''Dünyada tek bir ülke olsaydı, sanayisi almanlardan, ordusu türklerden, f**şesi fransızlardan olurdu" şeklinde olan ve adolf hitler'e ait olduğu iddia edilen söze katılıyor musunuz? adolf hitler
Adolf Hitler'in ''Dünyada tek bir ülke olsaydı, sanayisi Almanlardan, ordusu Türklerden, f***şesi Fransızlardan olurdu" sözüne katılıyor musunuz?
Evet katılıyorum ve hitlerin yemek sohbetlerinin bazılarında da türkleri durmadan met ettiği bilinir. Aynı şekilde fransızların neden istendiğini de anlayabiliriz. Diğer bir yandan o dönemin en iyi sanayisi Almanya'da olduğundan ve en ileri bir kaç ülkeden biri olduğundan dolayı buna da hak verebiliriz. Kazansaydı çok iyi olurdu da neyse.
Elin Almanı Türk Ordu'sunun gücünü seneler önce görmüş. Burdakiler hala farkına varamamış. Totonuzdan muhalefet yapacağız derken saçmalayın lütfen. Türkiye'de hükumetler geçicidir baki olan Devlet'tir, Türk Silahlı Kuvvetleri'dir. Bu söze sonuna kadar katılıyorum.
Ordu'ya sadece silah ve donanma ile bakmayacaksın. Silahların, topların vs. başında cesur ve korkusuz asker olmadıktan sonra o teknolojiler pek işe yaramıyor. Öyle olsaydı Türk'lerin savaş zaferlerinin neredeyse hepsi mağlubiyet ile biterdi.
alman ve fransızlar hakkında çok bilgim yok ancak türk kısmına katılıyorum. baksana tarihimize. ne kadar vatansever, cesur, güçlü harika, muhteşem ordularımız varmış.
2 saatte macaristanı yenen macar kralınıda kaçarken boğarak ölmesini sağlayan kanuni tek gemi batırmadan 5 katı büyüklükte haçlı donanmasını yerin dibine sokan barbaros herşey bitti denildiğinde vatanı kurtaran mustafa kemal 40 adamıyla 15bin kişilik çin sarayını basıp binlercesini yağmurlu gecede gömen kürşad sina çölünü napolyondan kat ve kat hızlı geçen yavuz plevnede 50 bin kişiyle 200 bin rus askerini öldüren osman paşa papaya diz çöktüren atilla korkusundan çinseddi yaptırılan mete istihbaratıyla dünyaya meydan okuyan abdülhamid kendisine suikast etmeye kalkan 4 kişiden 4ünüde tek tokatla öldüren 4. murat sırp savaşında şehit düşen murat hüdavendigar gemileri karadan yürütüp çağ açıp çağ kapayan dünyanın kalbi istanbulu fetheden fatih ve niceleri adına
Katılıyorum ulke olarak daha cok savas yonunde iyiyiz ama geri donemlere bakarsak diplomasi konusunda kotuyuz. Savaşı kazanip antlasma masada kaybedeniz daha cok :)
Führer tam bir Atatürk ve Türkiye hayranıydı. O yüzden bütün Avrupa'ya savaş püskürürken Türkiye'ye dokunmadı. Tabiki sadece sempati duyduğu için aynı zamanda Türk milletinin askeri konulardaki özelliklerinden dolayı biraz da korku duyuyordu. Bunu şu sözler kanıtlamaktadır: " Türkler öyle bir millet ki onlara saldırırsak tamamını yok etmemiz gerekir. Yoksa bir tane bile hayatta bırakırsak yeni bir devlet kurar ve intikamını alır." Hitler'in bu sözleri söylemesine neden olay tarihte bir çok kez yaşanmıştır ve Hitler de tarihi bilgisi ve araştırmacı kişiliği bunu analiz etmişti.
Fransızlara gelince bir Alman atasözü der ki: Bir Fransız ne savaşmayı bilir ne de sevişmeyi... Bunu bilen Hitler de Fransayı askeri müdahale görmeksizin teslim almıştı.
Kim ne derse desin Hitler askeri bir dehaydı ve boşa laf söylemez. Tabiki işlesiği insanlık suçları ve insanları diri diri yakmasaydı, ırkçılığı icat etmeseydi ne güzel olurdu... Heil Führer!
Bizim milletin kendi uydurduğu lafları bilinen isimlere mâl etme huyu ve zeka problemi yaşayan kitlenin de direk inanması kadar çok az acınası şey vardır her halde.
Hitlerin kamplarında 40bin küsür Türk vardı. Neyin şeklini şuklunu yapıyorsunuz. adam bu kadar Türk sevdalısı olsa sempatizanları da olur. Almanya’da nazi sevdalıları sokaklara Türk domuzu falan yazıyor. Domuz burunlarını camiye atmışlardı bir ara. Bizim hödüklerde bizi seviyorlar diye seviniyor.
Ama ben buraya orijinal bir Rus sözü bırakıyım madem, “çeçenden canını, Türk’ten karını, Azeri’den malını koru”
Dipnot: karını koru muhabbeti ne kadar erkek olduğunuzla değil ne kadar abaza olduğunuzla alakalı. Çarptırmayın. İyi günler.
japonya çin ve güney korenin almanyadan kalır yanı yok sanayide, hitler zamanında ise japonlar yine ilerdeydi alamanlardan. ben katılmıyorum savaş mevzusunda ve fahişe mevzunda ise dibine kadar haklı, varolsun fransız kadınları!!
Doğru söylüyor. Hitler, 2. dünya savaşını beceriksiz generalleri ve rütbeli askerleri yüzünden kaybetti. Strateji bakımından bu kadar zayıf askerlere sahip olmak onun en büyük şanssızlığıydı. Alman sanayisi o yıllarda Türkiye'de olsaydı, dünyanın 3/2'si Türkiye'nindi bugün, net...
fahişeside almandan olurdu çünkü berlinde sovyet askerlerini iyi bilirler hala daha o zevki unutamamıştır hayatta kalan alman nineler... ayriyetten cermende cermen diyen adam türklerden ordu demez zaten böyle sözüde yok gerçi bu pislik adamın hersözünü neyse.. sanayiside fransızlardan ve italyanlardan derim ben.. tek ülkede istemiyorum lan en güzeli devletsiz dünya :)
O yıllarda söylenen bir sözün, günümüzde pek değeri ve önemi yok. Zira orduya siyaset karıştı ve siyasetin karıştığı her şey, bir gün mutlaka amacını ve anlamını yitirir.
Bence Japonya'dan adamlar düşünebildikleri ne varsa üretiyorlar ama amerika çok kısıtlı teknoloji üretiyor filmlere aldanma :) ( Gıjoe izlediğini sanıyorum :) )
Onu düşünmedim ama bence en gelişmiş Ülke Amerika bir kere bağımsız bir toplum ve geniş toprakalrı avr kısıtlamaları yok Amerika her istediğini yapıyor fakat Japonya bağımsız hareket edemez
Evet dünyanın süpergücü şuanda amerika ama bunu askeri gücüne borçlu teknolojik gücüne değil amerika japonya karşısında yenilicekti fakat atom bombası denen illeti saldı japonlara :D
:D yok lan Amerika kazanıcaktı ama Japonya teslim olmadı fazla insan ölmesin diye ve Halkı propagandalar yaptı savaşa karşı o zamanlar tv den izliyordu halk savaşı
Keko kadın asker diyor yahu. Adamlarda nasıl bombalar var biliyor musun. Keko adamlar 1 düğmeye bassa yokuz lan. Osmanlıyı zamanında ezmişler bizi hala ezecek güçleri var. 30 savaşın 28 ini kaybetmişisiz. 2 sini o zamanlarda Almanya ve Venedik yardımları ile ancak yenebilmişiz. Sen sen ol ben türkümm oglemmm kralızz biz moduna girme. Sikrler adamı.
Sayı fazlası olmayan rus ordusu hiç iş yapmaz bunu en son batı cephesinde gördük 2. Dünya savaşında, doğuda ki askerleri kaydırıp bir şeyler yaptılar. LUL
dostum ttmm ben türk degilim demedimki :D benim rahmetli dedem osmanlı zamanında fransaya yollamışlar yeniçeri başı olarak bizde osmanlı devleti yıkılınca orda kalmışız mübadele ile buraya gelmişiz :D
Bende yakştirmazdım ama tarihte bizim güçlü zamanımızda dostumuz gibi gelip zayıf dönemimizde mısırı elimizden almaya kalkması bunun göstergesi sanırım
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Adolf Hitler'in ''Dünyada tek bir ülke olsaydı, sanayisi Almanlardan, ordusu Türklerden, f***şesi Fransızlardan olurdu" sözüne katılıyor musunuz?
En İyi Cevaplar