Alışverişe gittim. Herşeyi aldım sandım taksi tutup eve geldim. Tam duşa gircem dediler 3 parça şey eksik tekrar çıktım alışverişe onları aldım. Biraz komşunun kedilerini sevdim
2 yıldır vücut geliştirme yapıyordum yks yüzünden 1-2 aydır yapamaz oldum. Vala günüm ya is yaparken ya da yks ile geçiyor bu sınavı kazanmam lazım. Sana bir taktik vereyim saatlerce çalışma. Anlama ve kabiliyet ezber gereken dersi dakika tut 25 dakika çalış 5 dakika ara ver hiç bişey düşünme yani ders ile alakalı hiç bişey düşünme. Çünkü bazen bilgi beyine yerleşmesi zaman alır. Bizzat test yaptım ve sana yazıyorum en etkili öğrenme biçimidir. 3-4 aydır yapıyorum keşke daha önceden öğrenseydim dedim. Bu arada bu yöntemin adı pomodoro. Bekle yks içinden gececem.
Aynen öyle bende saatlerce çalışma taraftarı değilim zaten sıkılan bir insanım öyle beş altı saat çalışamam. O yüzden bende ufak ufak aralar vere vere ders çalışmayı en verimli hale getirmeye çalışıyorum. Başarılar dilerim :)
Hedefim sosyoloji ya da halkla ilişkiler sözel bir bölüm istiyorum çünkü sözelciyim sayısal kabiliyetim yok. Bende 19 yaşındayım ama bu ilk girişim olarak çünkü liseyi açıktan bitirdim bir kaç ay önce mezun oldum.
Açıktan okumanın bazı dezavantajları oluyor. Ama sıkı bir çalışma ile yapılmayacak bişey değil. Bende gastronomi istiyorum matematik kabiliyetim hiç yok. Edebiyati çok sıkı tut sana tavsiyem. Şiir bilgisine , divan a , edebi akımlardan fix soru geliyor. Ve belli başlı sanatçıları sorup duruyorlar.( Halit Ziya Uşaklıgil , Yakup Kadri Karaosmanoğlu gibi...) Tarihde tarihe giriş Osmanlı kültür medeniyet , Atatürk dönemi kesinlikle gelir. Coğrafya için diyeceğim kesinlikle hatıra ile çalış. Din kültürü için Allah'ın ve peygamber sıfatları birde İslami bilimler hadis fıkıh gibi kesinlikle soruluyor. 30 günde çok şey değişir unutma
Ha bu arada YouTube den edebiyat doktoru diye kanal var atıyorum serveti Fünun dönemi hakkında 10-15 videosu var 10 dakika falan sürekli test çözüyor aşırı akılda kalıyor kesinlikle tavsiye ederim