Saçlarım sarıydı dip boyası yapacaktım. Tümünü boyamak istedim küllü platin aldım. Diplerim iyi oldu ama sarı olan kısım gri-yeşil arası bir şey oldu korkunç. Domates suyu iyi gelir dediler sürdüm bekliyorum. Dizin başınıza geldi mi? Bir fikriniz var mı acaba?Saçımı Griye Boyadım Yeşil Oldu!
Saçların boyadıktan sonra yeşillenmesi genel olarak kumral saç rengini tercih edenlerin başına gelir. Ancak griye boyatılan saçın da yeşillenmesi muhtemel. Elbette istenmeyen bir görüntüye sebep olduğu için hemen çözüm bulmak gerekir.
Saçımın Rengi Yeşil Oldu Ne Yapmalıyım?
Saçlarınız boyama sonrasında yeşillendi ve istenmeyen bir görüntü oluşturduysa, çözüm olacak birkaç yöntem bulunuyor. Saçlarınızdaki yeşillenmeyi gidermek için deneyebileceğiniz uygulamalar aşağıdaki gibidir;
1- Mor şampuan kullanın
Mor şampuan
Mor şampuan içeriğindeki mor renk pigmentleri sayesinde yeşile dönen, turunculaşan saçların kurtarıcısı oluyor. Özellikle platin ve gri saçlar için öneriliyor. Mor şampuan sayesinde saçlarınızdaki küllü ton daha uzun süre kalacak, yoğunluğunu koruyacaktır.
2- Yeşillenen saç için sirke ve karbonat karışımı
Yeşillenen saç için sirke ve karbonat karışımı
Yeşile dönen saçlar için önerilen uygulamalardan biri de sirke ve karbonat karışımıdır. Yarım su bardağı sirke ile yarım su bardağı su birleştirilir, içerisine 1 yemek kaşığı karbonat eklenir ve saçlara uygulanır. Saçlar bu şekilde yaklaşık 1 saat bekletilir ve sonrasında yıkanır.
3- Domates suyu uygulaması
Yeşillenen saçlara domates suyu
Yeşile dönen saçların kurtarıcısı olan ve çok bilinen uygulamalardan biridir. Saçlarınızın yoğunluğuna göre domates miktarını ayarlayabilirsiniz. Kabuklarını soyduğunuz domatesi blenderdan geçirmek işinizi kolaylaştıracaktır. Bilenderdan geçirdiğiniz domatesi saçlarınıza uygulayın ve bu şekilde 40-45 dakika boyunca bekletin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Domatesin yoğun turunculuğu saçlarınızdaki yeşillenmeyi yok edecektir.
4- Saç cilası
Saç cilası
Yeşillenen saça kesin çözüm olacak bir uygulamadır. Elde etmek istediğiniz renkteki boyadan bir kibrit boyutunda kap içerisine koyun. Üzerine yarım su bardağı su ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın. Bu karışımı saçlarınıza uygulayıp, 10-15 dakika bekletin. Ardından saçlarınızı yıkayın. Cila yapımında tercih edilen renk büyük önem taşıyor. Bunun için yeşili kapatacak renkler tercih etmenizde yarar var.
Merhaba bana yardımcı olur musunuz? Ben saçımı kuaförde gri yaptırdım yeşil oldu :( ne yapmam lazım kuaförüm mavi şampuanı biraz beklettim ondan dolayı böyle yeşil oldu diyor 10 güne akar dedi
Aynısı benim başımada geldi geçen ay. Domates suyunun faydasını gördüm. 2 gün domates suyu sürdüm, yıkarken önce beyaz sabunla yıkadım geçti çoğu. Hergünde yıkadım saçımı sanırım 1 hafta olmadan tamamen düzeldi.
2
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
halimi en iyi sen anlarsın o zaman. sürdüm ben de baya toperlandı ama hala grimsi duruyo. sabah tekrarlıycam. beyaz sabunun faydası ne peki. akıtıyo mu? bir de benim bir haftam yok malesef salıya kadar düzelmesi gerek.
Evet canım akıtıyo. O zaman domates suyunu ve sabunu gunde 2 kere yapmaya çalış. Bide ne kadar bekletiyosun domates suyunu? Yarım saat bekletmen lazım. Ama ben üşeniyodum 1 saat sonra falan yıkıyodum.
45 dk kadar beklettim canım.az önce iyice inceledim hafif bir grilik kalmış yani baya gitmiş yeşil. sanırım yalnızca beyaz sabunla halledebilicem. diğer sorunum dipler karamel kahve gibi ve haliyle alt taraflar baya açıldı renk farkı var yani. o yüzden acaba saçın geri kalanını karamele mi boyasam diyorum. tutar mı sence? fikirlerine ihtiyacım var. :)
aslında karamel diye de bir takıntım yok. üst taraf böyle biraz turuncuya çalıyo o yüzden alt tarafla nasıl eşitlerim diye düşünüyorum. altın sarısı falan da deneyebilirim.
platini oldum olası sevmem kumrala boya açınca sarı oluyo zaten
0
9 Yorumla
Soran
+1 yıl
yaa küllü olunca güzel olur dedim. hem kuafördeki kadar açık olmaz diye düşünmüştüm. acaba açık kahve mi yapsam diyorum akıp gider zamanla bendeki sarı da düzelmiş olur diyorum sence?
bak sakın kahve yapma benim saçım kumraldı açtı açtı sarıya döndü koyulaşsın dedim kahveye boyadım simsiyah oldu sakınn git açık kumral falan boya o tonlarda
açık kahve düşünmüştüm ama. domates suyu işe yaradı biraz, yarın sabah tekrar uyguluycam bakalım. hala biraz grimsi duruyo. beyaz sabun da boyayı akıtıyo diyolar. umarım düzelir de başka renklerle uğraşmak zorunda kalmam :(
En İyi Cevaplar