Kaderi kim yazar ve kötü kaderden nasıl kurtulunur?

Başıma gelenleri anlatıyorum

1- 7 yaşımdayken babam bisiklet aldı, aldığı gün araba çarptı
2- iPhone 6s aldım 2 hafta sonra anakartı kısa devre yapıp yandı ve teknik servis kullanıcı hatası dedi
3- Saat aldım (800$) denizdeyken kordonu koptu kaybettim
4- Ortaokulda sınıftaki tüm erkekler sınıftaki kızlarla eşleşti ama 3 kız erkek mevcudundan fazla olmasına rağmen beni kimse kavalye olarak istemedi.
5- Kendime bisiklet aldım, aldığım gün ters yönden araba geldi ve kaza sonucu sağ kaval kemiğim parçalı şekilde kırıldı.
6- Para biriktirip volvo V40 aldım. 3. gün evin önüne kum dolu kamyon girdi arabası resmen presledi. Üstelik evin önünde duvar var 1.5m lik. Araba da duvardan 10m geride duruyor.
7- Liseden mezun oldum diplomamı alacağım gün, sen mezun olmamışsın dediler. Meğersem hata yapılmış, Anlara'ya gittim diplomamı almaya.
8- Üniversiteden mezun oldum, bilgi işlem sistemi mezundur diye tik atmamış. Bu nedenle diplomamı 8 ay gecikmeli aldım ki arada harcadığım emeği ve boşa giden parayı saymıyorum.
9- Arıya karşı alerjim var. Denizin ortasında bal arısı soktu, hastaneye zor yetiştirdiler.
10- Marmaris Devlet Hastanesine gittim 1 ay önce. Bankta 1 m ötemde oturan kadınların hepsinde Covid-19 pozitif çıktı. Allah'tan maskem vardı :D.
12- Tüm eğitim hayatım boyunca insanlar tarafından dışlandım bu nedenle hiç arkadaşım olmadı. Bu konu yani dışlanma konusu çok uzun anlatsam inanmazsınız.
Kaderim niye böyle?
Güncellemeler
+1 yıl
2013 den beri bu sitedeyim o kadar şikayet vs olmasına rağmen moderatörlük alamadım :D
Kaderi kim yazar ve kötü kaderden nasıl kurtulunur?