https://www.youtube.com/watch?v=bD6dV1-3az8
https://www.youtube.com/watch?v=bsOfMBbRmpk
bu biraz ekonomi.. sigara ve içki ekonomide demerit mal olarak kategorilendiriliyor.. hani zararlı amaaa.. işte genel kullanım da çok yaygın.. biz buna aşırı vergi koyalım satalım.. vergi ülkesi olduğumuz için , çok büyük bir gelir kaynağı devlet için.. sigara ve içki.. isteseler , içki kullanımını bir anda yarıya düşürebilir devlet.. zor değil.. öyle kanunlar koyar ki , çoluk çocuk birayı bile rüyasında göremez veya alacak adam , günde 1 tane değil , ayda 1 tane alabilir hale gelir de yudum yudum içer misal.. ama işine gelmez devletin.. bu birinci sebep..
ikinci ve belki daha da önemli olan sebebi... bu , geçmişte bazı ülkelerde denendi.. amerika dahil.. içki ve sigara anında karaborsaya ve mafyanın eline düştü.. ve yine anında ölümcül sahteleri piyasaya sürüldü.. onbinlerce insan sokak ortasında bir karton sigara veya bir kasa bira için katledildi.. böyle şeylere sebep olmamak için tamamen yasaklamıyorlar..
denebilir ki ee arap ülkelerinde yasak vs.. o ülkelerde yaşayan pek çok arkadaşım var , çok farklı kanallardan temin edilip içiliyor üzme sen kendini diyorlar..
ha içki içmeyen bir insan olarak içki umrumda değil ama , sigarayı yasakladıkları gün yakarım bu şehri :D
Sigaranın yasaklanmaması insanlık suçudur bana göre.
Dışarıda sigarasını içip gelen bir insanın nefesinden 10 saat daha o zarar gitmiyormuş. O evde yaşayan insanların daha belki yeni doğmuş bir bebeğin ciğerlerinin buna maruz kalması hakka girmektir. Suçtur. Kaldı ki insanların çoğu dışarıya çıkıp içme zahmetinde bile bulunmuyor.
Teşekkürler
Sigara ve alkol her ne kadar uyuşturucu kategorisine girse de sağlık üzerindeki olumsuz etkileri kısıtlıdır. Ki sadece alkol ve sigara değil; halisünojenler , sakinleştiriciler, aneljezikler, depresanlar da yasaklanmalı o zaman. İnsan bazen hissetmek istemiyor , onada saygı duysunlar.
Uyuşturucu ve uyaricilar serbest kim yasak diyor :D niye sigara ve alkole zam yapiliyor uyusturucu ticareti zaten devlet eliyle yönetiliyor. Uyusturucu satimindan devlet kâr yapiyor. Alkol ve sigaralara zam bu sebeple...
Alkol pahali ve etkisiz niye insanlar maddeye yöneliyor daha cüzzi miktarlarla daha devasa zevk yasiyorlar alkol kadar zarari oldugunu sanmiyorum maddelerin olsa bana bir sey olurdu 10 sene alkol icsem karacigerim iflas ederdi mesela
Kadın ticareti de devlet eliyle yapılıyor. Ne yani şimdi kadınların da mı ucuzlatılması gerekiyor. Üstelik AIDS falan filan diyorlar. Mesela ben sende 100 kadınla beraber oluyorum ama halen taş gibiyim. Demek ki önüne gelen kadınla seks yapmanın da bir zararı.
Not: Siz kendinizden öyle örnek verirseniz, benim verdiğim örneğe de bozulmak yok ;) .
Senin örneklerin neden yapamayacagın hayallerini tavsiri ile dolu onu merak ediyorum. Hayal kurmayı cok seviyorsun sanırım. Senin verdiğin örnek seni ayak altı yapıyorsa buna sadece güler geçerim.
Kadın ticaretinin devlet tarafindan yapıldığını bilmiyordum sanırım aile fertlerinde oradan emekli.
Aile fertlerim hakkındaki ön yargın senin ne kadar hatalı düşüncelere sahip olduğunu gösteriyor. İstersen bir ara beraber devletin ruhsat verip, vergi aldığı ker-haneleri sana gezdirebilirim. Vitrindeki kadınları izleyip, kendinden nefret edebilirsin :)
Günümüzde halen var mi o genelevler bir bir kapatıldı varsa da kacak ve ruhsatsız çünkü ben daha hic rastlamadım. Ayrıca ben tüm kadınların neferi değilim ki bana bunu empoze ediyorsun benim yaptığım yorumla kadın ticaretinin ne alakası var sırf laf olsun diye konuşuyorsun.
Evet maalesef var.. Neden bu örneği verdiğime gelince, sizin örneğinizde, bütün bir toplumun referans noktası olarak kendinizi göstererek, bencilce bir yaklaşım ile alkol ve sigarayı savunma şekline aynı uçuklukla karşılık vermek için ütopik bir örnek vermek istedim. Siz alkol ve ya sigara kullanıyor olabilirsiniz ancak, aydın görüşlerinizden yararlanmak istediğim için, bunun hem insan sağlığına zararlı, hem de devlete ve bireye ekonomik bir külfet olduğunun bilincinde olarak, ayrıca burada birçok ergenin de yazdıklarınızı okuduğunu düşünerek, daha sorumlu, daha duyarlı bir görüş belirtmenizi beklerdim. Kaz dağlarında ormanlar kesildiği için protesto edenlerin, yanı başımızda devam eden ve insan sağlığını tehdit eden bir konuda bencillik yapması, çevre konusundaki samimiyetimizi de ortaya koymuş oluyor ;) .
Hahaha o ergenlerin yeri burası degil ve ayrica her birey kendinden sorumlu örnek olmak zorunda da degilim ve sen yanlışı yanlışla mi karşılık vererek düzeltmeye çalışıyorsun. Senin fikrin sana beni sallamaz ben kamu spotu değilim özgün fikirlere karşı çıkıp kendi fikrini empoze edeceksen niye soru soruyorsun kardeşim ozaman soru sorma. Senin fantezi dünyan ve mahremiyetinde kimseyi alakadar etmedigi halde bu tur mahremi konularla kendi fikrini göstermiyorsan toplumda hic bir yere sahip olamazsin saygida göremezsin. Devlete ne zamandir alkol sigara külfet oluyor devlet icin 1. Derece gelir kaynağı zaten tekel eger tekel olmasa devlet hazinesi nereden kazanç saglayacak?
"her birey kendinden sorumlu" ... O halde okulları kapatalım, akademik eğitime son verelim. Her birey nasılsa kendinden sorumlu :) . Bize ne küçümenlerin eğitiminden :D
Özgün fikirleri severim. Ancak mantıklı olacak ve arkası doldurulabilecek :D Neyse bu seferlik seni affediyorum. Bir daha küçümenlere kötü örnek olma. :D Ama alkol konusunda bir ara seninle yarışacağız. Bakalım kim daha çok tekila tüketecek :D
Ne kadar saçma ve sığ cevaplar veriyorsun. Eğitim ve öğretim ulusal bir organdır kişinin tekelinde degildir. Kisinin tekelinde olan ise kendi hayati ve secimleridir. Egitim ilkokula kadar zorunludur ve sonrasi senin tercihine kalmıştır. Herkes kendinden sorumlu evet sen burada alkolle ilgili toplumun genelini kapsayan bir fikirde bulunuyorsun, zararli oldugunu olmamasi gerektigini söylüyorsun ardından tekila yarışı yapalım mi diyorsun tüm cümlelerin birbiriyle tezat olduğu sürece tartışmalarımız bir yere varmayacaktir.
Bak işte tam da anlatmak istediğim buydu.. Biliyorsun ben de içki kullanıyorum.. Ancak soruda toplumsal bir sorun olarak gördüğümü de belirtiyorum. Yani ben alkol seviyorum diye onu savunmuyorum. :)
Sana mi kaldi toplumun problemlerini çözmek sen önce tekila icmeyi öğren 😂😂
Bak işte bu da bir farklılık bu da özgün olmaktır... Sen tekila içmeyi kovboy filmlerinden öğrenmiş ve öylede devam ediyordun. Ben sana yeni bir yöntem öğrettim... Naapıyorsun bundan sonra? Bardak>Tuz>Tekila>Limon Suyu> Limon Dilimi. Sırayla koyuyorsun.. Karıştırıyorsun... Yudumluyorsun.. ;) Yeri gelmişken bir müdavim olarak sana bir fikir daha vereyim. Soğuk içtiğin alkollerde, eğer boş bardak -24 derecede buzlukta bekletilmemiş ise, o bar da, barmen de bir bk bilmiyor demektir. Kalitesizdir, uzak dur :) Evde dene.. Harika oluyor :)
Gel sana kova yapmayi öğrettiyim hem maddi olarak zora girmez hem daha zinde, daha mutlu, daha aktif olursun mental kapasiten artar daha yaratıcı sorular sorarsın. :D ben kovboy filan bilmem ben shot öğrendim öylede gidiyor canim saol ;) bu zamlar yüzünden kendim alkol bile almiyorum ki cluba gidiyim. Para yok diye degil var yemez ve zevkine düşkünüm devlet kazanmasın torbaci kazansin. 😂😂
Bak zamlar etkili olmuş seni shotlanmaktan kurtarmış :D
Ben zaten cok fazla alkol icmem en azindan bandrollu icmem kacak yurtdisi ickilerini icerim, el yapimlarini icerim ya da uyusturcu uyarici maddeler icerim. Tekelden aldığım alkol çok nadirdir zaten.
Ne kadar yasadışılık varsa bende diyorsun :D Ama sokağa çıkıp memleket elden gidiyor, ekonomi kötü yönetiliyor diyen de sensin. Sana bir sır vereyim mi... Yalnız değilsin. O yönetimden şikayet edenlerin hepsi aynı şeyi yapıyor merak etme :D
Cevap
22Cevap
Daha tuhaf olanı da belli bir dozaja kadar uyuşturucu kullanımının serbest olduğu ülkeler de, Uyuşturucunun yasak olduğu ülkelere göre daha az uyuşturucu tüketilmesi veyahut en fazla o kadar uyuşturucu tüketilmesi.. Alkol ve sigara Türkiye gibi ülkeler de güzel bir vergi kapısı.. sigaranın Türkiye hazinesinde ki karşılığı %6.5 demek.. alkolün ise %9.2... Bu sebepten zannetmiyorum yasaklanacağını..
Hayır bu konuda yanlış bilgin var... Bahsettiğin ülke Hollanda ve orada uyuşturucu serbest değil.. Aksine kontrolsüz uyuşturucu aşırı derecede fazla tüketiliyor. Orada izin sistemi şöyle çalışıyor. Bağımlı önce devlete başvuruyor ve bağımlı olduğunu ancak bırakmak istediğini belirtiyor. Hastaneye yönlendiriliyor ve aldığı rapora göre kısıtlı olarak devletin tayin ettiği noktalardan uyuşturucu alması serbest bırakılıyor. Onunda detaylı şartları var.. Her istediği zaman alamıyor. mesela haftada 1 kez 2 gram kadar... Daha da detayları var. Yani o olay Türkiye de yanlış biliniyor. Vergi konusunda gelince mantıksız.. Çünkü yapılan araştırmalar, alkol ve sigaranın ülkeye maaliyetinin sağlık harcamaları ile çok daha fazla olduğunu gösteriyor. Dolayısı ile verginin daha da artması gerekiyor. Zaten birçok gelişmiş ülkede en ucuz sigaranın paketi 35-40 TL.
Türk lirasına endeksli öyle yüksek.. Ben Avrupa’ya gittiğim için söylüyorum.. Hollanda almeroda bulundum 1 yıl.. Marlboro da 4-5 Euro idi.. Türk parasına çevirirseniz tabi 35 tl olur.. Ayrıca basit uyuşturular da serbest
Basit uyuşturucudan kastın ne bilmiyorum ama benim bildiğim hiçbir uyuşturucu kayıt dışı olarak serbest değil. Yani öyle isteyen istediği kadar alamıyor. Sanırım sen yasak olmasına rağmen satılan uyuşturucuların serbest olduğunu düşünmüşsün.. çünkü yasadışı olarak açık açık satılan yerler var.
Farklı şeyler demiyoruz benim paragrafımda dozaj kelimesi var.. Dediğin gibi dozajla sınırlı
Toplum icindeki zararının zamanina bakiliyor sanirim... Bir de toplum icin keyfi ürünler olmasi ve yasaklanirsa cok buyuk tepki olacagi ayrica burdan kazanc saglandigi icin yasaklanmiyor bence. Hos kar zarar hesaplanicak olsa. Bence saglik giderlerine daha cok para harcaniyordur.
Sağlık giderlerine daha çok para harcandığı zaten araştırmalar ile onaylanmış durumda. Ortada tek sorun var, o da toplum içindeki mevcut bağımlıların göstereceği tepki. Dolayısı ile içki ve sigaraya toplumun ulaşması zorlaştırılmalı. Örneğin bazı ülkelerde, içki ve sigara için tekel ruhsatı, o bölgedeki tek bir markete veriliyor. yani vatandaş bir paket sigara ve ya bira almak için 3-4 km yol gitmek zorunda kalıyor. Amaç kolay ulaşılabilir oluşunu engelleyerek, alışkanlık ve bağımlılık haline gelmesini engellemek. Başka bir örnekte ise içkiler şehirde sadece birkaç markette satılıyor ve içmek isteyen barlara gitmek zorunda.
Mantikliymis 👍👍Ama bizde yapilirsa bu.. Seriat geliyor Laiklik elden gidiyor yaygarasi koparilir.. Alkol duzenlemesi yapildi bazi cevreler yine ortaligi karistirdilar
Ben hep söylüyorum... Toplum en cahil ve yobaz kesimi bugün muhalefet yapıyor. Akşam 22:00 dan sonra içki satış yasağı koydular... Hemen şeriat geliyor yaygarası yaptı mahalle karıları.. Sonra baktılar birçok gelişmiş ülkede bu uygulama var hemen sustular. Aynı şey ücretli poşet ve daha önce sigara yasakları için de yaptılar. Yukarıda yazdığım uygulama da Birçok gelişmiş ülkede var.
Hic sorma. Bak simdi. Gundem Ekonomideki sorulara. Ak Parti Istanbula hic bir civi cakmadi diye iftira atanlar. Ekrem Imamoglu bazi hatlari Gece calistiricak diye. Ove ove bitiremiyor.. Ak Parti Istanbulun Metrosunu Yeniledi. Bir cok yere yeni metrolar acti IDO nun gemileri var.. Otobusler son sistem. Metrobus yapildi.. Hic utanma yok bunlarda..
Cünkü Alkol ve sigaranin zarari tüketim miktarina göre degisiyor. Alkol serbest diye sana kimse geberine kadar ic demiyor.
Atiyorum alkol yasagi gelse bir avuc sorumsuz nedenilde milyonlarca düzgün icene karismis olursun.
Aciklamasi bu kardes.
O zaman uyuşturucuyu da serbest bıraksınlar..
Uyusturucuya göre degisiyor. Bu yüzden Esrar mesela gittikce dünya'da yasallasiyor.
Eroin ama mesela ilk kullanimindan sonra bile agir bagimli yaptigi icin yüksek tehlike iceriyor.
Kazım.. Senden beklediğim bir cevap :D Beyinler uyuşturulsun istiyorsun :D
Çoğu devletlerin baş gelir kaynağı alkol ve sigaradan bu yüzden serbesttir ancak uyusturcu öldürücü olduğu için kesin olarak bir ülkenin yok oluşu için bir silah sayılır.. Kaldı ki o karteli yüksek düzeydeki idareciler yönlendirir.
Yapılan birçok araştırma alkol ve sigaranın devlete bir geliri olmadığını , aksine sağlık harcamaları ile daha çok gidere neden olduğun kesin olarak göstermiştir. Özellikle Türkiye gibi teknolojisi gelişmemiş ülkelerde bu rakam daha da yukarı çıkmaktadır. 1 kutu kanser ilacı onlarca kutu sigara ve ya alkolden alınan vergiden daha pahalıya maal oluyor. Bir de bunun ithalat kısmını düşünürsek devletin sigara ve alkolden neredeyse hiç geliri yok diyebiliriz.
kurbaģani kisik atesde bisirerler. yavas yavas atesin isisini artiracaklarsir. yani evveler aigara alkol icme k istedigin yerde olurken sonralar bazi arazilerde kisitladilar evveler sigara alkol fiyatlari uygundu hami kullaniyodu Şu an oyle degil ve hatta oyle yapacaklar ki kullananlar daha. da azalacak ve olmayacak pisit bitdi bu isde boyle her yan gulluk gulustanluk olacak
İçki bu pislik dünyadan uzaklaşıp rüya görmemizi sağlar. Gerçekten kırılmış psikolojisi kötü durumda olan insanlar bu yüzden içkiye başlar. Neden böyle yapıldığıda çok saçma ama bildiğim kadarıyla içki ve sigara ömrü kısaltıyor uyuşturucu ise direk öldürüyor. ya da zararı daha az olduğu için yasaklamıyorlar. Adı üstünde uyuşturucu beynimizi uyuşturup kötü düşüncelerden kurtulmamızı sağlıyor.
zamanında o kadar psikolojim bozuldu yudum içki almadım. milletin geçinmeye gönlü yok kocasının ismini bilmiyor.
@AdamGibiAdam__ bende içmedim ve psikolojim bozuk bence bizim sorunlarımız küçük sorunlar. Eskiden toplumda sigara içmek bazı ailelerde adamlık sayılıyormuş. Böyle saçma bir algı olduğu içinde küçük yaştaki çocuklar bu şekilde kandırılmış.
Uyusturucu da her kose basinda satilmayacak sekilde, yillik icici belgesi almak gibi kriterler eklenerek seebest birakilmali..
Hem. devlet kazansin hem kullananlar rahat etsin.
Kullanıma hiç alıştırılmasa? Sigara, alkol, uyuşturucudan oluşan sağlık giderleri, vergilerin kat kat üstünde. Ben vatandaş olarak neden senin uyuşturucudan gördüğün zararı kendi cebimden karşılayayım?
Komse kimsenin ozgurlugune karisamaz !!
aslında devletin esas istediği şey insanların fazla uzun yaşamaması 55-60 gibi nalları dikmesini ister ancak uyuşturucu çok daha erken yaşta insanları öldürebiliyor veya toplumsal sorunlara çok daha fazla yol açıyor
O zaman uyuşturucuyu da serbest bıraksınlar.
alkol ve sigara için de bağımlılık tedavisi uygulanıyor
belli ki uyusturusuyla katagorileri aynı
ama iş yasaklamaya gelince
ekonomi kaygılar ağır basıyor dmek ki
O zaman uyuşturucuyu da serbest bıraksınlar.. O da bir endüstri olsun.
Borçun nirvanaya ulaştığı ve vergiye muhtaç bir devletin insan sömürmesindeki stratejisi...
Bilinçli mi yazıyorsun bunu? Cumhuriyet tarihinde ilk defa, hazine cari fazla verdi. Yani kasaya giren para çıkandan fazla olmuş.
20 Yıldır cari açık verirken inanıyorsun da 1 kez cari fazla verince neden inanmıyorsun. Yalan olup olmadığını maliye bakanlığı sitesinden takip edebilirsin. O hesaplarda oynama olmuyor. Ha sen oynama oluyor diyorsan git dangalak mahalle karılarının feysbuk ta yazdıklarına inan.
Denizim sana düşüncelerini sorularına senden gelecek herşeye sonsuz saygım olduğunu biliyorsundur. Fakat ülkemizdeki döviz kurlarını, işsizliği, hayat pahalılığını ve alınan acımasız vergileri göz önünden bulundurup konuşursak eğer bu hazinedeki cari fazlalık nerede? Sadece olaylara daha sadece daha düz bakmaya çalışıyorum.
Toplamda zaten açık var... Yıllık bazda ilk defa bu temmuz ayında fazla verdi. Ancak cumhuriyet tarihi boyunca açık verdiğini düşünürsek bu bir başarıdır.
Uyusturucunun etkisi ickiye gore cok cok daha fazladir ve tehlikelidir
Seni seviyorum Topal Osman'ın torununun torunu :D
:D :D
nsanların hastalanması ve ölmesi onlarín işine geliyor.
Onlar kim?
Dünyayı tek devlet yapmak isteyen vampirler.
Bırak tek devlet olsun ne olur ki?
Bizde onların kölesi olalım hemi?
Hem onlar kendilerine yeterli köleyi bîrakıp fazlasınî yok etmek istiyorlar, sende o yok edilenlerden olmuyacagın ne malum?
Yok ya neden köle olalım ki. Devleti biz yönetiriz.
şu an gizli olarak dünyaya hakim olanlar biz degiliz.
Sanane insanların sağlık'ından ben istediğim gibi alkol ve sigara kulanırım devletin yasaklamaya hakı yoktur
Devlet vatandaşını düşünmek zorunda. Vatandaş sanane diyecek kadar cahil olabilir, ancak devlet delisine bile hastane açıyorsa bu cahilleri de koruması gerekir.
Devlet vatandasini degil kendi kasasini düşündüğü icin zam yapiyor o halde doğalgaz, akaryakit, elektrik, su da mi zararli niye bunlara zam geliyor ne iciyorsaniz bana da verin bu nasil bir kafa anlamadim.
@dobra_kadin Bakış açınız hatalı. Devlet hiçbir şeye zam yapmıyor. Sizin paranızın değeri düşüyor. :) Reel anlamda zam yok... Cebinizdeki para suyunu çekiyor sadece :D
Ahahaha türk parası neden düşüyor doviz karsisinda önce bunu araştır öğren sen. Enflasyon, kurlar ve zamlar sebebiyle türk parası değer kaybediyor zaten. Cepteki paranin suyunu cekmesinin nedeni zam zaten akilli. :D
Diş borclar, yanlis yatirimlar da, turkiyenin iranla yaptığı ticaretler de sebep oluyor.
@dobra_kadin Türk parası neden düşüyor nedeni ortada.. Sen kayıt dışı ekonomiden geçinirsen, kaçak içki kaçak sigara, kaçak çay kullanırsan... gavurdan ithal edilen her mala Allahmış gibi taparsan, devlete vergi vermez isen, gider her yıl geliri aşar ise, bugün şeker fabrikası satarsın yarın başka şeyler satmaya başlarız :D Burada lafta hükumet eleştirenler gavurun mekdomalds'ında hamburger yeyip, sikerbaksında kahve içerek eleştiri yaparsa onlar ne hükumet kuratarabilir ne de üç kuruş maaşa geçinen baba kurtarabilir. Batar bu ev kızım batar. :D
@dobra_kadin "turkiyenin iranla yaptığı ticaretler de sebep oluyor." Naapalım.. İranla ticaret yapmayalım, ABD ye domalmaya devam mı edelim. Yani adamaları açık açık, ne kadar bizi yalarsanız yalayın sizi yakında skeceğiz demediği kaldı. Sen halen İran ile ticaret diyorsun. Yaw adam açık açık ananızı belleyeceğiz az kaldı.. İran ın işi bitsin sıra size gelecek diyor. Bunu bilmeyen kalmadı. bir sen duymamışsın :)
Sen ne sacmaliyorsun hükümet ve saray kaçkını calmasa o ve ailesi, diger tüm siyasiler ve milletvekilleri hak ettikleri maaşı mi aliyor sence? Vatandaştan calip, devlet hazinesinden çalıp lüks icinde sefa icinde nasil yaşıyorlar Bilal erdoğan Italya'ya kattrilyonlar kaçırdı malum şahıs yurtdisinda bir hesabim varsa ben istifa edicem dedi o kayit dışı hesaplarını Kilictaroglu ispatladı ama piskence koltuğunda oturmaya devam etti. Ülkeyi soyanlar kaçakçılar degil bizzat hükümet zaten kaçakçılar üzerinden de onlar kazanıyor uyusturucu ticaretinden olduğu gibi. Ama senin gibi cahilleri susturmak mümkün degil ne desem karşıt ve saçma bir teoriyle karşıma çıkacaksın. Biz kacak sigara, alkol iciyorsak gelen zamlara gücümüz yetmeyecegi icin ve ayrica hükümetten büyük kaçakçı ve yolsuz, hırsız yok terör örgütü de dahil tüm örgütleri ve oluşumları palazlandiran onlari piyon gibi kullanip üzerinden kazanan hükümet.
Lan ne diyon ahshahshs ülkemizde maden yataklarini, petrol yataklarini bile daha acmadan amerikaya kazdiran hee seyimizi amerikanin eline teslim eden bir ülkeyiz amerikayla savasacak olsak 42 tane üssü var bizim uslerimizin hepsine girebilir nükleer bombalarla saniyede yok eder ama işine gelmez bizi sevmek dururken niye bombalasin.
@dobra_kadin Eee napalım mücadele etmeyelim mi :D
Vergi getirisi çok vede bağımlılık çok yasak yerine ücreti artırıyor lar aslında bu daha da caydırıcı oluyor
Ekonomik kaygılardan dolayı. Ha birde özgürlüklere müdahale edilmiyor sensin diye. Nede olsa çoğu yerde bu anlayış böyle.
İnsanların tepkilerinden korkuyor olabilirler. Şu dakika ikisi de yasak ilan edilse herkes isyan ederdi.
Valla yasaklansın hep istiyorum. ama yasaklamadılar
bence uyuşturucu da serbest olsun kasmaya gerek yok
Keşke bunun cevabını bilsem. Yıllardır aynı soruyu soruyorum kendi kendime 🙄🙄
Uyuşturucu kadar zararı olmadığından. Uyuşturucu belli bir dozun üzerinde alınırsa öldürücü oluyor.
Aynen doğru söylüyorsun kökten hepsini yasaklasın anasını satayım
Devlet neyaptığının bile farkında değil
Aslında bu sadece bizim değil tüm dünyanın çelişkisi... Birçok ülkede durum aynı.
Neden sigara yasak olacak ki
Sigaradan meydana gelen sağlık harcamaları, alınan vergiden çok daha yüksek. Yani sigara kaynaklı her hasta vatandan başkasının cebinden de para çalmış oluyor.
Bence düşünmeden konuştuğun için sen saçmalıyorsun. Devletin görevi toplumun sağlığını korumaktır.
Mehcab amcaya yaptığım yorumu sana da yazayım. Yapılan birçok araştırma alkol ve sigaranın devlete bir geliri olmadığını , aksine sağlık harcamaları ile daha çok gidere neden olduğun kesin olarak göstermiştir. Özellikle Türkiye gibi teknolojisi gelişmemiş ülkelerde bu rakam daha da yukarı çıkmaktadır. 1 kutu kanser ilacı onlarca kutu sigara ve ya alkolden alınan vergiden daha pahalıya maal oluyor. Bir de bunun ithalat kısmını düşünürsek devletin sigara ve alkolden neredeyse hiç geliri yok diyebiliriz.
“Uyuşturucu” aldı üzerinde.
Satışı yasak. İçmek değil.
Mafya tarikat cemaat terör örgütü
Sudi Arabistan
Keşke yasaklansa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar