Gidip de görmedim ama okuyup da inandığım kitabım diyor.
Müslüman içki içer mi?
Gidip de görmedim ama okuyup da inandığım kitabım diyor.

Allah razı olsun bu ayetleri tekrardan okumamıza vesile oldugunuz icin.
InsaAllah inananlara bir hatirlatma olur.
Inanmayanlar ise zaten hayatta degiller.
"Takva sahiplerine vadedilen cennetin misali (şudur): İçinde bozulmayan sudan ırmaklar, tadı değişmeyen sütten ırmaklar, içenler için lezzet veren şaraptan ırmaklar ve süzme baldan ırmaklar vardır ve orda onlar için meyvelerin her türlüsünden ve Rabblerinden bir mağfiret vardır..." (Muhammed, 47/15)
Allah razı olsun onca alaydan sonra iyi geldi guzel kardeşim
Sağol abla.
Gün gelecek kişi yediğinin helal mi haram mı olduğuna aldırış etmeyecektir.
Gün gelecek müslüman elinde kor ateşi tutuyor gibidir.
Allah yardımcımız olsun,
"Zira 50 yıl zikirle meşgul olan bir dostum olsa,
1 saat yanımdan ayrılsa iman üzere olacağına şehaset getiremem."
Şehadet*
O korr ates elimiZde artık.
...
Allah razi olsun.
İçiyor lar. Zina yapiyorlar. Kötülük. dedikodu yapıyor lar ama müslüman hepsi
Cok dogru konu kötü olan ne biliyormusun bunu bilerek yapmalari
Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem şöyle buyurmuştur: ‘Kim dünyada şarap içer de sonra tövbe etmezse, ahirette ondan (cennet şarabından) mahrum olur.’ Buhari (5147), Muslim (3736)
Umarim icki icen her müslim hatasini anlayip pisman olup tevbe eder
Icmemesi gerekir.
Cevap
19Cevap
İçki de diğer günahlar gibi bir suçtur ve insanı Allah’ın rahmetinden uzaklaştırır ancak dinden çıkartmaz. Sadece günahkar olur. O günahı terk edip tevbe ederse de affolunur. Ama "içki günah falan değildir" derse veya günah olup olmadığı umrunda bile değilse o zaman dinden çıkar. Kısacası kuralı çiğnemek değil kuralı reddetmek insanı dinden çıkarır...
Ve bir insan içki ictigi halde Allahı peygamberini sevebilir. Erzurumlu ibrahim Hakkı efendin bir sözü var ya "Harabat ehlini hor görme Zakir defineye malik viraneler var" O yüzden biz kimseyi hor görmeyelim. Bakın Peygamber nasıl yaklaşmış böyle bir insana..
Ömer (r. anh) naklediyor: “Rasulullah (s. a. v.) zamanında Abdullah isminde “el-hımâr" lakabıyla meşhur birisi vardı; sık sık Rasulullah’ı güldürürdü. Bir defasında içki içtiği için Efendimiz onu cezalandırmıştı. Başka bir defasında yine içki yüzünden huzura getirildi; Efendimiz (a. s.) emretti, yine ceza uygulandı. Onun bu şekilde bir kaç defa cezalandırıldığını gören birisi: “Allah ona lânet etsin! Ne kadar da çok içki içiyor." diye lânet okudu. Bunu duyan Rasulullah (s. a. v.).“Ona lânet etmeyin! Vallahi o Allah ve Rasulünü seviyor." buyurdu. (Buhari, EbûYa’lâ)
Tevbesiz ölen yani içki içe içe hayatını bitiren in kabindeki hali kitleye dönük olmazmış. Bu ebedi cehennemlik mi acaba?
Cennet ya da cehennem bizim değil Allah'ındır. Kimin göreceğine o verir. Bizde cennet ve cehennemde Onun memluküysek eğer bu konu hakkında insanları bir yere koymak bize düşmez. Asr-ı saadete baktığımız da facir bir kadının sırf susuzluktan ölmek üzere olan bir kediye su verdiği için cennete girdiği sahih hadis kitaplarında mevcut. Gene mütedeyyin bir kişinin tam tersini yaparaktan cehenneme girdiğide malum. Kaldı ki ehli sünnet alimlerinin çoğunluğun bu konu da ittifak ettikleri şey bu kişinin facir olduğu günahını çektikten sonra cennete gireceğidir.
Yinede uzak kalmak doğrusu.
Allah af eder diye yaptığımız gunah maazallah ebedi azaba da sokabilir
Ben burada içki içmeyi savunmadım bilâkis uzak durmalıyız tabiki. Sadece insanları eleştirirken veya bir yere koyarken ölçülü olmamız gerektiğini vurgulamak istemiştim.. Selam ve muhabbetle.
Yok yalnış anladınız genel konuştum görüşmek üzere
Sen gereken cevapları vermişsin zaten.
Artık başka bir söze ne hacet.
teşekkür ederim
Müslüman zaten içki içmez içki satılan yerden alış veriş yapmaz mecbur kalmadikça damlası bile haram 40 gün ibadet etse sevap alamıyor Allah (cc) korusun tüm kardeşlerimizi içenlerede en kisa sürede bırakmayı nasip etsin inşallah
Ya ben arkadaşlarla içecem de para yok. bankadan kredi cekim diyorum faiz var büyük günah faizsiz olsa cekecem de olmuyor işte
Ah şu seytan :)
Ne diyorsunuz hocam?
Sen ayil sonra gel ben hoca değilim aciz bir kul
Doktor hanım ben ayyas miyim teesuf ederim
Doktor değilim amma? :)
Doktor değilsin ama hastan çok
Hayır sir kalsın
ne yalan soyleyeyim yaz ayi geldimi bira sisesinin dibine vurarim😂😂😂😂
Bu şekilde allaha isyan ediyorsun farkında misin?
Sen kimsin ki senin ayetini takayim diyerekten. tevbesi mutlaka yap ölmeden. inşallah birakirsin:(
🧐yaaa ben şimdi içkiiii içtim diyelim😄 ki içtim, ama sarhoş olmadımm beaaaa yine mi günah🙂
Seytanin diliyle soruyorsun rabbim yasak kıldı ise yasak !
Saçmalama bence dalga geçecek baska biir konu bul
Kola ile aram yok ve özellikle siyah c. c olanı. tersten okuyunca Allah muhammed yok falan yazıyor dediler arti icinde sağlığa bir sürü şey var. ee dinimiz sağlığa zararlı şeyleri yasaklar. haram olmasada bedene zarar verdiği icin mutlak belki bir sekil hesabi var. Bir de ıslam ne haram ne helal oldugu belli olmayan şeylerden kacinmamiz i emreder.
eğer bu dünyada içmezsen sana öteki dünyada ödül olarak veriyorlar 👌👌 muazzam beyin var bu müslimlerde bayılıyorum
Adem as a o elmadan yeme buyurduğu gibi halbuki elma ne olacak ye gitsin dedi seytan da..:) kardeşim o şarabın bu dunya lezzetine benzemez. ordaki hiçbir lezzet dunya yerini tutmayacak
Seni yoktan var eden bir gücün senden istediği bir davranışı yapmanın sonucu olarak vereceği ödül bu. Bunda tartışmaya açık bir taraf var mı sence? Bu yaptığın şeye benziyor. Dünyada yaşıyoruz, neden venüste yaşamıyoruz, ne kadar saçma. Demen kadar mantıksız. Birtakım kurallar olmak zorundaydı. Sahip olduğumuz iradenin sonuçlarına katlanma sorumluluğumuz var.
Senin dilinde dahi olsa anlayamayacağın cümleler var.
Ancak sen Türkçe meal ile İki mekandaki bahsedilen Şarabın ne olduğunu kavramışa benziyorsun.
Türkçe mealde bile açık açık yazıyor, saptırma.
"Bembeyaz; içenlere lezzet (veren bir içki). Onda ne bir gaile vardır, ne de kendilerinden geçip, akılları çelinir." (Saffat, 37/46-47)
Yani anlayacağın, inanmak yürek işidir, akıl işi degil.
Sizin inandığınızı kınayanlar oldu mu ki siz bizim inanclarımız ile dalga geciyor, saptırıyorsunuz?
En azından dogru sozlu olun.
@İlim_Nurdur aynen ayet o açıklamayı yapıyor zaten
@Reymistaryo ağzınıza sağlık
Arkadaşın aşağılayıcı üslubu yüzünden cevap vermek zorunda hissettim. Herkesin görüşüne saygım var ama hakaret boyutundaki görüşlere müsamaha gösteremiyorum.
Allahım yarabbimm
Hayyam demis ki; ben haram ile helali karistimam. Dostla icilen raki helaldir, pustla icilen su bile haram.
Müslüman asıl yalan söylemez
Sizin Tanrıyı sevmedim
Yehova'm bana yeter
Olsun benim tanrım herkese es sabur ismi ile tecelli eder.
Ölüm vaktini bizler icin sadece o bilir gayb onundur. Hidayet meselesi de gayb da saklıdır.
Azrail rabbimiz emrindedir.
Rabbim ise her seyi bilendir
Bilinmeyen hazinelerinin sahibidir.
Azrail inşallah geldiğinde pisman olmayanlardan olursun kardeşim.
Seytan acele isin sahibidir
Seytan inkarccilarin rehberidir.
Acele edelim derken ecele gitmeyelim.
Inkar derken neden alindiniz ilginç
Böyle yazanlara günah değilmi.
Sen içmezsen içme.
Adam gibi içene laf etme.
Başka yerleriyle içenlere bende lanet okuyorum tabiki
Dini siz mi yeniden yazıyor ve hukum veriyorsunuz?
Allahın ayetlerini paylasmak ne zaman gunah oldu?
Icenlere laf etme demen de Allahin ayetlerine aykiri.
Musluman muslumanin kardesidir, ona zulmetmez. Onu dusmana terk etmez.
Mumin erkek ve mumin kadinlar birbirlerinin velisidirler.
Icinizden hayra davet eden kimseler bulunsun...
#Vesselam
Hem lanet etmek senin benim isim degil..
Peygamber s. a. v dahi kisiye lanet etmemistir.
Lanet ettigin kisi Bir gun tevbe eder de, Cennete girerse ne yapacaksin?
@İlim_Nurdur bunu normal karşıla burda. öyle zaman gelecek ki gunahlar helal hellalar haram sayilacak... o hesap zor işimiz.
Birilerinin hata ettigini, bir seylerin yanlis gittigini haykirmak,
Bir ateistin ahir zamanda korkmadan goruslerini dile getirmesi kadar bize de hakktır.
Artık müslümanlar yaşananları kanıksamamalı.
Kederlendim şimdi. bir 70 lik içmek farz oldu.
Müslüman içki icmiyorsa ülkede müslüman yok.🤔
içmez de içen kendine karışmamalı kimse
Kuranda karışmayın demiyor.
Nasihat ve uyarı ile birbirinize yardım edin diyor.
İçmez.
Müslüman içki içmez
Ne saçma soru..
Kızdırdı mi sendekini
Evet ggenelde hep gülerek cevap verir
günah olsada evet
Yani içerim diyorsun demek.
ya da içerler manasında dedin pardon
dibine kadar içer
blöem
İcer
Ulan imana geldim