Güzellik ve çirkinlik kavramları kime göre belirleniyor?

İnsanlar sürekli sosyal medyada veya sosyal hayatta güzel çirkin diye insanları çok ayırırlar. Nedir bu çirkin, güzel? Bu baskı en çokta kadınlarda, yani kadınların üzerine uygulanan bir baskı. Şöyle söyleyeyim beni kimse zaten beğenmez. Ama umrumda bile değil açıkçası, kendimi işime gücüme adadım. Arkadaş çevresinde kusurları yüzüme vurulur... Umrumda mı hayırrr! Güzellik göreceli çünkü nasıl görecelidir bu güzellik anlatayım, yaa şimdi diyeceksiniz ki belli başlı güzellik kriterlerine uyan insan güzeldir uymayan insan çirkindir. Evet aynen öyle arkadaşlar. Fakat bazen güzellik kriterlerine uysa bile bazen benim tipim değil tarzında şeyler söylüyebiliyoruz. Peki ya çirkinlik nedir?
Asimetrik yüz hatları, asimetrik fizik vs vs... Şimdi sen aynada kendini kusursuz eli yüzü düzgün bir insan olarak görüyorsan insanların nedediğine kulak asmayacaksın kardeşim. Çünkü dünyanın en yakışıklısı olsan seni beğenmeyen ekler dünyanın en çirkini olsan dahi beğenen mutlaka çıkacak. Çünkü göreceli✌️🏵️🏵️💮💮💐💐🌲🌷🥀🌺🌷🐍🦉🦆... Ya mesela güzellik yarışmaları var Bknz: Misstürkey... Abi birinci seçilen kız oluyor abi bunun neresi güzel diyorsunuz hepinizin söyledikleri bunlar... Fakat çok göreceli çünkü her insan güzeldir farklıdır. Haa çirkin olan varımdır evet vardır. Ama güzeller arasından en güzelini seçmek biraz görece bir kavramdır. Yani sen beğenmiyorsun diye hatta bütün dünya beğenmiyor diye o kız çirkin değildir. Bir güzellik kriterleri var eğer uyuyorsa azda olsa gibi güzellik vardır efendim. Dünyada çeşit çeşit insan var herkesim birbirine benzemesi saçma olur... aahhhhh gigi hadide benziyor. Ahhh Adriana yaaa benziyor. Ozaman çok güzel mevzusu var. Mevzu orijinal olabilmekte. Mesela güzellik kriterlerine uyan bir kız düşünün. Onda bile kusur aramak mesela. Beğenmemek ama gigi hadide benziyorsa güzel demek. Ben mesela Kimiii çok beğeniyorum Eda Ece benim gözümde daha güzel. Farklı duru bir güzelliği var. Haa ben onu beğeniyorum diye Gigi Hadid çirkinmi cümle haşşaa oda çok güzel. Yani anlatacağım o ki çok göreceli. Burada nasılım diye kesinlikle sormayın arkadaşlar. Eli yüzü düzgün insanlarsınız. Çok göreceli ve uçuk kavramdır. Belkide en fazla hakaret alan tek KS üyesiyim nasılım sorularında ama kendimi sevmeyi öğrendim ve nasılım diye sormuyorum. Kimse kimseden üstün değil. Yaahh ben "180 boyundayım kaslıyım seni beğenmem ulan!" senden daha iyisi hatta dünyanın en yakışıklısı dediğimiz insanlardan bile daha yakışıklıları var ne bu narsisizm. Evet çok güzel değilim abi. Benim annem çok güzel bir kadınmış evet ben onun gibi olamadım biraz baba tarafına benzemişim 😆😆😆Ama umrumdamı hayır abi! Neden umrumda değil o boylu posluyum güzel yüzlüyüm diye gezenler. Yarın öbürgün yaşlanacak buruş kırpış olacak. Yani bu geçici şeyleri kafama takmamayı öğrendim...
Güzellik ve çirkinlik kavramları kime göre belirleniyor?