arkadaşlar misophonia bir tür "sesten nefret etme" hastalığıdır yani birinin nefes alış-verişi, gülmesi, yutkunması ve yemek yemesi sırasında ki çıkardığı seslerden nefret ediyorum ailemle aynı masada yemek yiyemiyorum kalabalık ortamlarda duramıyorum, kaçıyorum eğer bu hastalığın tedavisi konusundada bi' bilginiz varsa benimle paylaşırmısınız?
Cevabın nedir?
COZUMU VAR!! Arkadaslar selam. Oncelikle 40 yasindayim ve 10 lu yaslarimda sese hassasiyetle basliyan sorunum, son on yilda sinemaya gidemeyecek ( misir sesi) otobus ya da trene binemeyecek (sakiz sesi) toplu yemek yenen yerlerden kacacak (agiz sapirtisi) cocuklarima ve esime dahi ( ki inanilmaz anlayislilar ve benim rahat edebilecegim her turlu ortami sagliyor , hatta kendilerini cok konuda sinirliyorlar ) tahammul edemez hale geldim. Tum ailemin anlayisi bir sure sonra daha agir bir yuk getirdi , sucluluk duygusu!! onlarin gosterdigi anlayisa karsi sizin yaninizda cekirdek yiyemiyorlar, sakiz cigneyemiyorlar, elma yiyemiyorlar :( uc ayri psikolog , bir KBB uzmani, bir hipnoterapist ile ayri zamanlarda sorunum hakkinda gorustum, calistim fakat bir adim bile ilerleyemedim. Soyledikleri , bu sorunu kendimin cozecegi idi. Acayip derecede sinirlendim o zaman fakat bugun biliyorum ki DOGRUYMUS. Yaklasik alti ay once okudugum bir kitap ile ( konu ile alakasi olmayan) regresyon terapisi yapan bir hanim ile tanistim. benim bir seans bu terapiyi yapma sansim oldu. Bunun bir adida `gecmis yasamlari duzeltme calismasi`. Atalarinizdan aktarilan bir cok bilgi ( tipki fiziksel ozellikler ve hastaliklarda da oldugu gibi) bize aktariliyor. Dolayisiyla yasadiginiz bircok sorunun , sizinde mutlu olmadiginiz bircok davranis ya da aliskanliginizin sorumlusu siz degilsiniz. Bu terapide , sorunun kaynagini kendiniz buluyor ve onunla yuzlesiyorsunuz ve bitiyor. Psikologlarla 3-4 yil calisip sorununu cozemeyen ( farkli sorunlarda olabilir bu, yukseklik korkusu, terkedilme korkusu vs ) bir cok insan , bu yontemle cozume ulasabilmis. Ben dedigim gibi bir seans yapabildim, yurtdisinda yasiyorum ve ayrilmak zorundaydim. buna ragmen , cok isime yaradi. Saat sesine , klavye sesine dayanamazdim artik rahatsiz olmuyorum. Sakiz sesine bile bir yere kadar tahammul ediyorum , en azindan aglamiyorum.
45 Yorumla- +1 yıl
merhaba nasil iyleştiniz benide yonlendirebilirmisiniz bu hastaliktan artik hayatimi devam ettiremiyorum lütfen
En İyi Cevaplar
+1 yılBen liseye geçtim ve aynı sorun bende de var. Ağız şapırdatma sesi, yutkunma sesi, nefes sesi, öksürme, hapşırma, aniden çıkan sesler... Ortaokulun başından beri bu sıkıntıyı çekiyorum. Fakat çevremdeki insanların hepsi bunları şımarıklıktan yaptığımı düşünüyorlar. Karşımda bilerek takıntısı olduğum hareketleri yapıyorlar ve sinir krizi geçiriyorum sürekli ağlıyorum. O kişiye kötü bakışlar atıyorum anlasın diye ama olmuyor. Masada biriyle yemek yiyemiyorum. Zorla yemek yediriyorlar. Yapamadığım halde insan içine sokmaya çalışıyorlar beni fakat olmuyor. Artık gittikçe sinirli biri oluyorum. Etrafta hep kulaklıkla geziyorum. Artık kulaklıkla müzik dinlemekten sürekli başım ağrıyor. Psikologla konuştum keşke konuşmasaydım. Ailemden nefret ettiğim için böyleymişim. Anlatıyorum bu konunun ailemle alakası olmadığını herkesin yanında böyle olduğumu ve herkese karşı böyle bir takıntım olduğunu söylüyorum fakat inanmıyor. Böyle bir hastalığı nasıl ciddiye almazlar anlamıyorum. En ufacık nefes sesi bile beni delirtiyor. En çok da yemek yerken ağızda çıkan ses... İnsanların artık anlayış göstermelerini bekliyorum. Her gören diyor ki senin lisedeki üniversitedeki halin ne olacak? Ben sanki bunu isteyerek yapıyorum. Çoğu kişi bunu şımarıklığa veriyor ama alakası yok. Yorumlara baktım ve yalnız olmadığımı görünce biraz da olsun sevindim. Umarım bu hastalığın kalıcı bir tedavisi olur.
72 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle ev arkadasımda sakız cıgneme bende de sesıne tahammul edememe hastalıgı var. Sakızı agzına koydugunda hemen odama gıdıp kulaklıgımı takıyorum ama muzık dınlemekten kulaklarım kısık seslerı duyamaz oldu gurultuden sinirlerim alt üst hayatım mahvoldu. Yemek yerken kasıkları sureklı tabaga vurmaları sessız konusurken cıkan o sınır bozucu sesleri, burunlarını cekmelerı, tırnaklarını kemirmeleri, kalemle oynamaları, insanlar yanımda seslı konusunca bıle dayanamıyorum artık. Psikoloğa gıttım ama sıkıntının bende degıl dıgerlerınde oldugunu soyluyo bende bazı seylerı abarttıgımın farkındayım ama elımden bısey gelmıyo kalbım sıkısıyo nefesım daralıyo ınsanlarla ilişkilerim bozuluyo😔 napıcagımı sasırdım 😫
aynı sorun bende de var, Türkiye de bu rahatsızlığın tam olarak ne olduğunu anladıklarını sanmıyorum, kimisi diyor kulak burun bogaz kimisi diyor nöroloji kimisi de en son psikiyatri, bu rahatsızlığı çeken bilir, mp3 çalarsız dışarı çıkamıyorum, sinemaya gidiyorum illa o patlamış mısırı sessiz ortamda yiyecekler katur kutur sinir ediyorlar
bazen diyorum her gün bu işkenceyi çekeceğime kulaklarım duymasa daha iyi olurdu.
zannedersem sinir sistemini etkileyen birşey, başkalarını rahatsız etmeyen sesler bizi rahatsız ediyor , ben aktara gidip sakinleştirici rahatlatıcı bitkisel çaylar kullanmayı deniycem, tahminen bizler biraz fazla takıntılıyız bu seslere , yani bir şekilde kafamızın içinin sakin olması lazım.
birde beni rahatsız eden sesleri dışarıdan biri yaparsa sinir krizi geçirirken aynı sesleri kendim yapınca sinirlenmiyorum, dışarıdan gelen sesler ya rahatlatıyor, ya da sinir ediyor , sadece Türkiye de değil yurt dışında da bir çok insan bu rahatsızlıktan sikayetçi, şimdilik bu işkenceye katlanıcaz gibi görünüyor :(94 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Mutsuzlukkkkk vedat bey
Sağlık konusunda 1,1b cevap paylaştı. Hastalığın bilinen bir tedavisi yok. Hastalar sürekli kulaklık takarak, tıkaç kullanarak, rahatsız olduğu sesi taklit etmeyle bastırmaya çalışarak veya ortamı terk ederek başa çıkmakta. geçmiş olsun
33 Yorumla- +1 yıl
:( saol
- +1 yıl
Bende aynısı. Var 3 sene oldu
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
9Cevap
+1 yılLanet olsun bu hastalığa :(( Yukarıdaki komşuların yaptığı seslere takıldım. Tek bir ses yaptıklarımda başımdan ter akıyor. Öldüresim geliyor onları. Eğer o an yakımında olsalar kafalarını duvardan duvara vurmam an meselesi. Annemle aynı masada yemek yiyemiyorum. Daha doğrusu hiç kimseyle yemek yiyemiyorum. Diş fırçalama sesi beni deli ediyor. Diş çekme sesi, sakız çiğneme, ağız şaplatma, yüksek sesle öksürme ve hapşırma, dudakların yalanması, konuşurken milletin yüzüne bakamıyorum. Dudaklarını yalayacak diye. İnanılmaz sinir oluyorum. Sinirden kızarıyorum. Ter atıyorum. Allahım şu hastalığın bir tedavisi bulunsun lütfennnnn. Ya biz lanetlendik ya da bilmiyorum. Hayatım zehir oldu. Artık evimde sessiz ortamda kitap bile okuyamıyorum. Geceleri kulak tıkaçlarınla uyuyorum. Kitap okumaya çalışırsam eğer, kulak tıkaçlarını takıyorum, üzerine bere takıyorum onunda üzerine kulakları sıcak tutması için kulaklıklar var ondan takıyorum. Çok az rahat ediyorum. Lanet olsun ne yapacağımı bilmiyorum. Bunun sonucu intihar :(
23 Yorumla- +1 yıl
Ayni benim yasadiklarim.. Ne soyleyeceyicimi bilmiyorum. Komsularla kac kere kavga ettim. Sorunun onlarda oldugunu saniyorumdum. Fakat benden baska hic kimse icin sorun degil. Ayak sesleri bile beni cileden cikariyor. Sagir olmak istiyorum. Beynim dagilicak gibi dagilsa da kurtulsam. Bunun bir tedavisi olmali.. Ama boyle hayat isgence
Evdekilerle yemek yememek meselesi bende de var. Egendim elma mi yiyorlar corbami iciyorlar. Sanki benim beynimi oyuyorlar. Kahretsin boyle hayati - +1 yıl
Durum ona gidiyor gardasim aynısı bende de var iş değiştirip duruyorum herşeye yasak koydum yapana sıkıntı yapıyorum anahtarla oynama kalemle oynama sürekli olan sesler beni sıkıştırıyor uzaklaşıyorum ama gene geliyo ne yapacağımı bilmiyorum başıma çok şey geldi hala gelmeye dvm edio Allah yardımcımız olsun inşallah
- +1 yıl
kardeşim geçmiş olsun şu an bende bu hastalıkdan çıldırıyorum evliyim ama evde öfke saçıyorum bir kere cinnet geöirecek oldum çocuğumun canını yaktım. tedavi olmaya karar verdim psikaytr bir ilaç verdi bir ara iyi geldi ama hasralığım tekrar azdı isyan edecem allah muhafaza şimdi tekrar doktıra gidecem yaşadıklarımı anlatsam inanmazsınız kiracıtım 6 tane evi sırf alt üst kat gürültüsğnden değiştirdim bir evde 2 kat alttan gelen gürültü mahfetti beni gerisini siz düşünün eminim hepinizin hikayesi aynıdır ben yine tedavi durumumu burdan paylaşıcam allah ruzası için ikaç ya da bitkisel bir çözüm bulan paylaşsın
+1 yılBende de vardı ama çok ciddi düzeyde değildi. Sonra kedi köpek asmr videolarından hiç rahatsız olmadığımı hatta sevimli bulduğumu farkettim. Karşımdaki kişiyi de bi kediymiş bi köpekmiş gibi düşününce biraz rahatlattı. Arada bir misofonyam artıyor arada bir azalıyordu. Seneler içinde zamanla nerdeyse yok oldu kendiliğinden. İnşallah sizin sorununuz da biter. Ayrıca karşınızdaki insan en yakınınız da olsa ona karşı aşırı öfke beslemek ve şiddet eylemleri hayali kurmak çoğu misofonya hastasının yaşadığı şeydir. Bu hallerinizi ciddiye almayın kendinizi kötü hissetmeyin. Uzak durma imkanınız varsa uzun bir süre uzak durun. Sürekli maruz kalmak sorunu azaltmıyor derinleştiriyor bence. En azından bir süre rahatlığı yaşayıp sonrasında tekrar yüzleşmek iyi olabilir. Ben özellikle ailemden ve yurttan uzak olup uzun bir süre tek yaşadıktan sonra hastalığım da neredeyse bitti. Artık örneğin bayramlarda ailem ile yemek yerken rahatsız olmuyorum. Ama uzun süre yani mesela bir haftadan fazla tekrar sürekli böyle şeylere maruz kalmaya başladığımda hastalığım tekrar geri gelmeye başlıyor ama takmayarak ve uzaklaşarak derinleştirmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBen de misofonya hastasıyım. Nefes alma seslerine, sakız çiğneme sesine, yemek yerken ağzın sapirdatilmasina sinir oluyorum. Kimseyle ayni ortamda yemek yiyemem. Bunlarla da sınırlı degil. Annemin anneannemin kardesimin sesine gicik oluyorum. Konustuklari zaman tepem atiyor. Yanimda konusturmuyorum. Benimlede konusmuyorlar bu yuzden. Kulakligim surekli kulagimda. Insanlar muzik dinlemeyi cok sevdigimi söylüyorlar evet muzigi cok seviyorum ama daha cok disaridaki seslerden kacmak icin kulakligimi takiyorum. Cok zor bu hastalik. Insanlarin buyuk cogunluguda bu hastaliktan habersiz. Bunu bir hastalik olarak değil simariklik olarak goruyorlar.
28 Yorumla- +1 yıl
ewt aynen öyle insanlarla iletişimim kopuyor diğer insanlara bakıyorum keske bnde onlar kadar bu sesleri duymasam onlar kadar rahat olabilsem ama olmuyor :( yinede yalnız olmadığımı bilmek güzel..
- +1 yıl
Bilinen bir tedaviside yokmus
- +1 yıl
Sinir olmanı tetikleyen seslerin aynısı bende de mevcut, uzun yıllar önce ilk hatirladigim annemin sesinin beni sinir etmesiydi, konuştukça sinir oluyordum, yorumunda annenin ve anneannenin sesinin seni sinirlendirdigini yazmışsın, benim merak ettiğim aynı sesleri sen cikardigin zaman yine seni sinir ediyormu ?
Mesela ben sakız cigneme sesine çok sinir oluyorum ama kendim cignedigim zaman sinir olmuyorum , oyüzden merak ediyorum bizim gibi insanlar aynı sesleri kendileri çıkarınca sinir oluyorlar mı, yoksa sadece dışarıdan duydugumuzda mı tetikleyip sinir ediyor. - +1 yıl
- +1 yıl
Bende diğer misofonia hastaları gibi bu durumdan kurtulmaya çalışıyorum, kendim aynı sesleri çıkarınca sinir olmuyorum fakat karşımdaki insanlar yapınca sınırları oluyorum, verdiğin yanitta kendin yapınca sinir olmadığını yazmışsın, seslerden rahatsız olma durumu sadece benim başıma geliyor sanıyordum, internette biraz arastirinca yurtiçinde ve yurtdışında toplumun belli bir kesimini etkilediğini gördüm, geçen günlerde yine google dan misofonia diye arastirinca tesadüfen bu siteye denk geldim, benim gibi insanların olduğunu görüp enazindan fikir alışverişi yapabilecegimi düşündüm
Benim gibi misofonia hastariyla ortak ozelliklerimiz olabilir diye düşünüyorum
Kendimden bahsedeyim, en kücük bir olayda çabuk heyecanlarim, kolay sinirlenirim , ofkemi kontrol edemiyorum, biraz takintiliyim :) ve duygusal biriyim, eğer sende de bu özelliklerden biri veya birkaçı varsa, hangileri olduğunu belirtebilirmisin, sakıncası yoksa
Ona göre düşündüğüm bir çözüm den bahsedicem. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Ölmek istiyorum giç mutlu değilim çevremde giç kinse kalmadı evden yataktan kalkmak istemiyorum biri bu duruma dur desin 1 dakika da olsa nefes almak istiyorum ne olur birileri bu hastalıga bir çare olsun ruh saglıgım bozuldu ölmek için yemek yiyyorum nefesşm tıkansın diye ama olmuyor her saniye acı çekiyorum lütfen bir dernek bişiy kurulsun telimi bırakıyorum bu sıkıntıları çeken biriyle konuşmak iyi gelir yalnız olmadıgımı hissetmek istiyorum ismim vedat 05443524293
+1 yılBende de var catal bicagin vurulma sesi, agiz sapirdatma, yuksek ses, agiz acik sakiz cigneme sesi, sabit sesler, birisi bir yere vurarak ses cikartiyorsa ozellikle kafayi yiyorum. Maalesef ailem bile bu konuda cok anlayissiz ve isimi cok daha zorlastiriyorlar. Duzeltilemeyecek bir sey degil diyorlar, abartiyorsun, sacmaliyorsun diyorlar. Ablam bugun, her zamanki gibi, tirnaklarini telefon ekranin camina vura vura mesaj yaziyordu, yapma su sesi dedim, ve onceden bahsettik bu hastaliktan, inadina yapmaya devam etti ilk seferinde aglayip muzik dinlemeye baslamakla yetindim, ardindan tahammul edemedim daha fazla ve fiziksel olarak saldirdim istemsiz. Onceden hic kimseye bu nedenle fiziksel zarar vermemistim ancak kendi kendime bacagima falan vururdum en fazla, ve bu beni korkuttu biraz. Ama cevremdeki insanlarin buna karsi bu kadar vurdumduymaz olmasi isleri cok zorlastiriyor.
31 Yorumla- +1 yıl
geçen gün tiyatroya gittim inanırmısın arkamdaki 8 kişi komple sakız çigniyordu arkdaşım benim bu hastalıgımı bildiği için onları uyardı ve inadına daha çok sesli çignemeye başladılar o yuzden ben kimseyi uyanmam insan oğlu şerefsiz!! gerçekten serefsizlik bu ki zaten tiyatroda sakız çiğniyor hangi dagdan yuvarlandı bilmem ama otobusteki kızlarda böyle inanılmaz insanlıktan nasinin almamışlar
+1 yılAz önce bunun bir hastalık olduğunu öğrendim senelerdir bunu çekiyorum diğer seslere karsi kendimi sakinlestirebiliyorum ama sakız sesine asla gelemiyorum. Kaç insanla sakız yüzünden kavga ettiğim belli değil. Özellikle toplu taşımada kulaklıklarim yanimda yoksa o günüm berbat oluyo. Peki sakız sesini diğer odalardan duyuyomusunuz sizde. Balkonda sakız cignendiginde bile duyuyorum
30 Yorumla
+1 yılArtik dayanamiyorum bu sese ozeĺlikle agiz sapirtisi dişi çekme sesi nefes alirken agizlarini acip kapatmasi.. artik o sesleri duyar duymaz aglamaya basliyorm sinirlerim alt ust oldu deliriyorum sanirim gercekten bir tedavisi olmali bu illetten kurtulmak icin her zman dua ediyorum saçim beyazlamaya basladi herkes ne kdar buyutuyosn ne var bunda bukdar abartma gibi seyler soyluyo. Yasamayan bilemez.. az once bir aglama krizinden ciktim kulakligimi taktim insallah bir an once tedavi bulunur bu illettn kurtulmak istiyorummmmmm 😧😳😳 herkese gecmis olsun 😕😒😒
11 Yorumla
+1 yılAynı soruyu ben de sordum bugün yarın bir psikolog dönüş yapacak ve paylaşıcam 😊 küçük yaşlarda başlıyor bu rahatsızlık ve ciddi anlamda zihin ve öfke kontrolü istiyor. Umuyorum bizim gb kulak hassaslığı yaşayanlara mantıklı ve kurtuluş olabilecek bir çözüm bulabiliriz.
13 Yorumla- +1 yıl
Kardeş varsa iddalasmayla başlıyor onu yapma bunu yapma inadına yapmalar başlıyor ve şu an kurtulamıyoruz sakız yemek saat tikirtisi şu sesi anahtarla oynama tesbih çekme burun çekme dayanılmaz hale geldi herşey kulak tıkaci ile uyuyorum nefes sesine bile tahammülüm yok ama artık alışmak istiyorum insanlara yapma dediğiniz zaman daha çok yapmaya başlıolar dayak yiyeceklerini bile bile sabırla beklıyorum düzelmeye çalışıyorum ama olmuyo
+1 yılTedavisini bulan, iyilesen lutfen bilgilendirsin 1 bucuk sene uyku ilacinla yasadim bu hastalik yuzunden 1 senedirde esimle ayni yatakta bile uyuyamiyorum. horlama, nefes alip verme. hatta inanirmisiniz bilmem ama ayri odalarda yatmamiza ragmen sesini duyuyorum ve duvarlari yumruklicak derecede sinirleniyorum. gunluk hayatta yasadigim sorunlardan ordan uzaklasarak kaciyorum ama konu es olunca oda rahatsiz bu konudan. ayri odalarda yatiyoruz umarim bu bizim ayrilik sebebimiz olmaz olmamasi icin tedavisini bulmam gerek
10 Yorumla
+1 yılBenim ağız şıpırdatma veya sakız çiğneme gibi şeyler değil. Şu çatal ve kaşık sesi, tabak sesi, yüksek sesle öksürme veya konuşma gibi tiz sesler rahatsız ediyor. Dişlerimi sıkmaktan baş ağrısı ve oluyor. Kulak ağrısından bahsetmiyorum bile! Şu ana kadar doktora falan da gitmedim. Gidenler bahsedebilir mi tecrübelerinden.
Peçeteye dokunamama gibi manyak bir takıntım da var. Sanırım iyice kafayı yedim...00 Yorumla
+1 yıl:) Yuh Ben bu durumun bana ozel bisey olsugunu dusunuyordum. En kotusu de insanlarin seni zerrw kadar anlayamamasi. 15 yildir bu sorunu yasiyorum ilk defa bugun arastirdim bir hastalik oldugunu ogrendim. Bu duyguyu bilen baska insanlarin olmasi iyi geldi :)
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBitek bende var sanıyordum bırakımıyorum bu illet şeyi ne zaman başladığınıda hatırlamıyorum tüm yemek seslerine hareketlere karşı igretim var özellikte aileme anneme dünyaya zehir ettim benim yüzümden kadın artık dudaklarını koparıcak ondada varmış geçmiş artik herkes hakkimda konuşuyo keyfimden şımarık lıktan yaptığımı sanıyor
00 Yorumla
+1 yılGerçekten herkese sabır diliyorum üniversite öğrencisiyim yurddaki oda arkadaşlarım beni çıldırtıyor onlara bunu söyleyemiyorum ben 2 sese gıcığım biri yutkunma sesi biri sigarayı içtikten sonraki dudaklarda çıkan o pıt sesi bunlara deli oluyorum henüz kimseye misofoni olduğumu söyleyemedim. 2yıldır böyle kola reklamlarimdaki o gorç gorç yutkunan insanların boğazını kesesim geliyor
10 Yorumla
+1 yılBu hastalığın tedavisini bulan var mı? Yenebilen lütfen bana da anlatsın. Ağız şapurdatma sesine, çayı höpürdeterek içme sesine, sakız çigneme sesine, horlama hatta uyurken nefes alıp verme sesine sinir oluyorum. Öfkelenip ortamı terk ediyorum. Uzun zamandır bu yüzden yalnız uyuyorum. Evlenicem korkudan evlenemiyorum bile. Konusma seslerine bile tahammulum kalmadi. Lütfen tedavisini bulan bana da anlatsin
00 Yorumla
+1 yılBende de hemen hemen bir çoğu var örnek vermek gerekirse sakız çiğneme sesi tesbih sesi horlama ve nefes sesi bunların yanında bir de ayak takıntım var insanlar ayaklarını üst üste koyunca kötü oluyorum ne bu çektiğimiz be kısa süre de psikolojik destek almayı düşünüyorum
00 YorumlaUzun zamandır yemek yerken çıkan seslerden rahatsız oluyordum dayanılmazdı. Sağır olmak istiyordum sonra bu kendi kendime moral vererek geçmeye başladı derken başka seslerden öfke duymaya başladım kaşık karıştırma sesi bir şey içerken hüpletme sesi çocuk sesi üff sesi o an sinirden ölmek istiyorsun telefon sesi hiç dayanılmaz sessizdeyken titreşim bile duymamam gerek Allah ben ve ben gibi olanların yardımcısı olsun İnşallah..
00 YorumlaLanet olsun ki bende misofonya hastasıyım. Kurtulmak istiyorum ama yapamıyorum aileme arkadaşlarıma sinir oluyorum sırf şu seslerden dolayı. Ağız şapırdatması , burnunun çekilmesi , telefon klavyesinin sesi , sakız çekirdek çatal sesleri , bazen hareletlere bile sinir oluyorum kulaklık takıp şarkı açtığımda bile duyuyorum o sesleri. O an kendimi öldüresim geliyor ve kimse anlamıyor cidden
10 Yorumla
+1 yılAileme böyle bir şey yaşadığımı anlatamıyorum eminim ki alamiyacaklar onlarla birlikte oturamiyorum yanımda sakız çiğneyen birisine bile tahammül edemiyorum ve gidip ağlıyorum kendimi sıkıyorum sabrediyorum dayanmaya çalışıyorum kendimi zorluyorum bu sefer de başım çok ağrıyor sürekli ağlama hissi geliyo. Gerçekten artık dayanamıyorum
00 Yorumlatedavisini bilen varsa soylesin lütfen ölecekm yoksa sürekli tartisiyom insanlarla. basili duvarlara vurdugum oldu. hele o dişlerinden ckardklari ses sonra sessiz kitap okuma sapirdatarak yemek yeme sakiz çiğneme yeteeeeeeer yok mu bir ilaci falan Allah rizasi için :((
00 Yorumla
+1 yılçok merak ediyorum o sırada ne hissediyorsun öfke? huzursuzluk? korku? ve nasıl tepki veriyorsun?
06 Yorumla- +1 yıl
sinir oluyorum yeter sus artık, gülme, yeme, içme diye bağırmak istiyorum ama sadece yaptığım oradan uzaklaşmak ya da yüksek sesle müzik dinlemek oluyo o yuzden yanımda sürekli MP3 çalarımı taşıyorum :/
- +1 yıl
peki insanlarla hiçbir şekilde iletişim kuramıyor musun seslerini duymamak için? mesela ders dinleyemiyor musun
- +1 yıl
hocaların bu durumdan haberi var anlayışla karsıyolar mesela elleriyle falan sınıfı susturmak için sıraya vurmuyolar yazı yazmıyoruz zatn kndımız not alıyoruz ve sinirlerim bozulursa hocalardan izin alıp cıkıyorum
- +1 yıl
çok zormuş ya acaba nedeni ne bu durumun
- +1 yıl
Sinir. Sadece kocaman bir sinir sapirdatmaya karsi benimkisi damak vermek yemek yerken herşey agizdan cikarilan tüm sesler beyninde o ses defalarca tekrarlaniyo lanet hastalik
- +1 yıl
bir araya gelip sesimizi duyurmak gerekiyor bir cok insan sımarık diye adlandırıyor bizleri
Aynisi bende var ya bir anda enseme tokat yemis gibi oluyorum yutgunma sesini duyunca
00 Yorumlabu hastalık yüzünden sinir hastası oldum. ailemle yemek yiyemiyorum. şımarıklık olarak gördükleri için vay efendim bizim zamanımızda böyle falan filan diyorlar. bunun bir çözümü varmıdır acaba?
15 Yorumla- +1 yıl
Şu an aglayarak yaziyorum bu yorumu. Kesinlikle simariklik olarak goruyorlar 23 yasinda ne simarikligi ya... Dayanamiyorum artik. Otobuste dolmusta iste hastanede. Sakiz cigneyen tukuren agiz sapirdatan hopurdeten tesbih ceken... biktim hepsindennn
- +1 yıl
@fundafindik işin en kötü tarafı en yakınlarının seni anlamaması ve ciddiye almaması bunu bir hastalık olarak görmemesi. en aşşağılayıcı ve dayanılmaz olan da şunu yapma cok rahatsız oluyorum diyorum bu sefer bir kez daha ses cıkarıyor ve bunu yaparken yuzume gülerek bakıyor bununla eğleniyor çektiğim acıyı hiçe sayıyor. bu benim intiharı tek çare gördüğüm anlardan biri. çok kez yemekten kalkıp tuvalette ağlama krizlerine girdim kendime zarar verdim ve sonra hiçbişey olmamıs gibi sofraya döndüm ta ki bidaha ki atak gelene kadar. beni bu seviyeye getiren insanların umursamaz ve duyarsızlığı bu yuzden bunu bile isteye yapan bu dururumumu umursamayan herkesden nefret ediyorum ruhumda tedavisi zor yaralar açıyorlar.
- +1 yıl
@fundafindik 😢😢 galiba bizi bizden baska anlayan yok insanlardan igreniyorum bazi insanlar cok temiz ama bazilari kopek gibi yemek yiyo
- +1 yıl
@fundafindik sayfayı komple okudum ama hala çözüm yok ama böyle de olmuyo dayanılmaz hale gelio bazen tesbih çekenlerle en fazla sıkıntım
Bende de bu hastalıktan var. Artık anneme ve en iyi arkadaşıma yemek yerken yutkunma sesine ve ağız sapirdatma gibi seylerden dolayı artık yemek yerken bakamıyorum annem buna daha rahatsız oluyo psikiyatri ye de göstermiyorlar. Çözümü de yok.
00 Yorumlaya ben boyle işin çatali bicagi bogazindan aşagiya sokasim geliyo 3 senedir ailemle birlikte yemek yemiyorum
20 Yorumla
+1 yılMutluluktan kahkaha attiğim anda bile ağiz sesi duysamm sinirden elim ayagim titriyoo. Karşidakiniin kafasini kopartasim geliyorr.
10 YorumlaHiç kimse anlamıyor ben de çekiyorum yadırgıyorlar o yüzden küstüğüm arkadaşlarım var
20 YorumlaDoktora gideceksin.
01 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı