- Diziler & Filmler konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılKişiler inanmayabilir ama bir başka dine, görüşe veya fikre saldırı halinde iseler bu onların tahammülsüz olduklarını gösterir. Senarist ne yazarsa gariban oyuncu onu oynamış çünkü ekmek derdi var ortada. Dünyanın hiçbir yerinde benzerine rast gelmeme sebebimiz ise insanların demokrasiyi içselelştirmiş olmasıdır. Öncelikle bizlerin, bizden olamyanı kabul edebilmemiz şart. Dinime yapılan her saldırı ve hakaret için hakkıma girildiğini düşünüyorum.
42 Yorumla- +1 yıl
Süper bir adamdan süper bir açıklama olmuş. Bu yüzden EIG hak etti. Teşekkürler cevabın için..
- +1 yıl
Estağfurullah. Ben teşekkür ederim.
En İyi Cevaplar
+1 yılSinema, Tiyatro ve Müzik piyasasîna hangi kesim hakim?
Onlardan ne bekliyorsunki?
Sen oların Sunni iskam ile dalgs geçmesine birşey diyemezsin.
Ama sen onları tenkit ve ifşa et bak neler olacak?105 Yorumla- +1 yıl
Olan oldu zaten.. Halk uyandı ve Ak Partiyi rekor oylarla destekledi.
- +1 yıl
Anlamadįm?
- +1 yıl
Bittiler ama bittiklerinin farkında değiller diyorum.
- +1 yıl
Yahu Osmanlıya filimlerini bile Osmanlıya düşman olanlar çeviriyorlar.
- +1 yıl
Osmanlı.
Ben dini kompleks olarak görüyorum. Keşişleri, rahipleri, papazları, imamları aynı kafiyeye koyuyorum. Kitaplar tarihi olaylar bunu ispatliyorlar.
Onlar da insan, bir kenarda sıkışmış kedi gibi yaşıyor yaşıyor sonra bir çıkış yolu arar durur, sapıtır. Hele güç eline verirse yeni dini uydururlar. Kendileri da tanrı oğlu olarak gösterirler çünkü öyle böyle inanırlar.22 Yorumla- +1 yıl
Batı sineması iyi gösterirken neden Türk sineması devamlı kötü gösteriyor. Burada bir çelişki, tuhaflık tok mu?
Sadece bizim değil onların da filmlerinde din adamları düzenbaz tipler olabiliyor. Baba filmindeki peder para karşılığı ünvan verdi Carleone ye. aklıma ilk gelen. Din adamı diye inanmamak lazım her dediklerine. Topluma tetikte ol demek istiyor. Mantıklı. Dini sömüren çok.
32 Yorumla- +1 yıl
Oran 1 e 100 ... İstisnalar ile geneli karıştırarak algımı değiştiremezsin. Ben kolay yem yutmam.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
+1 yılDünyanın her yerinde olduğu gibi maalesef ülkemizde (üstelik müslüman olan bir ülke) de İslam’a ve ona inananlara çifte standart, aşağılama ve kara propaganda yapılmakta. Dünyada yükselen ve kışkırtılan bir İslam düşmanlığı var. Hoşgörü dini olan İslam’ın, terörizmle birlikte kasıtlı olarak anıılması boşuna değildir. Küresel çapta bütün çabalar, İslam’ın önüne geçmek içindir. Nerde bi saldırı yaşanmışsa bunu müslümanların üzerine atma derdindeler. En son Fransa da polise “Allah-u Ekber” diyerek saldıran kişinin bir müslüman olduğunu söyleyip, günlerce tartıştılar tv lerde. Halbuki saldırgan müslüman düşmanı, aşırılıkçı bir grup üyesiydi. Bunun ortaya çıkmış olması hiç bir şeyi değiştirmedi. Başka bir örnek;Yeni Zelanda’da 2 camiye saldırıp 51 müslümanı öldüren kişinin aşırı sağcı, Türk ve müslüman düşmanı, HRİSTİYAN bir terörist olduğunu söyleme gereği bile duymadı uluslararası medya kuruluşları. Neden?Çünkü;yaratmaya çalıştıkları Kötü algı, İslam üzerine kurulu. Sorunuzun cevabı “evet“ algı yönlendirmesi yapılıyor Özellikle İslam’a ve müslümanlara karşı.
41 Yorumla- +1 yıl
Haklısın..
+1 yılSoruya cevap vermek için elbette doğru bilgiye ihtiyaç var. Ama bir de soru sormak için de doğru bilgiye sahip olmalı.
Peki bu sorudaki yanlışlar neler?
Öncelikle soruya bir soru ile yaklaşalım. "Gülün Adı-Name of the rose" filmini izledik mi?
Bu film, zamanında son derece gürültü çıkarmış dünya çapında. Hatta ortalığı bir hayli karıştırmış diyebiliriz. Bu ve buna benzer o kadar çok yabancı film izledim ki, Hristiyan olsaymışım o dakika kendimi afaroz edermişim.
Yapma kardeşim. Tek tek film ismi vereyim istersen de izle. Adamlar kendi dinlerini yerden yere vurmuşlar. Artık buna öyle alışmışlar ki olayı dalga geçme boyutuna taşımışlar günümüzde. Ama izlediğin filmlerde seçici olmazsan, bunları göremezsin elbet. Özellikle ABD yapımı ucuz kahramanlık filmlerinde adamlar kendilerini dünya kahramanı ve yöneticilerin ihtiyacı olan dini yüceltmek adına din adamlarını da sütten çıkmış ak kaşık ilan edeceklerdir.
Gelelim ülkemize. Bir söz vardır ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye... tamam şahsen hiçbir konuya ön yargılı yaklaşmam ama din adamlarının sadece ülkemizde değil dünyada (bir kısmı ya da geneli için konuşuyorum) neye ve kime hizmet ettiğini bilmemek için biraz ahmak olmak lazım (hizmet ettiği kısım her daim güç ve sermayedir). E bu türden yaratıkların da filmlerde yerilmesini isabetli bulurum.
Ayrıca bir çok filmde nur yüzlü iyilik meleği din adamlarıyla da haşır neşir olduk, onları da unutmayalım.
Sözün özü, senin soru biraz temelsiz ve yavan kaçmış.19 Yorumla- +1 yıl
Nasıl istersen öyle görürsün.
- +1 yıl
Hayır. Tek görmek istediğim gerçeklerdir. Herkes için de böyle olmalı.
- +1 yıl
Bak o üstteki videoda Şaban amca ne diyor : " Bu şıh dediğiniz p... in dinden de haberi yok. Kitabın neresinde yazıyor bu dedikleri?" Yani aslında verdiği mesaj, sahte din adamlarına itibar etmeyin. Bunun neresi yanlış? Bunu mu eleştiriyorsun?
- +1 yıl
Demediği bir şey var. Temiz din adamları. Ya da din adamının temizi olmaz algısı 😉 . Hangi filmde gördün doğru gösterilen dşn adamı? Ya da oran nedir?
- +1 yıl
Yoo olur tabi niye olmasın. Valla bir daha karşılaşırsam film adı ve sahnesini bildiririm ama şu an aklıma gelmiyor. Çok üzerinde de durduğum bir konu değildi. Akılda kalıcı değil. Ama reelde Dolmabahçe sarayının zamanında bir imamı vardı. Bir de Edirnedeki camiinin. Şahsen de görmüşlüğüm konuşmuşluğum oldu bunlarla. Hatta bilimum Anadolunun dört bir yanındaki güzel insanlar. Bak ben filmi değil reeli tercih ediyorum insan analizinde.
- +1 yıl
Bunu bir itiraf olarak kabul edeyim. Filmlerde kötü din adamlarını hatırlıyoruz, iyi olanı hatırlamıyoruz 😊 ama reelde iyi olanlara 2 örnek veriyorsun. Ne garip, ben de aynı durumdayım. Sence soruda zaten bu anlatılmıyor mu? 😂
- +1 yıl
Yok abi ben kötüyü de hatırlamıyorum. Onu demin izledim o yüzden verebildim örnek. O hatırladığım da şıh değil ağa idi. Herifin tuvaleti yıktırttı ya şereften yoksun aga. Bu arada o Türk filmlerinde en çok eleştirilen kesim agalar, işverenler, politikacılar vs... din adamları en sonlarda bana göre. Sen cımbızla almışsın bunların arasından :D hdhdahd
- +1 yıl
Dün birine yazdm burada. Haklısın filmlerde köy ağaları sık eleştirilir. Neden biliyor musun? Cambaza bak oyunu. Asıl ağalar feodaller şehrin tam merkezindeki Oxford görmüş aydınlarımızdır. Kılıftır o filmler. Gerçek nedir biliyor musun? "Cahil halk Ak Partiyi destekler, aydınlar desteklemez" sözüdür. Haklıdırlar. Düşünürsen altından başka şey çıkar.
- +1 yıl
Aslında gerçek, tümü de aynı oyunun birer oyuncusu olduğu...
Diziler & Filmler konusunda 1,7b cevap paylaştı. ülkemizde bir durum varki adını nasıl koysak. taa derinlerde. bu da siyasi geçmişe dayanmıyor desek yalan olur kanımca. hep işlenen konu standart. cakallık yapıp halkın dini duygularını kullanıp kadınlara zıplayan hoca. hastalıkları iyileştiririm okuyarak diyip para isteyen hoca. hep bi dalavere. hep kandırıp paramızı alıcak namusumuzu alıcak. devlet imam alır efenim neden aldınız. maasları artar efendim sunun maası su kadarken imam neden bu. yeni okul acar kontenjan yuksek. tabi bunların tersi olsun demiyorum öyle de algılanmasın. kendi düşüncemi ifade etmedim henüz. demek istediğim bi baskı var dini kesim için. basortulu bi kız türlü naneler yiyince bunların ruhu o... diyor cogu insan. hassas konular bunlar. ülke bu konuda gergin 2 ye bölünmüş halde belkide. ama bakıyorum aşagılanan rahip pek görmedim ben yabancı filmlerde. biz millet olarak dostum kendi değerlerimizi hep asagılamısız. cocugu olan yurt dısında okuyor. islam out hristiyanlık in durumu var. modernlik karsıtı olarak algılanıyor islam. cocuklarını imam hatipe hadi yazdır sıkıysa cogusu yazdırmaz. eskiden dini temelli bir dersane vardı meshur hadi ver o dersaneye. uzun cetrrefillli bir konu. soruna cevaben devletin dinle olan kavgasını görüyorum ben en temelde.
11 Yorumla- +1 yıl
Halkta gördü bunu.. ;)
Söz konusu sinema olunca Türkiye'de bu normal Özel TV'ler öncesi dönemde sinema tiyatro gibi sanatlar bolşevik tekelindeydi. Halen daha tekel etkisini devam ettirse dahi Milliyetçi ve muhafazakar yapımcılar da artık piyasada var. Özellikle 60'ların sonu ve 70'lere 80'lere baktığınızda bu bolşevik etki o denli yoğun ki bugün milliyetçi görüşleri ile tanınan sanatçılar dahi bu bolşevik propaganda filmlerinde baş rol oynamışlardır; Cüneyt Arkın bunun en göz önünde örneği. Hal böyle olunca bolşevizmin temel ilkesi olan ateizmin dine özellikle dindar insanlar ve imamlar üzerinden saldırması gayet normal. Ahlaka yapılan saldırılar topluma işleyebilmesi için komedi adı altında Kemal Sunal eliyle nasıl yapıldı ise aynı şekilde dine saldırılarda da araç olarak kullanıldı. Medya ve sinema etkinlikleri azalsa dahi halen kaybolmamış olan bu grup bolşevizmin toplum tarafından kabul edilmeyen kötü imajını sol ve solculuk şirinliği ile maskeleyerek bu tecavüzlerini topluma zerk ettiler.
Yabancı ülkelere özellikle eski Hıristiyan etkisinin yüksek olduğu ülkelere baktığımızda bunun görülmemesi ise her ne kadar ateist ve materyalistleşen toplumlar olsalar dahi birliklerini sağlayan temel olgunun Hıristiyanlık inanışı olduğunun farkında olarak kültür temellerini oluşturan inançlarına saldırmak yerine yinede birlik unsuru olarak kullanmalarının gerekliliğinin farkında olmaları. Ne de olsa Ortak bir düşman söz konusu olduğunda birleşebilecekleri bir ortak payda Hıristiyanlık onlar için.
Biz ise batılılaşmak propagandasını kendimize o kadar uzun zamandır yapıyoruz ki sözde dindar bir iktidar eli ile 20 yıla yakın bir zamandır bu yozlaşmaya hizmet edecek kanunları çıkartıp hukukumuzu dahi bu yozlaşmanın oyuncağı ettik. Yani kendi bindiğimiz dalı kesmekten asla vazgeçmedik. Bilakis zehri toplumda işlemediği kısımlara kendi elleri ile yayacak kişilere yol verdik.10 YorumlaÇünkü günümüzde sahtekar din adamları ve dini kullanan çok insan olduğu için insanlara dikkatli olun çağrısı yapılıyor Yani senaristler topluma dikkat edin zaman kötü demek isteniyor Çünkü zaman gerçekten kötü kim dost kim düşman belli değil puslu bir hava hakim günümüzde Hakiki din adamları birer birer azalırken dini kullanan sahtekar din adamları ise artıyor Yani anlayacağın günümüzde hakiki din adamı çok az Asıl hakiki dürüst mübarek din adamları 1500'lü yıllarda vardı yani Osmanlı zamanında Gerçi Cumhuriyet zamanında da dürüst hocalar vardı ve sayıları da bayağı vardı ve sayıları 1990'lı yıllardan sonra azaldı ve dini kullanan düzenbaz din adamlarının sayısı arttı 2000'li yıllarda ise zirve yaptı
22 Yorumla- +1 yıl
Zaman kavramın karışmış... Bahsettiğim konu "günümüzde" değil, cumhuriyet tarihinden AK Parti dönemine kadar olan bir süreç... Dolayısı ile verdiğin cevap anlamsız oldu.
- Diziler & Filmler konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBurda maalesef böyle bir gerçek var... filmlerde bu gerçegi örnekliyor... eskiden köylerde böyle adamlar vardı kimse inkar etmesin... bence... maalesef şu anda iktidar bile dini kullanmıyor mu?
Diyanet iktidara yönelik Fetva vermiyormu?
bunu damı senaristler yapıyor..
Maalesef İnsanları dinle kandırmak kolay bu hisle oynamak... ve bunu kötüye kullanan bir dünya insan mevcut
Ayrıca Amerikan ya da avrupa sinemasında bir çok Rahip hakkında film ve belgesel mevcut... onlarında özellikle Vatikandan onaylı erkek çoçuklara taciz olayları vs.. South parkta yıllarca işlendi...
Spotlight filmi ilk akla gelen örnek... vs27 Yorumla- +1 yıl
ABD ve Avrupa da üretilen film sayısı ile Türkiye de üretilen filmleri orantıladığımız da aradaki farkı daha iyi görürsünüz.. Hangisinde dine saldırı daha çok var...
Asıl konu ise;
"Diyanet iktidara yönelik Fetva vermiyormu?" ... Diyanetin kuruluş amacı zaten halka iktidarın dayatmalarını din sömürüsü altında empoze etmek. 1924 Yılından bu yana her iktidar diyaneti ve dini sömürü için kullandı.. Acı olan bunu Ak Parti dönemine kadar görmeyenlerin, nedense birden gözlerinin kulaklarının açılmış olması... İşte halk bu yüzden CAHAPE zihniyetinden nefret ediyor.. İki yüzlülüklerinden. - +1 yıl
Hangi diyanet Faiz Caizdir diye fetva verdi :))
ben Chpli degilim... yani ak parti dini kullanmıyor diyorsun bu verdigin cevaptan bunu mu anlıyorum...
Türk sineması böyle bir sorunu iyi farketmiş... bizim ananemlerin köydede vardı herşey için adama danışırlardı adam şerefsizin önce gideniydi... pavyonlarda gezerdi... ama eleştiremezdik bile aman sus çarpılırın derlerdi... halk genel olarak bu kanıya sahipti sözde dindarlarda hacı hoca geçinip halkı kandıırdı bu o kadar net ki...
yanlış birşeyi savunmak ne getiriyor bize onu anlamıyorum... birşey yanlışsa yanlıştır... net
Abd ve avrupa sinemasında dini eleştiren inanılmaz filmler vs mevcut hadi Bizde bir film yap ve Hz. Muhammedi eleştir... ama Abd ya da avrupada bir çok yerde acaip durumlarda gösterilen yayın ve işler görürsün - +1 yıl
Mesela birşeyi anlamakta zorlanıyorum 1956 dan beri iktidar olmamış bir parti devlet geneli sag egilimlerle yönetilmiş... nasıl kendiyle bir tutuyor ak parti... sen 20 yıldır yönetiyorsun tek başına iktidarsın... karşındaki parti çok partili sisteme geçtiginden beri ne kadar iktidar olmuş? birde ben Sayın Erdoganı sevmem ama sayın derüm... Kemal beyede bey diyorum... senin konuşmanda neden oy verenleri hakir görme var? bu kibir neden... neden c. başkanı agzıyla cehape ya da ona benzer terimler ben sana yakıştıramadım bu durumu açıkca...
bir ideoloji ya da partiyi savunurken bile insan uslubunu bozmamalı bence - +1 yıl
"yani ak parti dini kullanmıyor diyorsun bu verdigin cevaptan bunu mu anlıyorum..." ... Tekrar oku bakalım bunu mu yazmışım? Sadece bu ifaden bile anlattıklarımı çarpıtmak istediğini ortaya koyuyor..
"Türk sineması böyle bir sorunu iyi farketmiş... " Türk sineması hiç bir şey fark etmedi.. Bu ülkede aristokrat geçinenler halkın değerlerine saldırmayı ve o halkın omuzlarına basarak yükselmeyi tercih ettikleri için, aşağılama kültürünü tercih ettiler.. Çünkü kendileri hiçbir zaman gerçek anlamda aydın olamadı.. Onun yerine halkı aşağılayarak, konumlarını yüksek göstermeye çalıştılar. Kısacası gerçek aşağlık olanlar bu toplumda aristokrat geçinenler di. "Üretmek" yerine, iyi ya da kötü var olanı kötülemeyi tercih ettiler. Çünkü üretemiyorlardı.. O yüzden yüzlerce yıllık kültür birikimine saldırdılar. Ve bu bir devlet politikasıydı.
"bizim ananemlerin köydede vardı " Yalan ve iftira olduğunu düşünüyorum... Şimdi uydurmuş olmalısın.. ya da sevmediğin bir adama dil uzatıyorsun... O pavyonlarda görmen için senin de oralarda dolanıyor olman gerekir ;)
- +1 yıl
Israrla mevcut diyorsun ve yazdığımı yine anlamak istemiyorsun.. "Orantı"ya bak diyorum. Dedimya çarpıtma kültürü.. Tıpkı şu pavyon muhabbeti yaptığın gibi.. Çamur at izi kalsın.
" hadi Bizde bir film yap ve Hz. Muhammedi eleştir..." ... Bu ifadeyi sadece batı taklitçisi olan biri düşünebilir.. Onların kültür anlayışını kopyalamaya çalışmak.. Dini anlamayan biri bunu söyleyebilir.
"Mesela birşeyi anlamakta zorlanıyorum"... Ben de bir şeyi anlamıyorum.. 70 Yıldır iktidar olamayan bir siyasi parti halen neden var, ve neyi iddia ediyor? Çoktan kapanmış olması gerekmez miydi, Geçmişteki onlarca örneği gibi.. . Yoksa biz buna özetle YOBAZLIK diyebilir miyiz... Siyasi yobazlık.
Kibir mi dedin... Halk Ak Partiye oy verdi diye "KOYUn" ifadesini kullananları kibirsiz, alçakgönüllü olarak mı değerlendiriyorsun.. Ve şimdi utanmadan o halktan destek istiyorlar.. İki yüzlülük demiştim.. Hatırlatayım.. ;)
Türkiye de en yobaz ideoloji her zaman solda olmuştur.. Bunu bu işi bilen herkes söyler.. - +1 yıl
Chp ne zaman halka indi ki iktidar olsun o ayrı bir tartışma konusu.. sende o koyun diyenlerle aynı mantıkla cevap veriyorsun ne fatkın var?
Benim hiç bir yorumumda bir oartiye oy veren bir insana köyü yorumum olmaz normal hayatımdada böyle bendrn hüç bir tartışmada ya da bir konuda sana yda birine yukardan bakan ya da siyasi ideolojik dille bir cevap gördünnü? Özellikle dikkat etmeye calışırım bu duruma bir kez bile biri için koyun ya da benzer bir laf çıkmaz bana sorarsan chp oy verenlerle akp ye oy verenler arasında bir fark yok ya da x oartiyr..
Ben çamur atmadım görmedigim birşey degil gözümlr gördüm hatta adam nasıl öldüdr neysr
Babam yüzünden anadoluda ki dogu harüç nerdeyse bütün köyleri gezdim babam köylülerren ürün toplarrı ne varsa çogu köyde hoca diye geçinenlerle iş bitirirlerdi para yedietmeler bir yerleree götürmeler vs detaya girmeyeyim o filmlerdrki adamların bir çogu maaleaef sagda sokda mesken tutmuş kişiler
Burda sorun şu Dini kullananları kendine hoca diyeblerimi eleştiriyor bu yapımlar yoksa dineni saldırıyor bence birincisi daha çok çünkü haberleri vile izlesen insanlatın dini duygularını sömüren bir çok hoca haberi duyarsın senaristler mi yazdı bu durumları ben ister inan ister inanma bit çoguna şahit oldum yapılmayan ya da olmayan birşeyi dile getirmiyorum sana
Siyasi eleştiri yapatkende siyasi insanların söylemlerini ve ğcrqwtlerini baz alıyorum iktidarda akp var ve onu cok eleştiriyorum chp olsa muhtemel onlarda aynı oldugundan o eleştirilecek fatk eden durum bizim siyasi partilerimizin bir onurga sistemi olmayışı - +1 yıl
Orantı meselesindede diyorum ki sana türk sinemasında diyelim 100 filmde bu mevcut batı sinemasında incili ya da Hz. isayı eleştiren hatta türlü şekillerde gösteren en az 100 gilm ya da meterywl bulurwun arada öyle bir fark yok
Orda hatta dini kullanma degil direk dini eleştiren yads yereen yere vuran çok sert yapımlar görürsün
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapılan algıların farkında mıyız veya değil miyiz? Farkındaysak ne kadar farkındayız bir düşüneyim.
Bir algı yönetimi mevcut basılı yayında bunu fazlasıyla görüyoruz. Fakat sadece filmlerde değil her yerde bu mevcut. Hatta artık sokağa çıkınca insanlar bile birbirine çoğu noktada algı yaratmaya çalışıyor. Basılı yayının toplum üzerinde etkisi insanların nasıl hareket edeceğine bile onlar karar veriyorlar. Sanki insanlar beyinlerine çip takılmış gibi hep aynı şeyleri yapıyorlar. Birbirinin kopyasıymış gibi.
Dini de buna alet ediyorlar hoş bir durum değil. Yapılan algılar zannedildiğinden çok daha farklı amaçlara hizmet ediyor. Ne olduğunu bilmesem de ne yapılmaya çalışıldığının farkındayım.21 Yorumla- +1 yıl
👍😉👏
Yeşilçam komünist yönetmenlerin yuvalandığı bir yerdi. Komünizm de her türlü din olgusuna karşı. Hristiyanlık için de İslam için de semavi olsun veya olmasın bu böyle. Hatta şöyle ufak bir bilgi vereyim:
Arnavutluk'taki ve Doğu Almanya'daki komünist rejim soğuk savaş döneminde devletin resmi dinini ateizm ( din karşıtlığı/dinsizlik) olarak belirlemiştir. Bu yüzden uzun yıllar boyunca bu ülkelerde ateist propaganda içerikli filmler, diziler, reklamlar, karikatürler, romanlar, tiyatro oyunları vs. düzenlendi. Rahiplere ve imamlara verilen maaşlar kesildi hatta ruhban kesim memuriyetten atılıp yasaklandı. Dönem dönem kutsal kitaplar bile yasaklandı bu ülkelerde. Bu yüzden günümüz Almanya'nın doğuşuyla Arnavutluk'un büyük bir kısmında insanlar ateist. Yeşilçamda da komünist yönetmenler fink atınca haliyle bütün din adamlar kalpazan veya dolandırıcı oluyor20 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yıldesene kemal sunalıda sevmıyorsunuz.
gülen sosyal mesaj veren hersey gıcıklar. kendılerı yapamadıgı silkeleyemedıgı ıcemedıgı ıcın kımse yapmasın gulmesın ıstıyorlar .
kardes islan ıle sıyasal ıslamı ayır ve sorun sıyasal ıslamdır .
bugun dıyanet denen kurum basındakının tv cıkıp anırması sıyasal ıslamdır.
ulkeye paralel vakıf dernek dergah yapılanması oy devsırmecılıgı karsılıgında koltuk kapma olayıda sıyasal ıslamdır.
camı ımamı altında jeep ıle gezıyor karısı bılmem kaca mevlut okuyorsa sen islam degıl sıyasal ıslam dersın .
ulkeyı gectım 52 musluman ulkede de bu mevcuttur ..10 Yorumla
+1 yılO kadar farklı camiye gittim
TV programlarında reklam aralarında o kadar müftünün hocanın anlatamayacağım sohbetlerine kulak misafiri oldum. Bisürü hacı hoca gördüm
Daha o filmleri yalancı çıkaracak birini görmedim
Lafta herkes müslüman
İcraat tam tersini gösteriyor18 Yorumla- +1 yıl
Demek ki biz farklı ülkelerde camiye gidiyoruz... Ayrıca ne cemiye gitmene ne de TV de dini programlar izlediğine inanmadım..
- +1 yıl
Dini program izledim demedim zaten
Çektim
Reji de bulundum
İnanıp inanmamak sana kalmış ben doğru bildiğimi derim hesabı sana ona buna değil sorgu günü Allaha veririm
Gittiğim her camide ağlak zırlak hocaların demagoji Ajitasyon dolu zırvalarını dinledim
Evrensel din islam da o kadar ilime bilime yönlendirir o kadar ayet ama hocalar hep acıklı hikaye anlatıyor. Daha bir hocanın bırakın hurafeleri kimseye biat etmeyin yeryüzüne saçılmış ibretleri araştırın dediğini duymadım - +1 yıl
" hurafeleri kimseye biat etmeyin yeryüzüne saçılmış ibretleri araştırın dediğini duymadım" Kur'an OKU ile başlar... Gerisi senin yorumundur.
- +1 yıl
Onu diyorum işte
Kuran oku emri ile başlıyor
Daha bunu anlatan bir hocaya denk gelmedim
TV programlarında ise tam rezalet
Hala kime zekat vermeliyiz orucum bozulur mu soruları
Ben hak din İslamı önce sahtekarlardan arındırmak gerektiğine inanmıyorum
Allahın korumakta olduğu İslamı ne sen ne ben ne o filmler ne medya ne teröristler bozabilir
Allah kalpte olanı bilir
Günahlarımızı affetsin - +1 yıl
Hurafeler konusunda imamların sık sık vaaz verdiğini biliyorum... İslam da buna karşıdır.. Hocaların kısıtlı konulara değinmesinin bir nedeni var. Bu işin özünde yatan, devletin diyanet işleri ile dini baskı altında tutmasıdır.. Yani toplumun bildiğinin aksine, devlet inanç özgürlüğünü cumhuriyet tarihi boyunca baskılamıştır... Diyanet bu yüzden kurulmuştur.. Toplumun isyanı da bunadır... Ama kimse dile getiremez. Çünkü Diyanet i kuran Atatürk'tür.
- +1 yıl
Atatürk ün kurduğu diyanet nerde şimdki lüks araç sevdalısı diyanet nerede
- +1 yıl
Ben diyanetin amacı devletin dini kontrol etmesidir.. Baskı amacıyla kullanıldı diyorum sen lüks araç diyorsun.
- +1 yıl
Şimdiki sözde diyanet bakanı lüks şatafat içinde olduğu için öyle diyorum
Cahil halk dini yalan yanlış kulaktan dolma yaşadığı için Atatürk diyanet kurdu ki sahte hacı hoca şeyh kısaca allahın belası yaratıklar ülkenin kanını daha fazla emmesin
- Diziler & Filmler konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılAbartmaya gerek yok, yaşanmış gerçeklerden esinleniyorlar daha ziyade aklıma gelen 2-3 sahne, replik vs. Kemal Sunal'ın bu filmi, Hayat Bilgisi-Hoca Camide (bunu bile sorun eden bir iş arkadaşı amca çıkmıştı, Kemal Sunal'ın Şaban tiplemesini de sorun etmişti)
12 Yorumla- +1 yıl
Bizde yaşanmış ise batılı sinemacılar neden bu konuya bizim kadar değinmiyor?
- +1 yıl
Aslında daha uzun yazmıştım sistem hata versi 2. De eksilttim firefoxda hep böyle oluyor bu sitede. Yani çok olsa aklıma 2-3 sahne gelmezdi demek ki abartmaya gerek yok bir çok sahneden, rolden az. Batılıları bilmem ama onlarda da farklı yansımaları var rahipler, rahibeler neler neler yapmış haberlere, internete yansımaları var. Kötü rol rahip 1 kaç hatırlıyorum aslınsa günah çıkarma bahanesiyle başka şeyler yapıyordu.
+1 yılYukarıda saydığın özelliklerle din adamları özdeş zaten. Pedofililik, cinayet, vahşet, cehalet, sefalet, cariyelik, kölelik...1400 yıllık bir sömürgeciliğin neferleri de din adamları hepsinin içinde azgınlık, sapkınlık, pedofililik var.
39 Yorumla- +1 yıl
Batı sineması neden aksini yapıyor?
- +1 yıl
Batı sineması klisede seks sahnesi cekebiliyor bizim sinemamız neden cami de çekmiyor merak ettim?
- +1 yıl
Ama din adamlarını küçümseyen aşağılayan filmler çekmiyor neden?
- +1 yıl
Küçümseyen ve aşağılayan çekim görmedim ama var da olabilir ve öyle olmasa bile cinsel olarak etiğe aykırı pozisyonlarda erotik ve pornografik filmler çekiyorlar.
- +1 yıl
Ben p*rno izlemediğim için görmedim.. Ancak bu genel durumu değiştirmiyor. İstisnalar kaideyi bozmaz.
- +1 yıl
Amerikan gençlik filmlerimde bile var bende izlemiyorum yoksa yanlış anlaşılmasın.
- +1 yıl
Tamam konumuz p*rno film değil... :D Genel bir durum var.. Sence algımız ile birileri oynuyor mu?
- +1 yıl
Benim oynayamaz evrensel bir insanim materyalistim. Kanıt ararim ben nasil bir bilimsel teoriyi bir tane yanlis çürütüyorsa benim de öyle bir tane yanlış ve hata çürütür. Doğru içinde yanlış barındırmaz matematikte hataya yer yoktur sonuç dogruysa her yoldan doğruya götürür. Teori dogruysa birden fazla gözlemle ve deneyle kanitlanir, aleyhine bir sonuc cikana kadar o teori dogru kabul edilir. Neyse tum felsefemi kustum yoruma uyumam lazim.
- +1 yıl
Git uyu.. Herkes kendi fikrini doğru kabul ediyor.
+1 yılDin adamlarını dini günleri bile alay ediyorlar misal recep şaban ramazan dini kötü göstermek icin hep sacmalik bu bence misal yıllarca rumlarla ilgilide kötü algi gösterildi filmlerde insanlar bundanda etkilendi sencede öyle degilmi benim rum arkadasim vardi simdi izini kaybettim ama seviyeli konusmamiz vardi
31 Yorumla- +1 yıl
80 lerde evlerden kacan kızlar oluyordu duymussundur sende türk filmlerine özenip kaciyorlardi filmler bence yanıltmak icin sadece bunu böyle bilin
+1 yılTürk Sinemasında öyle bir şey yok. Ancak çekilmiş bazı eski filmlerde örnek olarak "Vurun Kahbeye" filminde gerçekten kötü niyetli olan hocalar canlandırılmıştır. Sonuçta din adamı da insandır. İyileri olduğu gibi kötüleri de vardır. Bu gün de Kuran Kurslarında tecavüze uğrayan çocuklar vardır. Yine de toplum olarak onlara karşı değiliz.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda onlarca örnek film var.. Kaldı ki imrendiğimiz gelişmiş toplumlarda tam aksi politika var. Bu çelişkinin nedeni bizim aydın zannetiklerimizin cehaleti olabilir mi?
Neden olacak bu günde olduğu gibi Algı peşindeydilerde o yüzden bu yüzden kusursuz olan islamdır inanan değil savunmaları yapıyoruz haklı olarak zira Dine laf atmaya çalışanlar şu hoca burada bunu yapmış şu hoca bilmem ne demiş sanki Hoca dediği İslamın kendisi
10 Yorumla
+1 yılSinema sektöründe yıllarca din, dindarlar ve din hocasına bakış, millete rağmen bulanık olmuştur...
Bunu milletin gözünün içine baka baka yaptılar...
Belli ki sektörün, dine bir hassasiyeti yoktu. Belli ki dini değerler, onlar için avamın malıydı...
Devleti yönetenlerin bundan rahatsızlık duymaması, belki de aldıkları en büyük destekti...10 Yorumla
+1 yılYeşilç * Türkiye'nin aynasıdır aslında istediğimiz gibi yorumluyoruz Üç kağıtçı filmindeki Yağmurcu Arif Efendi ülkemizdeki sahte şeyhleri temsil ediyor ama nedense filmin sonundaki İmamın Rıfkı'ya rüya ile amel edilmez şeklindeki telkinleri kimse hatırlamıyor
10 Yorumla
+1 yılPek fazla sinemaya gidip film izlemem.
Bu konuda çok fazla bilgi sahibi değilim.
Sinemaya gidip izlediğim filmler
Ayla
Düğün dernek 2 Sünnet
Evde izlemek daha güzel
Evde izlediklerim
Kemal Sunalın filmlerini defalarca açıp izlerim.
Repliklerini ezberledim10 Yorumla
+1 yılAhahhaa ben bir rahip filmi izledimdi ama neyse😜😜😜 cok sey etmiyelim simdi o mevzulari.. Diger soruya gelince bahsettigin filmleri kim yazmis kim yapmis ona da bir bakmak lazim.. Aydinim soruna insanlar dini inancim yok diye cevap vermisler mesela.. Soyleyecek cok sey var lakin gerek yok sanki...
10 Yorumla
+1 yılSon 100 senedir bu millet ne çektiyse;
"Türküm diyen yahudidden
Kürdüm diyen Ermeniden
Müslümanım diyen münafıktan" çekti.
Kısacası bize Munis Tekinalp diye kaka Lan arkadaşım kurularınin gerçek kimlikleri Moez Cohen idi.
Şimdi nerede mi
Paris'teki Yahudi mezarlığı'ndaki cukurunda...
Az kaldı az.
Kim at kim it...
Kim kahraman kim hain..
Göreceğiz
Yeter ki ömrümüz olsun...10 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 438 cevap paylaştı. Gördüğüm kadarıyla kendine özellikle din adamı diyen insanlar çok kibirli ve dünyaya düşkün oluyorlar.
zaten eski zamanlarda da krallık ile kilise, krallık ile tapınak, devlet ile din adamları arasında hep bir iktidar mücadelesi var. bunun nedeni ise elbette ki para. pastadan kim büyük dilimi kapacak veya kim tüm pastaya sahip olacak kavgası...
Bundan ötürü kötü gösteriyor olabilirler.10 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 11,7b cevap paylaştı. Yabanci filmlerde o dedigin şekilde bir şey yok. Hatta onlarda din adamlarini, devlet adamlarini, polisleri.. vs bize oranla çok daha fazlaca kötü rollerde gösterirler.
27 Yorumla- +1 yıl
100 Yıllık sinema tarihini mi değiştiriyorsun?
- +1 yıl
100 Yıldır soruda yazdığım şekilde sinema filmleri yapılıyor. Sen kalkmış öyle bişey yok diyorsun... Aç herhangi bir filmi bak.
- +1 yıl
Araştırma sonucunu yazıyorum.. İyi oku... İçinde imam ve ya papaz, rahip olan her hangi bir Türk ve ya batı sinemasına ait bir filmi aç izle.. Sonra başka bir tane daha izle.. sonra bir tane daha... Yüzlerce film izle... Hep benim dediğim sonuca ulaşacaksın... Senin söylediğin ihtimal her 100 film de 1 tane.. Güneş balçıkla sıvanmaz.
- +1 yıl
Sorudaki video yetmiyor mu sana?
- Diziler & Filmler konusunda 932 cevap paylaştı.
+1 yılAdamların fikri ne ki zikri ne olsun... ne yazıkki filmler hep algı
60 Yorumla Bu ülke muz badeleme tarikatı bile gördü. Bence az bile yapmışlar. Yanmayan kefen satanlar var milletten bağış toplayıp saltanat kuranda var. Ne güzel işler, takva filmini izle, gör. Feto terörü hepsi aynı.
121 Yorumla- +1 yıl
Batı sineması neden tam aksini gösteriyor?
- +1 yıl
100 Türk filmine karşı 1 film örneği mi veriyorsun.. Türkiye dünyada tek devlet.. Tüm dünyada toplasan kaç kilise aleyhine film bulursun?
- +1 yıl
Belgesel ile her filmde din adamlarını kötü göstermek konusu farklı şeyler... Anlamamzlığa geldiğini düşünüyorum. Sanırım nedeni de seninde bir algı kurbanı oluşun. ;)
- +1 yıl
Onlarda senin dürüstlüğüne inanmıyor..
- +1 yıl
Aklınla oynadıklarının farkında mısın?
- +1 yıl
Batı sineması uyanamamış mı bu duruma?
- +1 yıl
Verdiğin cevapların kıvırmaya yönelik olduğunun farkındayım. Dönüp dönüp içeriden mesaj veriyorsun.. Dışarı bakamıyorsun. Çünkü hiç bakmadın, bilmiyorsun.
- +1 yıl
Halen soruda vurgulanana cevap veremedin.
- +1 yıl
Cevap vermeni bekliyorum. Batı sinemasında neden böyle sahneler yok?
- +1 yıl
Halen sınırların dışına çıkamadın. Bunu dar görüşlülük olarak değerlendirebilir miyiz? Mesela Vatikan da, Kardinallerin yaptığı sahtekarlıkları, tacizleri biliyor musun?
- +1 yıl
Hayır bunu kimse bilemez... Basında bunu sık sık duymamızın nedeni mevcut hükumete saldırı amaçlıdır. Bu mk taciz tecavüzleri tarikatlarda daha önce olmuyordu da şimdi mi başladı? Sen kendin buna inanıyor musun? Bunun 2 açıklaması var. Ya önceden de vardı ve görenler susuyordu, ama şimdi konuşuyor... Ki o zaman bunları haber yapanlar da en az o tacizciler kadar suçludur. Ya da Önceden insanlar susuyordu ama şimdi bilinçlendikçe susmuyor ve olaylar daha çokmuş gibi görünüyor. Kaldı ki ben bu tip bazı olayları sıkı takip ettim. Özellikle şu toplu taşıma araçlarında bir bahane ile uygulanan şiddetlerin tamamı provokatif eylem. Yani bunları yapanlar herhangi bir şekilde siyasi bir görüş ile bağlantılı ve planlı yapılmış Bunun içinde radikal örgütler de var, yasal siyasi partiler de. Örneğin birkaç yıl önce Kocaeli de olan bir olayda, kadına tokat atan adam CHP il meclis başkanın yakın akrabası (Galiba kuzeni) idi. Ha olabilir dersen haklısın. Zaten bu tip provokasyonları yaptıranlar arkasında iz bırakmaz. Ak Parti gelen kadar okullarda taciz konu bile edilmezdi. Şimdi İlkokul 1-2. sınıfta öğrencilere bu konuda eğitim veriliyor. Haliyle ortaya çıkması daha kolay oluyor. Çocuk hemen kötü bir şeyler olduğunu fark ediyor. Bu işin bir de sosyal medyadaki iletişim ayağı var. Örneğin bu site gibi.
Diziler & Filmler konusunda 633 cevap paylaştı. Bu konuda seninle aynı fikirde değilim. Görselini verdiğin filmde aynı zamanda çok dürüst bir din adamı da var. Ve dürüstlüğü, duruşu ile hepimizin örnek alacağı bir kişiliği yansıtıyor.
22 Yorumla- +1 yıl
Youtube dan videoyu link verirken çok seçici davranmadım. İlk çıkan videoyu aldım. Ancak tarihsel olarak baktığımızda Türk sinemasında bir din düşmanlığı olduğunu gösterecek onlarca film bulabiliriz. Bu konuda politik bir davranış olduğunu düşünüyorum.
Dindimizi kotulumek için geçmişte sağcı solcu diye ayrım vardı unutmayalım soslcular dine onararak gidersek gerileyecefimizi düşündü hep belki sagcilarda da vardır ama çok fazla degl
14 Yorumla- +1 yıl
Devlet politikasıydı.
- +1 yıl
Cumhuriyet tarihi darbelerle doldur. Devleti hiçbir zaman halk yönetmedi. Feodaller yönetti.
Diziler & Filmler konusunda 18,4b cevap paylaştı. Çünkü papazlar ve rahipler cemaat tarafından parası ödendiği için dikkatli olmak zorunda.. Bşzde imamlar devletten maaş alıp boş zamanında her boku yapmakta..
110 Yorumla- +1 yıl
Yani papazlar ve rahibelerin iyi insanlar olduğunu mu söylüyorsunuz?
Gizli Üye(36-45)+1 yılYönetmenlere sormak lazım ama tüm yabancı filmlerde iyi papaz ya da kesiş vs yok yani diyim.. senin bahsettiğin çoğu film komedi filmi tiye almaları kötü ama dikkat ettiysen o komedi filmlerinde hacı hoca olanlarda hep sahte olanlar rüsvet alanlar işime göre dini yönlendirenler bence millete üç katar yapanlara karşı gözünüzü açık tutun diye mesaj veriyorlar …
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAslında öyle değil bak iyi izlersen göreceksin Kemal Sunal'ın filmiydi hatta bu tip var birde yüzü gözü temiz başka bir hoca daha var bu kolpacı esas hoca arada gözüküyor bir sahnede mutlaka bunu birkaç kişi daha demişti bana.
11 Yorumla- +1 yıl
Tek bi tane mi.. :)
- Diziler & Filmler konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılGercegi yansittigi icin..
Din adami degil yobaz, gerici insanlari anlatmaya calisiyorlar o rollerde.11 Yorumla- +1 yıl
Batı sineması neden öyle davranmıyor?
Aslında din adamları denmez. Daha çok şıh, şeyh gibiler öyle karakterize ediliyor ama zaten bu sözde şıhların içleri de böyle.
14 Yorumla- +1 yıl
Ancak toplumda algı din adamı oluyor..
- +1 yıl
Bu bir politika olabilir mi?
+1 yılAlgı yaratmak dine karşı insanları doldurmak ve başka türlü empoze etmek
26 Yorumla- +1 yıl
Ya da insanları kendi kimliğine hakaret etmeye zorlamak.. Dolaylı olarak toplumu aşağılamak.
- +1 yıl
Yani Avrupa Avrupa diye can atıp orayı öven kesim kendi kültürünü ülkesini aşağılıyorsa bunların bilinç altına girmek lazim
- +1 yıl
Aslında bilinç altına girdik... O yüzden ağlıyorlar, o yüzden halka hakaret edip "koyun" diyorlar. Çaresizliğin vazgeçilmez çığlığı ;) .
- +1 yıl
Bugün bir kaç soruda rastladım bu kadar kin bu millet kendi kendini bitiriyor ve farkında değil
- +1 yıl
Her gün yüzlercesi gelip geçiyor... Nefeslerinin sonu gelirken inançları da yeşeriyor :)
- +1 yıl
:)) doğru
- Diziler & Filmler konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHaklisin bu konu benimde yillardir dikkatimi cekiyor. Birileri balığı bilerek bastan kokutmaya karar vermis. Bilerek ve isteyerek, altan altan İslamı kötüleyen bir yapı olusturmuslar ükemizde. Bir cok nesil bu filmlerle büyüdük.
20 Yorumla Tam bir akape yobazı sorusu
yabancı filmlerde herşeyi eleştirebilme ve dalga geçme özgürlüğü var.
başkanı yerden yere vurma hz isa yı neler neler yapma rahipleri rahibeleri şekilden şekile sokma var
Böyle bisürü film izledim10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTurkiyede yaygin din ISLAM oldugundan olabilir mi sevgili kardesim! Sen saniyor musun ki, hristiyan cogunluga sahip ulkeler hristiyanligi el bebek gul bebek ahh ne muthis dinimiz var diye sonsuz saygiyla aniyorlar? Burasi Turkiye oldugu icin elestirilen de muslumanlar olacak elbette. Hristiyanlik dini o kadar cok populer sarkida elestirilen bir sey ki. Ustelik onlar direkt dini elestiriyor bizde hep kusurlu olan din degil insandir denir.
11 Yorumla- +1 yıl
Yani bu durumun normal olduğunu yazıyorsun... Güncellememi okudun mu?
Çünkü amaçları İslâm dinine saldırmak. Saldırmazlarsa kemik alamayacaklar
11 Yorumla- +1 yıl
Halkın değerlerine saldırmayı aydın, vizyon sahibi insan olmak zannediyorlar.
- Diziler & Filmler konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılO halde iyi din adamları varsa sen söyle de bilelim.
113 Yorumla- +1 yıl
Ben kötüsünü görmedim ama filmlerde hep kötü gösteriliyor. Bu durumda senin beynini başkası kullanmış olmuyor mu?
- +1 yıl
Ben de iyisini görmedim. Ben sana onlarca kötülerinin ismini söyleyebilirim. Peki sen bana iyi olanların isimlerini söyleyebilir misin?
- +1 yıl
Benim gördüklerimi sen tanımazsın ki? Sen hiç camiye gidiyor musun?
- +1 yıl
Bilinenlerden konuşalım. Her bölgedekileri göremem, bilemem. Ama herkesin gözü önündeki seyhlere falan bakarsak iyisi yok. Kesinlikle yok. Timurtaş hoca vardı bildiğim bir tek. Çok nadir.
- +1 yıl
Kimler var bildiğin? Ayrıca Batı sinemasının din adamlarını kötü göstermemesi ve Türk sinemasının kötü göstermesi bir politika olabilir mi?
- +1 yıl
Politika olabilir tabi ki. Ama eski sinama olduğuna dikkat et. O dönemdeki insanlar yaralıydı. Tüm din adamları sırtlarından vurmuş, din kardeşi dedikleri Araplar ihanet etmiş. Sırtlarında bunların hançerlerini taşıyorlardı.
Hüseyin Nihal Atsız da yaralıydı, öfkeliydi. Onların etkisi bu sinamaların yapıldığı tarihte geçmemiş olabilir. Ben pek bilmiyorum o dönemdeki sosyolojik durumları, sadece değerlendirme yapıyorum.
- +1 yıl
Evet sorumdaki amaç zaten yakın tarihimizi sorgulamak ve bu soru ile de sinema açısından sorguladım. H. N. Atsız ın haklı tarafları kadar yanlış tarafları da olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Araplar, Türklere ihanet etmemiş, aksine Türkler Araplara ihanet etmiştir. Yakın tarihimizde, sözde aydın bir kesimin, "sosyal rant" için halkı küçümsemeyi ve o halkın omuzlarına basarak yükselmeye çalıştıklarını düşünüyorum. Bunu da halkın saygısını kazanmış "din" üzerinden yaparak, bel altı vurmayı tercih ettiklerini düşünüyorum. Ancak ilginç bir şekilde, gelişimiyle imrendiğimiz toplumlarda tam aksi davranış olduğunu görüyorum. Bu durumda din düşmanlığı yapmak, ister inançlı olsun, ister dinsiz, yaşadığı toplumu soysuzlaştırarak, kendi ayağına sıkmak olmuyor mu?
- +1 yıl
Araplara ihanetimiz tartışılır. Arapların ihaneti, hayinliği tartışılamaz. Bugün bize ihanet edip israilin kurulmasını sağlayan hayin Filistin örnek. Bugün dedelerinin yediği b*kun cezasını çekiyorlar.
- +1 yıl
Bu konuda bilgi eksikliğin olduğunu düşünüyorum. Araplar ve ihanet konusu oldukça geniş. O yüzden şimdi girmeyeceğim. Filistin konusunda bilgi eksikliğin ise şu. İngilizler planlanmış olarak, Filistin de emlak vergilerini artırdılar. İnsanlar ev ve arazilerini satmak zorunda bırakıldı. Alanlar ise Yahudiler di. Paranın sınırı yoktu. Zaten amaç İsrail in kurulmasıydı.. Yani öyle keyfi olarak toprak satılmadı. İngilizler tarafından dolaylı olarak gasp edilerek Yahudilere hibe ediliyordu. Filistinlilerden alınan yüksek emlak vergileri de bu işin finansmanında kullanılıyordu. Özetle Filistinliler emlaklarını ya satacaklar ya da İngilizler o topraklara el koyacaktı.
- +1 yıl
Biliyorum, İngilterenin Mısır kralını bu sebepten nasıl devirdiğini de biliyorum. Bunlar ihanet için geçerli sebepler değil.
- +1 yıl
Hayır konunun ihanet ile ilgisi yok. Ben sadece Filistin'de toprakların nasıl Yahudilere geçtiğini açıklamaya çalıştım. Bizde genel olarak bilinen "Filistinliler parayı görünce sattılar kendi topraklarını" algısı var. Halbu ki öyle değil. Zorla ellerinden alındı.
- +1 yıl
Hatayda hastanede silahsız yaralı askerlerimizin boğazını da zorla kestiler.
- +1 yıl
Bu bir detay.. Önemli olan büyük resim.
Diziler & Filmler konusunda 4,2b cevap paylaştı. Abi evet her hoca böyle değil. Haklisin da böyle olan da var. Din tüccarı olan, halkı sömüren.
12 Yorumla- +1 yıl
Ben din tüccarlığı yapan hoca görmedim.. Ama din kisvesi altına bürünmüş bir ateist olabilir.
Nedeni belli bizim ülkemizde illede laiklik diye bişey tutturmuşlar islami yok etmek silmek işleri cumhuriyet hemen kurulur kurulmaz başlamış, onlarda insanlarin islamdan uzaklaştırmak korkutmak tiksindirmek nefret ettirmek için her alana el atmışlar, bir zamanlar sadece p*rno çeken yesilcamdan ne bekliyoruz.
10 Yorumla
+1 yılÖnyargılar nasıl oluşacak başka 😅Öcü, kötü dolandırıcı olarak gösterip insanın aklına onları getirecekler. Subliminal mesajlar gibi düşünmek gerekiyor
10 Yorumla
+1 yılDin adamlarından kötülük görmezsiniz. Ama bu evde bakan hoca geçinen tipler var ya sakın ama sakın gitmeyin kaçın onlardan. aman diyorum. İnanmayın.
20 Yorumla
+1 yılÇünkü kamalit sistem onu gerektiriyor. Bir de bu filmleri yapanların çığı Türk islam düşmanı kişiler veya beyaz Türk
10 YorumlaAçık konuşayım din dusmanligi kardeşim bunların yatacak yeri yok temeli de belli zaten sen biliyorsun
10 YorumlaDiziler & Filmler konusunda 6,9b cevap paylaştı. Sektör yahudinin ellerin de ve Müslümanların en şiddetli düşmanı yahudilerdir
20 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 14,9b cevap paylaştı.
+1 yılİnsanları birbirine bağlayan unsurlardan koparmak için yapılan operasyonlar diye düşünüyorum.
20 Yorumla
+1 yılSinema sektörünün büyük kısmı ahlaksız rezil kepaze olduğu için
12 Yorumla- +1 yıl
Bunun bir cumhuriyet politikası olduğunu düşünebilir miyiz?
- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim
+1 yılSinema sektörü şu yahudilerin elinde kötülemek için her imkanı kullanıyorlar.
10 Yorumla
+1 yılTürk medyası yahudilerin siyonistlerin elinde de ondan.
10 Yorumla
+1 yıleski türk filmlerinde bu böyleydi araştırdığında çogu yapımda ermenilerin olduğunu göreceksin
10 Yorumla- Diziler & Filmler konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılElbette. Bence bu hala var ve devam ediyor.
32 Yorumla- +1 yıl
Zaten günümüz ile bağlantı kurmak için sordum. Birileri halkın değerlerine saldırarak prim yapmaya çalışıyor.
- +1 yıl
Dedeleri gibi desene. Onların da ittihatçı dedeleri aynısını yapmışlardı Osmanlı yı sona götüren tayfada bunlardı işte..
Diziler & Filmler konusunda 2,4b cevap paylaştı. Orada filmi anlayamamışsın orada gerçek din adamını bilgili kültürlü gösteriyor
10 YorumlaKatılmıyorum bu önermeye.
11 Yorumla- +1 yıl
Bu bir önerme değil.
+1 yılBelki de sorun toplumun mizah anlayışındadır.
12 Yorumla- +1 yıl
Sadece komdi filmlerinde değil ki öyle filmler var ki doğrudan din adamı düşmanlığını merkeze almış. Ancak batıda ben bu konuda yapılmış hiç film görmedim.
- +1 yıl
O zaman din düşmanlığı. Gerçek hayatta camiden tiksinen ama kilisenin içinde sanki olağanüstü bir müzedeymiş gibi fotoğraf çeken insanlar da mevcut. Oysaki ikisi de aynı şey.
Diziler & Filmler konusunda 8,4b cevap paylaştı. Onlar gerçek din adamı olmadıkları için
14 Yorumla- +1 yıl
Batı sinemasında neden böyle bir vurgu yok ve hatta tam aksi var?
- +1 yıl
Bizde din adamlarına sinema yolu ile saldırmak neden işimize geliyor?
+1 yılAcaba neden bende hep merak ettim
33 Yorumla- +1 yıl
Doğru ya da yanlış, az ya da çok bir fikrin vardır mutlaka?
- +1 yıl
O donem Kemalizmin etkisi daha çoktu ülkede.
- +1 yıl
Yani din adamlarını küçümseyenler kemalistler miydi?
- Diziler & Filmler konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılAlgı bir çeşit algi
46 Yorumla- +1 yıl
Bu bir cumhuriyet politikası mı?
- +1 yıl
Hayır bir aktör eskiden yeşilçam da çok film çekilirdi simdi neden çekilmiyor sorusuna eskiden para çöktü diye ironik bir cevap veriyor... yani bir donem turk sineması birileri tarafından toplumu dejenere etmek için finanse ediliyordu
- +1 yıl
Devlet olmasa da, sözde aydın bir kesim "sosyal rant" için halkı küçümsemeyi tercih ediyordu. Bunu da halkın saygısını kazanmış "din" üzerinden yapıyordu diyebilir miyiz?
- +1 yıl
Sadece din değil sosyal ve kültürel yapıya karşı da bir savaş vardı kendi adaletini arayan adamlar mesela
Tarihi kahramanları komik göstermek mesela Tosun paşa gibi ingilize kan kusturan birini iste padişahları aptal göstermek gibi kara murat gibi bir. kahramanı ciddiyetsiz göstermek küfürlü senaryolar hababam sınıfı mesela okuldan kaçan ders çalışmayan öğrencilerin ne. kadar eğlenceli ne kadar masum olduğunu göstermesi gibi - +1 yıl
Aslında toplumun altını oyuyorlardı... Bugün twitter da ilginç bir yazı gördüm. Bir vatandaş demiş ki, "Kiliselerin etrafında aç, fakir insanlar için aşevleri, yurtlar, barınaklar var. Ama İslamın camilerinde öyle bir düşünce yok, sadece din sömürüsü yapıyorlar." Yani adam "külliye" nedir ve tarihte camilerin etrafında okul, kütüphaneye kadar her şeyin olduğunu bilmiyor.. Ya da unutmuş, unutturulmuş. Kendine düşman edilmiş zavallı beyinler.
- +1 yıl
Ama bizim külliyeye karşı adam cami var kütüphane var eskiden daha güzelmiş tekke ve zaviyelerin kapatılması ile o müesseseler kapatıldı yapacak bisey yok artik önümüze bakacaz
- Diziler & Filmler konusunda 12,1b cevap paylaştı.
+1 yıldüşünüyorum
oyuna gelmeyin 😁20 Yorumla
+1 yılHep kötü oldukları içindir
10 Yorumla
+1 yılKasıtlı yazılan senaryolar olduğunu düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılAlet ediyorlar dinide
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler