AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
o dönemin şartlarına göre yazıldıysa demek ki şimdi inanmamıza gerek yok. dediğinden bunu çıkardım.
Kuran evrenseldir. Tüm zamanları kapsar.
dayak yemeye devam öyleyse :)
Ben de bir kadınım belki vereceğim cevaptan dolayı benden nefret edenler olacak ama gerekirse bir tane vurulmalıdır. Erkeğinin sözünü dinlemiyorsa, zinaya yaklaşıyorsa o erkek ona vurmalıdır uyarmak amaçlı.
Tebrikler mantık çerçevesi içinde yaklaşıyorsunuz
Teşekkür ederim.
Hepsi çeviri hatalarıdır.. Orda dövmek kelimesi geçmez.. Onları yataklarından uzaklaştırın vardır..
hahah:)
çeviri hatası yok...
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Yaşar nuri öztürk v edip yüksel'in çevirisine bak
direk kaynağa bak. o kadar çeviride 2 kişi söylememiş diye çeviri hatası olmaz.
25. vadrıbû-hunne : ve onlara vurun
Diğerleride var iyi bak...
Kabullenmek zor demi.
Hayır.. Ben gerçeği söylüyorum, sen Kuran'da çelişki mi arıyorsun yoksa?
çelişkiyle dolu zaten :D
Bana çelişkili iki ayet bulda getir bakalım..
hade getir bakalım
lan kuranda hat yok
kes kafir
sana bir şey söyleyeyim mi şunu bunu yazacaklar yazmasın diyorsun ya Allah ın ayetlerini tartışmak hele hele bunların yanlış olduğunu düşünmek bizi dini yönden çok tehlikeli yerlere götürür ayrıca burada tüm kadınları dövün eziyet edin denmiyor sen burada dövmekle ilgili kısma takılacağına bu dövülmelik olmak için bir kadının hangi hataları yapmasını gerektiğini düşünsen daha iyi olur kanımca
Oldu canım, sorgulamadan inanalım tabii, işimiz ne demi? bir insan ne hata yaparsa yapsın, yolunu ayırırsın dövmek ne be, neyiz biz.
bir laf var ya yaşadığın gibi inanacaksın ya da inandığın gibi yaşayacaksın çoğumuz kolayını seçiyoruz ya da düşünüyoruz yaşadığımız gibi inanıyoruz oysa din insanlardan sorgusuz sualsiz teslimiyet ister bu bütün dinlerde var kabul edersin etmezsin bu senin bileceğin bir şey cezasını da mükafatını da bir gün illaki alırsın
Böyle bir şeyi nasıl sorgusuz kabul edebilirim?
seni yaradan öyle emretmiş yukarı da yazan bakanlar kurulu kararı değil Allah ın buyrukları :)
hahah:)
Sen bir cevap aramiyorsun zaten. Ortalik karistirmk içinssormussun. Ben Rabbime guvenirim Rabbim beni zayi etmez.
Anlıyorum.
Qbu soru burada cevap aramak degıl provakasyon. Bunun cevabını burada araman amacının farklı oldugunu gosterır burdakıler alim degıl
Hayır cevap arıyorum ama bulamıyorum.
Bı suru meal var hepsınde dovun yazmıyo sen kımın çevırısını getırdın ısım verde bızde bakalım
Hepsinde dövün diyor buyur al,
www.kuranmeali.org/.../kurani_kerim_mealleri.aspx
Tefsırede bakmak lazım, hem o kısıma gelene kadar bı cok yol sunulmuş en son çare dövmek ki; sen bıle cocugun eşin ya da arkadasına sınır olursan en son patlatırsın bıtane kımse sabır taşı degıldır yanı
İyi hoş, bir kutsal kitapta bunun geçmesi ne kadar etik?
Onu biz sorgulayamayiz. Inanmazsan kensine inanirsan kendine.
tamam sağol.
pamuk tikandiktan sonra zebanilerden alirsin cevabini ;)
adam olana cevap var orada
sizin gibi kendini akilli zanneden zavallilar
aciyorum sizlere
teşekkürler:)
bayan oldugunu gormedim
ozur dilerim
sorun değil, bir soru sordum demedikleri kalmadı zaten. sende şaşırtmadın.
ayrica eksik
kastin varsa vay haline
Allah seni bildigi gibi yapsin
Seni Allah a havale ediyorum
of hep aynı tepkiler geçin bunları.
:(( yazık bende inançlıyımdır ama dinleri çok yargılarım bence tanrının kullarını ayırması veya erkeğin kadını dövemesini istemez ya :( bu kadın ne yaparsa yapsın çözüm değil
dövün derken; o davranışın tekrarlanmaması içindir.. mesela karın kalksın iffetine şerefine laf getirsin sende onu baş tacı et.. olur mu öyle? Allah bu ayette onu cezalandırmamız gerektiğini söylüyor.. dövmek derken elbette öldüresiye dövme anlamına gelmiyor..
Yani dövmek kabul edilir bişey öyle mi? savunanlardansın sende.
Diyanet İşleri : Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar. Çünkü Allah, insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta) dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ı korurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün. Eğer itaat ederlerse, artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah, çok yücedir, çok büyüktür. (diyanetin çevirisi)..
Ahmed Hulusi : Erkekler, kadınlar üzerine kavvamdırlar (koruyup gözeten). Allâh'ın fazlıyla açığa çıkardığı bazı özellikler sebebiyle bazısı diğerinden üstündür, mallarından karşılıksız bağışlarlar. Sâliha kadınlar eşlerine saygılı ve söz dinlerler. Allâh'ın kendilerini korumasıyla gayblarını korurlar (yalnızken başka erkeklerle olmazlar). Serkeşlik yapmasından korktuğunuz (evlilik sorumluluğunu yerine getiremeyecek olmasından çekindiğiniz) eşlerinize öğüt verin (yanlışlarını fark ettirin); (anlamamakta ısrar ederlerse) yataklarında yalnız bırakın ve bu da yeterli olmazsa onları (rencide edecek kadarıyla) dövün. Size uyarlarsa artık üstlerine gitmeyin, incitmeyin. Muhakkak Allâh Alîy'dir, Kebiyr'dir.
Ali Bulaç : Allah'ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde 'sorumlu gözeticidir.' Saliha kadınlar, gönülden (Allah'a), itaat edenler, Allah nasıl koruduysa görünmeyeni koruyanlardır. Nüşuzundan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür.
ben dinimi savunurum.. ben nasıl ki şu an senin düşüncelerine saygı gösteriyorsam sende benim düşünceme saygı göstermek zorundasın.. madem dine Allah a inanmıyorsun hodri meydan bana Allah ın olmadığını kanıtla hadi!!!
Nesi mantıklı bunların? dövmeyi biraz sevimlileştirmeye çalışmışlar sadece, başaramamışlar. aradığım açıklama bu değil, bunlara bende baktım.
islamiyetten olmaaydı belki diri diri toprağa gömülenlerden biri olacaktın!!! kalkmış neyin kafasını yaşıyorsunuz?
Hahah onu Ulu Öndere borçluyuz, dine değil.
tamam yaa yorum yapmıyorum sana iyi akşamlar..
Diliyorum ki bu kadar insanın inandıgı Rabbine ettigi hakaretler karşılıksız kalmaz.
Hakaret mi? soru sordum soru! kendinize gelin, gözünüz döndü.
Açıklayın diyosunda her şey açık zaten illa birinden savunma istiyorsan inanıyorsan ölünce sorarsın inanmıyorsam zaten seni bağlamaz bu kadar basit
belliki bir inancın yok.. neden sorguluyosun inanmadığın bişeyi sanane
Neden kaçamak cevap veriyosun, belki inanıyorum ya da inanmak istiyorum bu ayeti merak ettim, napıcaz?
kaçamak cevap verdiğim falan yok. çok güzel cevap veren arkadaşlar var zaten.. bunları kendi içinde sorgulayabilirsin ama burada yazıpta dinle alakalı kafası karışık insanların iyice aklını bulandırıyosun
Neden korkuyorsunuz islam sağlamsa insanlar böyle bir konudan soğumaz herhalde. demi;)
hayır zaten imanı sağlam olan soğumuyor :) sıkıntı imanı zayıf olanlarda :D
o zaman sıkıntı da yok demektir, ne takıyorsun.
Hiçbir din mantık üzerine kurulu değildir.
Ergen
Pardon?
Aldırma.
Nus ile Uslanmayanı Etmeli Tekrir... Tekrir ile Uslanmayanın Hakkı Kötektir...
Büyük Alimlerin yorumları cevapları gerekir böyle ince ayetlere biz bişey diyemeyiz cahil halimizle.
Onlara da baktım, maalesef dövmenin haklı bir gerekçesini bulamadım.
dövmek, pata küte ağız burun değil
Aşağıda video paylaşan arkadaşın ''İslamda Kadın Dövülür mü?'' isimli videosunu şimdi izledim ordaki cevap gayet güzel dikkatli bir şekilde dinle adamın dediklerini.
Zaten şuanda çağımız için dövmek yapılmayan bişey. Kadına şiddette gösterilen hedef İslam olmamalı. Çünkü şöyle bişey var ;
1- Son çare dövmek
2- Dövmekte herhangi bir hasar, kızarıklık morluk bırakmamak kanatmamak canını fazla yakmamak gibi ince şeyler var.
3- O dönemin araplarında dövmek örf adet gibi bişeymiş sanırım onun içinde öyle bir ayet inmiş olabilir fakat şimdi diceksiniz İslam evrensel değil mi diye ama bazı ayetleri o zamanki duruma özel olarak inmiş olabilir.
4- En önemlisi ise Hz. Muhammed (sav) eşlerini dövmeyi bırak hiçbir hayvana bile vurmamıştır öyle bir ayet olmasına rağmen. Bizde O'nu örnek aldığımıza göre bu da yapmamamız gereken bişey. Zaten dövülmeyi hakedicek kadar bozuk karakterde bir kadınla neden evlensin bir insan.
git ulemaya sor yanlıs ya da dogru fetva vermek her turlu gunaha girmiyor mu ehil degilsen?
Ne diyosun ya? fetva veren yok, cevap arayan biri var, nesi yanlış?
dini konularda yorum yapmak anlayis gelistirmek falan fetvadir. burdaki kimseninde ehil oldugunu sanmıyorum. ilmihal yetmiyorsa tevsire bak. vardır muhakkak birseyler bu kadar kolaycı olmak neden?
Çünkü araştırdım mantıklı bir şey bulamadım, belki açıklaması olan vardır diye soruyorum, bu kötü bişey değil.
iyi bakalım
dövmek derken tekme tokat değil itmek sarsmak manasında kullnılmıstır Inanclıyım ahayatım boyunca bır kadına el kadırmadım orası ayrı
bir sırnırı vardır o sınır asılırsa sende olsan döversin dövmekten kasıta ilei değil tabi
Senin kızını ilerde kocası herhangi bir sebepten dövse naparsın? ben parçalarım o herifi, kusura bakma.
sebebine bağlı kızım diyerek duygu sömürü yapma lütfen afedersin kızım şırfıntılık yaparsa ben döverim
Pekala.
yani brdada bir sınır vardır yoksa kimseyi dövme meraklısı değilim karsıyım
birilerinin aklına ihtiyaç duymadan kendin cevabını verebilirsin bence
şunu bir düşünsene: sen, sen degilsin!
derken?
bunun acıklaması burada yok arkadasım Nisa suresinin 34. ayetini en iyi imamlar acıklar onlara sorman gerekir cünki burdan ağızdan dolma haberler olur
%100 mantıklı... Tabiki açıklaması uzun ve literatür bilmek lazım. Modernist kafalar anlamaz...
oha sen sormasan sahte derdim.
Aynen böyle yazıyor, inanmazsan aç kurana bak, netten bak.
Burada eşiniz çeşitli zorluklarla sınav edin demiş.
saçmalık işte bence de bayanlar üstün olmalı
İnançta mantık aranmaz evlat!
Ayete cevap ver, boş yoruma gerek yok.
Hem o ayete gelene kadar bı suru sey yazıyo dovme kısmına kadar. Hem tefsirde gerek meal yetersiz. Hem kadınlar dövülmez tamqm da bunu b0kullanarak sınırları zorlamanın manası yok anladınmı
Boş soryuya boş yorum
Kıvırman bir harika:)
Bende sana su ayetı getiriyim kım kıvırıyo anlarsın
Bakara 171:
İnkâr edenleri imana çağıran (peygamber) ile inkâr edenlerin durumu, bağırıp çağırmadan başka bir şey duymayan hayvanlara seslenen (çoban) ile hayvanların durumu gibidir. Onlar sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Bundan dolayı anlamazlar.
Hayvana benzetmek çok normal demi? kafir deyip hemen ötekileştirmek baya normal zaten. hoş, hayvanlar insanlardan daha yüce gözümde dolayısıyla sorun yok.
Ok.
Provakatıf cevap atıyosun yoksa bn yobaz degılım amacın farklı
inanmadıgın bir şeyi neden hala sorguluyorsun?
dovun derken parmaklarının ucunla komalık deıl
Tabi tabii.
senin derdin öğremek değil bellii
çok uzun bir açıklaması var
yorumun çok uzun diyor ve kısa açıklamalar kimseyi tatmin etmez
Tamam.
mesaj atıyorum hepsini okursan anlarsın umarım