Sizce neden biri ve ya bir şeylerin değeri kaybettikten sonra anlaşılır?
Neden sahip olduklarımıza elimizdeyken hakettiğini veremeyecek kadar aciziz
Neden sahip olduklarımıza elimizdeyken hakettiğini veremeyecek kadar aciziz
çünkü yanımızdayken umursamayız oflarız puflarız kızarız ama onun değerini bir türlü anlamaya çalışmayız her zaman yanımızda olur o biri ama biz sanki vazifesiymiş gibi umursamayız olacak deriz ama gittiğinde bizim de bir parçamız onunla gider anneler mesela gideriz birine kızarız ona patlarız başkasına bağıramazken onu düşünmeden farketmeden kırmış oluruz ama bir gün gittiğinde onun kıymeti işte o zaman anlaşılır bir daha kızsak bile bağırsak bile yanımızda olmaz gider.. işte kısacası yanımızda olacağına eminsek kıymetini bilmeyiz bilemeyiz anlamayız ama bir gün gittinde ah vah eder dövünürüz
Bu kisisel tatminsizlikten kaynaklanan ayni zamanda da bir tketim totplumu olmamiz icin her turlu yatirimi yapan kaitalist ulkelerin bir yatirimi, tizagi bu aslinda insalara, insanliga, hersey maddesel o kadar cabuk tuketiliyor ki, artik insan iliskileride ayni hale donustu...Yani, kimse bir digerinin kaprisini, stresini cekmek istemiyor,,, ya da bununla ugrasacagima, ya ayrilir, bekar kalirim, ya da denizde tek ir balik yok hikayesi sekline dusunup, bir baskasini bulur ve onunla yoluma devam ederim, diyor...Tabii, gelen gideni aratir diyede bir sey var bunu da unutmamak gerekir...
fedakar olan her zaman vericidir kullanan taraf hayatından memnun çünki rahat rahat sömürüyor uzunca bir zaman geçer maymun gözünü açar yeter artık beni kullandığın der ve çekip gider sömürücüde kıymetini o zaman anlar artık herzaman sömürdüğü elinin altında değildir ama o senin gittiğine değil sömüremediği için üzülür, değeri kaybedilince anlaşılanlardan olmayın.
Bunun en güzel örneklerinden biride annelerimizdir :( onlara yapmadığımız kalmaz bağırır cağrır onlara öfler kızar ve bazen gitmelerini isteriz işte gittikleri zaman anlarsınız hayatın gerçeklerini insan oğlu hiç ölmicek gibi yaşadığı sürece bu her zaman böyle olucaktır.
Çok haklısın :(
Cevap
14Cevap
elimizdeyken zaten bizim diyoruz bir şey olmaz diyoruz şımarıyoruz onu kırıp döküyoruz gidemez yapamaz diyoruz ama o gidince değer anlaşılıyor diyorsun ki gidebiliyormuş şimdi anladım ve onu çok üzdüm ama iş işten geçti diyoruz örnek verdim
Ne kadar güzel anlattın
ona ulaşmaya alıştığın için kaybedince ona ulaşamak sana zor gelir hep gerektiği yerleri iyi zamanları hatırlarsın o kişinin veya o şeyin orda olduğuna alıştığın için kaybedinceyada orda olmayınca anlarsın aslında gerçektende orda olması gerektiğini o varken nekadar mutlu olduğunu ondan kaybedince değeri anlaşılır
Insan sahip olduklarinin degerini bilmeyebiliyor fark etmeyebiliyor cünkü, kaybettikten sonra bir eksiklik hissedince özlüyor pisman oluyor o zaman kiymetli oluyor.
çünkü o şeye sahipken değerini bilmeyiz. kaybettikten sonra değerini anlarız. yokluğunda boşluk olur çünkü. o an anlaşılır
Geri dönüşü olmadığını bile bile hemde :)
kesinlikle.
Farketmiyoruz elimizdekinin değerini.. kaybettiğimiz zaman farkına varıyoruz..
Tam bir aptallık
Bencede...
insanın doğası sanırım bu. İstisnasız hep böyle olur
Ne yazık ki
İnsanoğlu hep zarardadır. Belki kar etmeyi düşündüğü gün etrafındaki güzelliklere gereken değeri verecek yetiye sahip olur. Nankördür de ayrıca vermedin ki göreyim der...
Beyin yapısıyla alakalı bir durum. Çok seviyorsundur ama nasıl olsa elindedir. Kaybettikten sonra bidaha onu göremeyeceğin için elinde olmadığı için kıymete biner
Çünkü insanlar elinin altındaki nimeti gidince hissederler kural böyledir, insan en değersiz şeyini kaybettiğinde, herşeyini kaybettiğini anlar.
çünkü sonrasında o şeylerin seksi oldugunu anlarız. yani yokluktayken anlarız :(
Seninde aklın fikrin sexsilikte
elimizde olduğu sürece rahatız...
kim elinin varlığının farkında ki mesela_?
o nasılsa bizim diye düşünürüz ama elimizin arasından kayıp gidince oyle arkasından bakıp kalırız
Çok doğru cepte görmek ve o gidince ah vah demek
İnsanoğlu nankördür çünkü elindeyken değerini bilemez
Ulaşabilirliğini kaybettiğimiz farkına vardığımız için.
aç gözlüyüz, elimizdekiyle yetinmeyi bilmiyoruz
Öyle de denebilir
bu yaradılışın tabiatinda var sanırım :)
Tek kelimeyle "ülfet".
çünkü mallar
Vuhhuu
Bence de :)
kim sıktı senin canını :) çiklotalı dudaklar tatilden dönmüş :D
çünkü geri gelmeyeceğni dang eder şaşkoz beynimiz
Aptal beyinler
kaybettin mi kaybettiler mi jeli
Kaybetti :) sonradan aklı başına geldi ama iş işten geçmişti :)
haklısın bence jeli. hayırlısı
Hepimiz için hayırlısı ;) ki zaten benle alakası yok yahu sorunun aklıma geldi öylesine sordum
peki jeli ;)
çünkü o şey önceden değersiz gelir bize
Çok yanlış ama işte neden bu şekil ki şe vazgeçilmez değildir bunu idrak edememem ne acı
Edememem yazmıcaktım yalnız :D edememek yazıcaktım yani herkes adına konuştum kendi adıma değil
anlıyorum.bu durum kafanı karıştırdı biraz senin.
al iyi gelecek sana :))
images2.sanalmarket.com.tr/.../07118008_large.jpg
Oo teşekkürler :)
:)))
Tabi tabi :)
Yok değilim aslında
Yok sağolasın ben içimde yaşarım çoğu şeyimi ;)
Aman çok da fifi almayan almasın ki zaten ben Halim'den memnunum ;)
nankörüz. tek kelime.
çünkü o artık olmadığı için.
Aptallık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar