Dışlanma korkusu ve kendine güvensizlik?

Çocukluğumdan beri bu psikolojik sıkıntıyı taşıyorum. Ama hiç kimse bilmiyor bunu sadece ben biliyorum. İyi bir ailem var, annem ve babam çok tatlı insanlar ayrıca maddi durumumuzda yerinde. Ama çocukken bir kaç kez sebebini bilmediğim bir şekilde dışlandım. İlk okulda bir kreşe gitmiştim. Orda kimse beni sevmemişti sonradan geldiğim için mi bilmiyorum ama bütün çocuklar dışlamıştı. Sonra orta okulda dışlandım. Hep dalga geçiyorlardı. Bir problemimde yoktu allaha şükür. Biraz çirkin bir çocuktum ama çoğu insan çocukken güzel olmaz ki. Çocukluğumdan hep utandım. Şimdi çocukluğumdan eser yok sarışın 50 kilo 1.70 boyundayım yüzümde güzel. Bir erkek arkadaşım var onun yakın arkadaşı benim çocukluğumu biliyor. Bu kız çocukken çok çirkindi tanıyamadım ne kadar güzelleşmiş filan demiş. Yerin dibine giriyorum böyle olunca. Hep o dışlandığım günler aklıma geliyor. Bir masada en sessiz en çekingen insan benim. Kimsenin gözlerine uzun süre bakamıyorum, arkadaşlarım fotoğraf çekinelim diyor ben kaçıyorum. Kolay arkadaşlık kuramıyorum. Kısacası kendime çok güvensizim. En ufak eleştiri bile kaldıramıyorum içten içe takıp kompleks yapıyorum. Artık çocuk değilim ve herkes tarafından beğeniliyorum ama neden hala güvensizim bundan nasıl kurtulacağım? Zaman ayırıp okuyanlara teşekkür ederim.
Dışlanma korkusu ve kendine güvensizlik?