Hayatımda yer alan erkekleri hep kaderim sanıyorum bu normal bir his mi?
misal hayatıma tam girecek ama giremiyor çünkü ya engel çıkıyor ya da imkansız oluyor?
birisi vardı yanlış zaman doğru insan gibiydi
birisi vardı evliydi ama bekar sandım sonra öğrenince zor kabullendim çünkü çok kafa dengi idi
diğeri zengindi beni anlamadı çünkü hikaye net değildi
? şimdi ise beğenenler oluyor ama görmezden geliyorum korkuyorum 😦 çünkü yine üzülmekten?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Merhaba,
Yaşınız kaç? 😅
Fallar tamamen uydurma, sallama, saçmalık! 😅
Geleceği sadece Allah bilir! 😅
Kader ikiye ayrılır ihtiyari ve ızdırari kader. Izdırari kader de kulun hiçbir etkisi yoktur. İhtiyari kader ise bize kulun çabasına bağlıdır. Cüzi irade de denir!
Evlilik sevgili ilişki bunlar cüzi irade ihtiyari kaderdir! 😅
Biri sizle tanışmak ister, kabul edersiniz kaderiniz olur, kabul etmezsiniz yine kaderiniz olur! 😅
Allah zamandan ötedir her şeyi bilir tercihi bizlere bırakır! 😅
Örneğin, kimsenin kaderinde esscortluk yazılmamıştır! 😅
Yapan kendi yapıyor, kendi seçiyor, ücretini kendi belirliyor, her şey kader olanda olmayanda ama bizlere bağlı! 😅
Yayın açanların kaderinde yoktu, onlar seçti kolay yolu ve kaderi oldu! 😅
Sana büyük bir soru abi:
Görücü usulü ya da olmayacak birinin zorla peşinden koşmak cüz-i iradenin etki ettiği bir etkendir bunda hemfikiriz.
Peki eğer, karşına çıkan bir insanı hiç bir karşılık bile beklemeden, kavuşup kavuşmamanıza bile bakmaksızın onu olduğu gibi seviyorsan ve bu sevgi hiç bitmiyorsa sence bu Küll-i İradeden mi gelir? Cüz-i iradeden mi?
Olmayacak birinin peşinden koşmak, cüzi irade hem fikiriz..
Bir insanı kendi kendine sevmek, hiçbir şey beklemeden, bu da cüzi irade..
Eskiden bende kendi kendime severdim uzaktan, hiçbir şey beklemeden mutlu etmek içinde elimden geleni yapardım. Çünkü evlenecek maddi imkanım yoktu, yaklaşmazdım...
Kendi kendine sevmekte var kimisi platonik diyor ben Kendi kendime seviyordum
Mesela lise de vardı sevdiğim, onu üzen çocuk olmuştu ormana götürüp kafasını gözünü kırdım 😅kendi kendime de sevsem müdahale eder korur kollarım 😅
Tamam... Sorunun detayını biraz daha artıralım çünkü aradığım cevabı vermedin:
Karşındaki sevdiğin insan da aslında sana bir zamanlar ilgi göstermişse ama kendi içinde iç çatışmaları varsa ve bu gördüğün iç çatışmaları **senin geçmişini yansıtıyorsa, hatta geçmişinin aynısıysa**, geçmişinle yüzleşmene vesile olan, Yaradan'ı daha fazla sevmeni sağlayan bir kişiyse, bu hala cüz-i iradeden mi gelir? Küll-i İradeden mi?
Şimdi şöyle kardeşim benim bakış açım ihtiyari kader cüzi irade...
Herkes farklı şeyler söyleyebilir...
Herkesin baktığı aynı olsa da gördüğü farklı olabilir, normaldir..
İnsan evladı hak etmiyor sevilmeyi Hiper
Yanlış cevap. Asıl cevabı ben vereyim. Evet, bir insan büyük sevgi duyulmayı hak etmez. Hatta çoğuna duyduğumuz sevgi, bir ilişki söz konusuysa nefsani arzulardan gelir.
Ama bir insan, Yaradan'ı çok büyük derecede sevmene vesile olmuşsa, işte o Külli İradeden gelir. Yaradan sana karşılıksız sevgiyi öğretmiştir, sonrasında O'nu da öyle sev diye.
"Yaratılanı hoş gör, Yaradan'dan ötürü." dememiş mi bu yüzden Yunus Emre? Burada alınması gereken ibretler var.
Gerçek sevgi, karşılık duyulmayan bu sevgi, cennet ahlakıdır. Maddi alemde bu kadar negatifliklerin içinde bir insana karşı böyle bir sevgi duyulabilmesi, bir mucizedir. Böyle bir mucizenin, cüz-i iradeden geldiğine inanmak, çok yerli bir düşünce değil. Bilmeni isterim. 🙂
Kendi kendime sevdiğim oldu, ama ben istediğim için, maddi imkanım yok diye 😅kendi kendime de sevsem onlar için elimden geleni yaptım 😅
Çok güzel yazmışsın ama katılmıyorum 😅
Mesela it kopuk seven de çok körü körüne ihanet edenleri de seven çok körü körüne
Ben zaten insanları ama insan olanları ve hayvanları bitkileri seviyorum yaratılanı zaten seviyorum Allah rızası için sevmek başka Allah için sevmek başka bir konu
Benim bahsettiğim mevzu, insana olan sevgiden ilahi sevgiye dönüşen gerçek sevgiydi. Hz. Yusuf aleysselam ile Hz. Züleyha arasındaki yaşananları araştırmanı öneririm. Anlattıklarımı daha iyi anlayacaksın. 🙂
İzledim defalarca tekrar tekrar ezbere biliyorum neredeyse...
Ama sakin kafa ile yeniden düşüneceğim 😅
Her ne düşünürsen düşün, fikrine saygı duyduğumu bil abim. Ben sadece Yaradanımın izniyle sana anlatmam gerekeni anlattım. Bunlar kendimden bir şey katarak anlattığım şeyler değil. Yaradanımın rahmeti ve bereketi üzerine olsun. 🙂
Bende sana saygı duyarım kardeşim. Canımız sağolsun sağolasın maşaAllah...
Amin inşaAllah tüm iyilerin iyi kalplilerin üstüne olsun 🌸😍🌸
Sevgiyle kabul ediyorum. 🤲🏻
saçmalıktır.
Bir insan, nasibini anlamak için fala ihtiyaç duymaz. Sezgilerine ve hayattaki işaretlere bakmalıdır. Zira bunlar direkt Yaradanımdandır.
bunu hissediyorum aynen ama çok yanlışları oldu bana karşı
Belki de kendi içinde yaşaması gereken, yalnız kalması gerektiği bir süreç vardır. Hiç düşündün mü?
Tamam okay ama başka kızları hep ekliyordu geçmişinde
O zaman sezgilerine tekrar şunu sorman gerek: Başka kızları ekleyen, onlara ilgi duyan bir insan gerçekten senin nasibin mi?
Öyle haklısın 👍
Demek ki senin sezgilerinden aldığın sandığın ilk yorum, sezgilerinden gelmemiş. Nefsani arzularından gelmiş. Bunu iyi ayırt etmek gerek. 🙂
Arzu mu bilmiyorum ama aynı semtte yaşıyoruz ve onu görünce hala içim çiz ediyor:(
Emin ol arzu. Nasibindeki insan olsaydı, onu güvenilir de bulurdun. Başka kızlara bakmaz derdin.
Bilmiyorum hala seviyorum sanki:/
Hayır o sadece bir arzu. Senin hoşuna giden onun sana hissettirdikleri sadece. Eğer gerçekten nasibin olan bir insan olsaydı bunları hissettirmekle kalmazdı. "Başımı gözüm kapalı istese ona yaslayabilirim." diyebileceğin bir insan da olurdu. Onu karşılık bile beklemeden severdin. Burada bir beklenti de var. Dediğim gibi... Yaradanımın burada bir hikmeti var. İşaretleri iyi takip etmelisin.
Abi ne desen haklısın ama kalbime söz geçiremiyorum
O zaman Yaradanıma "Yaradanım, beni yoldan saptıracak her türlü şerden, kötülükten, fitnelikten ve fesatlıktan sana sığınırım. Beni kötülüğe bulaştırmak üzere olan bir durum var. Bu durum yüzünden kalbime söz geçiremiyorum. Sen kalbime söz geçirebilmemi ve başıma gelecek her türlü kötülükten korunabilmemi nasip et. Yalnızca senden yardım ister ve senden medet umarım." gibisinden içten bir dua etmelisin. Unutma, en çaresiz anlarımızda Yaradanımız bize yardım eder. O, bize hiç bir zaman kaldıramayacağımız bir zorluk vermez. O'na güven.