Arkadaşlar galiba uyuz oldum. Kollarımda küçük kırmızı kabarcıklar çıktı, iltihaplı hem de. Ve ben kaşıyorum deliler gibi, feci kaşınıyor ben kaşıdıkça çoğalıyorlar. Uyuz hastalığı geçmiyor, ne yapacağım? :( Uzun süre geçmeyen uyuz nasıl geçer? Kükürtlü sabun uyuza iyi gelir mi?uyuz hastalığı
Uyuz hastalığı geçmiyor; uzun süre geçmeyen uyuz nasıl geçer?
Uyuz hastalığı bir cilt hastalığıdır. Küçük bir akar türü uyuz hastalığına neden olmaktadır. Böcek gibi bir akarın deri altına yerleşmesi ile uyuz hastalığı meydana gelir. Vücudun farklı yerlerinde döküntülere neden olur.
Uyuz hastalığı nasıl bulaşır?
Uyuz hastalığı sanıldığı gibi kedi ya da köpeklerden bulaşmaz. Daha çok hastaneler, bakım evleri, askeri yatakhaneler gibi toplu kullanılan alanlarda oluşur ve yayılır.
Uyuz hastalığı nasıl tedavi edilir?
uyuz hastalığı tedavisi
Uyuz hastalığı tedavisi için öncelikle bir cildiye uzmanına başvurmanız gerekir. Hastalığın durumuna göre doktorun oluşturacağı ilaç listesi ile uyuz hastalığından kurtulabilirsiniz. "Ne yaptıysam uyuz geçmiyor?" diyorsanız mutlaka bir cilt doktoruna başvurun. Geleneksel yöntemler ile uyuz hastalığından kurtulmaya çalışmak boşuna bir çaba. Kolonya uyuza iyi gelir mi gibi sorular görüyorum. Ancak bu bir hastalık ve daha kötü bir tepkimeye neden olabilir. Bu nedenle doktorunuzun tavsiyelerinin dışına çıkmamanızı öneririm.
Wilkinson Pomad neye yarar? Ne için kullanılır?
wilkinson pomad nereden bulabilirim
Wilkinson pomad uyuz hastalığının tedavisinde kullanılan bir kremdir. Uzmanlar tarafından sıklıkla tercih edilir. Wilkonson pomad nereden bulabilirim diyenler eczanelerden temin edebilirsiniz. Wilkinson pomad sadece eczanelerde satılmaktadır.
Wilkinson pomad nasıl kullanılır?
Öncelikle duş alın ve iyice keselenin. Duş sonrası vücudunuzun soğumasını bekleyin. Ardından wilkinson pomadı tüm vücudunuza sürün ve emilmesini bekleyin. Sonrasında temiz ve ütülenmiş kıyafetlerinizi giyebilirsiniz. Wilkinson pomad kaç saat kalmalı sorusunun cevabı ise; krem emilmeden kıyafetleriniz giymeyin. Böylece kremden maksimum faydayı elde edebilirsiniz. Wilkinson pomad kokusundan rahatsız olabilirsiniz. Wilkinson pomad kokusu nasıl giderilir diyorsanız bu kokuya katlanmak zorundasınız ne yazık ki. Kremin etkili olabilmesi için vücut tarafından iyice emilmesi gerekir. Kokuyu gidermek için parfüm vb şeyler kullanmanızı önermem. Cildiniz zaten hassas olduğu için iyice rahatsızlık verebilir.
Wilkinson leş gibi kokuyor bir işe de yaramıyor. Eczanelerde yapılan bir krem karışımı var bunu bir cildiye uzmanı bize yazdı ve ailecek kullandık düzeldik. Evde hasta olan olmayan herkes 10 gün boyunca akşam duşunu alıyor sonra kremi sürüyor ve ertesi akşama kadar üzerinde kalıyor. Gün içinde eli yıkarsan tekrar sürüyorsun. Boyundan aşağı parmak araları makat dahil her yere tamamen sürüyorsunuz. Çevrenizde bulaştırma ihtimaliniz olanalarada bunu söyleyin yoksa iyileşseniz bile size tekrar bulaştıracaklar. Karışım; Çöktürülmüş kükürt 60gram, Huilde code 30 gram, Vazelin 120gram, Lanolin 50 gram. 10 gün kullanın.
@Alone343434 uyuz hastalığından kurtulmanın çözümlerini biri anlatabilir mi? yaklaşık 3 aydır herşeyi denedim hatta günlerdir kaşımamaya bile direndim ama en sonunda heryeri kaşıyıp yırttım. Vücudum komple yara bere içinde kaldı bir kaşındıgında asla durduramıyorsunuz. Lütfen dr ilaçları yerine evde doğal yöntemlerle veya hiç farketmez nası bu illettenn kurttldugunu yazsın Lütfen
@eslemde Hepsini mutlaka oku. Bize cildiye uzmanı şu ilacı yazdı, Allah ondan razı olsun öyle kurtulduk. "Çöktürülmüş kükürt 60gr, Huilde code 30gr, Vazelin 120gr, Lanolin 50 gr" şeklinde bir karşım yazdı bunu eczanede yaptırdık. 10 gün boyunca yatmadan önce evvela banyo yaptık sonra bu kremi her yerimize, ayakların altı parmak araları, bacak araları cinsel organ dahil boyundan aşağı olmak kaydıyla cildimizin tamamına sürdük ve kurtulduk. Evde ki kaşınan veya kaşınmayan "herkesin" sürmesi gerekiyor çünkü yeni bulaşmış olanlar kuluçka döneminde kaşınmayabilir ve size tekrar bulaştırır. Her kremlenme ve banyo sonrası giydiğiniz kıyafetleri daha önceden yıkanmış, iç kısımdan ütülenmiş kıyafetler olsun. Çarşaflarınızı sürekli değiştirin ve ütü ile dezenfekte edin. Uyuz böceği yıkama ile gitmiyor, yüksek ısıda ölüyor. Eski kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkayarak veya ütüleyerek kullanabilirsiniz. 7-10 gün boyunca bir halı veya çamaşırın üzerinde yaşayabiliyorlar sonra ölüyorlar. Uyuz hakkında araştırmalar yapın nasıl ölür, ne kadar yaşar, neye benzer, vücutta nasıl yol izler öğrenin ancak o şekilde başarılı olursunuz.
@eslemde *2 Dışarı çıktığınızda sağda solda kıyafet denemeyin, yeni aldığınız kıyafetleri mutlaka yıkayın ve ütüleyin. Hastalık süresince herkesten uzak durun eve çağırmayın çünkü onlara da hızla bulaşacaktır şifa ararlarken bu sefer dönüp tekrar size bulaştıracaklar. Uyuz şuanda salgın seviyesinde çok yaygın görülüyor. İyileşenlere bir türlü iyileşemeyenler tekrar bulaştırıyor. Bu konuda uyuz olduğunuzu bu böcekler yüzünden kaşındığınızı söylemekten çekinmeyin yardımlaşın iyileşene kadar teması kesin birbirinize gidip gelmeyin insanları uyarın bu kötü rahtsızlığı bulaştırıp ah almayın. Son olarak unutmayın ilaç bizde işe yaradı piyasadaki tüm ilaçların çözemediğini çözdü lakin bu süreç boyunca çok titiz davrandık uyuzun nasıl öleceğini ve diğer tüm verileri araştırıp öğrendik, her gün koltukları halıları süpürdük, üst başımızı değiştik bu şekilde umuyorum sizlerde kurtulursunuz. Eğer kurtulursanız diğer hastalara herkese bunu önerin ki ne olur artık bu uyuz derdi bitsin. Hasta olanlar iyileşemediği, kimseye söyleyemediği ve aylarca şifa bulamadıklarından bu felaket başka türlü bitmez.
@Oan75 Ya açıklamanız çok teşekkür ederim. Az önce şöyle bir yorum paylaşmıştım;
Benim ki yaklaşık 5 yıl önce başlamıştı ailecek kwellanda losyonunu kullandık ama 8 ay kadar sürmüştü. Şimdi göbek çevresinde sivilce görünümün de pıtırcıklar meydana geldi. Hemen bir hekime göründüm ve uyuz olduğumu söyledi ki ben öyle olduğunu düşünmüyordum daha önceden de atlattığım için. Eczane de el yapımı bi krem verildi 3 gün bekletip 4. gün banyo yapılma suretiyle kullandım. Daha sonrasında saç dipleri, gögüs altı, bel çukuru ve bacaklarıma da bulaştı. şu an da gece-gündüz öyle kaşınıyorum ki derimi yüzüyorum resmen. Her yer kan revan içinde kabuk bağlıyor e mecbur kaşıdığım için kanıyor. Öyle acı verici bir durum ki yaşamayan kimse gerçekten anlayamaz. Ve ben kişiler bakımıma çok önem veren biri olarak bu hastalığın nasıl bulaştığı hakkında hiçbir fikrim yok. Herşeyi A'dan Z'ye buharlı ütü yapıyorum daha önce de böyleydi şimdi 2 kez buharlıyorum 90 derece de yıkanıyor beyazlar ama fayda yok. Gitmediğim hasta kalmadı bütün doktorlar krem, losyon benzeri şeyler veriyor. 2 ay geçti üstünden gün geçtikçe daha çok şiddetleniyor. Şimdi tekrardan o 4. gün banyo yapılan kremden kullandım ve duş aldm bakalım sonuç neyi gösterecek. Fikirlerinizi paylaştığınız için tekrardan teşekkür ederim.
Babama yeniden uyuz bulaştı ve sadece onda var. Bugün babam neyden kaynaklı bu kaşınma diye doktora gitti ve uyuz olmuş doktor Ziver 3mg'lık ilaç verdi. Reçetesinde kullanım dozajı var mesela 55-65 kg arası 4 tane tableti aynı gün yutacak ve haftada bir kez tekrarlayacak diyor, eğer geçmezse 2 hafta sonra doktor tekrar gel dedi. Sizler de eczacınıza sorarak bu tedaviye başlayabilirsiniz, ilaçlara alejiniz varsa doktora danışmadan almayınız. Babamın tedavi sonrası durumunu da buradan yazarım. Daha önce tavsiye ettiğim kremi kokusu sebebiyle kullanamayacaklar bunu deneyebilirler. Özellikle gece uyurken kaşınıyorsanız, kaşınaraknuyanıyorsanız uyuzsunuzdur, tüm ailede aynı şikayetler varsa herkes tedavi uygulamalıdır. İlaç cocuklara uygun mu, hastalığınız varsa dojunur mu vs bunları eczacınıza vrya doktora danışmadan almayınız.
arkadaslar bu hastalıgın cozumu sıcak su ıle ısınız olmasın, ılık su ıle dus alın dustan sonra sirke sürün aynı zamanda eczanede karısımlar oluyor onlarıda ekleyerek ıkısını bır kullanabılırsınız, wilkson konusuna gelınce kötü kokusu var ama agır bı krem oldugu ıcın vucudunuzda kalın bı yapı oluyor buda vucudu rahat kasınmasını engellıyor
arkadaslar uyuz oldum bayadr bu promblemleyim doktordan wilkinsom pomat diye bir krem aldim 3 gundr kullaniyorum 4 gun yikanicam ama hala kasiniyorum gecelri uyuyamiyorum nasil gececek bu hastalik bilen var mı aranizda
Bu hastalıkta wilkinson en iyi ilac. Benim tam olarak gecmedi ama wilkinson bayagi azaltiyor geceleri uyuyabiliyorsunuz. Ben de tekrarladi hastalik surekli.
@Kusgoz7777 y deliler gibi gece gündüz kaşındık. eşim ben ve 3 yaşındaki küçük kızımız. ilk belirtiler kızımda başladı ve yaklaşık 7 8 ay gece aralıksız gündüzde normal şekillerde kaşındı. vücudunda yara olmayan kabuk bağlamayan yer kalmamıştı. sürekli uyanıp ağlıyor acımasızca kasiniyordu. daha sonra bizede bulaştı. ve bizde 6 ay kadar çektik bu illeti. denemedigimiz yöndem ilaç kalmadi aloeverasindan kinasina kadar. en son hacemat olmaya karar verdik. çünkü uyuz bir kan hastalığı yani kana bulaşan mikrop uyuz böceğinin üremesine zemin hazırlıyor. hacematta kandaki mikrobu temizleyen bir tedavi. neyse. hep birlikte hacemat olduk kızım bir kupa eşim beş kupa ve bende 3 kupa olduk. RABBIM e şükürler olsun ki 2 günde azalmaya başladı. ancak 10 15 güne kadar hicbir iz hicbir kaşıntı kalmadi. Şu an kizim mışıl mışıl sabaha kadar hic uyanmadan uyuyabiliyor. 8 aydır neler çektiğimizi anlatamam. sabah akşam banyo yaptik. kükürtlü sabunlar tuzlu sular. herseyi ütülerdik paketlerdik. halılar yikandi koltuklar yataklar yorganlar bile üstlendi amahicbirisi çözüm değil. bukadar eziyet çektik bir sürü kimyasala maruz kaldik herseyi baştan aşağı yıkayıp utuledik. bir doktorda çıkıp demedi ki hacemat olun. gercekten amaçları sadece ilaç satıp para kazanmak. insanların sağlığıyla oynuyorlar. inanin bana cok dua edeceksiniz. cevremde birçok uyuz hastası insan a hacemat tavsiyemizle bu sekilde kurtuldular. inanin kesin çözüm. denemekle hicbirsey kaybetmeyeceksiniz. geri dönüş yaparsaniz tedaviyi uygulayanlar memnun olurum
Wilkinson leş gibi kokuyor bir işe de yaramıyor. Eczanelerde yapılan bir krem karışımı var bunu bir cildiye uzmanı bize yazdı ve ailecek kullandık düzeldik. Evde hasta olan olmayan herkes 10 gün boyunca akşam duşunu alıyor sonra kremi sürüyor ve ertesi akşama kadar üzerinde kalıyor. Gün içinde eli yıkarsan tekrar sürüyorsun. Boyundan aşağı parmak araları makat dahil her yere tamamen sürüyorsunuz. Çevrenizde bulaştırma ihtimaliniz olanalarada bunu söyleyin yoksa iyileşseniz bile size tekrar bulaştıracaklar. Karışım; Çöktürülmüş kükürt 60gram, Huilde code 30 gram, Vazelin 120gram, Lanolin 50 gram. 10 gün kullanın.
@ataşeninuyuzçözümü merhaba, bizde evde esim ben ve 3 cocugum uyuz olduk, esim Istanbuldan kapti geldi yasadigimiz ulkede doktorun verdigi hic bir krem fayda etmedi. Sonunda turkiyeden wilkinson pomad aldik, uygulamaya baslamadan 1 gun once sizin yazinizi okudugum icin hacamat yaptirdik ailecek. Sonrada 3 gun araliksiz wilkinskn kullanip 4. gun keselenerek dus aldik. Su an kasinti en minimum sekilde, neredeyse yok/kayboluyor diyecek kadar az. Tabi buralara gelene kadar bizim evdede halilar cope atildi, oyuncak/ayakkabi/yerler yuzeyler hepsi buhar makinesiyle buharlandi, 100 derecede isitmis su ve mopla defalarca yerler silindi. Koltuklari plastiklerle kapladik 1 hafta oyle yasadik. Arabalarimiz buharla profesyonel ekip tarafindan buharli temizlik yapildi. Fakat butun bunlara ragmen cokkkk korkuyorum yine hortlayacak diye. Siz kac defa hacamat yaptirdiniz? Biz birer defa, cocuklara 3 kupa esim ve bana 7/8 kupa olmak uzere yaptirdik. Bir kez daha gerekirmi?
1-) Bize cildiye uzmanı şu ilacı yazdı, Allah ondan razı olsun öyle kurtulduk. "Çöktürülmüş kükürt 60gr, Huilde code 30gr, Vazelin 120gr, Lanolin 50 gr" şeklinde bir karşım yazdı bunu eczanede yaptırdık. 10 gün boyunca yatmadan önce evvela banyo yaptık sonra bu kremi her yerimize, ayakların altı parmak araları, bacak araları cinsel organ dahil boyundan aşağı olmak kaydıyla cildimizin tamamına sürdük ve kurtulduk. Evde ki kaşınan veya kaşınmayan "herkesin" sürmesi gerekiyor çünkü yeni bulaşmış olanlar kuluçka döneminde kaşınmayabilir ve size tekrar bulaştırır. Her kremlenme ve banyo sonrası giydiğiniz kıyafetleri daha önceden yıkanmış, iç kısımdan ütülenmiş kıyafetler olsun. Çarşaflarınızı sürekli değiştirin ve ütü ile dezenfekte edin. Uyuz böceği yıkama ile gitmiyor, yüksek ısıda ölüyor. Eski kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkayarak veya ütüleyerek kullanabilirsiniz. 7-10 gün boyunca bir halı veya çamaşırın üzerinde yaşayabiliyorlar sonra ölüyorlar. Uyuz hakkında araştırmalar yapın nasıl ölür, ne kadar yaşar, neye benzer, vücutta nasıl yol izler öğrenin ancak o şekilde başarılı olursunuz.
2-) Dışarı çıktığınızda sağda solda kıyafet denemeyin, yeni aldığınız kıyafetleri mutlaka yıkayın ve ütüleyin. Hastalık süresince herkesten uzak durun eve çağırmayın çünkü onlara da hızla bulaşacaktır şifa ararlarken bu sefer dönüp tekrar size bulaştıracaklar. Uyuz şuanda salgın seviyesinde çok yaygın görülüyor. İyileşenlere bir türlü iyileşemeyenler tekrar bulaştırıyor. Bu konuda uyuz olduğunuzu bu böcekler yüzünden kaşındığınızı söylemekten çekinmeyin yardımlaşın iyileşene kadar teması kesin birbirinize gidip gelmeyin insanları uyarın bu kötü rahtsızlığı bulaştırıp ah almayın. Son olarak unutmayın ilaç bizde işe yaradı piyasadaki tüm ilaçların çözemediğini çözdü lakin bu süreç boyunca çok titiz davrandık uyuzun nasıl öleceğini ve diğer tüm verileri araştırıp öğrendik, her gün koltukları halıları süpürdük, üst başımızı değiştik bu şekilde umuyorum sizlerde kurtulursunuz. Eğer kurtulursanız diğer hastalara herkese bunu önerin ki ne olur artık bu uyuz derdi bitsin. Hasta olanlar iyileşemediği, kimseye söyleyemediği ve aylarca şifa bulamadıklarından bu felaket başka türlü bitmez.
bende kasınıyordum da alerji benimki galiba, doktora gitceğim sıra geçti. herkes kasınıyor bu ara. doktora gşdene kadar soğuk suyla yıka kasınan yerlerini. kası kası sonra kolonya dök oh mis
Evet şimdi size uyuz denen pislikten nasıl kurtulacaksınız yazıyorum. Ben bu lanet olası kaşıntıyı tamm 13 ay yani 1 seneden fazla yaşadım kwelledasından metrinine kadar sürmediğim ilaç kalmadı. Hatta bu ilaçları ne zaman kullansam kaşıntım biteceğine misliyle arttı hastalık daha azdı. Sabah akşam kaşınmaktan yara bere içinde kaldı vücudum genital bölgem ise tamamen facia durumdaydı arkadaşlar. Kaşıntı kaşıntı insan içine çıkamaz hale geldim. Bunu yaşayan arkadaşları en iyi ben anlarım hiç şakaya gelecek bir hastalık da değildir. Şimdi size bu pislikten tam 10 gün içinde nasıl kurtulduğumu anlatayım siz de yapın kurtulun bir an önce. Arkadaşlar cildiye uzmanları bunu pek kullanmıyor çünkü ilaç firmaları doktorlara bu ilaçları dayatıyor. Sadece bunları sattiriyor. Vicdanlı cildiye uzmanları son çare diye birazdan yazacağım ilacı kullandırırlar ama aslında en başta kullanılması gereken ilaçtır. En lanetli uyuz türü olan kabuklu Norveç uyuzunu bile alt ediyor. İlacin ismi Wilkinson Pomad. Öyle iğrenç bir kokusu var ki zaten kokudan ben uyuz böceği olsam o vücudu terk ederim. İçerisinde katran ve uyuzunu düşmanı kükürt var arkadaşlar. Uygulaması ise şöyle; bir güzel keseli banyo yapıyorsunuz ama öyle çatır çatır yapacaksınız. Sonra bu Pomadı vücudunuza 3 üste üste banyo yapmadan her seferinde vücudunuza süreceksiniz. Ve her seferinde aynı iç çamaşırı ve elbiseleri giyeceksiniz.4. günde yine keseli bir banyo yine çatır çatır olacak. Sonra yüksek ısıda yıkanan ve utulenen elbiseleri giyeceksiniz tertemiz. 1 hafta sonra ne uyuz kalır ne de böceği. Unutmadan ilaç çok ağır bir ilaç uzmana sorarak kullanın çünkü gebelik ve emzirme dönemlerinde sıkıntı yapabilir. Aynı zamanda ağır bir kükürt içeriği olduğu için alerjik reaksiyon gösterebilirsiniz dikkatli olun. Bu ayrıntılı açıklamayı da size kimse yapmaz anca benim gibi çekenler yapar. Hepinize çok geçmiş olsun.
Wilkinson pomad deneyen arkadaşlar geçti mi uyuz ben de bu hastalığı çekiyorum ne yaptıysam geçiremedim. Wilkinson pomad işe yaradıysa ben de kullanıcam da yardım ederseniz sevinirim.
Oncelikle uzun ve faydali bilgilendirmeniz icin tesekkur ederim. anlamadigim kisim su uc gun boyunca ilaci surup banyo yapmiyoruz mu? yoksa her surusten sonra banyo mu yapiyoruz? yardimci olursaniz sevinirim
Merhaba 3 gun ustuste surdunuz 3 tup mu kullandiniz? Telefonunuzu alabilir miyim. Kwella kullandım yine de geceleri kaşındım. Bugun wilkonson surdum Uzun kollu giysiler giydim. aksam tekrar sürmeli miyim yoksa sabah sürmem yeterli mi
Wilkınsonu devil 3 gün 1 hafta yıkanmadan kullandım sonra iyice keseli bir banyo , baya bir deri döküntüsü attım bu sefer kurtuldum dedim ama yine sonuç hüzran
y deliler gibi gece gündüz kaşındık. eşim ben ve 3 yaşındaki küçük kızımız. ilk belirtiler kızımda başladı ve yaklaşık 7 8 ay gece aralıksız gündüzde normal şekillerde kaşındı. vücudunda yara olmayan kabuk bağlamayan yer kalmamıştı. sürekli uyanıp ağlıyor acımasızca kasiniyordu. daha sonra bizede bulaştı. ve bizde 6 ay kadar çektik bu illeti. denemedigimiz yöndem ilaç kalmadi aloeverasindan kinasina kadar. en son hacemat olmaya karar verdik. çünkü uyuz bir kan hastalığı yani kana bulaşan mikrop uyuz böceğinin üremesine zemin hazırlıyor. hacematta kandaki mikrobu temizleyen bir tedavi. neyse. hep birlikte hacemat olduk kızım bir kupa eşim beş kupa ve bende 3 kupa olduk. RABBIM e şükürler olsun ki 2 günde azalmaya başladı. ancak 10 15 güne kadar hicbir iz hicbir kaşıntı kalmadi. Şu an kizim mışıl mışıl sabaha kadar hic uyanmadan uyuyabiliyor. 8 aydır neler çektiğimizi anlatamam. sabah akşam banyo yaptik. kükürtlü sabunlar tuzlu sular. herseyi ütülerdik paketlerdik. halılar yikandi koltuklar yataklar yorganlar bile üstlendi amahicbirisi çözüm değil. bukadar eziyet çektik bir sürü kimyasala maruz kaldik herseyi baştan aşağı yıkayıp utuledik. bir doktorda çıkıp demedi ki hacemat olun. gercekten amaçları sadece ilaç satıp para kazanmak. insanların sağlığıyla oynuyorlar. inanin bana cok dua edeceksiniz. cevremde birçok uyuz hastası insan a hacemat tavsiyemizle bu sekilde kurtuldular. inanin kesin çözüm. denemekle hicbirsey kaybetmeyeceksiniz. geri dönüş yaparsaniz tedaviyi uygulayanlar memnun olurum
şu an wilkinson pomad kullanıyorum.2gun oldu daha önce metrin ve kwellada kullandım. Bu iki ilaç 2gun rahatlatıyor kaşıntıyı kısa zamanda kesiyor ve azaltıyor. Wilkinson pomad sürdüğüm günden bu yana kasintim fazlalaştı. Yarın 3gunum olcak tepki verdiğini hissmedim. umarim cvb verir. Yoksa 3gun o pis kokuyla ve fazlalaşan kasintimla kalacam
Bizde yaklaşık 3 aydır uyuz illetiyle uğraşıyoruz ama geçmiyor son olarak wilkinson pomad kullandık bugün 3. günümüzdü düş aldık ama kasintimiz dahada artı sizdede böyle oldumu normal mi acaba
Bize cildiye uzmanı şu ilacı yazdı, Allah ondan razı olsun öyle kurtulduk. "Çöktürülmüş kükürt 60gr, Huilde code 30gr, Vazelin 120gr, Lanolin 50 gr" şeklinde bir karşım yazdı bunu eczanede yaptırdık. 10 gün boyunca yatmadan önce evvela banyo yaptık sonra bu kremi her yerimize, ayakların altı parmak araları, bacak araları cinsel organ dahil boyundan aşağı olmak kaydıyla cildimizin tamamına sürdük ve kurtulduk. Evde ki kaşınan veya kaşınmayan "herkesin" sürmesi gerekiyor çünkü yeni bulaşmış olanlar kuluçka döneminde kaşınmayabilir ve size tekrar bulaştırır. Her kremlenme ve banyo sonrası giydiğiniz kıyafetleri daha önceden yıkanmış, iç kısımdan ütülenmiş kıyafetler olsun. Çarşaflarınızı sürekli değiştirin ve ütü ile dezenfekte edin. Uyuz böceği yıkama ile gitmiyor, yüksek ısıda ölüyor. Eski kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkayarak veya ütüleyerek kullanabilirsiniz. 7-10 gün boyunca bir halı veya çamaşırın üzerinde yaşayabiliyorlar sonra ölüyorlar. Uyuz hakkında araştırmalar yapın nasıl ölür, ne kadar yaşar, neye benzer, vücutta nasıl yol izler öğrenin ancak o şekilde başarılı olursunuz.
Dışarı çıktığınızda sağda solda kıyafet denemeyin, yeni aldığınız kıyafetleri mutlaka yıkayın ve ütüleyin. Hastalık süresince herkesten uzak durun eve çağırmayın çünkü onlara da hızla bulaşacaktır şifa ararlarken bu sefer dönüp tekrar size bulaştıracaklar. Uyuz şuanda salgın seviyesinde çok yaygın görülüyor. İyileşenlere bir türlü iyileşemeyenler tekrar bulaştırıyor. Bu konuda uyuz olduğunuzu bu böcekler yüzünden kaşındığınızı söylemekten çekinmeyin yardımlaşın iyileşene kadar teması kesin birbirinize gidip gelmeyin insanları uyarın bu kötü rahtsızlığı bulaştırıp ah almayın.
Ben bu ilaci evde herkese 3 gun boyunca araliksiz dus almadan kullandim ama cocuklar kucuk oldugu ve surekli kirlendikleri icin gunde 1 defa kiyafetlerini drgistirdim. Ama kremi her defasinda kalin kalin surdum kolayca akip gitmesin diye. 2 gun oldu tedavi biteli, su an icin hepimizde minnnnimum kasinti var. Gecmismidir?
Hiçbir şekilde geçmiyor arkadaşlar ilaç vs hepsi boş siz her gün iç çamaşırlarınıza kadar ütülü bir şekilde giyinin çarşaflarınızı en az 2 gün kullanıp yüksek derecede yıkayıp ütüleyin ve mümkün olduğunca her gün vücudunuza çay ağacı yağı ve lavanta yağını karıştırıp sürün inşallah atlatırsınız inanın bana takmayınca daha çabuk geçiyor geçmiş olsun herkese
@samisami01477 wilkinson pomat çok iyi biz kullandık 3 gün banyo yapmıyorsun hergün sürüyorsun kokusu ceset gibi ama etkili bizim bebegimiz var ona bu ilacı kullanmadığımız için kızıma geçmiş şimdi bize tekrar bulaştı Allah düşmana vermesin
@Ayred4343 wilkinson pomat kullanırsanız zaten o elbiseleri tekrar giymek istemezsiniz o yüzden eski elbise tercih edin 3 gün banyo yapmayın hergün sürün bitiyor mümkünse evden dışarı çıkmayın çok kötü kokusu var
öncelikle teşekkürler 🙏🏻😊sizin yorumunuzla Wilkonson Pomad ı kulanmaya başladım fkt herkeste aynı değil ben 1 ay 2 hafta kulanınca iyleştim fkt hala haftada bir iki kez sürüyorum sivilcelere yağlı cilde iyi geliyor ztn içerik maddesine de bakılırsa kimyasal bir madde yok sadece cildi kurutuyor onu da nemlendirici losyon kremler toparlıyor😁🤣
y deliler gibi gece gündüz kaşındık. eşim ben ve 3 yaşındaki küçük kızımız. ilk belirtiler kızımda başladı ve yaklaşık 7 8 ay gece aralıksız gündüzde normal şekillerde kaşındı. vücudunda yara olmayan kabuk bağlamayan yer kalmamıştı. sürekli uyanıp ağlıyor acımasızca kasiniyordu. daha sonra bizede bulaştı. ve bizde 6 ay kadar çektik bu illeti. denemedigimiz yöndem ilaç kalmadi aloeverasindan kinasina kadar. en son hacemat olmaya karar verdik. çünkü uyuz bir kan hastalığı yani kana bulaşan mikrop uyuz böceğinin üremesine zemin hazırlıyor. hacematta kandaki mikrobu temizleyen bir tedavi. neyse. hep birlikte hacemat olduk kızım bir kupa eşim beş kupa ve bende 3 kupa olduk. RABBIM e şükürler olsun ki 2 günde azalmaya başladı. ancak 10 15 güne kadar hicbir iz hicbir kaşıntı kalmadi. Şu an kizim mışıl mışıl sabaha kadar hic uyanmadan uyuyabiliyor. 8 aydır neler çektiğimizi anlatamam. sabah akşam banyo yaptik. kükürtlü sabunlar tuzlu sular. herseyi ütülerdik paketlerdik. halılar yikandi koltuklar yataklar yorganlar bile üstlendi amahicbirisi çözüm değil. bukadar eziyet çektik bir sürü kimyasala maruz kaldik herseyi baştan aşağı yıkayıp utuledik. bir doktorda çıkıp demedi ki hacemat olun. gercekten amaçları sadece ilaç satıp para kazanmak. insanların sağlığıyla oynuyorlar. inanin bana cok dua edeceksiniz. cevremde birçok uyuz hastası insan a hacemat tavsiyemizle bu sekilde kurtuldular. inanin kesin çözüm. denemekle hicbirsey kaybetmeyeceksiniz. geri dönüş yaparsaniz tedaviyi uygulayanlar memnun olurum
Piyasadaki tüm ilaçları kullandık ailecek hiçbir işe yaramadılar. En son sağlık ocağındaki doktorumuz arkadaşı bir cildiyeciyi aradı onun verdiği tarifi eczanedekiler kendileri yaptı kutuya koydu bize verdiler ve hastalıktan kurtulduk. Bunu araştırın yapın bu ilaç olmasa biz mümkün değil düzelemezdik
@Vakuradam K. bakma geç gördüm. "Çöktürülmüş kükürt 60gr, Huilde code 30gr, Vazelin 120gr, Lanolin 50 gr" 10 gün boyunca her gün kullanacaksın. Akşam yatmadan önce güzelce banyo yapacaksın lif ile keseleneceksin ve kremi boyundan aşağı her yerine ayak tabanı, parmak araları, cinsel organ dahil sürülmedik cilt yüzeyi bırakmayacaksın. Her banyodan sonra giydiğin kıyafetler yıkanmış ve iç kısımdan ütülenmiş olacak. Ev temizliğine dikkat edeceksiniz ve evdeki kaşınan kaşınmayan herkes sürmek zorunda. Yoksa bu hastalık bitmez.
@Vakuradam Daha sürdüğüm ilk gece rahat uyumuştum. 5 gün kadar sonra iyice kurtulduk fakat eczacının dediği gibi 10 gün boyunca uygulamaya devam ettik ve şükür ki bitti gitti. Gerçekten çok kötü bir durumdu
@Oan75 abi çok geçmiş olsun darısı bsşımıza. Abi burada yabancı kelimeler felan yazmışsın onlarneczanede ilaç felan mı? Son olaraknrahatsız ediyorum kusuruma bakmayın ama
@Vakuradam Evet ilaç içeriğinde kullanılan maddeler ve oranları onlar. Eczacılar biliyor ona uygun karışım yapıyorlar. Hadi geçmiş olsun inşallah yakın zamanda kurtulursunuz
Arkadaşlar şunu bana bi açıklayın lütfen hepiniz nasıl geçeceğini yazmışsınız okey anlattıklarınızda sorun yok ama benim bu uyuzla olan sorum başka krem kullanıyorum 6. Günüm olacak eskisi kadar kaşıntı yok 7 ay olacak uyuz başlayalı yaralarım var kabuklu soyunca kanayan şekilde şimdi ise bu kremi kullanmaya başladıktan sonra açık yaralarım olmaya başladı şu 2 gündür intihap akıyor kabuk tutmuyor sanki uyuz bir grup şeklinde oraya toplanmış gibi büyük şekilde intihaplı yaralar var bir kaç yerimde daha çıktı aynı şekilde dışarda geziyordum arkadaşlarım ile pantolonun içinden sürekli bir şey batmaya başladı ama sadece tek bir bölgeye pantolona bir şey girmiştir diye önemsemedim eve gelene kadar devam etti batma eve geldim bir baktım pantolonun içi full intihap bacağımın iç kısmı da aynı şekilde sarı sarı birşeyler akıyordu aynı şekilde ayağımın üstünde de çıktı çıkmadan önce yanma ve batma hissi oluyor anlamadım yani bu ne iyi bir şey mi kötü bir şey mi geçirenleriniz var mı aranızda böyle garip bir olay korkmaya başladım umarım uyuzu atıyordur yoksa çok büyük sorunlar açıcak başıma
4 ay olmuş ama geçmiştir umarım😚aynisi bana oldu kızıma oğluma ve eşime.. çok korkmuştuk ilk kızımda çıkmıştı cildiye antibiyotik dışarıdanda fucicort diye muhteşem bir krem verdi, yarayı akmasını bekleme kendin sıkarak akit korkma eşim korkagin tekidir dunyaninda en kustahi neler söyledi her sıkman gerek dediğimde asla dedi ama koluna yayıldı dirseğe kadar şişti sadece bilegindeydi sonunda acilde sıkarak boşalttı hemşire bayiliyomus be gitmedim.. bu ne onu soyliim uyuz hem yavrulayip hem diskiliyor ya kıl köküne denk. gelince diye zirvalamisti Dr, uyuzun son evresiymis bu patlamalı iğrenç irinli sivilceler sonra zaten geçti bitti şükür , üstüne birde denize girip o eski deriyi soyulmak şartı ile degitirince mutasyona uğrayan insanın hayatinda uyuz tarih oluyor😄😄😄
Aşağıda yazdıklarım bireysel bir deneyimdir, herkeste işe yaramayabilir. Doktora gitmenizi tavsiye ederim.
Birinci aşamada wilkinson pomatı en az üç gün (en fazla bir hafta) sabah akşam vücudunuzun saçlar dahil her tarafına sürmelisiniz. Ortalama bir erkek her kullanımda yaklaşık bir tüp tüketmeli, ortalama bir kadınsa yarım tüpten biraz fazla olabilir. Sürdükten sonra en az bir saat bekledikten sonra kıyafetlerinizi giymelisiniz. Eğer vücudunuzda çok akar bulunan yerlerini streç filmle sararsanız veya benzer bir şey yaparsanız daha iyi olur. Eğer bu şekilde geçmemişse işiniz uzun ve zor. Bundan sonraki süreçte sabah Xabion, öğlen Santecare uyuz losyonu sürmelisiniz. (Vücut yapısına göre ve vücudun farklı bölgelerinde farklı ilaçların daha etkili olabileceğini düşünerek böyle yapmanızı öneriyorum.) Bunları sürdükten sonra en az dört saat kıyafetlerinizi giymeden beklemelisiniz. Bu sürede uyuzlar bulundukları yerlerden çıkacaklar veya derinin altında sağa sola gitmeye çalışacaklar. Bu gibi şeyler yaptıkları yerlere Kwellada losyon sürmelisiniz. Ölürken 5-10 dakika arasında canınızı çok fena acıtabilirler, hazırlıklı olun. Gece yatmadan önce de Wilkinson Pomat sürüp en az bir saat bekleyip öyle kıyafetlerinizi giymelisiniz. Her ilaç kullanımından sonra duş almalısınız. Bunu xabion veya santecare uyuz losyonu kullandığınızda herhangi bir uyuz hareketi kalmayana kadar devam ettirmelisiniz. Herhangi bir uyuz akarı faaliyeti kalmadıktan sonra ilaç kullanmayı bırakmalısınız. Üç gün geçtikten sonra bir defa daha xabion veya santecare uyuz losyonu kullanmalısınız (kıyafet giymeden en az 3-4 saat bekleyecek şekilde) ve herhangi bir uyuz akarı faaliyetine rastlamazsanız kendinizi iyileşmiş sayabilirsiniz. Tamamen emin olmak istiyorsanız bundan üç gün sonra bir defa daha bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Arkadaşlar uyuz hastalığı hayvanlardan kesinlikle bulaşmaz. Hayvan ile insan uyuzu çok farklıdır. İnsandaki uyuz insan cildine ihtiyaç duyar o nedenle kıyafetler üzerinde maksimum 3 gün yaşayabilirler. Şimdi gelelim tedavisine Öncelikle uyuzu erken tespit edip tedaviye başlamak çok önemli asla ihmal edilmemesi gerekiyor ilerlerse vay halinize bu hastalıktan Zor kurtulursunuz. Öncelikle kükürt sabunuyla yıkanıyorsunuz 1 hafta boyunca başka hiçbir şampuan kullanmayın. Bol bol kese yapıp sabunla yıkandıktan sonra cilt kuruduğunda beyaz sirke 2 çorba kaşığı sirkeye 1 çay bardağı su iyice karıştırıp pamukla ponpon yaparak kaşınan yerlere değil tüm vücudunuza uygulayın. Sonrasında sedir katran yağı bakın bu çok etkili bu yağıda tüm vücuda uygulayın hem sirkenin kokusu da kalmıyor mis gibi kokar bu yağ sonrasında temiz kıyafetlerinizi giyin. ( ertesi günü yine duşa girip uygulamanız lazım) Giysi, nevresim t, havlu 60 derecede yıkamanız gerekiyor Bu şekilde 1 hafta sonra uyuz hastalığından eser kalmayacak.(hastalığın ilerleme durumuna bağlı) 1 hafta ara vermeden kaşıntım geçti diyip bırakmayın yumurtalar olabilir bu yüzden 1 hafta ara vermeden hergün uygulamanız gerekiyor.
Merhaba bi makalemi paylaştım uyuz hakta. Bu işinize yarıycaktır :)
Merhabalar arkadaslar. Ben bu siteyi cok seviyorum ve cok faydali bilgiler aldim. Simdide bir cok insana bi konuda ben yardim etmek istiyorum. Şöyle ki, ben uyuz olmuştum. Çok uzun yazmıyıcam çünki istiyorum bende insanlara yardımcı oliyim. tam 9 ay çekti şu meretle uğraşmak. Ben azeriyim adım Leo. Bakuda oturuyorum. Her ne kadar ilaç kullansamda hiç birisi tam cevap vermiyordu. Mamam yu ütüle çox bıkmışdı. Bizim buralarda uyuz için brnzil benzoat merhemi kullanıyordular. Ama geçecekken tam yeniden dönüyordu. Hayatımda böyle şey görmemiştim. Arkadaşım da bulaşmıştı ama o sadece bir haftaya iyleşmişti. Hani korkulu filmlerdr oyuncular zorlu mantık testinden geçiyor ya öyle bi durum vardı. Ben neyi yanlış yapıyordum? Şimdi geçelim nasıl iyleştiyime. Meğersem benim gibi yağlı deriye sahip insanlar vücutlarına sürdükleri kremi yavaş yavaş emiyormuş. Onun için ilaç bedende 5-6 saat kalmalıymış. Geceler Benzil benzoat merhemini sürüp çıplak naylon serdiyim yatak üzerinə uzanıyordum və yarın uyandığım zaman duş alıp kaynatılmış giysilerimi giyiyordum. Bir hafta yapdım ve oluruna bıraktım. Şimdi üzerinden bir yıl geçmiş ve artık sap sağlamım. Ne kadar üzücü günlerdi :)
Merhaba 2 aydan fazladır bu uyuz hastalığını çektim. Doktorların verdiği ilaçları kullandım ama tam fayda göremedim. Daha sonra internette araştırırken laviaderm diye bir siteden scabit uyuz kremini gördüm ve kaybedecek bir şeyim yok diyerek onu satın alıp kullandım. Söyledikleri gibi gerçekten 10 günde etkisini gösterdi ve inanılmaz rahatladım. Uyuz kreminin yanında kantaron kremide önermişlerdi onunla beraber kullandığımda daha etkili oldu sanırım. Bunu bir reklam olarak görmeyin lütfen gecenin bir yarısında mesajlarıma yanıt veren ve siparişimi aynı gün kargolayıp ertesi gün teslim eden bir firmayı her yerde yazarım. Herkes bu hastalıktan kurtulur umarım.
Şu anda yaşıyoruz lanet olasıca şeyi ve psikolojimi bozdu sinirlerim bozuluyo. Kwellada metrin bir işe yaramıyo. Tetmosol, mintezol, wilkinson pomad. Bunları bulması için annemi yolladım bir tek eczanede denk geliyo ama wilkinson yok şansımız yaver gitti ki eczane sahibi de geçirmiş ve iz kalmıs bacaklarında. Bize 3 kutu karışım yaptı ağır bir kokusu var bugün kullandık yarında kullanacagız, geçirirse sana formülü alır söylerim (sayfalarca tez okudum vakaları inceledim karısımlara baktım olmadı artık kendim yapıcam hatta uyuz hastalıgı konusunda uzmanlaşmayı düşünüyorum o derece düşman oldum parazite:)
Bu uyuz coronoyu bile geçer piskoleşi bırakmıyo deli gibi kendi vücudumu yara bere yaptım gece uyurken kaşımaktan deli gibi sabah kadar kanata kanata kaşıyorum losyon kullandım k. lavin diye bi losyn 3günde düzelme oldu 1 hafta sonra bu sefer daha kötü kaşıntılar başladı ayaklarımın altı yara cinsel organım yara içinde oldu yani kendimi tanıyamıyorum diz cukurların içi çürümüş gibi izler var ani adamı intihara götürür lanet bişey bana en kısa yöntemden nasıl kurtulurum bundan yardımcı olursanız cook sevinirim ani ilaçlar geçirmiyo doktorlar cidden uyuzu bilmıyolar lütfen yorum yazın tedavi önerin 4 kişilk ailem onlarda da kaşıntılar başladı benim duruma geldiklerinde bilmiyorum ani nasıl sabretcekler
Arkadaşlar bu uyuz hastalığı o kadar kötü bir hastalık ki ben huzur evinde çalışan birisiyim ordan kaptım Wilson Pomad denen ilaçlarla ve özel karışım yapılan bir ilaç yaptılar hastalara vurduk belirli dönemler de geçti tekrar başladı ve bende son hastalarda iki tanesinde yine çıktı ve ben sürdüm duş aldırdım ve 1 ay sonra bende çıktı ve hastalar kadar kolay geçmedi kullanmadığım ilaç hap losyon bitkisel ilaç kalmadı özellik le bacak aram çok kötü galde şu an bile ama şükür azaldı tatlı kasinmalar var Pomad sayesinde
Merhaba arkadaşlar yaklasik4aydir uyuz denen illerle bahsediyoruz sirke cay ağacı ne varsa kullandık fakat bir işe yaramadi en son wilkinson pomad yaptık bayağı azalttı kaşıntı çok az kaldı.6yasindaki oğlum berbat oldu ve favizm hastalığı olduğu için her ilacı kullanmadık dün Denizli'ye umut thermal otele geldik fiyatlar çok iyi ve bir çok hasta buraya geliyormuş kurtulup gitmişler daha ilk günden fark etti çamur sürdürdük oğlum aylardır uyumuyordu gece ilk defa bugece kadınları ve uyudu 5 kere yapıldığında geçiyormuş. bizim gibi çekenler için yazmak istedim ve çoğu yere yazicam berbat birşey olduğunu bildiğim için. umarim faydası olur. gecmis olsun herkese
merhaba. biz ailecek neredeyse 7 8 aydır uyuzuz kullanmadığımız şey kalmadı kwellada dır losyondur , aktarın verdiği karışımlar kükürtle vazelin sürdük olmadı en son wilkinson pomadı keşfettim bugün 2. günün sonundayım birazdan tekrar sürüp yarın gece yıkanıcam 3 gün yıkanmadan üst üste sürmek gerekiyormuş ama hiçbirimizin kaşıntısı hala geçmedi hatta daha da arttı. ilacın içindeki kükürt parçaları mı kaşındırıyor diyorum acaba ya da ilacın kendisi mi böyle yaptı reaksiyon mu gösterdi. korkuyoruz açıkcası çünkü çok umutluyduk. bu ilaçta getirmezse oturur ağlarım yani çünkü 2 gündür ne çektiğimi allah biliyor. sizinde böyle olduysa lütfen cevap verin
Merhaba uyuz arkadaşlar :) Kaşıntıdan uyuyamıyorken dün elma sirkesi sürdüm her yerime sürdüğüm yere hemen karbonat da sürdüm ovaladım yara olan yerlerin üstünde karbonat özellikle bıraktım.. böcek falan varsa ölsün diye.. çok şükür uzun süreden beri işk kez böyle rahat uyudum kaşınmadan ertesi gün oşdu bu saate kadar kaşıntı ılmadı ama yinede aynı işlemi bi daha yaptım biraz bekledim üstüne kükürtlü sabunla banyo yaptım.. deneyin kurtulun bana da dua edin
Bizde 8 aydır kasiniyorduk gitmediğimiz cildiyeci kullanmadigimiz ilaç kalmadı en son çözümünü bulduk. Kwellada %5losyon Ovadril losyon Stafine %2krem Bunun 3ünü bir kapta karıştir boynundan aşağı komple sür günde bir kez sür Hap olarakta... Atarax 25mg Deloday 5mg Günde 1 defa iç 2sini Kaşıntıdan kurtulun. Umarım yardımcı olmuşumdur.
İnanılmaz, 3 doktor eskittikten sonra, iki gün önce işini bilen doktora gittim.
Yaşadığınız uyuzluk değil. Korona virüsü zamanında insanlar pek dışarda olmadığı için, doğa anormal şekilde tepki vermiş (excessive poll creation), ve bu yeni alerjilere yol açmış. Özetliyorum: 3-4 ay sonra geçer.
Merhaba öncelikle bu wilkinson pomadta çok etkili değil bence 2 defa kullandım kaşıntım azaldı hatta geçti bile ama 2 hafta sonra yeniden devam etti ve başladı şu an başka bir krem sürüyorum daha 4 gün oldu eğer geçerse ismini yazacağım herkese geçmiş olsun
Bız aılece 15 ay cektık abartmıyorum 10 13 bin param gıttı araba koltuğundan ev hıcyenıne evın hlısına kadar degıstık profa yok su ılde su var falan doktor doktor gezdık hepsı nosa 1 kutu vılkenson pomat ı 3 gun yıkamadan surduk yanı surup ustun de kalyo aynı kıyafetle 3 gun sonunda yıkanıyosun 5 gun sonra aynı ıslem bıraz pıs bur ılac kokusu falan ama en ucuz tedavı en faydalısı oldu yok su karısı yok yurddısı hapları hep yalan cok sukur vılkenson cozdu
Bizim burada aile hekimimizin tanıdığı cildiyeci vardı onu aradı o ona bir tarif verdi. Eczaneler bu karışımları yapıyorlar bize yaptı o sayede kurtardık yoksa piyasadaki ilaçların hiçbiri bu uyuzu geçirmiyor.
Ben bir ay uğraştım wilkimsom pomadıda denedim olmadı sonra uyuzun aslında bir böcek oldugu fikri ile düşündüm tiner ile kurtulmayı denedim oldu sentetik tineri pamuk yardımıyla bütün vücuduma sürdüm 10 dakika sonra kükürtlü sabun kullanarak banyo yaptım 4 gün oldu kaşıntı falan yok her ihtimale karşi ikinci günde tiner sürdüm birde bütün eşyalarima fıs fıs yardımıyla beyaz sirke sıktım kurtuldum dünya varmış
Bu uyuz denilen illetden 3 hafta wilkonson pomadKullandım birazda olsa kaşındılar gitti 2 hafta sonrada grip oldum nedense hiç kaşındım kalmadı saten çoğu kişi bunun ilacı hasta olmak der yinede siz bilirsiniz tabi bunları yaparken Ailece hasta olmanız lazım yoksa bu illet geçmez
En İyi Cevap