Kardeşım psikopat gibi davranıyor?

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. 17 Yaşında bir erkek kardeşım var, lise 1 terk. Annem ve babamla ne yaptıysak ne ettiysek okuması için ikna edemedik şöyle söyleyeyim okulu bırakana kadar öğretmenlerinden sürekli şikayet geliyordu asla ders dinlemiyordu (2 kez sınıfta kaldı) hatta en sonunda öğretmenler tarafından dışlandığını bile işittik. Hani okul bir yana bugüne kadar bir arkadaşıyla yan yanayken görmedim bile onu. Sürekli odasından gülüşünün sesleri geliyor içeriye girince birden ruhsuz surat ifadesine bürünüyor. Yaklaşık iki ay önce annem ameliyat oldu üzüldüğünü görmedim bile bitsede odama çekilsem der gibiydi, hele o umursamaz bencil surat ifadeleri gözümün önünden gitmiyor, rüyalarıma bile giriyor artık. Psikoloğa götürdük oradan psikiyatriye yönlendirip kliniğe yatırılıp ilaç alması gerektiğini söylediler ama psikiyatriye götürmedik Kardeşım’ı elimizden alırlar diye çok korkuyoruz, ben evet desem bile annemle babamı ikna etmem imkansız gibi bir şey. Ne yapacağım bilmiyorum, bize zarar vermesinden bile şüphe edebiliyorum artık çünkü bize karşı ufacık sevgi duyduğunu bile hissetmedim bugüne kadar ama ben onu canımdan çok seviyorum. Yaşamak bu değil...
Kardeşım psikopat gibi davranıyor?