yaklaşık 1 yıldır aynı yerdeyim düşünce olarak. içimde hala allah sevgisi var, çokta merhametliyim. lakin bir türlü dinlere inanamıyorum. çokta araştırma yaptım. saçma geliyor. ama inanmayı çok istiyorum. ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yıl4 , hak kitap geldi. hepsinin peygamberi vardi ayri ayri. gecmis ve gelecekten haber veriyor vede dogru cikiyor. ilk kitapta son bulmadi 4. kitapta son buldu. ve icerigi ve anlami degistirilmeyecek rabbimiz boyle vaad etti o vadinden asla donmez. Allah tek inanc 1 den fazla celiskiye bak burada yanlislik var. Allaha inanmayan var delillere ragmen. Allaha inanan var ama islam dinine inanmiyan var delillere ragmen. neden 5. Kitap gelmedi Allahtan. neden hristiyanlar 1.2.4 de degilde 3. Kitapa bagli? İncilin iceriginin orjinallinin saklandigi veya kayboldugu suankininde icerigi degistirildigi soylentisi var. Ama 4. Kitap kuran degistirilemiyor. anlamiyla oynanamiyor. esas dogru onemli milletin dogrusu degil. Allah yok diyenler kurani okuyupta gene inanmiyanda var. ama kuranda denilenler hepsi gercek ve cikiyor denilenler. ama inanmiyan ayni fikirde. :)) eger Allaha inanmiyanlar hristiyan olanlar hakliysa mesele yok onlar icin. ama aksiyse o zaman ne edecekler. pismanlik ama sonsuz cehennem. simdiden tedbiren ALLAHA SONRADAN ARASTİRARAK İNANAN. HRİSTİYANKEN MUSLUMAN OLANLARLA KONUSSUNLAR VEDE İSLAM DİNİNİN DOGDUGU MEKKE VE KİBLESİ OLAN KABE VE KABEYİ YİKMAYA FİLLERLE ORDUSUYLA EBREHE'Yİ VE ALLAHİN EBABAİL KUSLARİNİ VESİLE KİLARAK AGİZLARİNDAKİ TASLA HELAK ETMESİNİ ARASTİRSİNLAR MADEM ALLAH YOK MUSLUMANLİK YALAN KABEYİ YİKMAYA GELENİ ALLAH NEDEN HELAK ETMİS HEMDE KUSLA :)) VE AGZİNDAKİ UFAK TASLA AMA DUSTUGU İNSANİ DELİP GECEN :)) İSTE ORNEK COK AMA GEREK YOK İSTEYEN GORUR İSTEMEYEN OLUM ANİ KABİR VE AHİRETTE İNANMAYAN VE HRİSTİYAN OLANLAR İCİN CEZALARİNİ KURANDA ANLATİLDİGİ SEKİLDE YASARLAR :)) İYİLİGİNİZİ DUSUNMESEM BOSVER DER UGRASMAM AMA DİNİMİZDE 1 KEZ UYARMAK VAR GERİSİ SİZLERE KALMİS EDEN KENDİNE EDER. RABBİMİZ SEKAMET VERSİN. OLUM VAKTİMİZİ BİLMİYORUZ ACELE EDİN OGRENİN YOKSA SONUNUZ SONSUZ CEHENNEM VE DAYANİLMAYACAK ACİKLİ AZAB..
02 Yorumla
Soran+1 yılsizden iğreniyorum. cennet olmasa hepiniz bad boy olurdunuz. ben cennet gitmek için inanmak istemiyorum. islam gerçekten güzel bir din olduğu için inanmak istiyorum. menfaatim yok benim bu işte
- +1 yıl
Ne guzel , cennet kismina gelince rabbimiz bunu belirttigi icin bahsettim yoksa cennet ve cehennemi neden yaratti? Neden cennete girmek isteyenler ve cehennemlik olmak istemeyenler emir yasaklarima uysun buyuruyor? İstese der cennet ve cehennem icin bana uyanlarin kullugunu kabul etmem... takvali olan insanlar cennet icin degil Allahin rizasi icin emir ve yasaklarina uyuyorlar cennet icin veya cehennem korkusu icin olsada emir ve yasaklara uyarsan rabbimiz hosnut oluyor :). sana yorum yapinca amacim cennetmi oldu :) kalbimdeki niyeti gordunmuki igrendin? Allahi hosnut etmek icin bu yasima kadar zina yapmadim yani nikah disi cinsellik. Allahin merhameti azabini gecmistir diye iliski yasayip nasuh tovbesi eder birdaha yapmamak uzere tovbem kabul edilirdi. en hayirliniz insanlara en cok yardim edeninizdir bunuda canla basla yapiyorum sana yaptigi. Yorum gibi ama anliyacagin tersi olmus :( ama caymam niyetimden. hayirli gunler. özür dilerim.
En İyi Cevaplar
Bisey yapma. Deist ol. Ben deistim mesela. Butun kutsal kitaplari en doğru kaynaklariyla okudum, degerlendirdim. Ama olmuyor, icinde varsa ol derim. Milletin sana saydirmasina bakma sen. Deist ol gitsin. Allah var, peygamber denen kisiler cok iyi insanlar icinde bulunduklari topluma duzen refah getirtmisler, bunu da en etkili yol olan "tanrı dedi" yoluyla yapmislar, ama sadece o kadar. Uydurma yani
513 Yorumla- +1 yıl
Deistlik de bize saçma geliyor.
Şöyle ki beni Yaratacak ve bana karışmayacak öyle mi?
Yok olacaksam bu varlık niye? Diye bir söz var. - +1 yıl
Fenerbahçeli olsun ya,
- +1 yıl
Önce yaratıcıyı reddettiler. Baktılar ki olmuyor insanların akılları karışması gerekiyor. Çünkü böyle bir kainat ancak bir yaratıcı tarafından yaratılmalı ama ne olursa olsun islam dinine inanmamalılar. Bu kez de deistlik denilen saçma sapan bir şeyi uydurdular. Çünkü amaç islam dışı bir şey olsun da ne olursa olsun.
Düşünün. Genç bir bayansınız. Alemlerin Rabbi olan bir Allah olacak ve bizleri başıboş bırakacak öyle mi?
Bu kadar fani bir hayatta kendi kendimize bile koyduğumuz kurallarımız olacak ama Yüce Allah'ın yarattıklarına kuralları olmayacak öyle mi?
Sınav vs. yok deniliyor. O halde biz bu dünyaya sadece rezillikleri görmeye mi geldik?
Ahiret yok diyorlar. O halde bu tecavüz edenlerin, cinayet işleyenlerin, ahlaksızlık yapanların hepsinin yanına bu yaptıkları kar mı kalacak? Böyle bir hayat olabilir mi? Ayrıca insanların sevdikleri öldüğü zaman biliyor ki, kendiside onun yanına gidecektir. Ama inançsızlığa göre yok olmak vardır. Yani sen en sevdiğin çocuğunun ölüsünü göreceksin ve bir daha onunla buluşamayacaksın öyle mi? İşte Müslümanlığın güzelliği burada devreye giriyor. Çünkü eninde sonunda sen sevdiklerinle buluşacaksın. Yok olmayacaksın.00 Yorumla
sadece yüzleş bn de yüzleşemiyordum ama şu an rahatladım mantığına uymayan şey doğru değildir
21 Yorumla- +1 yıl
zaten din iman ister yani kitaptaki her aueti her kelimeyi kabul etmenivister bir kelime dahi kabul edemiorsan inanamazsin
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
29Cevap
Bu durum dünya üzerinde düşünmeyi ve merak etmeyi tercih eden bütün insanların ortak derdi. 1 yıl çok kısa bir süre zira ben 8. yıldan gidiyorum. Yaratılışımızda genetik olarak bir çok eğilimimizin belirlendiğini bugün biliyoruz bu bağlamda düşünebilen bir beyinin ilk sorusu olan "neden"'in yanıtı bazı insanlarda inanç ağırlıklı düşünme azınlıklı bazılarında ise düşünme ağırlıklı inanç ağırlıklı oluyor. Eğer sende böyle biriysen bu durumu dogmatik yöntemler ile aşamazsın. Haliyle geriye düşünmek kalıyor. İnsanların bir çoğu düşünmeyi tercih etmiyor çünki inanmak düşünmekten daha kolay bir fiil. Daha az sayıda olan insan ise düşünerek Tanrıyı bulabileceğine inanmıyor. Ben aynı görüşte değilim insan beyninin yaratıcısını bulabilecek yeteneklere sahip olduğunu düşünüyorum ve aslen bana sorarsan insan olmanın temel sorumluluğu ve yükümlülüğüde budur. Daha önyargısız ve daha bilimsel kaynaklardan beslenmeni öneririm. Tanrının varlığını aslında kim olduğunu bilimsel olarak ispat edemeyebilirsin ancak burdan elde ettiğin verileri felsefi anlamda düşüncelerin ile harmanlayıp kendin için bir çıkış yolu bulman çok olası yinede uyarmakta fayda görüyorum yıllar alabilir yinede şans, İyi şanslar dilerim.
13 Yorumla
Soran+1 yıltam olarak olduğum şey deist. elbette bir yaratıcının olduğuna inanıyorum. zaten bunu görememek ahmaklık olurdu. ama dinler beni çok zorluyor. mantığıma inanılmaz derecede ters.
- +1 yıl
bir yol önerisinde bulunabilirim basit mantıkla beraber kainatı tanrının yaratıığını biliyoruz bundan şüphemiz yok birde bize tanrıdan geldiği idda edilen kitaplar sunuluyor bunların gerçekliğini irdelerken bu kitaptaki izler ile kainat arasında bir benzerlik olmalı yani özetle ikiside aynı kaynaktan geliyorsa eğer kaynağın benzerliklerini taşımalı bu mantık ile incelemeler yapabilirsin tabi bunu yaparken dinlerin kendisini incelemekte fayda var o dinlerin mensuplarına aldanmamak lazım.
+1 yılAnlattıklarım geçmişten şu an günümüzdeki yapmamız gerekenlere doğru olacak:
Rabbimiz kullarını yarattı ve onlara isyankar bir nefis verdi. Kullarına dünyadaki hayatları boyunca bu nefislerini en az nefsi-mutmain (tatmin olmuş nefis) mertebesine ulaşmalarını emretti. Dünyada ki görevimiz ölüm bizi bulana kadar inatla sabırla ona ulaşmaya çalışmaktır. BİZ ALLAHA BİR ADIM ATARSAK O BİZE EN AZ 10 ADIM ATAR. BUNUN İÇİN YAPILMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY ÖNCE İMAN OLMAK ÜZERE NAMAZ VE DUA'DIR. Allah bütün kullarına hayatlarında fırsatlar verir. Kul ömrü boyunca o fırsatlardan kaçar ve ölüm onu bulursa o kul kendine yazık etmiş olur.
İnsan kötü fiillerle meşgul olduğu sürece Allahtan uzaklaşır, imanı azalır. Öldükten sonra o kul imansız gittiyse sonsuza kadar Allahtan yardım ister ama Dünyada iken o kul Allah'ı tanımadığı için Allah'ta o kulu sonsuza kadar tanımaz01 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca ek olarak İslamı, sadece felsefik boyutta araştırma. Çünkü felsefeyle sonsuz bilgi türetilebilir ve insanın sınırlarını aşar. Rabbimizi görmek istiyorsan en azından insanların ne kadar güzel yaratıldıklarına bakman yeterli olacaktır.
merhabaaa canımmmm arkadasımmm bende deıstım hıcbır kıtabı kabul etmıyor hıcbır melek peygamberı kabul etmıyor sadece tek bır yaratıcı var o da allah veya tanrı ne dersen de neden dıye sorarsan namazda tehbıh cekmek yoktur sunnet peygamber yapıyor dıye yapıp farz olarak sayarız bır cok sebebı var bunlar temel seyler evrım teorilerı zıbılyon tane hadı bız bır sey yaratamayız demı hayır koyun yarattık bır ruh var enteresan degıl mı hadı muslumanlar bunuda acıklayın ayrıca ınsan uretıldı amerıkada ve bu basına haberı sunuldu turkıye bır ara karsı cıktı neden musluman bır ulke oldugu ıcın bır ruh allahın ısıne karısmak... buraya ne koyarsan koy senın noktalar ben dusunuyorum kı cennet ve cehennem degıl mı aslında şu an yasadıgımız yer bır cehennem ve baska dunyanın acısını yanı cehennemı burada goruyoruz
00 YorumlaKuranı kerimde daha olmamış olayların yüzyıllar sonra olması ( yazılı olarak sözlü değil , sözlü örneklere bahanenen olabilir çünkü ) aldıgın nefesin nereden geldigi , senin nereden geldigin , leyleklermı getirdi seni , annneni , babanı vs... dünyadakı en salak insanalar ateistlerdir. Ayrıca islama korktugun için girceksin elbet, ama bu korku senın Allah öcü ( Töbe haşa ) bizi yer korkusu olmamalı. Seni yaradana sevgi. saygı korkusu olmalı. Ateist bir insan çok çok 100 yıl yasayıp ateşe gidecek ve emmi oğlu iblisle tanışacak. Ama inanan bir insan kurtuluş umudu var.. Hangi Din sadece iyiliği emreder. Hangi dinin peygamberi maddiyatını hiçe saymıştır !!! Sen otur bunalrı düşün. Etrafına bakarsan delil çok..
04 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim laflarına dikkat et Ateistler kalkıp size salak diyor mu? Ha diyorsa söyle kabul ederim fakat insanları dinsel tercihlerine göre yargılamaman en iyisi olur sonuçta Allah ile kulun arasına giremessin. Dinler bu zamana kadar kan , katliam getirmiş ve insanları sınırlamıştır Örnek Cihadlar olabilri mesela Düzgünce sınırlı bir biçimde tartışacaksak tartışırım bu konuda.
+1 yılŞimdi şöyle iyidir böyle doğrudur demeyecem. Çünkü daha tam inancın yok. Ama İslamiyet'e yönel diğer dinler zaten değiştirilmiş. Mesela insana çok zararlı olan birçok ölümün nedeni olan içkiler islamda yasak diğerlerinde serbest. Buradan bile diğer dinleri eleyebilirsin. İslamiyette de mantıksız bulduğun soruları ister özelden istersen de burdan mesaj olarak atabilirsin. Bildiğim kadarıyla yardımcı olabilirim.
10 Yorumla- Diğer konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılKuran okumayı denedinmi hiç? Türkçe olanını okursan dinin aslında sen olduğunu öğreneceksin. Din bir yaşam biçimidir. Kutsal kitaplar insana nasıl yaşaması gerktiğini öğretir. Eğer kutsal kitaplardaki tarifin yarısına bile uyuyorsan hayatın zaten ibadettir.
02 Yorumla
Soran+1 yıluymuyorum. yaşadığım hayat çok daha serbest. eğer cennete gidersem içim fesat olmadığı için ve dedikodu yapmadığım için giderim herhalde.
- +1 yıl
Hiçbirşey için geç değildir. Bunları düzeltmek senin elinde. Nefsini kontrol etmek zor olsada başarıldığında herşey daha ydınlık olur.
İnanmak için tanımak gerekir. Tanımak için de kendi kaynaklarından araştırmak gerekir. Anladığından emin olmak da zordur bazen. Doğru anlamanın en güvenli yolu iyi bilenlerden dinlemek. Mesela islamda bir konuyu merak ediyorsan sorularlaislamiyet. com da burdaki gibi üyeler değil ilahiyatçılar soru cevaplıyor. Allah'a dua et doğru yolu bulmak için
04 Yorumla
Soran+1 yılüye olamıyorum o siteye
- +1 yıl
Soru maille gönderiliyor da olabilir hatırlamıyorum. Demek istediğim şey; namazı 5vakit kılanların bile çoğu birçok şeyi bilmiyor babadan gördüğünü duyduğunu taklit ediyor. Çok iyi bilen insanlardan öğrenmek lazım. Mesela bir inancın en ileri giden öncülerine bakmakta fayda var. Bunlardan bazıları inancını değiştiriyor. Ateizmde ilerleyen ateizmden bir yerde vazgeçip tanrı var diyebiliyor, hristiyan din adamları arasında islamı kabul etmeye güçlü bir eğilim var.
Din adamı örneğini de şu yüzden verdim; başka bir insan anne baba, evlilik, maddi menfaat, çevre edinme gibi sebeplerden etkilenerek din seçebilir. Ama bir din adamının din değiştirmesi; önce işsiz kalması, tüm çevresini itibarını saygın görüldüğü konumu kaybetmesi anlamına geliyor. Ve bilerek öğrenerek değişiyor olması lazım.
Araştırmak şart
Soran+1 yılhaklısınız ama beynim yetmiyor artık anlamaya. sanki bir yol ayrımındayım. ya olacak ya da olmayacak. daha önce yaşamadıysanız anlamanız pek mümkün değil. size saçmada geliyor olabilir tabii. ama benim hayatım şu an bundan ibaret. söyledikleriniz içinde çok teşekkür ederim. ezmeden iyi niyetinizle söylediniz.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen doğru yoldasın çünkü Allah kendisini aklımızla bulmamızı herzaman aklımızı kullanmamızı ve hatta şüpheler duymamızı istiyor. Şüphe olmazsa insan gerçeğe asla ulaşamaz.
Bir ayetle söylediklerimi doğrulayacağım.
''Allah, aklını işletmeyenlerin üstüne pislik yağdırır'' (Yunus suresi 100. ayet)12 Yorumla
Soran+1 yılişte bu.
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler arkadaşım
Gizli Üye(30-35)+1 yılDeistsin iste kizim dinler sacma gelior illaki bir yerde tikaniosun sana ters gelio inanmiosun dinde katiksiz kayitsiz inanmani istio otomatikman o dine ibanamiosun ama bir yaratici var diosun onu icinde ve mantiginda buluosun varligini biliosun iste bu da deizm veya ibadet edicem diosan teizm oluor
10 Yorumla
+1 yılbenimde bir donem inancim kayboldu. uzun zaman boyle yasadim. ama mucize denen seylerle karsilastim. hala bugun bile mucize olan seyler var. mutlaka bir gun mucizeye sahit olursun. zaten bilimin ve mantigin aciklayamadıgi seyler insanin inancini artirir. en azindan bana faydasi oldu. britanika nin eski ansiklopedilerine bak. bilimin cozemedikleri olaylara. mucize vardir. sevgi vardir. RAB vardir kuzu. sevgi ve mucize nasil gozukmeyen bir kavramsa goremesende varliini bilirsin dimi.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZamanla inanırsın bazı şeyler mantık dışı bu seni şaşırtmasın
Eskiden bana da çok saçma geliyordu fakat öyle olmadığını namaz kıldığımda öğrendim yaklaşık 13 yaşlarımdaydım ve baya bir inancımı yitirmiştim ama Allah'ın resülü Hz Muhammed olduğuna inandım ve düzenli olmasa da evimde namaz kılıyorum04 Yorumla
Soran+1 yıl13 mü...
Cevap sahibi+1 yılİlk namazımı kıldığım gün cuma namazıydı, daha önce hiç inanmıyordum çünkü dedem çok dindardı
Ve ninelerim çok baskı yapıyorlardı hele anneannem şu günah bu günah özgürlüğümüzü kısıtlıyordu ve ben iyicene soğutmuştum ve inanmıyordum ne olduysa birden bire oldu ben bile anlamadım.
Geçen sene Ramazan ayının ilk gününde bişey oldu ve o gün çok şey değişti benim için ve bu yüzden 13 yaşımda ki aldığım nekadar doğru olduğunu anladım
Soran+1 yılşu an kaç yaşındasın
Cevap sahibi+1 yıl30 ustuyum su an ve dediklerim cok dogru eminim ki bir gun bunu gorup huzura eriseceksin
Deistliği araştır. Aynı düşünüyordum seninle bir zamanlar
24 Yorumla
Soran+1 yılsonra nasıl müslüman olabildin?
Soran+1 yılsonra ne oldu düşünmeni engelleyen?
- +1 yıl
Küçüklüğümden beri kesin olmayan şeyleri bir kenara bırakırdım ben kesinlik ararım hayatımın her yerinde, bütün dinlerde bir muamma var kesin olan kısımları kendime aldım araştırdım bunun deistlik olduğunu öğrendim düşünmemi engellemiyor hiçbir şey eğer ek bir kesinlik bulursam onu da katarım inancıma deistliğin en güzel yanı bu
- Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıl11 Yorumla- +1 yıl
Çok çok güzel. Özellikle bir işaret beklediği kısım ve O ayeti kelimeyi okuması.
inanma. Merhametin , iyiliğin, doğruluğun... dinle hiçbir ilgisi yoktur. insalık tarinhinin yanında dinler çocuk kalır. din ve tanrya inanma. sadece darda arayacağın birşey olur. ki daha hakimsen kendine hiç aramazsında
00 YorumlaBana mesaj atabilirsen bu konuda yardımcı olmaya çalışacağım. Ancak buradan çok uzun olacak.
01 Yorumla- +1 yıl
buradan yazarsan çok iyi olur aslında ya bizlerde faydalanırız :)))
Sen korktuğundan dolayı inanmak istiyorsun bende korkuyorum banada saçma ve çocukça geliyor ama inanıyorum nedeni korku ya varsa hesabı varya adamın içini kemiriyor.
01 Yorumla- Diğer konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılBence üzerine git. Aklın varsa Müslüman olursun. Aklın yoksa deist olursun çünkü deizmde bir çok Mantıksal ve felsefi problemler var. Allah iman nasip etsin.
10 Yorumla Allahın varlığına inanıyor oluşuna yoğunlaş bence. Doğru yoldasın sorgulamak kazandırır kaybettirmez.
00 Yorumla
+1 yılKuran' ı türkçesinden bir kere oku mealini, zaten insanüstü bir güç tarafından yazıldığını anlıycaksın
10 Yorumlasanırım dini saçma bir noktaya sürenlerden etkilendik
ben de senin durumundayım sanırım
inanmak istiyorum ama sıkıntı oluyor.
sanırım islamda bilim var bak diyenlerden sıkıldık.
belki biri bana yardım eder çok mutlu olurum şeref duyarım.00 YorumlaDiğer konusunda 483 cevap paylaştı. Sana bu konudaelimdengeldigince yardımcı olmak isterim gerçekden bakkk benımde böle problerım vardı lutfen bana mesaj atabılırmısın
00 Yorumlaiyi araştıramamışsın. dün akşam cin çıkarması videosu izledim, inan bana insan Allah'ın varlığına bir daha inanıyor. kendine yazık etme ahiret sonsuzdur.
01 Yorumladeistsin kasma işte takıl ne güzel şanslıysan bir üst mertebe ateistliğe yükselir tüm bu endişe dertlerden kurtulur mutlu mesut yaşarsın
00 Yorumla
+1 yılbence dediğin gibi çok araştırmışsın bunca bilginin içinde kaybolmuşsun, dinler araştırarak değil yaşayarak anlaşılabılır
00 Yorumla
+1 yılNasıl yani saçma geliyor?
15 Yorumla
Soran+1 yılbildiğin mantığıma yatmıyor. ama saygım sonsuz tabii
- +1 yıl
Bismillah
"Kuşlara dahi bir yol çizen Allah, insanı yolsuz mu bırakacaktı? Beni Yaratan elbet yolumu gösterir."
- Şuara - 78
Arapça da Din kelimesi yol anlama da gelir.
Kuşları dahi bir kurallar bütünlüğünde yaratan ALLAH nasıl İnsanlara yolunu kurallarını göstermez olur?
Önce dünyaya neden geldiğimizi biraz anlatayım. İyi dinlemelisin.
Bilirsin ki Hz. Adem şeytana uyduğu için Cennet'ten kovulup dünyaya geldi.
Şeytana uyduğu için neden dünyaya geldi ki?
İşte burada ALLAH ' onun nefsini düzeltmesi için imkan verdi.
Şeytana kanmaması için güçlenmesi için İmtihan ediyor.
Nefs de İbadetlerle temizlenir.
Kuranda Ey itaatkar nefs gir cennetime! tarzı geçer.
Nefsin itaate alışması için de Dinin emirlerine uymak gerekiyor... ;) - +1 yıl
simdi temel olarak butun insanlarin dunyaya gelmesinin nedeni adem yani hitlerinde dunya da olmasinin nedeni adem simdi 30bin yillik denilen insanlik tarihinde gelen tum gunahkarlari toplayalim bu insanlarin tum gunahkarlarin gunahvislemesininde nedeni adem cunku onun yuzunden dunyadayiz simdi adem peygamber yani cennette o zaman o gunahkarlar niye cehennemde yanicak hepsinin temelde o gunahi islemesi icin uygun ortami olusturan adem. bu biir. ikincisi kuslara bile yolu gosteren Allah dior bu kuslarin yolunu nasil buldugu beyinde hamgi aktivitelerin niye olsutugu neyin tetikledigi bilimsel olarak aciklandi yani daha saglam bir kanit lazim
Soran+1 yılonur kazandı
- +1 yıl
Şimdi her insan günah işler. Günah işlemeyen hiç bir insan yoktur. Peygamberler hariç.
O halde Hz. Adem değil insanlar kendi günahlarından sorumlu. O halde sen nefsini düzeltmedikten sonra ALLAH seni de Cennet'e koysa sen de şeytana kanıp kovulanlardan olurdun. Günah işleyen herkes de öyle olurdu. O halde Önce nefsini düzelt.
Şeytanın oyunudur bu söylediklerin.
Diğeri ise kuşlar bir örnektir.
Yaratan yarattığına Karışır. ALLAH put değil ki karışmasın.
ALLAH senin yolda nasıl yürüyeceğine dahi karışır. Peygamber s. a. v. nasıl yürüyorsa öyle yürürsün.
Bir hadisde geçer ki Din nasihattir. ALLAH sana Peygambere itaat et o nasıl davranırsa öyle davran diye nasihat eder dinler uyarsan bu senin için iyidir. İşte Dine de uyarsan senin için hayırlıdır.
Kuş olayını da Beyni de yaratan ALLAH değil mi kuşlarda? :D
+1 yılKuran'ı Kerim'in Türkçe mealini oku faydasını göreceksin eminim
00 Yorumla
+1 yıldeist ol işte bişe olmaz.
10 YorumlaDiğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. Kuran ı Kerim Mealini oku
01 Yorumla
+1 yılSen *haşa* Allahı zaten inkar etmiş oluyorsun.!
08 Yorumla
Soran+1 yılislamdan soğutuyorsunuz. bu kadar yobaz olmayın. sohbetlere katılmadığımımı düşünüyorsunuz? gerçekten çok çaresizim
- +1 yıl
Senin yazdığın yazıdan haberin yok galiba! Din Rabimizin dini islamdır oda. Bunun neresi saçma? Mevla sana Kur'an da başka dinlere mi üye ol diyor? Zaten yahudi ve hıristiyanları açık bir dille lanetlemiştir. Kur'an da binlerce ayet var bunun hakkında. Sen neyin kafasını yaşıyorsun?
Soran+1 yılbunları bilmediğimi sanman beni üzdü. herhangi bir kafa yaşamıyorum. söylediğin şeyleri 365 gündür düşünüyorum zaten. ama aynı yerdeyim
- +1 yıl
Kur'an okuyormusun?
Soran+1 yıltürkçe mealini okudum. sürekli okumuyorum. evet gerçekten bir sesleniş var ama inanmam için yeterli değil.
- +1 yıl
2:67 - Hani bir zamanlar Musa kavmine demişti ki Allah, size bir bakara (sığır) boğazlamanızı emrediyor. Onlar da "ayol sen bizimle eğleniyor, alay mı ediyorsun?" dediler. Musa da: "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah'a sığınırım." dedi.
2:68 - Onlar, "Bizim için Rabbine dua et, her ne ise onu bize açıklasın." dediler. Musa, "Rabbim buyuruyor ki, o ne pek yaşlı, ne de pek taze, ikisi arası dinç bir sığırdır, haydi emrolunduğunuz işi yapınız." dedi.
2:69 - Onlar, "Bizim için Rabbine dua et, rengi ne ise onu bize açıklasın." dediler. Musa, "Rabbim buyuruyor ki, o, bakanlara sürur veren, sapsarı bir sığırdır." dedi.
2:70 - Onlar, "Bizim için Rabbine dua et, o nedir bize iyice açıklasın, çünkü o bize biraz karışık geldi, bununla beraber Allah dilerse onu elbette buluruz." dediler. - +1 yıl
53 - Kitap ehli, senden, kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyorlar. Musa'dan bundan daha büyüğünü istemişler ve: "Allah'ı bize açıkça göster" demişlerdi. Haksızlıkları sebebiyle onları yıldırım çarptı. Sonra kendilerine açık deliller geldiği halde buzağıyı (tanrı) edinmişlerdi. Onları bundan dolayı da affettik. Ve Musa'ya açık bir delil (yetki) verdik.
4:164 - Daha önce sana anlattığımız peygamberlerle, anlatmadığımız başka peygamberlere de (vahyettik). Ve Allah Musa ile de konuştu.
5:20 - Musa kavmine şöyle demişti: "Ey kavmim! Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. O, içinizden peygamberler çıkardı. Sizi hükümdarlar yaptı. Ve âlemlerde hiçbir kimseye vermediğini size verdi." - +1 yıl
Daha nice ayetler var. Ama özellikle Musa (A. S) kavimin basina gelenleri oku, okuda ibret al. Mevla sana Kur'an Kerimi vermiş, sende inanmam için yeterli değil diyorsun! Tıpkı Musa a. s kaviminden bir kısmının dediği gibi..
+1 yılDeistsin sen o zaman
04 Yorumla
Soran+1 yılnasıl anladın?
- +1 yıl
Deistler Allaha inanır fakat dinlere inanmazlar ibadet etmezler. Mantık üzerine yururler. Ama tabi bu ne kadar doğru bilinmez. Benim arkadaşım da deist fakat müslüman olmasını çok isterdim cokda ugrastım yardım etmeye çalıştım ama olmadı. Bu da senin kendi iraden dinde zorlama yoktur. Ama Kur'an-ı Kerim i oku bence. Doğru yolu bul. Allahın kitabı o neden senin kötülüğünü istesin ki. Biz Allaha kulluk etmek için gelmedik mi bu dünyaya? Herkese akıl ve irade vermiş seçim senin
Soran+1 yıl:((((((((((((((
- +1 yıl
Herseyin bütün cevabı Kur'anda istediğin tüm soruların cevabını onda bulabilirsin ancak. Ve inancını sorgulamaktan vazgec kafayı yersin bu gidişle Allahtan bile vazgecersin ateist olursun fazla sorgulamak iyi değil
Kuran oku. turkce.
10 YorumlaAt kendini
02 Yorumla
Soran+1 yılsana bayılıyorum. tam olarak nereye atayım?
Devamını Gör(17)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam