Birine büyü yapıldığını nasıl anlarız?

Abim evlendiğinden beri çok fazla değişti. Düğünden sonra kuzenleriyle konuşmamaya ve kin tutmaya başladı. O da yetmezmiş gibi durduk yere 1 kişiye olan sinirini herkesten çıkarır hale geldi. Ve şu an bizim tarafla ilişkiyi kesmiş gibi oldu. Sürekli karşı tarafı her konuda haklı görür hale geldi. Eskiden abim kuzenleriyle kardeş gibiydi. Ne olduysa evlendikten sonra çok değişti. Başta onun eşiyle iyi anlaşıyorduk ama o da çok değişti. Abimi çok dolduruyor. Aslında onu da dolduran onun annesi. Onun ailesi abimi maddi anlamda kullanıyor. Çocuğun evlendiğinden beri başına sürekli olay yaşandı. Bir türlü huzura eremediler. Kızın annesi çok dengesiz biri. Bilmislik taslayan ve sonradan görme biri. Onların hatalarını kapatıyoruz ve susuyoruz çoğu şey de ama abimle aramizi bozmaya çalışıyorlar. Abim ise o kadar tuhaf ki hali. Çocuk gülmüyor mutlu gibi gözükmüyor eskiden tanıdığım abim yerine farklı ruhsuz duygusuz bir insana dönüşmüş. Eskiden sürekli gezerdik şimdi arayıp sormuyor bile. Ters cevap veriyor. Bizi sürekli suçluyor. Acaba abime büyü mü yaptılar.. Aslında abimin nasıl oldu da o kıza aşık olduğunu da anlamiyorum. Kız güzel değil tam tersi. Işi yok. Bizim yanımızda iyi davranıyor ama tam bir iki yüzlü abimin yanında dolduruyor. Kendi akrabalarıyla araları bile bozuklar. Akrabalarını az çok gördük iyi insanlar. Ben basta ısınmamıştım. Ama yine de onunla iyi geçinmek için sürekli aktiviteler düzenledim bir şekilde sevdik ama düğünden sonra nedense ben baya soğudum. Kendimi düğünde dislanilmis hissettim resmen erkek tarafını kötü davrandılar her konuda ve kendilerini haklı çıkartıp abime dolduruyorlar. Bu yüzden soruyorum abime büyü mü yapıldı?
Birine büyü yapıldığını nasıl anlarız?