Dini ve Allah'ın varlığını bir kaç kez sorguladım kafamda soru işaretleri var ama her gece duamı eder besmele çeker öyle uyurum.Ateistlerin dediği şeyler çok saçma geliyor tesadüf diye bir şey yoktur. Ama bazen "Allah nasıl var oldu?" diye düşünmedim değil. Hala da bu soruya cevap arıyorum ama aslında Allah'ın varlığına inanıyorum. Garip bir durum içindeyim. Günah mıdır?
Cevabın nedir?
Sorgulamak günah değildir. Allah ın varlığını sorguluyorsun buda neden inandığını ve yahut neden inanman gerektiğini bilmek istedğinden. Öncelikle Bir yaratıcının isptna bakalım : Proteinin oluşumu ( evrimciler bunu asla kanıtlayamazlar matematiksel olarak sıfır olasılıktır yani imkansız. Açıklayalım : )) Proteinler aminoasit denilen ve 20 farklı tipte olabilen daha küçük organik moleküllerin bir zincir halinde, ardarda eklenmesiyle yapılır. Bu zincir DNA'daki dört harfli alfabenin her üç harfinin belli bir aminoasiti kodlamasıyla yapılabilmekdedir. 30 ila 3000 aminoasitin farklı kombinasyonlarla oluşturduğu zincir, uzayda belli bir üç boyutlu yapı kazanarak sonunda fonksiyonel bir protein molekülü haline gelir. Aminoasitlerle ilgili olarak değinmemiz gereken Önemli bir nokta, 20 aminoasitin benzerliklerine göre beş gruba ayrılmış olduğudur. Bu gruplardan, meselâ pozitif yüklü aminoasitlerin toplandığı gruptan, bir aminoasitin diğeriyle yer değiştirmesi, meydana gelen proteinin genelde tamamen bozulmasına sebep olmaz, hatta çoğu zaman protein özelliğini koruyabilir. Fakat bir gruptan bir aminoasitin, mutasyon adı verilen olayda olduğu gibi, başka gruptan bir aminoasitle zincirdeki yerini değiştirmesi, proteinin özelliğini kaybetmesiyle sonuçlanabilir. Şimdi 100 aminoasitten oluşan bir protein düşünelim. 100 sayısı kolaylık olsun diye seçiliyor, yoksa 100 aminoasit bir protein için en düşük aminoasit sayısına oldukça yakındır. proteinin üç boytlu yapısınıda hesaba katarsak ve bunun dna zincirini oluşturacak düzeyde birden fazla proteinin olması gerektiğini düşünürsek ki bunun hesabını yapmışlardır matematiksel olarak tek bir prteinin olşma ihtimali yani olasılığı on üzeri eksi ellidir ki buda imkansız olduğunu gösterir. matematilte on üzeri eksi elliden küçük olasıkların imkansız olarak nitelendirilir. daha birsürü bir yaratıcınn kanıtı vardır araştırırsan bulursun-uz-.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
bence sorgulamak degil inkar etmek dinden cikarir.. kafanda soru isaretleri varsa bilen bir insana (hocaya) mutlaka sormalisin.. kafandaki soru isaretleri kalktigi zaman tam olarak dinini yasamaya baslarsin... ama kesinlikle sor... sorgulamak kötü bir sey degil...
70 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı. Sorgulamak neden günah olsun? Allah zaten akletmemizi istiyor. Düşünmemizi, çevremizi görmemizi istiyor. Kur'an'ı bir kere anlayarak oku, sorularına yanıt bulacaksın kardeşim. Sorgularken yalnız iş seni imandan ayrımaya götürürse sıkıntı var. Sen imanını kuvvetlendirmek için, Allah araştır dediği için araştırır soruşturursan sıkıntı olmaz.
Allah nasıl var oldu diye bir soru olamaz. Yüce Allah Kur'an'da kendini çeşitli isimlerle nitelendiriyor. Hayy, Kayyum gibi isimleri var. Zaten Rabb olmanın, tapınılır olmanın, iman edinilir olmanın, Allah olmanın, secde edilir olmanın şartlarından birisidir bu. Hep diri olmak. Doğmuş veya doğurulmuş olmamak. Layemut olmak. Alemlerin Rabbi olmak. Rahman ve Rahim olmak, yığınla sayabilirim sana. Bu özellikleri olmayan Allah olamaz. Rabb olamaz. Secde edilmeye layık olmaz. İşte, secde edilmeye layık olan, doğmamış ve doğurulmamış olan, sürekli diri olan, ezel ve ebed olan Allah'ın bir sebepten doğmuş olması düşünülemez. İşte bu yüzden O Allah'tır zaten :) Anlıyosun dimi?50 Yorumla
+1 yılArkadaşım buradaki cevapların %95 ine aldırış etme hele hele ateistlere hiç bakma ateistlern düşüncelerin %100 yalnış ve hepsi de tek tek ispatlanabilinir. Bak ne yapacaksın biliyormusn? Kur-an-ı kerimi alacksın eline ya da okumasını bilene gideceksin , şimdi büyük patlama ne zaman oldu? biz bu büyük patlamayı ne zaman ögrendik? 40-50 sene once falan dimi? bunu kuran zaten 1400 sene once ayette belirtmiş , kurana bak orda yazanları sonradan insanlar keşfetmiş , kuranda yazanların hepsinin sonradan olması tesadüf mü sence? olamaz tabii ki. Ateiste söyle sen bu inanca sahip olman için ne etki etti? evren evren evren dicekler zaten kuran kaç bin sene önce sana bilgi vermiş.Ateistçe düşünce imkansızdır , sebeb yoktur.Sorgulayabilirsin dini ama emri sorgulayamazsın.İşe kurandan başla devamını getirmezsin zaten tüm gerçekler ortada.
94 Yorumla- +1 yıl
Brahms sen ateist birisin biz sana ne desek sen mantıgına aykırı davranmaya devam edeceksin sende bana yaradanın olmadıgını ispatla? boşa kürek cekme ispatlayamazsın sen hala tesadüfen hayata geldiğini düşün , patlama sonucu denız olustu ha tuzlu oldu dimi? patlama sonucunda toprak bize meyve sebze veriyor demi? mantıga aykırılıga devam sana göre.Kuranın enbiya 21.suresi 30.Ayete bak bakalım anlama kıtlıgın varsa bosa okuma yaızk yorulma.
- 1 yıl
Bı araştır be Allah'ın cahili ayrıca adamı kusura bakma ama dinine inancına göre yargılayıp etiket vuramazsın ayrıca zaten araştırırsan big bang yani büyük patlama bı teori bak teori tamam ispatlanmamış ve zaten evrenin oluşumu ayrıca adem ve havvadan önce de dünyamız vardı ve biz insanlar maymularla uzak akrabayız ve bı evrim sonucu oluştuk
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
27Cevap
Bu sorunun ne kadar saçma olduğunu gelin beraber görelim.
''Allah'ı kim yarattı?'' gibi bir soru felsefede ''kategori hatası'' olarak biliniyor. Bu soruda ciddi kavram kargaşası mevcuttur. Bu soruyu sormak mesala ''kırmızı rengin ağırlığı nedir?'' sorusuna benzer. Böyle bir soru size çok yanlış geliyor değil mi? şimdi bakalım size allah'ı kim yarattı sorusunun da bu şekilde tutarsız olduğunu göstereyim.
X için herhangi bir kelime doldurabileceğimiz ''X''i ne yarattı?
sorusunda X için sadece kavramsal olarak yaratılabilen şeyler doldurabiliriz. Mesala diyebiliriz ki : ''Şu köprüyü kim yaptı?'' ,''Şu sandalyeyi kim yaptı?'' veya ''dünyayı kim yaptı?''. Bu soruları sorabiliriz çünkü sandalye , köprü kavramsal olarak yapılması mümkün olan şeylerdir. Yanı bu şeylerın yaratılmamış anlamı yoktur.
Şimdi ise Allahı kim yarattı sorusundaki Allah kelimesini kavramsal olarak ne anlamı ile değiştirelim ve bakalım ne olacak?
Allahı kim yarattı?
-Yaratılmamış olan yaratıcı
= Yaratılmamış olan yaratıcıyı kim yarattı?
Soruyu görüyor mussunuz?
Ayrıca bu soru, Su herşeyi ıslatıyorsa suyu kım ıslatıyor gibi saçma bir sorudur.26 Yorumla- +1 yıl
Bu Noktada Allaha inanıp inanmamamın bir önemi yoktur. Yani bu soru bir ateist içinde anlamsız olmak zorundadır. Bir ateist Allah varsa onu kım yarattı diye sormamalıdır. Zaten Allah yaratılmamış olduğunu kabul ettiğimiz için ona allah diyoruz. Mesala büyük bir hükümdara tanrı dememe sebebimiz nedir? o hükümdara birşeyin sebep olduğunu biliyor olmamızdır. (Bir anneden doğduğunu bilmemiz). Allahı Allah yapan onun yaratılmamış olmasıdır. Böyle bir durumda Allahı kım yarattı demek mantıksız olur. Eğer Allah varsa yaratılmamış ise sonsuz olmak zorundadır. Peki bir ateistin Allahın sonsuz olduğu varsayımına itiraz etme hakkı var mıdır? Buna bir hakkı yoktur. Eğer Allah varsa bir ateist onun sonsuz olduğunu kabul etmek zorundadır, eğer etmezse kendisi ile çelişmiş olur. Allah yoksa evrenı bir şekilde sonsuz olmak zorundadır. Eğer evren kesin bir başlangıcı varsa buna birşey sebeb olması lazım, ve bu sebebın en mantıklı açıklaması Allahın olduğudur.
- +1 yıl
Ayrıca bir örnek daha verıyım, Allahı biri yaratmış olması gerekseydi Allahı
yaratanıda biri yaratmış olması gerekirdi ve onu yaratanın da.. ve onu
yaratanıda vs.vs. Bu böyle sonsuza kadar devam ederdi ve yaratılma diye
birşey söz konusu olmazdı (hiçbir açıklama mümkün olamazdı). Dolasıyla
Allahın yaratması diye birşey söz konusu olabilmesi için Allahın yaratılmamış
olması (sonsuz olması) zorunludur.
Bu yüzden Allah varsa onu kım yarattı demek mantıksız olur. - +1 yıl
Yaratılmamış olan bir şey varolabiliyorsa bu durum tüm varlığın kendisi için de geçerli olur. Dolayısıyla bir yaratıcıya gerek yoktur. ''(hiçbir açıklama mümkün olmazdı)'' demişsin. Herşeyi yaratılmamış olan bir varlık yarattı demek açıklayıcı bir değil ki. Ateistler allah varsa onu kim yarattı diye sormazlar, ateistlere evren varsa onu kim yarattı varolmak içni yaratılmak lazım dediklerinde, ateistler bunu karşı argüman olarak kullanırlar. Varolan herşeyin bir yaratıcısı olmak zorundaysa ve tanrı varsa, tanrının da bir yaratıcısı olmak zorundadır. Burada tanrı yaratılmamış olandır demen hiçbir şey ifade etmez. Bir ateist de evren yaratılmamış olandır diyebilir.
- +1 yıl
Brahms senin beynini ele alalım boş küme konu kapanmıştır.
Çıkartmaz.
Ama dinin gerçekliğinden, dini kabul ettikten sonra şüphelenmemek gereklidir, o günahtır. Bu mealde bir Ayet vardır.
"Allah nasıl var oldu" gibi bizim algımızın ötesindeki sorular zaten saçma...
Ben dinin kendisinden şüphe duyma noktasına yoğunlaşmak istiyorum.
Kur'an kendisinden şüphe duyulmasını, her noktasının didiklenmesini, iyice düşünülmesini, kendisinin iyice araştırılmasını ister. Ancak, doğruluğunu kabul edildikten sonra gerçekliği hakkında şüphe duyulmamasını da emreder.
Ama biz doğuştan müslümanız. Biz şüphe etmemeliyiz öyle mi? Hayır, tam aksine, dinin gerçekliğinden şüpje etmeliyiz ki gerçeği bulalım. Taaa ki Kur'an'ı kendimiz okuyup "meğer gerçek din buymuş" diyip, bize öğretilen yalanlardan aklımızı kurtarıp kabul ettikten sonra şüphe duymaktan vaz geçebiliriz...50 Yorumla
+1 yılKitaba bakarsan senin beni sorgulaman günah oku geç diyor. Ama insan beyni bu merak etmeden geçemiyoruz. Bende çok sorguladım hala sorgularım. bir dine tam anlamıyla inandığımı söyleyemem tevratı ve incili türkçe mealleriyle okudum şimdi kuran'ı okumaya başladım. dinleri kıyaslıyorum ortak yönleriyle kendimce çıkarımlarda bulunmaya çalışıyorum.
Ayrıca bizim din bilimcilere göre allahı insan beyni kavrayamazmış. Onu kavrayanbilmek iiçin beynimizin %100'ünü kullanmamız gerekiyormuş ki biz %50sini bile kullanmıyoruz. En çok kullanan bilimsel olarak kanıtlanmış einstein var ve ona da bakarsak ateist biri.20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYanlış sorgulamak günahtır insanı dinden bile çıkartır.
Ama Doğru sorgulamak gerekir.
Zaten Kitap din bundan geldi mesela örnek
Sen diyorsun ki Ben nasıl var oldum
Cevap ALLAH ol dedi ve oldu.
Topraktan kan pıtısından vb. Yarattı.
ALLAH kimdir nedir?
Kuranda geçer 99 sıfatı Yaratıcıdır Koruyucudur vb.
Yani zaten Kur'an-ı Kerim senin sorularına cevap olarak geldi cevabını da orada aramalısın.
Mesela ALLAH 'ın varlığı hakkında şöyle söyleyim
ALLAH doğmadı ve doğurmadı bir Başlangıcı da yoktur. Başlangıcı olmayan Var oldu denmez o zaten hep vardı Zaman kavramı dünya için Ayarlanmış ALLAH sınırsızdır. Aklını kullan.
ALLAH yaratılmaya muhtaç değildir ALLAH 'tan başka yaratıcı da yoktur zaten.34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSorguladığında ki cevapları Kur'an-ı Kerim'den al diyoruz.
Bilmediğin tanımadığın kafayı bozmuş insanlardan değil.- +1 yıl
Neden cevapları oradan alsın? Bence Kur'an'a inananlar kafayı bozmuş insanlar. Gökten koyun indiğine inanırlar, bir insanın 3 gün balık içinde yaşadığına inanırlar, insanların ensest ilişkiyle türediğinie inanırlar, kainatı yaratan gücün, kainatın bütün sırrını kureyşli bir tüccara gönderdiğine inanırlar, ahzab suresi gibi bir surenin bulunduğu kitabın kutsal olduğunu inanırlar... Bu liste bitmez.
Cevap sahibi+1 yılOlaya bakış açına bak SubhanALLAH.
Bence iyice öğren ondan sonra böyle sözler yaz. Zaten öğrendikten sonra böyle yazmayacaksın.
Kureyşli bir tüccar olmak kötü bir şey midir?
Ben kendim çoğu Peygamberin hatta 124 bini de koyunculuk yaptı diye biliyorum. Meslek ile ne alakası var.
Her Evreni döndüren gökten nur indiren kar yağmur indiren koyun da indirir biz Alemlerin Rabbi indirtti diyoruz bunun neresi tuhaf ALLAH yapamaz mı yani :D
3 gün mü? Araştır araştır.
Ensest dediğin ilk evlatlardır ki soyu daha olmadığından dnaları farklıdır. Çünkü geçmişleri yoklar. Benimle normal bir rus kızının bile dna da benzerlik vardır ama onların o kadar yoktu çünkü İlk insanlar olduğundan.
Ahzab süresinde ne anlamlar var ne olaylar var senin gibi dar bakışlı birisi bu tarz düşünmesi Ayetlere bir kötülük getiremez.
eygamber ((S.A.V))'in: "Bir gün gelecek, ayağını ayağının üstüneatarak, gurur ve kibirle, enaniyet içinde, her meseleyi halletmiş gibi, bunu Allah yarattı, şunu Allah yarattı, Allah'ı kim yarattı? diyecekler" hadis- i şerif
Gelelim sorunun cevabına.
Önce şunu söyleyeyim ki, Allah (c.c) sebep değildir. Yaniherhangi bir sebep gibi. Allah'ı da meydana getiren bir sebep yoktur. Allah, bütünsebepleri meydana getirendir. Allah'ın (cc.) varlığının evveli (başlangıcı) yoktur. Kâinatınsonradan yaratıldığını bütün âlimler kabul etmektedirler. Ve bunu da ilim ispat etmiştir.
Sonradan yaratılan herşeyin başlangıcı olması lâzım. Ve sonradan yaratılan herşeyin bir
yaratıcısı olması lâzım, O da Allah'tır.10 Yorumla
+1 yılTam aksine dini sorgulamak doğru yolu bulmanı sağlar. Allah sana o beyni kullanasın şüphe edesin sorgulayasın diye verdi ki sonunda tek mantıklı açıklama olan Allah'ın varlığı olan yolu bulasın. Şüphe edersen doğrulara ulaşırsın körü körüne inanmak aptallıktır.
60 YorumlaDini sorgulamazsan öğrenemezsin, inancın derin olamaz.
Hadis var ki "Arayanın bir sevabı var, arayıp doğruyu öğrenenin iki".
Eskiden bütleri taştan yapıyorduk, şimdi beynimizde fikirden yapıyoruz... Yaratanı, Tanrıyı, Allahı istediğimiz gibi şekillendiriyoruz. Tanrı herkesi iyi bilior, günah yazmaz, sevap yazar eminim
Araştır, öğren, yüzeysel inamın yararı yok10 Yorumla
+1 yılhayır tabii ki inandığın şeyi bileceksin bilmeden etmeden öğrenmeden körü körüne inanılmaz ki. sorgulayıp araştırıp öğrenmek merak etmek normal.
40 YorumlaYaşadığın şey şu : allaha ve islama inanmak istiyorsun çünkü din sana cenneti vaat ediyor ve sorgularsan hele ki dinden çıkarsan cehenneme gideceğini söylüyor.Ateizm vaat ettiği şey ise sadece ''koskoca bir gerçeklik''
210 Yorumla- +1 yıl
Nerden araştriym broo? ;D
- +1 yıl
Hmm bakarım. Da evren big bangla oluştu diyolar..
Peki o big bang nasıl oluştu? - +1 yıl
Dînde zorlama yoktur. irşad yolu (hidayet yolu, Allah'a ulaştıran yol), gayy yolundan (dalâlet yolundan, şeytana, cehenneme ulaştıran yoldan) açıkça (ayrılıp) ortaya çıkmıştır. Artık kim tagutu (şeytanı ve şeytana ulaştıran yolu) inkâr edip de Allah'a îmân ederse (mü'min olur, Allah'a ulaştıran yolu tercih ederse), böylece o, (Allah'tan) kopması mümkün olmayan urvetul vuskaya (sağlam bir kulba, mürşidin eline) tutunmuştur. Allah Sem'î'dir, Alîm'dir. (Bakara suresi 256).
- +1 yıl
Darwin de ileri sürdüğü görüşleri hakkında kesin bir bilgiye sahip değildir. Nitekim, 22 Mayıs 1863'te yazmış olduğu bir mektubunda şöyle der:
"Aslında şu anda Tabii Seleksiyon Teorisindeki iddia, genel düşüncelere yaslanmak mecburiyetindedir... Teferruata indiğimiz zaman, hiçbir türün dahi evrim neticesinde değiştiğini ispat edemeyiz. Mevcut değişmelerin ise, teorinin temelindeki izahta olduğu gibi, türün mükemmelleşmesine yarayan değişmeler olduğunu gösteremeyiz. Ayrıca, neden bazı türlerin değişip diğerlerinin değişmemiş olduğunu da açıklığa kavuşturamayız."
dip not = Macbeth, N.; American Biology Teacher, s. 496, 1976.
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Allah nasıl var olduğunumu düşünüyorsun sen ALLAH doğmamış ve doğrulmamıştır.
www.wikiturk.net/.../allah-c-c-kendisini-anlatiyor
ALLAH (C.C.) KENDİSİNİ ANLATIYOR
Bir oku istersen belki sorularına cevap olur.
Bu arada dini sorgulamak dinden çıkartmaz.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılGünah olup olmadığı konusunda yanlış bilgilendirmek istemem. Ama Allah'ın 99 ismini anlamıyla birlikte öğrenip Rabbini tanımayı tavsiye ederim.
20 Yorumla Ateistlere göre herşey tesadüf.Böyle düşünerek modern ve farklı olduklarını düşünüyor gariblerim.Fazla aldırış etme onlara.Onlar sayesinde bizde ibret alıp çok şükür diyoruz.
64 Yorumla- +1 yıl
He he tesadüf.Sen tesadüf diyorsun adı üstünden tesadüften bir düzen oluşur mu? Milyonlarca insan ürüyor niye hiçbiri birbirine benzemiyor tesadüf olsa benzerdi dimi.Güneş nerden bilsn dünyaya bukadar yaklaşıp ısınıcagını uzaklaşıp soguk olacagını buda tesadüf evet.Yağmur taneleri birbrine değmemesi değseydi kütleler halinde felaketler yaratıcagını biliyodu ondan değmiyor birbrlerne dimi bu da tesadüf.Daha biton şey sayarım sana yorma beynini sen tesadüf de gç.
- +1 yıl
@Hakanzknn , bir insanın var olabilmesi için dna nükleotidlerin sıralı dizilebilmesi için 10 da 600 de 1 dir. Yani tesadüfen olması imkansızdır, bence sen ve senin gibiler tesadüfen ortaya cıkmıslar.Bu söylediğine kendini nasıl inandırmışsan buda ayrı bir yetenek yazık.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbazen çok düşünmek de şirke sürükler, o yüzden çok ince düşünmemeye çalış :)
125 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkörü körüne inansın demiyorum, körü körüne inanmaması için çevresine bakması yeterli zaten, yalnız çok fazla düşünmek lazım çok fazla ayrıntıya grmemek lazım.
Soran+1 yılHaklısın ayrıntıya girince yanlış yollara çıkılabilir :)
Soran+1 yılBenim düşüncem şu aslında ; Ölünce tam olarak ne olacak? Ateistlerin yok dediği Allah var ise ki var olduğuna inanıyorum ; ateistler cehenneme gidecek. Eğer Allah yoksa ölünce ne olacak? Her ihtimale karşı Allah'a inanmak gerek bence.
Cevap sahibi+1 yılsenin inanmayışına saygı duyuyorum, halimden de mutluyum sorgulamam gerektigi kadar sorguluyorum ve bu konuda da tatminim.
Cevap sahibi+1 yılsoruyu soran arkadaşıma itafen söylüyorum eger inançlıysan aç kuran meali oku ilmihal oku bu konuda yazılmış biçok dini kitap var soru işareti bırakmayacak kadar da bilgi var eger okuduklrın seni tatmin etmezse o zaman neye inanıp neye inanmayacagına karar verirsin
Soran+1 yılPeki anlıyorum teşekkürler :)
- +1 yıl
Soran altta yazmışsın ''garanti olsun diye allaha inanıyorum''
Böyle bir düşünce yapısı olamaz ya :D
Bunu derken ne demek istedin biraz açarmısın?
Cevap sahibi+1 yılkorkudan ziyade sevdigim için varlıgına inanıyorum Allah inananlar için korku ifade etmiyo sadece :) sanada iyi geceler.
Cevap sahibi+1 yılöyle mi anladın? komik bişe yazıldı mı ben göremiyorum.
Soran+1 yılYani ateistlerin 'yok' demesi saçma demek istedim. Öldüklerinde cehenneme gittikleri zaman anlayacaklar. Her ihtimale karşı yani bunlar öldükten sonra yok bir şey olmuyor diyorlar ya; işte cennete ve cehenneme gitmeleri ihtimallerine karşı Allah'a inanmaları gerek. Madem öldükten sonra yok olacaklar, neden böyle diyip duruyorlar susup otursunlar o zaman :p
- +1 yıl
İnce düşünmelisin.
Din varsa zaten islamı seçersin
Cevap sahibi+1 yılisteyen istedigine inanmakta özgür, ben inanıyorum yazan arkadaşta inançlı bir insan okudugum kadarıyla, ben körü körüne baglan demedm okuyup araştırmak gerekiyo elbette bunları yaptıktan snra ister inanır ister inanmaz bu kendisini baglar, ateistlernde yok var demeleriyle ilgilenmiyorum orası beni ilgilendirmez
Cevap sahibi+1 yılben kmseye bir çimcik düşün demedm :) yapman gerekeni yap dedm aç oku dedim bunu tekrar tekrar yazmamın geregi yok sanırım
Cevap sahibi+1 yılpolitik derken hükümetin başındaki insanlardan yola çıkarak mı?
Soran+1 yılBenim demek istediğim şu ; Allah'ı reddettiniz de ne geçti elinize?
- +1 yıl
E soran sen allahı kabul ettin de ne geçti eline? Şimdi ronalda farklı bir dine inanıyor ama altındaki arabalara bir bak :(
(bknz: ben müslümanım.)
Soran+1 yılAllah'ı kabul etmedim diyelim. Öldükten sonrası var bu işin.
Bunları birçok insan yaşadı ve buna bir çözüm getirmek için din dogmatiktir dendi.Gerçi böyle olması bir nevi çözüm olsada koyun psikolojisi olayını dahada genişlettiler
30 Yorumlabende hep merak ederdim ama dinden çıkarıyor diye hemen başka şey düşünmeye çalışırım.
22 Yorumla- +1 yıl
Din gerçekse neden sorgulayınca yoldan çıkarsın ki
- +1 yıl
dinimizde sorgulamak günahdeğildir. ilim ve bilim İslamda farzdır zaten bir müslüman gerçek manada araştırma yapsa veyahut insan deyelim Bir yaratıcının varlığına inanır.
On beş yıl evrim üzerinde çalışmış olan Amerikalı biyokimya profesörü T. D. Gish, evrimle ilgili görüşünü şöyle dile getiriyor:
"Hiçbir kimse ne hayatın başlangıcını gözlemiş ve ne de bir balığın kurbağaya veya bir maymunun insana dönüştüğüne şahit olmuştur. Dolayısıyla evrim, bir hipotez olarak ileriye sürülmüş, fakat asla ispatlanamamış bir düşünce tarzıdır."
dipnot:(Gish, D. T.; Evolution: The Fossiles Say No! Terc. dem Tatlı. Fosiller ve evrim, Cihan Neşriyat, 1984, s. 16.)
+1 yılDinde akli kullanin diyor aslinda sen sorgulayarak bulursan ozaman orjinal musluman olursun bizim gibi taklidi degil ama sorgularken dikkatli ol kaynaklari dikkatli sec bazilari sinsice yoldan cikarir haberin bile olmaz
10 Yorumla
+1 yılDini tabii ki sorgulayabilirsin ama haddini aşmamak kaydıyla.
11 Yorumlagünah değildir.
eline türkçe bir kuran alıp okuyarak başlayabilirsin.31 Yorumla- +1 yıl
Bir dili başka bir dile çevirirken istemedende olsa yanlışlık yapılır. Özellikle arapça dilinin kelimelerindeki kurallar ve çok anlamlılık çeviride hataya sürükler. Bundan dolayı bilen ve gerçekten bu işin ehli olan birisiyle birlikte hareket etmesi daha sağlıklı sonuçlara götürecektir.
Saniyorum ki sorgulamak ve kullanmak için bir beyne sahipsin.
30 YorumlaSorguladım ve çıktım gayet de mutluyum huzur gerçeklerde.
00 YorumlaGünah olmaz tabii ki inandığımı şeyi düşünüyoruz ona daha çok güvenir ve bağlanırsın
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah sana sorgulamak için akıl vermiş nedne korkcaksın?
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Seni sorguladığın için yakacak bir tanrının var olduğunu düşünmüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Jeolog David D'Armond, evrimci düşüncenin bilimsel çalışma prensibiyle hareket etmediğine dikkati çekerek şu değerlendirmeyi yapar:
"Evrimciler, tahminlerini, önce evrimin doğruluğunu ve bir hakikat olduğunu kabul ederek, onun üzerine bina eder. Böylece bu çalışmanın neticesi, sadece başlangıçtaki kabul ettiklerini izah etmeye yöneliktir. Bu ise, açık bir şekilde kanuni kaidelerin, prensiplerin ihlâlidir. Bu şekildeki hareket, kasıtlı bir başlangıç, kusurlu bir temsil, ve hatalı bir mantıktır, istekli ve arzulu bir düşüncedir."
+1 yılOnu bunu bırak da seni yaratıp kusursuz bir fizik veren Allah'ı sorgulamak senin ne haddine. Kendine gel.
08 Yorumla- +1 yıl
Senin gibi g*t kıllarının kendini yalnız hissetmesini engelliyor.
- +1 yıl
Kal gelmedi gibtomatik yorumlara bakarsan anlarsın. Ve ayrıca gel ikimizde haklı olduğumuz konu üzerinde konuşalım gittiği yere kadar.
- +1 yıl
Lan ateist Allah'ın hikmetinden sual olunmaz. O kıllar Birgün döner yerini bulur merak etme.
ateizm psikolojiktir.
fred hoyle31 Yorumlaeğerki dinini yaşamaya başlamış olsan ALLAH DOĞURULMAMIŞTIR DOĞURMAZ cümlesini aklına getirirdin
00 YorumlaAteistler neye tesadüf diyorlarmış?
315 Yorumla
Soran+1 yılEvrenin oluşmasına falan.
Soran+1 yılYa işte çoğu şeye tesadüf diyorlarmış öyle biliyorum. Ateist misin?
- +1 yıl
Bu işler 'diyorlarmış' ile olmaz. Araştırıcaksın, kendin okuyacaksın, sonra akıl yürüteceksin, neyin doğru olduğuna kendin karar vereceksin. Evet, ateistim. Aşkın bir tanrının varolduğuna inanmıyorum, hatta böyle bir şey olması imkansız. Panteizme de çok uzak değilim ama yaşam tarzına etki bakımından ateizm ve panteizm birbirlerinden çok da farklı değiller.
Soran+1 yılPeki nasıl var olmuşuz? Ölünce ne olacak? Bunlara mantıklı bir cevabın var mı?
Soran+1 yılTamam nasıl var olmuşuz anlat o zaman...
- +1 yıl
adamı rahat bırakın ya. üzerine gidiyor herkes. al sorduğun tüm sorulara buradan cevap bulabilirsin. zaten hepsini sana anlatamaz. madem merak ediyorsun.
www.ateistforum.org/index.php?showtopic=41940 - +1 yıl
@brahms ölünce ne olacağını bilmiyorsun sen boş adamsın ateist olmanı gerektircek ispatın bile ortada yok.Ateistlere gidecek yolu bilimadamlarına şeytan vesveseyi yerleştirdi , mantıgınıza aykırı geldıgı halde sızde onların ızınden gıttınız. Çünkü kendi araştırma kapasitenle ateist olman imkansızdır. Ha kendi araştırma kapasitenle olmuşsan aklından şüphe ederim.Asıl cahillik Yaradanın olmadıgını savunmaktır.
- +1 yıl
1-Ölünce ne olacağımı bilmiyorum evet, çünkü ölmedim.
2- Senin kafanın içindeki bütün bilgiler insanların ürünü. Ben ateistliği kendim araştırarak seçmediysem sen de müslümanlığı seçmemişsin.
3- Yaratıcı bir güç olsa bile bunun Kur'an'ın tanrısı olamayacağı kesin.
4- Ateist olmak için bilime gerek yoktur. Modern bilimler ortaya çıkmadan önce de dünyada birçok ateist vardı. Cahil cahil konuşacağına aç da biraz felsefe tarihi oku. - +1 yıl
Avustralyalı genetikçi Miklos da evrim teorisinin, bir takım varsayımlarla ilgili yorumlardan ibaret olduğuna dikkati çeker:
"Her tarafımızı kuşatmış bu evrim teorisi neyi tahmin ediyor? Rastgele mutasyon, seleksiyon katsayısı gibi bir avuç dolusu varsayım öne sürerek, zaman içinde gen frekanslarındaki değişiklikleri inceliyor. Bu büyük evrim teorisinin içeriği gerçekten bu mu?" Dip not = Miklos, G. L. Emergene of Organizational Complexities During Metazoan Evolution: Perspectives from Moleculer Biology, Paleontology and Neo-Darwinism. Memories of the Association of Australasian Paleontologists, 1991, 15, 28.))
Mutasyon simetri yapamaz, asimetri yapar. - +1 yıl
dim not ::::((Nature dergisi. 28. Eylül 1931 ))) S. Bateson, 1921 yılında Amerikan İlmî İlerleme Birliği'nin Toronto'daki toplantısında şunları dile getirmiştir:
"Öğrenciler bize, türlerin kökenini izah etmemiz için sorular sordukları zaman, doğru dürüst bir cevap veremiyoruz... Çalışmaların neticesinde yeterli delillerin bulunabileceğine inanmıştık. Şimdiye kadarki araştırmalar sonunda herhangi bir müsbet netice elde edilemediği gibi, menfi sonuçlar da inkâr edilemeyecek kadar çoğalmıştır."
+1 yılAynı durumdayız. Soruyu takipdeyim
22 Yorumla- +1 yıl
Nerden araştırıym hakansiken kardeşim?
Zaten sorgulama Allah in istedigi biseydir
10 Yorumladeizme davet edeyim seni o halde :))
14 Yorumla- +1 yıl
Bugün sizin dîninizi kemâle erdirdim. Ve üzerinizdeki ni'metimi tamamladım. Sizin için dîn olarak İslâm'dan razı oldum. Artık kim açlık tehlikesiyle, günaha meyl etmeksizin zarurette (yemek zorunda) kalırsa, muhakkak ki Allah gafûrdur, rahîmdir maide suresi3 mevla kuranı keriminde sizin için islamı secdim diyor deizm sonradan uydurumuş savsatatan ibarettir^^
+1 yılEmin olup da çok düşünmek akla zarar, sonra daral.
00 Yorumla
+1 yılNedir kardeş o kafana takılan sorular?
10 YorumlaAynen öyle
00 Yorumlabılmıyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(19)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri