ARTIK KÖPEĞİMLE BAŞ EDEMİYORUM?

Adı Mocha, Belçika kurdu cinsi bir köpek. 5,5 ay önce sahiplendim. Yavrular arasından en sakiniydi. Bize alıştıktan sonra her yerimizi ısırmaya alıştı. Dişi kaşınıyordur dedik, yakında geçer dedik geçmedi. Neyse ki ısırma sorununu en aza indirmeyi başardım. Mocha CİDDİ derecede hareketli. Kesinlikle yürüşe çıkamıyoruz. Tasma taktırmıyor kesinlikle. Dışarıda gördüğü herkesin peşinden gidiyor ben tasmasını çekince de tasmadan sıyrılıp kaçıyor. Kucağa da gelmiyor. Üstelik yeni bir huyda edindi. Ben yürürken durmamı istediği zaman ayak bileğimi o kadar feci ısırıyor ki o acının tarifi kesinlikle yok... Hatta bir keresinde sırf eğlencesinde yaklaşık 7-8 metre ötemde bana doğru koşuyordu ve o hızıyla (20kg) benim ayak bileğimi ısırarak durdu, düşünsenize belçika kurdu cinsi bir köpeğin size bunu yaptığını... Can havliyle neye uğradığımı şaşırarak refleksen ayağımla onu ittim. Ayak bileğime 4 dikiş atıldı. Ben dayanamıyorum artık tasma ile gezdiremiyorum (tasmasını kolayca çıkarıyor kaçıyor), ısırıyor, sokakta geçen kimi görse yanına gitmek için tasmayı çıkarıyor vb.. Beni sevmediği gibi bir şüphem kesinlikle yok. Benim için canını vereceğine bile eminim. Ama bu tür şeylere gerçekten katlanamıyorum artık. Hani ilk bu ilk köpeğimde değil. 4 köpeğim daha var, hiçbirinde bir tanesine bile rastlamadım. Otur, kalk, pati ver, bekle, hayır vb. şeyleri biliyor. Ya n'olursunuz yardım edin. Onu vermeyi asla istemiyorum. Onu çok seviyorum. Boğma tasması falanda almak istemiyorum. Belkide onlarca köpek eğitimi kitabı okudum, yine işe yaramadı. Her şekilde, ucunda ne olursa olsun iddasına girerim ki Mocha şu dünyaya gelmiş en uslanmaz canlı. Lütfen yardım edin.
Güncellemeler
+1 yıl
eklemeyi unutmuşum; köpeğime temel eğitimlerine başladığımdan beri %10 kadar bir düzelme fark ettim. Daha fazla eğitimle tamamen kurtulabilir miyim bilmiyorum
Güncellemeler
+1 yıl
bu gün çok güzel gelişmeler kat ettik :D ilk defa tasmasını giydirtti. bekle-gel komutlarını öğrendi. Sadece birkaç kere bileğimi ısırdı. Böyle giderse herşey güzelleşecek gibi.
ARTIK KÖPEĞİMLE BAŞ EDEMİYORUM?
Cevapla