Bunlar güzel günlerimiz
Daha beter olcak her şey
Dünya zaten yalan dolan
Kaderden kaçamaz insan
Vurulmuş kalbinin tam ortasından
Aynaya bakmam
Kendimi bilemem
Hayat acıtınca dünyayı sevmem
Ne yazık ki "tek tabanca"
Serseri doğdum
Serseri ölcem...
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Selam,
İnsanın kaderi kendi çabasına bağlı kılındı. Kader bir yoldur ve o yolda nasıl gideceğimiz tamamen bize bırakılmıştır. Öyle olmasaydı şayet imtihan, günah ve sevap kavramlarının ne önemi kalırdı? İşte bu yüzden kaçmaktan söz edemeyiz. Hatta böyle bakarsak kaçamayız. Kaçarsak zaten yaşayamayız.
Kader, hayatın başlangıcından itibaren bize ayrılan parkurdaki yola verilen isim. O parkurdaki her olay, oluş ve engel bizim mücadelemize göre değişiyor ve gelişiyor. İnsna kaderini kendisi belirlediği için kaçmak isteyeceği bir çizgide olmamalı. İnsan kaderinin yazarıdır.
Ufak dokunuşlar olsa da kader insanin yaptığı seçimlerden oluşur
Kaderi insana aşıktır, kaçan eh, kovalanır...😃
EİG tercihinle mutluşum 😍 Teşekkürler 🤩
Cevap
24Cevap
Ben arda değilim şansa inanırım. Bazı şeyler nasip kısmet istediğin kadar uğraş çabala olmuyor.
Kactiysak da bunu bilme şansımız yok ki. Kaçıp kacmadigini bilmek için kacilan kaderin senaryosunu bilmek gerekir.
Ama şu var ki, 4 katlı binayı orta son sınıfta görmüş bir köy çocuğu olarak dünyayı gezme şansını yarattım kendime. Kaderim koyse ben çoktan kaçmış oldum kaderimden 😂
insan kaderinden kaçamaz
ama seçimleri onu iyi ya da kötüye sevk edebilir
ben insanın bir iyi birde kötü kaderi olduğunu ve seçimleriyle bunu kendisinin belirlediğine inanıyorum
İnsan kaderinden kacabilir mi? Doğru bir soru gibi gelmedi bana. Kader dedigimiz şey zaten bizim seçimimiz. Zaten yazılmış olan bi şey varda biz mecburen onu yaşıyoruz değil ki kaçalım. Inanmadığın hoslanmadığın bi hayatı tercih etmediğin de de kaderini yaşamış olursun, o hayata boyun eğmeyi tercih ettiğinde de kaderini yaşamış olursun. Seçim bizim...
Bazı şeyler kendi seçimimiz değil sadce ; ailemiz gibi, ırkımız gibi...
Doğmak ve ölmek kader diye düşünüyorsan, 3 d sanal gözlükler bir kaç yıl belkide yüzyıl sonra daha da gelişerek, zihnin sanal bir ortamda ama sanalla gerçekliği ayırt etmek için, çıkmanın gerekli olduğu bir evrende yaşayabilir.
bi ogretmen 99 depreminden sonra endomeyaya gitmis orada da depreme yakalanip geri Türkiye ye geldiginde trafik kazasinda hayatini kaybetmisti yanlis bilmiyorsam
Kader'in büyük bir kısmı insanın tercihlerine göre şekillendiği için kaçmak yerine tercihlere değer vermek gerekir
Kader bir halkadır, o halkanın dışına çıkamazsın ama o halkanın içerisinde kendi tercihlerinle yaşarsın
Kadere boyun eğmediği sürece kaçmaya da gerek kalmaz
Nasi ki, ecelden kaçış yoksa kaderden de kaçış yok varsa bir yaşayacağın yasiyorsun eninde sonunda
kaderı ne ıse o olur fakat kaderıne kadar kendı tıyatrosunu oynar.
İnan bilmiyorum
Bir yanım seçimdir kaçılır diyor diğer yanım halt etme otur 😃😃😃
Allah a herşeye inanıyorum da kadere inanamıyorum bir türlü
Bu şarkıyı severim. Olacağı varsa olur kabullenmeyi tercih ediyorum bazı konularda.
Kaderın yüzde 50 yazgı dersek, yüzde 50 özgün iradene bağlı, yani iyi düşün iyi olsun..
Eninde sonunda yakalanır
Kaçamıyor. Başkası olmaya çalıştığında da mutsuz oluyor çünkü
Kader'ini kaza edebilirsin.
bu güne kadar kaçabilen görmedim
Alnınıza ne yazılmışsa onu yaşarsınız
Benimki başladı kötü gitmeye
Sanmam seçim yaptıkça ona göre şekilleniyor zaten.
Hayır.
Kaçar.
KaçamaZ
Bence kaçamaz..
Insan kaderini kendisi çizer. Kazadan kaçamaz
İnsan kaderinden kaçamaz ve kaderini kendi cizemez
Kaçamaz
yok kacamaz
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?