Kavgada aşırı adrenalin yükselmesi nasıl kontrol altına alınır? Dövüş sporuyla uğraşan arkadaşlar bakabilir mi?

Beyler hayatımda hiç kavga etmedim. Dayak yemenin nasıl bir his olduğunu da bilmiyorum ama kavgaya yakınlaşınca içimde aşırı bir adrenalin patlaması ve titreme oluyor sanki heyecan gibi tanımlayabilirim bu hissi ben bunu ortadan kaldırmak istiyorum. Muay Thai ye başladım 3 hafta devam ettim ama dönem bitti diye bırakmak zorunda kaldım evime döndüm şimdi üniler yine tatil oldu bu hafta başlayacaktım yine olmadı. Şu anda düşünüyorum Muay Thai bunun için doğru spor mu diye? Ben bu adrenalini nasıl ortadan kaldırabilirim? Bu sorunum şeyden ortaya çıkıyor sanırım hani dayak yemek gözümü pek korkutmuyor ama karşıdaki silah/bıçak/delici alet çeker mi ya da mafya çete ya da aşiret benzeri bir yapılanmanın üyesi midir sonradan başıma bela olur mu? Ya da hepsini geçtim adamın neresine vurmalıyım ki ölmesin yaralanmasın gibi. Bu sorular aklıma geliyor ve beni cesaretsiz kılıyor. Bunları dert etmemek için böyle yapılanmalardan tanıdıklar mı bulmalıyım? Nasıl yenebilirim bu adrenalini ve bu korkuyu?
Kavgada aşırı adrenalin yükselmesi nasıl kontrol altına alınır? Dövüş sporuyla uğraşan arkadaşlar bakabilir mi?