Ben şimdiye kadar bir çok insanı inanmayarak ölçtüm ve söyledikleri sayılar tamamiyle yanlıştı.
Örneğin 170 boyundayım diyen kız 165, 165 diyen 160, 160 diyen 150 erkeklerde de 190 diyen 180, 180 diyen 170 felan gibi şeylerle karşılaştım.
Benim boyum tam olarak 183,5 cm bana 165 lik kız uygun dediğimde insanlar o cüce ile napacaksın diyor ama 165 sandıkları kızlar aslında 155 hatta 145 bu yüzden gerçek boylardan bir haberler. Ben ayakkabı ile ortalama 3 cm uzuyorum 183,5 186,5 oluyor. Kızda özel bir gecede 12 cm topuklu giyse 177 oluyor. Yani aramızdaki fark 9 cm oluyor ve buda bana göre çok normal bir fark. Normal yaşamda, oda spor ayakkabısı ile 3 cm uzun durur 18 cm fark ve buda bana normal geliyor. Bu yüzden kriterlerim 165 173 aralığı ama insanlar gerçek boylardan bir haber oldukları için o boy sana uygun mu gibi yanıtlar veriyorlar.
Evet arkadaşlar size sormak istiyorum, neden insanlar boy olarak hep yalan söyler.
kesinlikle çok haklısın. Boy konusunda acayip yalan söylüyorlar. 1.65 boyunda olan biri çıkıp burda 1.70 üstüyüm diyor Sen baya uzunsun çünkü 1,70 boyunda ya da üstünde olan gerçekten çok az kız var. 1.70 oldukça uzundur. Ha bu arada modellik düşünmene bir engel yok. 1.64 boyunda olan model bile gördüm ben
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben bir ara oyunculuk yapmıştım ama ankarada olduğum için modellikle pek ilgilenmedim. Belki gelecekte model veya mankenlik yapabilirim.
Bana daha uzunsundur bile demelerine rağmen 1.65 derim hep, hastanede ölçmedim evde olculenler de bence sağlıklı değil. Bence kısa boylu insanlar bunu çok daha fazla yapıyor kompleks sanırım kilo gibi. Hatta daha kötü. Kilo yine verilir ama boy malesef
metre ölçüleri tüm dünyada aynıdır bu yüzden sen ölçmüşsün hastanede doktor ölçmüş hiç fark etmez. o kısa olup uzun söyleyenlerde gerçek boylarını biliyor ama 5 10 cm uzun göstererek buna zamanla alışıp gerçek boylarına inanmıyorlar.
Evet o yüzden kompleks dedim. Bunu ancak kısa insanlar anlayabilir estetik çağında yaşıyoruz ve çözüm bulunamayan tek şey boy neredeyse.. burna kiloya göze hatta göz rengine bile çareler varken boya yok bununla yaşamak zorundalar
Tabi ama bu bir yerde kendini kısıtlamak oluyor. Tıpkı kiloluyken olduğu gibi, hiçbir fark yok, ve yine kendini kötü hisseder insan. Sizin boyunuz iyi mesela ama 1.65 civarında olduğunuzu hayal edin, daha farklı olurdu. Yine kendimi severdim diyebilirsiniz (anladığım kadarıyla kendinize güvenen ve kendinizi seven bir yanınız var), ama o duruma düşmeden tam anlamıyla bilemezsiniz. O yüzden ben sahip olmadığım ya da yasamadigim şeyler üstünden insanları yargılamak istemem. Siz yargılıyorsunuz da demiyorum, sadece anlamaya çalışın. Gerçekten dış gorunumun önemli olduğu bir cagdayiz insanların sırf bundan dolayı bile yaşam kalitesi dusebiliyor
sana katılıyorum ama boyunu yanlış söylemekte hoş olmuyor çünkü direkt karşıdakini yalancı sınıfına koyuyor. örneğin ben bir ara oyunculukla ilgileniyordum. ajansa çocuk geliyordu kayıt olmaya 190 195 boyum var diyordu adam ben 180 nim ben senden neden uzunum diyordu ve direkt o gidince yalandan ötürü doldurduğu formu yırtıp atıyordu. bu bir çok iş yeri içinde geçerli. Ben üniversite okurken fırında çalışıyordum kız 170 demişti kendisine ama değil ona göre kıyafet vermişlerdi olmamıştı sonra değiştirdiğinde patron 160 olduğundan utanma diyordu.
Bu durumu elbette ben de onaylamiyorum. Bu kilo boy konusunda dört gruba yalan söylenmez 1-aile 2-flort sevgili eş 3-doktor sağlıkçılar 4-is başvurusu yaptığın pozisyonda fiziki görünümünün önem taşiyorsa isverenine. Bunlar haricinde kimseye gerçeği borçlu değiliz. Bı akrabam bana boyumu kilomu sormamalı mesela, bu ayıptır, öğrenip napacaksin derler adama. Gerçekten mantıklı düşünün bu budur yani. Biraz da soran da sorgulanmalı
Kovalar asi olur yani asi derken kuralları kendisi yazmak ister. Ben bir çok akrabama neler neler demedim ki hatta eski patronumu bile yerden yere vurdum bir baktım adam en çok beni sevmeye başlamıştı.
Kova erkeklerinin ciğerini bilirim anlatmaniza gerek yok tahmin ediyorum. Eyvallahi olmayan yapmacık davranamayan prototip bir buzdolabı diyelim kısaca :d