mi dedim acaba diye düşünüyorum kafam allak bullak oldu vesveselerden inkar etmek istememiştim harama helal demek istememiştim ne yapayım ben tövbe mi ettim bu olay öyle gerçekleşti
Bundan bse olmaz beni güldürdün. 🙂 Takılma bu kadar. Sadece Allaha inancın tam olsun. Yoksa hepimiz günahkarız, işlemeye meyilliyiz. Günah işlemeden yaşayabilen insan yok bu devirde, biz hangi devirde yaşıyoruz biliyor musun? Bütün peygamberlerin öyle bir devir gelecek ki dediği devir işte bu bizim yaşadığımız devir. Takma fazla kardeşim.
Vallahi Allah senden razı olsun nasıl teşekkür etsem bilemedim
Ne demek kardeşim. Ümitsizliğe kapılma bda, senden de Allah razı olsun.
Bu siteye yeni üye oldum da ücret var mı?
Bende yeni girdim. Ücretsiz herhalde, sadece yorum yap insanlar soruyor ya bşeler hemde yardımcı olmuş olursun. Puanın yükseliyor o kadar. Buranın parası gibi işte oda.
Bu son anlattığım olayda küfre düşmek gibi durum var mı bazi hocalar dinden çıkarır diorda bilemedjm
Hocalar der, Allah ne der hocalar bilemez. Merhameti herşeyin üstündedir.
Kesin cevap verme ihtimalin var mı anlayamadım da
Var. Günahın dünyalar kadar da olsa, yerle gök arası kadar da büyük olsa, benim merhametinden ümidini kesmediğin takdirde seni affederim diyor Allah.
Yok Allah'tan ümit kesen e de kâfir denir ben bu olayı yaşadım bunu sana anlattım işte ilkinde tövbe etmiştim sonra bu olayı yaşadım bu nada tövbemi ettim
Senin kadar hızlı günah işleyene rastlamadoö kardeşim. 🙂 😉 Espri yapıyorum.
Olan oldu demi bence bu olayların üstüne daha dusmemeliyim deilmi
Bence düşünme kurtul. YouTube allahın rahmeti yaz 1 2 hoca dinle. Nasıl rahatlarsın.
bak sana anlattim olayı ya içim rahatladi şeytan vesvese verior ya sen bilerek yaptıysan da bunu inkar ediyorsan diye düşündurtturuyor da ztn yaşım küçük buraya kayit yaşında deidim rastgele attim
Kaç yaşındasın
14 te Allah senden razı olsun ya var ya seni karşıma Allah çıkardı içim o kadar rahat ki
Ne zaman istersen burdayım kardeşm
Ben, Allah a açtım ellerimi en içten şekilde tövbe ettim İnşallah Allah benim tovbemi kabul eder hayırlı geceler
Eyvallah kardeşim iyi akşamlar
Abi benim içimden bı ses bana diorki bunları sen aslında bilerek yaptın Dior ve beni ümitsizliğe sürüklüyor bu vesvesedir demi aldırış etmemeliyim deilmi
Onu dinleme, dinlersen kaybedersin. Ne zaman konuşacak oldu, güzel şeyler düşün ama dinleme.
3 gündür kafama aşırı takıyordum herkesin ağzından farklı ses çıkıyor
Böyle yaparsan ama olmaz abim
Bide bu konuda en doğru tövbe şekli nasıl olur ben normal Allah'a ellerimi açtım pişmanlık duyduğumu söyledim içten şekilde tövbe ettim kelime i şahadet getirdim doğru su bu mudur?
Yok abi düşünüyorum ztn artık senden Allah razı olsun inşallah Allah seni cennetine koyar
Evet aynen, orada Allah ile sohbet edeceksin. Konusucaksın itiraf edeceksin pismanlıgını dile getiriceksin. Sonra bseler isticeksin. Çok iste, Allaha vermek zor gelmez. O ol der hersey olur bu hayatta.
İyi geceler çok saol yeniden
2 dk sonra geri gelcen hadi görüşürüz abim. Bana da dua et hak ettim 😇🤗😃
Edicem tabikide abi Allah'a emanet ol
Sende teşekkürler
Abi tövbe istiğfar a gerek var mı? Ben sana anlattım nasıl tövbe ettigimi ama bide aklıma sürekli sen bilerek yaptın sen bilerek böyle dedin diye şeyler geliyor bunlarda vesvesedir öyle deilmi
Vesvese hepsı. Tovben olmuştur. Allah her an senin düşüncelerini gerçek niyetini ne amaçla yaptığını biliyor dimi. Sorun yok. Allah senin içini biliyor.
Abi öyle youtubeye girip takılıyim dedim adamlar Allah'a küfür e mizah diyorlar ya onlardan birini de okudum yanlışlıkla tövbe yarabbim günah felan deildir deilmi adam yazmış ben okudum
Allah şakadan anlamaz kardeşm. Ağızdan çıkan her söz yazılır ve mahşerde hesap verilir.
Abi vallaha kusura bakma ya seni de yordum bu sorularla felan yeniden teşekkür ettim
Yok bse olmaz 😊
Abi ben adamın yazısını okudum ister istemez hemen tövbe haşa dedim çıktım yorumdan küfre mi düştüm yine yoksa
Saol abi vallahi senin yaşın kaç ismin ne Instagramini bana verirmsn Rica etsem
Yok bda sesli okuma, Çünkü insanla olan 2 tane melek vardır. Sürekli hayatı boyunca ne konuşmuşsa onu yazarlar. Herşeyi ama. Ona göre hareket et fazla günaha gitmezsin.
Ztn içimden okudum bile bile Allah'a küfür ediolar bide kara mizah diyorlar Allah'ın akıl fikir versin bunlara
Ay yanlış yazmışım Allah'ım* olarak oku onu abi
Kötü döneme denk geldik aslanım. Ortalığı görüyorsun.
Abi Instagramini veririmsn Rica etsem bişi oldumu seninde izninle sana sorarım daha kolay konuşuruz
Sen yaz ben seni eklerim.
fuat1.907
Tamamdır ekledim.
Vallahi reis ben sana nasıl teşekkür ederim bilmiyorum o kadar vesvese hastalığım vardı senin sayende nerdeyse tamamı geçti o kadar sordum internette sorusturdum hiç bişi bulamadım kafayı yemek üzereydim nerdeyse karşıma sen çıktın tüm sorularıma çok güzel cevap verdin vallahi çok saol ya ne zmn aklıma gelsen sana elimden geldiğince dua edeceğim Allah seni cennette Hz. Muhammed (s. a. v) e komşu eylesin
Amin bütün hepimizi inşallah. Kardeşim baş tacısın. Allah gönlüne göre versin.
İnşallah hepimizin
Allah hatayla yapılan şeyleri bağışlar içini rahat tut brooo
ilmihal biliyom ben
Sağolasin
İlmihal derken
bütün dini ve gerçek bilgilerin olduğu kitap (onu okumak dinen namaz gibi farz)
islami soruların cevaplarının olduğu bir kitap
Hm anladım saol
allah de sana bir beyin yollasn
Ben bilirek demedim ya çok pişmanım
sen beni anlamadn zaten 😂
Şaşırarak söylediğin için sorun yok.
bakshskkdkskdllw nolucak ya offff
Günah deilmi
yok hayatim bir sey olmaz. yanlislikla olmus sonucta takma kafana
Tövbeye gerek var deilmi ben ettim de ztn
bu durumdan rahatsiz olman bile yeterli
Çok teşekkür ederim
geçmiş olsun xd
Geçmiş olsun gral
Tövbe et
Nasıl şekilde tövbe etmeliyim ki ben normal açtım ellerimi Allah'ım çok pişmanım dedim güzelce o şekilde tövbe ettim inşallah kabuk eder Allah
Inşallah