Bence çirkinlik yoktur güzellik vardır çünkü Allah'ın yarattığı her canlı güzeldir peki insanlar çirkinlikten ne anlar kilolu olmakmıdır çirkinlik yoksa yüzünün beğenilmemesi mi peki biz insanlar birbirimizi madem beğenmiyosak sizce Allah bu davranışlarımızı beğenir mi?
Cevabın nedir?
+1 yılHer insanın imtihanı aynı değildir. İnsanlar, mal, evlat, servet, makam, kuvvet ve güzellik gibi şeylerle imtihan edilir. Kimin hangi imtihanı kazanacağı ya da kaybedeceği de belli değildir. Bu nedenle bize verilen her şeyin bir deneme olduğunu ve verilmeyenlerin de hakkımız olmadığını bilmek gerekir. İçinde bulunduğunuz durumun, hem sizin hem de etrafınızdakiler için birer imtihan olduğunu unutmamak gerekir. Ayrıca bu halinizi siz yapmadınız. Size yukarıdan bakanlar, Allah'ın sanatına hakaret etmiş olacağından sorumlu olurlar. Siz de aynı hataya düşmeyiniz.
Diğer taraftan, bu dünyada bazı güzelliklerden mahrum kalanlar, bu hallerine sabredip şükrederse, kabir hayatında ve ahirette diğer Müslümanlardan daha güzel olacaklardır.02 Yorumla- +1 yıl
sağ olun.
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 690 cevap paylaştı. Allah'ın yarattığı her insan güzeldir fakat her toplumda güzel çirkin ayrımı vardır. Bu tabii kişiden kişiye göre değişir ama önemli olan kalbinin güzel ve temiz olmasıdır.
10 Yorumla
- Diğer konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılAllah yaratmış kardeşim birşey diyemezsin dönüp, dolaşacağımız yer o toprağın altıdır ve ruhlarımız Allaha geri dönecektir bu hayatta güzel olup, yakışıklı olunmasına bakılmamalı kendi kafa dengi birisini bulduysan hiç kaçırma zaten öldükten sonra ebedi güzel bir mutluluk başlayacaktır ve inanılmaz güzellikte olacaklardır.
05 Yorumla- +1 yıl
Saol kardeşim ama doğrusu bu bazı insanlar görüyorum kız güzel, karşısında bir çocuk var fazla yakışıklı değil ama gerçekten bir ömür boyu o kızı sırtında taşıyabilecek, mutlu edecek birisi ama reddediyor gözü yükseklerde aynı şekilde erkekler içinde geçerli halbuki kimse bilmiyor ki herşeyimiz Allaha ait onu kızdırsak en ufak birşeyde vücudumuz çirkinleşebilir bir söz vardı fazla büyütme kendini küçük bir sivilce çıkması bile yeterli diye o yüzden mutlu, mesut yaşamak varken mükkemmeli bence kimse aramamalı ruh güzelliği aranmalı.
- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim o yüzden bu kısa hayatta herkes saygılı, güzelce ve kafa dengi birisini bulupta yaşasa çok daha güzel olucak ama sırf dış güzelliğe bakarak kendi canına kıyan çok insan var maalesef. :(
+1 yıl-Çikrinlik yok demıssın ya buna ne dıyorsun
1.bp.blogspot.com/.../...yoktu%2Bbu%2Bne%2Blan.jpg04 Yorumla- +1 yıl
haklısın mübarek :'(
- +1 yıl
Evet bencede öyle
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
5Cevap
bencede yoktur, bakış açısı vardır küçük bir ayrıntı vardır, durumlar farklıdır ön yargılar farklıdır beğeniler farklıdır, çirkinlik belki kilolu veya sivilceli birisine deniliyor olabilir ama neerden biliyorusn yarın sende olmayacağını da ona çirkin deme gereği duyuyorsun, tek sebep yargılarımız ve kalıplaşmış düşüncelerimiz bizi güzel çirkin diye ayıran..
00 YorumlaGüzellik ve çirkinlik kavramı birbiriyle ilişkili, biri olmadan diğeri de olmuyor. Çirkin diye adlandırılan insanlar olmasaydı güzellik diye bir kavram olmazdı;Güzel diyen adlandırılan insanlar olmasaydı da insanlara çirkin denmezdi.
14 YorumlaDiğer konusunda 786 cevap paylaştı. çirkinlik, güzellik nasıl desem insanları bir kitaba benzetirsen,, bu görsellikler sadece kapak olarak durur, hayatta bir tecrübe etmiş insanlar kitabın içeriğini merak eder, daha toy olanlar ise janjanlı kapağı, içeriği önemsizdir onlar için
01 YorumlaKilolu insan çirkin değildir sadece bakımsızdır. güzellik, yüzle ve orantıyla belirlenir.
132 Yorumla- +1 yıl
Allah tarafından sevilmeyen insan şeytanın yoluna uyup şeytanı Allah'a ortak koşan insandır evet Allah herkesi sever ama onca şeyi sırf insan için yarattığı kulununda ona isyan etmesinide hoş görmez Allah ona ibadet edeni sever etmeyeni de bu dünyada cezalandırmaz fakat büyü yapanı ve Allah'a birşeyi ortak koşanı asla sevmez ve evet dinimizde tövbe Allah katında kabul olanacak herşeyde geçerlidir fakat şunlarda değil : Büyü, Fal, Şirk, Kafirlik.
- +1 yıl
Birincisi kafir ile iman etmiyen arasında fark vardır insanın başına birşeyler gelmiştir Allah'a belki neden diye kızmıştır ama Allah onun gene iman edeceğini bilip ona sürekli şans verir fakat kafir kalbine mühür vurulmuş ve asla Allah'a inanmayacak olana denir ikincisi fal bakanlara gelirsek gaybı sadece Allah bilir falcılar geleceği öğrenmek için cinleri kullanır ve Allah yerine cinlerden medet umarak cinleri Allah'a ortak koşar ve üçüncüsü büyüye gelirsek büyü de Allah'ın yarattığı sadece şeytanın kullanabildiği bir güçtür büyü kötü şeyleri def etmez büyü kötü şeyler yapmak için kullanılır kötü şeyleri defneden duadır ve büyücülerde Allah yerine şeytana tapıp kafir damgası yemiş aşağlık kişilerdir.
- +1 yıl
hayır yanlış bu ayeti oku derim:
24 / NÛR - 40: Veya derin denizdeki karanlıklar gibidir. Onun üstünü, dalga üstüne dalga kaplar. Onun üzerinde de bulutlar vardır. Karanlık üstüne karanlıktır, elini çıkarttığı zaman neredeyse onu göremez. Ve Allah, kime nur kılmamışsa (vermemişse) artık onun için bir sevgi ve nur yoktur. - +1 yıl
bilesin ki cenab-ı hak bizi tüm canlılardan üstün yaratmıştır bize kendi ruhundan ve nurundan vermiştir insan belki namaz kılarken dıştan sadece hareket ediyo gibi görünebilir fakat namaz insanın Allah'a en yakın olduğu zamandır bir bak bedenimize ne kadar güzel değilmi bir bak gözümüze bir bak vücut sistemimize sence bunlar kendi kendinemi oldu hayır Allah bizi severek yarattığı için bu kadar güzel oldu verilen bu bedenin kıymetini bilelim.
- +1 yıl
şimdi büyüye gelirsek zamanında babaannem Kulyas Kabilesinden Ümmüz Zemazim isimli bir ifrit (cinlerin en güçlüsü) ile iş birliğine girmiş sonra evimize hamsa büyüsü yapmıştır ailemiz dağılsın oğlu ona geri dönsün diye annem o kabuslardan sonra akıl hastası oldu babam öldü şimdi sen söyle büyü kadar kötü birşey var mı bu dünyada?
- +1 yıl
O büyüden kurtaracak karşı bir önlem veya büyü yapılsaydı kötü demezdin. tek bir olaydan yola çıkarak bir şeye iyi ya da kötü diyemezsin, bu küçük düşünmektir. ama müslümanlarla ben tartışamıyorum çünkü çok saldırganlaşıyorsunuz, o yüzden tadında bırakalım derim, bu işin sonu iyi olmayacak biliyorum :D
- +1 yıl
karşı büyü yokki kuranda büyü den korunmanın tek yolu duadır diyo bak istersen:
21/3 – Enbiya
3- Kalpleri iyice oyun ve eğlenceye dalmıştır. O zulmedenler gizli gizli görüşüp fısıldaşırlar: “Bu da sizin gibi ancak bir insandır. Siz görüp durduğunuz halde sihre-büyüye mi gidiyorsunuz?” derler.
25/8 – Furkan
8- “Yahut kendisine bir hazine verilmeli veya içinden yiyip zahmetsizce geçimini sağlayacağı bir bahçesi olmalı değil miydi?” Ayrıca o zalimler, mü’minlere: “Siz, ancak büyüye tutulmuş bir kişiye uymaktasınız!” dediler.
ve sana birşey söyliyim saldırgan ve karşısındakine saygı göstermeyen müslüman peygamberin ashabından değildir ve peygamber ona hiçbir şekilde şefaat etmiyecektir. - +1 yıl
sana büyüyü anlatayım büyü min lutifan zazema min şerrimin Zuzula 'dır Zuzula bir cin kavimidir bu okduğum arapça kelimede Zuzula'nın büyüye erişim mührü'dür mührü Kuveyş yani Babillerden gelme bu kavim Hz. Süleyman'nın mührünün bire bir aynısını kopyalayarak bu mührü yapmış ve Allah'ın gücünün arşta olan kısmından alıp bu mühre vurmuştur evet büyü de Allah'ın gücüdür ama sadece cinlerden şeytanların kullandığı bir güçtür zamanında çöllerde Mukaffeyi adlı bir insan kavmi yaşardı sadece erkeklerden oluşan bu kavim ilk büyüyle tanışan sonra helak olup adı sadece Kitab-ul azazil'de geçen bir kavimdir işte bu kavimin anlaştığı cin kavimiyle antlaşmalarını söylüyorum:
Büyü sadece Zuzula kabilesinin kontrolünde olucak ve sadece bize tapanlar bu yolda ilerleyecekler.
Büyü yapılan kişinin zamanla bedenini berzah alemine çekip onun kontrolünü sadece Zuzula kabilesi kontrol edicek. Büyü yapan ve yaptıran kişi ayrıca ifritlere her ay hamsa yapıp kemik ile yiyecek getireceklerdir. - +1 yıl
En başından büyü denen kavram olmayacaktı o zaman, yarat ama kullanma, saçmalık. Bazısı seksidir bunu kullanır bazısı zekidir bunu kullanir bazısı reşim çizmeye yeteneklidir bunu kullanır ve bazısı iyi büyü yapabiliyordur bunu kullanır. bir insan maddi sıkıntı çekiyosa ve paraya yönelik bir büyü yaptıysa evren yasaları çerçevesinde büyüsü işliyorsa kime ne? Şamanlar kizilderililer vs pek çok topluluk grup buyu kullanmış ve bugün ki gizli ilimleri ve maji dalini oluşturmuş. Kısacası buyu kendi içerisinde dallara ayrılır.
- +1 yıl
Düşün ki sen Tanrısın bir kul yaratmışsın ona rızık vermişsin hiç karşılık istememişsin ona suret vermişsin hiç kendinle övünmemişsin hatta ona kendi ruhunda vermişsin gene birşey istememişsin tek istediğin sana tapması fakat sen onun yerine ona düşman olan bir şeytan'a tapıp büyü ile insanlara kötülük ediyorsun insanları öldürüp Allah'ın özenerek yarattığı canlılara zülmediyorsun insanların arasını bozuyorsun benim babam gözlerimin önünde kül olarak öldü ama iman etmediği için ifrit onu yaktı fakat annem dua ile ölmekten kurtuldu güzel bacım sana büyü yapılmadan büyünün ne kadar kötü bir şey olduğunu bilemezsin.
- +1 yıl
ve Allah büyüdeki gücü bizi sınamak için yarattı acaba kullanıp kötü birimi olucaz diye küçükken bakıcım vardı ismi Sinem mıra büyüsünde ustaydı bu büyüyle insanların eşyalarını çalıp kıskandıklarını öldürüyodu 6 yaşında banada öğretti Zuzula kabilesinde Sare isimli Kadın bir cin'i cağırdı ilk başlarda eğlenceli geliyodu fakat sonra farkettim ki Sare bir bebeği yakmış Sinem denilen kadın yüzünden ben büyülerin tüm çeşitlerini ve şeytanın hangi kabilesi ile yapıldığını bilirim.
- +1 yıl
Yarattı diye kendisine tapilmasini isteyecek egoist bir tanrım yok benim, benim tanrım icinde tum kavramlari barındıran büyük bir güç. Bu kadar yüce bir varlığın böyle bişeye ihtiyacı olmasi semavi dinler için konuşuyorum, bana utandirici geliyor. Buyuye dönersek, madem ailen bu kadar kotu şeyler yaşadı neden büyü var neden oldu neden ailem korunmadi en başından diye düşünmedin mi hiç? Bundan seneler önce bir yakınima papaz büyüsü yapıldı, buna karışıklık yardım eden kişi bozmak için tersi büyü yaptı, şimdi sen buna yanlış diyemezsin.
- +1 yıl
ne kadar aşağı konuşmalar yok ne yaptığım seni ilgilendirmez falan senin gibi kalbi mühürlü insanlarla konuşmuycam artık ne yaparsan yap ve sadece şu ayeti oku:
Onlardan seni dinleyenler de var ve biz, dinledikleri sözleri anlamamaları için kalplerini perdeleriz, kulaklarını ağırlaştırırız da bütün delilleri görseler gene de inanmazlar Allah'a. Nihayet de yanına geldiler mi çekişmeye başlarlar seninle ve bunlar, ancak evvelce gelip geçenlere ait masallar derler.
En’âm / 25
Diğer konusunda 361 cevap paylaştı. yüzün güzel olsun kilon çoksa o kız kabullenilmiyor. çirkin yerine konuyor
hani nerde kaldı kalp güzelligi hani nerde kızın iyi niyeti? hepside yalan oluyo..
erkekler degil kızlarda kızları çirkin buluyor00 Yorumlaçok iyi bir soru.
şüphesiz Allah 'ın yarattığı her canlı her nimet güzel.
nitekim güzelliğin sadece kusursuz olmaktan ibaret olduğunu savunan bu dünyada
bakış açısı çok göreceli.00 Yorumla
+1 yılgüler yüzlüysen güzelsindir. somurtkansan çirkinsindir. açık net
06 Yorumla- +1 yıl
her acının bir süresi var dimi ama. acın tazeyken kimse senden gülmeni beklemez. güzellik çirkinlik aramaz. önemli olan insanlarca güleryüzlü biri olarak tanınmak. daha önce büyük acılar yaşamadığım için biraz fazla cesurca konuşuyo olabilirim bilmiyorum
- +1 yıl
ne söyliceğimi bilemiyorum. dedim ya Allah'a şükür hiç büyük dertlerim olmadı benim. belki de bu yüzden gülmeyi kolay bir şey sanıyorumdur. gülmekte zorlanan insanlar da var tabi. ama ne yazık tam anlamıyla empati kuramıyorum onlarla
- +1 yıl
özür dilerim. bencilce konuştum sanırım. gerçekten çok üzgünüm
Çok değişen bir kavram bence bu.
Örneğin benim beğendiğim birini arkadaşım hiç beğenmez.
Onun beğendikleri de bana itici geliyor.00 YorumlaBence guzellik ve cirkinlik insanlarin dislariyla deyil iciyle alakalidir. Kilolu olmasi veya yuz guzelligi bunlar onemsiz ve gecici seylerdir. Onemli olan huyudur
00 Yorumlaher topalın bir kör alıçısı vardır ama herkes dğil bir alıcı
00 YorumlaKarakterde arıyorum bu iki sıfatı.
Fizikte aramak ve fiziğe göre yargılamak ahmakların işi !01 Yorumla
+1 yılGuzellik matematikseldir altin oranin bulundugu seyler guzel
014 Yorumla- +1 yıl
Ruh ayri ben gorunumu soyledim
- +1 yıl
Kilo felan yazmissin dis gorunus anladim ne bileyim
- +1 yıl
Ya bu baskalarinin soylemesiyle olacak sey degil ozguven meselesi kendini sevmiyosa kimse sevdiremez
- +1 yıl
Ozguveni kiran bence sekilci insanlar herkes guzel olmak zorunda degil bazilari tipleriyle sinanir
- +1 yıl
Herkese olur zaman zaman bunu engellemek mumkun degil onune gecersin ara sira.. İnsan dogasi bu
- +1 yıl
mümkün bu peygamberimizin okuduğu dua ile:
Bismillahirramanirrahim
Allahümme aminün min külli şey`in haifün fe biemnike min külli şey`in ve havfi külli şey`in minke amini mimma ehafü ve ahzeru inneke ala külli şey`in kadir. ya settaru`stürni ! ya settaru stürni! bir setrikellezi seterte bihi ala zalike fela aynün terake vela yedün tesılü ileyke ve sallallahü ala seyyidina muhammeDin ve alihi ve sahbihi ve selleme bir rahmetike ya erhamerrahimin.
Manası:
''Rahman ve Rahim olan allah''ın adıyla.
Ya rabbi! sen herşeyden emin ve salimsin. her şey senden korkmak halindedir. her şeyden salim ve amin olmanın vesilesiyle ve her şeyin senden korkması vesilesiyle beni, korktuğum ve korunduğum her şeyden emin ve salim kıl. gerçekte sen korktuğum ve korunduğum her şeyden emin ve salim kıl. gerçekte sen, her şey üzerine kadirsin. - +1 yıl
ve Allah büyüdeki gücü bizi sınamak için yarattı acaba kullanıp kötü birimi olucaz diye küçükken bakıcım vardı ismi Sinem mıra büyüsünde ustaydı bu büyüyle insanların eşyalarını çalıp kıskandıklarını öldürüyodu 6 yaşında banada öğretti Zuzula kabilesinde Sare isimli Kadın bir cin'i cağırdı ilk başlarda eğlenceli geliyodu fakat sonra farkettim ki Sare bir bebeği yakmış Sinem denilen kadın yüzünden ben büyülerin tüm çeşitlerini ve şeytanın hangi kabilesi ile yapıldığını bilirim.
- +1 yıl
sorun değil:)9
Lafını bilsin karaktersiz olmasın zira nerde ne konuşçağını bilmeyen insan çok
00 YorumlaIşığın zihne İlüzyonu
04 Yorumlahep söylerim insan sevdiğini güzel görür
01 YorumlaDiğer konusunda 3,7b cevap paylaştı. kızlar için tip önemli.
THE END...00 Yorumla
+1 yılGüzellik görecelidir
00 Yorumla
+1 yılhiçbir şey
00 Yorumla
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!