Sadakada niyet eylemin kendisidir. Asıl olansa sadakayı kendini iyi hissetmek ya da başkaları senin için iyi sözler söylesin diye sadaka vermek değil, sadakayı sadece Allah rızası için vermektir. İkincisi sadaka verdiğin insanı incitmemelisin. Bunun için de sol elin verdiğini sağ el bilmemelidir. Yani sadakayı gizli ve karşındaki insana (sokaktaki dilenci mafyasına değil gerçekten muhtaç olduğunu bildiğin birine) sadaka verdiğini hissettirmeden ve onu rencide etmeden vermelisin.
Misal benim 2 elmam var birini oda arkadaşıma versem ama bunu sadaka niyetiyle versem. Ona da ikramımdır desem sadaka olmaz mı? Sonuçta o 1 elmaya muhtaç değil. Fakirde değil yarın gidip isteği yerden kilolarca alabilir. Yoksa cümlemdeki gibi sadece ikram mı olur
Sadaka niyetiyle verirsen sadaka olmaz. Ama Allah rızası için verirsen sadaka olur. Sadece elma değil. Bir tebessüm bile bir sadakadır. Yani şunu söylüyorum: Sadece Allah rızası için yaptığın bir şey, "sadaka veriyorum" diye yaptığın her şeyden daha sevimlidir. Tabii bunun vöyle olduğunu sadece Allah ve Sen bildiğiniz sürece. Bir eylemin adının "sadaka" ya da "ikram" olmasının önemi yok. O eylemi niçin ve kim için yaptığının önemi var.
Offf sıkıldım bu sorudan. Kimseye hiçbir kuruluşa bağlı değilim. Allaha bağlıyım sadece. Tek başına! Tek tabanca! Tek kişilik bir sofi düşün. işte o benim.
Cevap sahibi
+1 yıl
Sofi dediğinde hoş görü olur sende yok anlamaliydim
En İyi Cevaplar