Doktor işiniz olduğu zaman özele mi gidiyorsunuz yoksa devlete mi?

İlk kez belki perinatolojiden randevu verirler diye devlet hastanesine muayeneye gittim. (Gebe polikliniği) Öyle ki eşyalarımı koymak için bir sehpa bile yoktu çantamı ve tuniğimi yere koydum. Neyse önemsiz dedim bunun için. Doktor muayene etti (güya) bu muayene yaklaşık 1dk kadar sürdü ve doktor yüzüme bile bakmadı neredeyse. Ultrasonda bebeği bana göstermedi, kalp atışlarını dinletmedi, ultrason çıktısı vermedi falan filan. Adam 1dk kadar baktıktan sonra bir sorun yok 1 ay sonra gel dedi aynı yüzüme bile bakmayan tavrıyla. İşte o zaman o güne kadar özele gitmekle ne kadar haklı olduğumu birkez daha anladım. Belki bana cins bir doktor veya asistan denk gelmişi o an bilmiyorum ancak yine de bir hayli sinir bozucuydu adamın tavrı. Hatta kendi özel doktorumun gözünü seveyim ya diye geçirdim bizzat aklımdan. Adam hem gayet güzel sohbet ederek motive ediyor, hemde ayrıntılı şekilde bebekle alakalı bilgi veriyor, her seferinde kalbini dinletiyor vs vs vs. Yani aldığını fazlasıyla hak ettiğine dün inandım. Peki sizce bu durum neden böyle?
Doktor işiniz olduğu zaman özele mi gidiyorsunuz yoksa devlete mi?