Tuhaf şeyler görüyorum/duyuyorum neden olabilir?

Ben çok küçükken ara ara anlamsız sesler duyuyodum yani tanıdığım birinin sesi oluyordu ama hiç anlamı olmayan aynı şeyleri çok hızlı bir şekilde söylüyordu ve 2-3 saniye içinde geçiyordu yaşım ilerledikçe bu sesi duymam azalmaya başladı.Biraz daha zaman geçtikten sonra uğultular, çınlamalar duyup sarsılmaya başladım bedenim sabit duruyordu ama sanki biri gelip beni sarsıyordu buda aynı şekilde büyüdükçe azaldı. Şimdilerde ise özellikle geceleri tuhaf şeyler görüyorum, pencereden baktığımda bana bakan küçük bir çocuk gördüm sabit durup bakıyordu ama halüsinasyon gibi değildi çok net bir şekilde gördüm durmadan bana bakıyordu ve kaçıyordu o an çok korktum daha sonra aynı çocuğu yarı uykuluyken odanın içinde gördüm o an bağırıp ışıkları açtım hemen hiç bir şey yoktu. Daha bir sürü olay yaşadım 5-6 yaşlarımdan beri böyleyim neden kaynaklanıyor bu? bir yakınım seninle iletişim kurmaya çalışıyorlar falan dedi ama ben pek inanmıyorum
Güncellemeler
+1 yıl
Birde 4 yaşındayken durup dururken ''dedem öldüüü'' diye ağlamam ve bundan 1 saat sonra falan dedemin ölüm haberini almamız var senelerdir annemler hep anlatır. Ortaokulda ''şu çocuk birazdan ayağa kalkacak'' diye düşündükten sonra çocuğun ayağa kalkması gibi küçük şeylerde yaşadım. Bu yüzden 13 yaşımda parapsikolojiyle ilgilenmeye başladım ifrit çağırma vs. gibi bunun yüzünden halüsinasyonlar görüyor olabilirmiyim?
Tuhaf şeyler görüyorum/duyuyorum neden olabilir?