Basit bir yabancı korku filmi taklidi , öğeler yerlileştirilmiş o kadar Karadedeydi cin di periydi olmayan ve asla da yaşanamayacak hikayeler her zaman bizim halkın , bilgisiz korkuları yüzünden ilgisini ve parasını böyle çeker...
Milyon kere dedik ki , cinler ile bizim alemimiz arasında kesin sınır ve yasaklar var, kaçak geçiş diye bir olay da yok. Cin gördüm hissettim diyen de sadece okb hastasıdır , kendini korkutmaktan ibarettir bütün gördüğü ya da hissettiği.
Cinlerin işi gücü bitti , bu tarafa göç mü başladı , ilgi çeken hikayelerden ibaret bunlar...319 Yorumla
Soran+1 yılÖyle diyorsunda.Benim dedem ile dayım bizzat kendileri görmüş cinleri? gece davul çalıyolarmış köyde? buda mı hastalık :D ayrıca dedem dışında çok kişinin başına gelmiş bir olaydır bu.
- +1 yıl
İllüzyon çok kolaydır , birşeye gözünü dik kıprdadığını görürsün ama aslında gözdeki konik hücreler yorulduğundan beyne tekrarlı sinyal vermeye başlarlar. Bir de beyindeki korku öğeleri bunu yorumlarsa , al sana dedenin cinleri ... Köylerde çok anlatılır bunlar , özellikle kışın kahvede konu bulamaz insanlar , en iyi uyduracakları konular da böyle aksi ispat edilemeyecek konulardır. Adamların bilgi dünyası ile senin bilgi dünyan bir mi? Bu cinler şehirlere hiç mi gelmez?
Bunları , hem bir akıl sağlığı uzmanı hem de bir kuran okuyan Türkçeye çevirebilen biri olarak söylüyorum.
Yok böyle işler , yasakkk yasak...
Soran+1 yılYa uydurma olaylar vardır illa kide dedemin anlattığı gerçek şu an ki yaşayan dayım varmış yanında dayımda varmış.Gece balık tutmadan geliyolarken görmüşler.
Soran+1 yılTamam inanmaya bilirsin :) bizim köy çok sakin ayrıca 9 dan sonra bir Allahın kulu dışarı tek başına çıkamaz g.t korkusuna.
Soran+1 yılArkadaş inanmıyorsan git 1 hafta köyde kal alla alla :) ne sallayacam ki? zamanıma niye yazık edeyim.Ben şonuçta tartışma konusu açtım film ile ilgili.Dediğim gibi öyle burada kimse 9 dan sonra dışarı çıkamıyor.Büyük şehirler gibi değil.9 dan sonra çıkan varda onlarda bir kaç kişi alıp yanına silahla çıkıyolar başka türlü çıkmıyor kimse.
Soran+1 yılNeresi? :D yukarda yazdım kastamonu diye ama köyü yazmadım.
Soran+1 yılevet bütün köylerde ışık az olabilir ama bizim sebep anlattığım olaylarla ile ilgil.Dedem dışında çok kişinin başına gelmiş bir olay.Bu tarz olaylara inanmayanlar bile gördüğünü söyledi.Koskocaman insanlar şonuçta.He bazı hikayeler var yalan olupta konuşulan onlar yalan ama benim dediğim doğru yani 100 de 100 gerçek.
Soran+1 yılhe sınırı kaçak geçmişler :D
Soran+1 yılsınır filan konu dışı :)
- +1 yıl
ya cems34 Allah bin kere milyon kere razı olsun bugun o kadar cok cinli perili soru okudum ki ister istemez bir korkmaya başlamıştım. bide bana şu uyku felci şeysi çok olur gerçekten o esnalarda sesler duydugumu bana güldklerini falan düşünürdüm korkardm ama bugun çok rahatladım çok teşekkür ederim zaten profil sayfanızı sık kullanılanlara ekledim psikolojiyi çok severim 2 sene geçti kazanamadım diye ağlıyorum hala. yorumlarınızı okudukça kendimi geliştirmişim gbi hissediyorum inşallah bu siteden hiç ayrılmazsınız
- +1 yıl
Siteye uzundur giremedim , sözlerimin faydası olduğuna çok sevindim :) Umarım başka kafası karıştırılanlar da bu konuşmadan bir dem almıştır. Psikoloji illa okulda okunmuyor, sağduyu genelde yetiyor ama dene yine de vazgeçme, bu meslek onu yürekten sevenlerin omuzunda yükseliyor, en büyük ödülü de işte böyle hayır duaları :) Bunun için özel teşekkür ederim , umarım siteden ayrılmama bir neden oluşmaz :)
En İyi Cevaplar
Aldıkları kaseti direk sinemaya o şekilde aktaramazlar. Psikolojik bazı sorunları beraberinde getirir düşüncesi ile kasette bulunan olayları izleyerek yeni senaryoyu kurgularlar. Bana da bu yöntemle yapılmış bir film gibi geliyor. Ancak olayın gerçekliği konusuna gelince gerçek olabilir. Neden olmasın?
21 Yorumla
Soran+1 yılYani şonuçta bu filmde cinlerle ile ilgili :)
Bizde kuzenlerle gercekden yasannis diye izledik biraz korkak die ama olmamsdi keske cin carpmasini izletseymisim demisdim :D gercek olabilir neden olmasn ama sonunu kendileri kurgulamslardr die dusinuyorum :)))
13 Yorumla
Soran+1 yılevet sonu biraz şaçmaydı :D ama gerçek olması ihtimal.
Soran+1 yılazda olsa ihtimal var :D
bir ara kardeşm buna çok sarmıştı oraya gitmeyi bile düşünmüştü.
bnce bilinç altınıza gerçek olsada yerleştirmeyin piskolojik olarak çok etkileniyosunuz17 Yorumla
Soran+1 yıl:) evet
Soran+1 yılben böyle şeyleri araştırmayı severim :)
Soran+1 yılelbette yoksa korkardım :)
Soran+1 yıltamam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Ulan 1989 da kimde kamera vardı? bırak kamerayı her evde telefon yoktu.hemde köyda ha! bu memlekette ozamanlar daha elektrik gitmemiş köyler vardı ulan!.bu kadarmı sallanır mna kodumun adamları film satsın diye çevirdikleri dümene bak.nasıl olsa bu millet herşeye inanır hesabı...
25 Yorumla
Soran+1 yılArkadaş koskocaman vikipedi öyle yazıyor adamlar araştırmadan bir şey yazmıyolar alla alla :D git onlara söyle bana değil
Soran+1 yılİyi öyle olsunda sen cinlere inanıyor musun inanmıyon mu? :D
- +1 yıl
zaten sorunun kendisi açıklamıyor mu? inanmak ya da inanmamak...varlıkları hakkında en küçük bir kanıt olsaydı zaten bu soru yöneltilmezdi..milyarlarca insandan sadece 3-5 akli dengesi bozuk cin gördüğünü iddia etmezdi..ayrıca nedense cinlere sadece müslümanlar inanıyor ve rast geliyor.diğer dinlere mensup insanlar, örneğin islamdan önceki hak dinler tevrat ve incilde neden cinlerden bahsedilmez? ve bu dinlere mensup olanlar inanmazlar? acaba sadece çölerde yaşayan arapların, çölde susuzluktan ve kavuran güneşten dolayı gördükleri halüsünasyon ya da gördüklerini duyduklarını sandıkları hayalleri "cin" olarak yorumlamasından olabilir mi?
Soran+1 yılTamam ben anladım seni sen müslüman değilsin :) .Ayrıca cin diye varlık var inanmıyorsan
bir ara evine çağırabilirsin ama gitmeme şanşı.Yüksek görmek istiyorsan git çağır.Nette araştır nasıl çağrılacağı yazıyor.
+1 yılgerçek olduğunu bildiğim, çok daha korkunç bir olay var. kaleme alan kişiyle arkadaş oldum, konunun ne kadar ciddi olduğunu da anladım. kaleme almış ama sonunu getirememiş. okumak isteyen varsa atabilirim mesajla.
29 Yorumla
Soran+1 yılinanmayanlara mesaj at okusunlar :)
- +1 yıl
olayın görüntülerini de atmıştı arkadaş bana, gazete küpürü vs.
Soran+1 yıltamam :) inanmayan kim varsa yorumlarda onlara at.
- +1 yıl
milletin rahatını bozmayayım hocam, isteyen varsa mesaj atsın atayım linkini. seven var sevmeyen var, psikolojisini bozmayalım milletin.
Soran+1 yılkonu ne ile ilgili merak ettim :) cin mi şeytan mı? ya da başka bir şey mi açıkla :D
- +1 yıl
atsana bana
- +1 yıl
mesaj at ben atamıyorum
Soran+1 yılhacı halen söylemedin ya içeriği söylesene :)
- +1 yıl
Cinlerle ilgili, ev arkadaşı gizli ilimlerle uğraşıp bazı pisliklere bulaşıyor kendi kurtulmak için bizim arkadaşı bulaştırıyor
+1 yılben izledikten sonra araştırdım bilmem ne mahallesindeki muhtara sormuşlar ben yıllardır burada yaşıyorum burada öyle bir şey olmadı diyor. Böyle olaylar olabilir ama bu film gerçek değil. Gerçek olaylardan esinlenmiş olabilirler.
13 Yorumla
Soran+1 yılama muhtar o köyün adını çıkarmak istememişse? kimse gelmez diye yalan söylemiştir.sende köyün muhtarı olsan sende böyle bir şey yaşansa yalan söylersin :) bende olsam yalan söylerim.
- +1 yıl
kim gelecek sanki köye tatil köyü değil ki :) ordaki halk korkmasın diye demiştir belki yalanı. peki sen ne diyorsun olmuşmudur?
Soran+1 yılHiç belli olmaz olma şanşı var.
+1 yılİzlemedim ama bir çok kez duydum. Gerçek çekim olduğunu sanmıyorum. Film daha çok ilgi görsün diye söylenen bir safsata olma olasılığı çok yüksek.
17 Yorumla
Soran+1 yıldediğin olabilir ama böyle cin olayları olması normal zaten cin var.Benim köyde dede bile gördü canlı besmele çekince gitmişler yanında şu an ki dayım vardı.
- +1 yıl
Tabi ki bu olaylar yaşanıyor bunu hepimiz biliyoruz. Fakat sanmıyorum ki bu film gerçek videolardan oluşsun. Vikipediden konusunu baştan sona okudum. Gazeteciyi sorgulayan yüzbaşı bile ölmüş. Peki bu durumda bu görüntüleri medyaya sızdıran kızın da öldürülmesi gerekmez miydi sence?
Soran+1 yılMedya sızdırmamış ki kız öyle bir şey yazmıyor.Maddi durumu kötü olunca satmak zorunda kalmış :)
- +1 yıl
Sence bunun onlar için bir önemi var mı? Komiksin :D Demek ki çok anlayışlılarmış bunlar :D
Soran+1 yılŞonuçta vikipedide yazıyor vikipedi kendisininde bu olayı araştırdığını düşünüyorum araştırmadan kafalarına göre bir şey yazamazlar.
- +1 yıl
"Dolayısıyla bu yapımın bir kurgu değil, belgesel film olduğunu savunmaktadırlar." dikkatini çekerim "savunmaktadırlar" yazıyor.
Soran+1 yılbana kalırsa gerçeklik payı var.
+1 yılBu filmi izlediğimde gülmekten ölmüştüm lan ben. Zaman kaybı ya başka bişe değil. Yarısında falan kapattım zaten :D
16 Yorumla
Soran+1 yılevet öyle ya korkunç film değil ama gerçeklik payı var.
- +1 yıl
Konu idare eder de, filmin her şeyi berbat hocam. Hasan Karacadağ'ı tercih ederim açıkçası :D
Soran+1 yılhasan karacadağın dabbe serisini izledim en son cin çarpması izledim bu fenaydı :) izlemişsindir sen?
- +1 yıl
Tüm seriyi izledim hocam. İlk filmlerinde baya güldüm. Ama son çıkan filmleri, özellikle dediğiniz cin çarpması filmin çok ama çok iyiydi. Gerçekten çok beğenmiştim :D
Soran+1 yılevet böyle film çıkarsınların başımın üstünde yeri var :)
- +1 yıl
Aynen öyle hocam :D
Olay gercek olabilir ama satışının daha iyi olması için üzerinde oynanmış olabilir filmin.
15 Yorumla
Soran+1 yılben izledim filmide çok amatör çekim.izlersen filmi zaten anlarsın.
Soran+1 yılhaklısın ama gerçeklik payı var gibi :)
Soran+1 yıltamam
Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. Olabilir neden olmasın.Böyle şeyler gerçekten var Kuran-i Kerim de de geçen varlıklar.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen :)
gerçek falan değil. kaç yıldır atıyorlar o yalanı, film satsın diye.
11 Yorumla
Soran+1 yıliyi öyle olsun :D
+1 yılolay gerçek olabilir ama filmi sade bir halde sunmaları imkansız bana oynanmış hissi geliyor ve hiç korkmadımhasan karacadağ bence daha başarılı
13 Yorumla
Soran+1 yılHasan karacadağda iyi adam biliyorum dabbe serilerini filan izledim.Hasan karacadağ kendisi diyor dabbe filmlerin çoğu gerçek yaşanmış olaydır diye.
- +1 yıl
hasan karacadağ bu işin eğitimini japonyada almış bir adamdır o yüzden karadedeler le ilgilenmek saçmalık geliyor he senin merakınada bişey diyemem
Soran+1 yılhasan karacadağ tabi kide işin uzmanıda bu film zaten çıkalı 25 sene oluyor :D
bir ara bunu arkadasimla ciglik atarak izlemistik :D
13 Yorumla
Soran+1 yılo kadarda korkunç değil :)
Soran+1 yılhahaha :D çok korkmuşsun sen ya.Bide dabbe cin çarpması izle.
- Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılizledim ama bende yanılgıdayım. gerçek olma ihtimali yükske.
22 Yorumla
Soran+1 yıldüşükte olsa gerçeklik payı var gibi :D
- +1 yıl
aynen :)
+1 yılGazeteci şu medcezirdeki Tan yani gercek olma ihtimali yok
28 Yorumla
Soran+1 yılresmi var mı? :D
- +1 yıl
1dk
- +1 yıl
Resimleri birlestirdim :D linke xper yetmıyo bosluk var arada
https:// hizliresim.com/P3dlPN
Soran+1 yıltamam :D
Soran+1 yılbenziyolarda orda sakalsız ya çocuğun adı ney? :D netten bakam
- +1 yıl
sakalsız olması normal değil mi dizi icin kestirmistir D: benziyorlar değil aynı kişi seside aynı :D ''saim karakale''
Soran+1 yılevet bu o zaman :)
- +1 yıl
:Dd
Gizli Üye(30-35)+1 yılo film gercekmi bilmiyorum ama o tür olaylar yasayan insanlar taniyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılevet gerçekten olan olaylar çok.
Cevap sahibi+1 yılo tarz filmlerden hic hoslanmiyoum o yuzden kotu anilarimi deprestiriyo deli cesaretleri var resmen
değil bence çünkü bahsi geçen yer k ile başlayan şehir deniliyor ama sakaryadaymış orası
03 Yorumla
Soran+1 yılkırklarelide diyor vikipedide.sakaryada davutlu köyü var mı
+1 yılÇok korktum ben onda yaaaaa
13 Yorumla
Soran+1 yılizledin filmi yani :) ama ben çok korku filmi izlediğim için o kadar korkunç gelmedi.Sence film gerçek mi değil mi?
- +1 yıl
Bende çok izledim ama cinlerden korkarım. Bence gerçek olma ihtimali yüksek cinlerin bu tarz şeyler yaptıklarını biliyorum.
Soran+1 yılyani :)
Sanmıyorum ama olabilme ihtimali yüksek
19 Yorumla
Soran+1 yılBizim köyde cinleri gören çok köylü var.Dedem bile görmüş zamanında şu an ki dayım ile birlikte davul çalıyolarmış çok kalabalıklarmış dedem besmele çekince gözden kaybolmuşlar.Saat gece 2 civarı.Bizim köylüler balık tutuyolar dedemde bu işi yapıyordu o zamanlar geç geliyordu.
Soran+1 yılNormal insanlarmış işte dedem dayıma demiş bu saatte ne davulu demiş dayım babasına işte yani dedeme demiş bu saatte herkes uyuyordur demiş gitmişler bakmışlar çeşmenin ordan geçiyolarmış dedemleri görmüşlerde besmele çekmiş dedem hepsi kaybolmuş.Ben bu dediğim doğru böyle şeyler var bizim köyde.Gece davul çalma falan filan.Ayrıca kastamonu burası :) .Bizim köy çok tehlikeli saat 9 dan sonra kimse dışarı çıkmayı cesaret edemez her yer çok karanlık oluyor lamba filan yok.
- +1 yıl
Bizim köyümüzde 8 kişi bulunuyor. Etrafımız hep orman. Ben hiç olağanüstü bir olayla karşılaşmadım. İnşallah karşılaşmamda. Zaten hava kararınca göz gözü görmüyor köyde. Köy çok küçük bir köy. Hatta köy bile değil sadece bir yerleşke. Ondan dışarı çıkmaz kimse bizde çıkmayız elbette. Burada da olsa çıkmadığımızdan görmüyoruz belki de. Oluyorsa da bizimkiler davul çalmıyor. :D
Soran+1 yılVallaha biliyorsundur cinler besmelesiz her şeyi alıp kullanıyolar işleri bitirince getiriyolar :).
Bizim köy 100 kişi var.Hemen hemen hepsi görmüş.Bizim köyün belli yerlerinde lamba var onlarda toplasan 3 geçmez :)
Soran+1 yıl:) her şeye besmele ile başlamak lazım.İnanmıyorsan hocalara sor.Besmelesiz ne varsa kullanıyolar ama biz farkında değiliz.Ben mesela doğru dürüst besmele çekmem.Bazen anahtarımı bile durduk yere 3-4 gün arayıpta bulamadığımı bile biliyorum.Onun için besmele şart :D.
Soran+1 yılBen evrende insan başka varlık yok mu dedim? ilginç :)
bir ara izlerim not ettim :D
13 Yorumla
Soran+1 yıliyi :) ama o kadar korkunç değildi amatör çekim zaten izleyince anlarsın.
Soran+1 yılkorku ve gerilim.zaten gerçek olaymış cinlerle ilgili bir film ona göre izlersen aklında
bulunsun :) ama amatör çekim o kadar korkacağını sanmıyorum.
Gerçeksede pek umrumda değil. Takılsınlar dedeler :D
03 Yorumla
Soran+1 yıldedeler gelmesinler sonra büyük sıkıntı
Soran+1 yılevet :) dedeler sakat söyliyeyim gece gelmesinler sonra.
Bence değil.
Film berbattı.13 Yorumla
Soran+1 yılFilm berbat olabilir zaten amatör çekim farkındaysan görüntü kalitesi filan çok düşük.
Filmin gerçek olma şanşı var.Hangi şehir ve hangi köyde geçtiği yazıyor.
Soran+1 yıltamam :)
Uydurma bir hikaye
11 Yorumla
Soran+1 yılnerden vardın neticeye :D
olabilir bence
13 Yorumla
Soran+1 yılvallaha koskocaman vikipedi boşa yalan söyleyeceğini sanmıyorum :)
Soran+1 yılaynen :D
bencede yalan olaylar.
00 Yorumla
+1 yılolabilir.
11 Yorumla
Soran+1 yılgerçeklik payı var :)
- Diğer konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılTırstım :s
12 Yorumla
Soran+1 yılniye? :)
- +1 yıl
Sevmem Bu Tür Şeyleri.
gercek değil kanka
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam knka :D
+1 yılDeğil
.17 Yorumla
Soran+1 yılNerden biliyon? :D.Şonuçta cinler var köylüler cinleri gördüklerini söylemiş ben filmi izledim zatende.
- +1 yıl
Filmde saçmalıktan öte bir şey yok
Soran+1 yılcinler şaçmalık mı? :D şonuçta cinlerle ilgili film.
- +1 yıl
Ulan adam 1 el ateş atıyor evdeki herkes ölüyor az dikkatli izle filmi.1 mermiyle evde ki herkes mi ölür
Soran+1 yılBilmiyorum ama şöyle silahlar var şaçalık diyolar köylerde genelde kullanıyolarmış.
bir el ateş ettin mi 1 değil 6 tane filan mermi atıyormuş yanlış mı doğru mu bilemem.- +1 yıl
İnanmak istediğine inandırma kendini.Biraz mantıklı düşün.
Köy yerinde kim yemek yedikten sonra '' Hanım ellerine sağlık yemek çok güzel olmuş oooo '' diyor
Normal tabanca ya da saçma tüfek bile olsa 1 metre civarda ki kişilere en fazla 3 kişiyi aynı anda öldürür.Biraz düşünerek izleyin filmleri
Soran+1 yılTamam bu sahne banada salakça geldi.Günümüz filmlerinde ki olduğu gibi :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılGerçek.
15 Yorumla
Soran+1 yılanlat o zamanda şu inanmayanlar anlasın :D
Cevap sahibi+1 yılAnlatmakla inanılacak bişey değil
Soran+1 yılhaklısın :)
- +1 yıl
değill :D
Soran+1 yılniye :D
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri