AİLEMDEN ÇEKİNİYORUM BU YÜZDEN BOŞANAMIYORUM NE YAPMALIYIM?

Arkadaşlar eşimle severek evlendik 5 yıl önce. Birçok sorunlar yaşadık, yani ben yaşadım, iletişim sorunu vardı ben konuşurken sürekli sözümü kesiyor, her tartışma sonunda özür diliyor yine aynı şeyler, aile sorunları, cinsel hayatta düzensizlik onun yüzünden, çok sabırlı allttan aldım lakin ailem yüzünden 5 yıl boyunca korkumdan boşanmaya yanaşamadım. Babam despot muhafazakar biridir, ben ise öfkelenince yeri göğü yakan sinirli biriyim, babamın şekeri var, eşimden hem alışkanlık hemde ailem yüzünden boşanmaya çekiniyorum.30 yaşındayım çocuk yapmadım bu yüzden. Güzel zamanlarımız da çok oldu uyumluyuz ama bu sorunları aşamıyoruz sürekli yenileniyor, bir ara mükemmeliz ama cinsel hayatta tutku bitti bende zaten yapamıyorduk doğru düzgün, doktora da gideceğim dedi hep ötelendi, yalanlar vs. Şimdi mücadele etmeye çalışıyor ama içimde birşey beni iteliyor, kendime onada üzüntü yaşatmak istemiyorum. Babam ayrılsam yanlarına almaya çalışacak bende ailem ile yaaşamak istemiyorum, belki öfkelenip üstüme yürüyecek, çevre baskısı yüzünden yüzüme bakmayacaklar belki, napıcam bilmiyorum çalışan bir kadınım arabam da var, arada kaldım napıcam?
AİLEMDEN ÇEKİNİYORUM BU YÜZDEN BOŞANAMIYORUM NE YAPMALIYIM?